Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sprzataczka nigdy nie bedzie lepsza od lekarza, prawnika, inzyniera

Polecane posty

po 7 latach sprzatania w szwecji zdala egzamin na tlumacza przysieglego ;)? no watpie. mysle mimo wszystko, ze przecietny tlumacz przysiegly ma ciut bardziej wymagajaca prace niz sprzataczka, a co za tym idzie cout wyzsze mozliwosci intelektualne.

Gość gość
Lalalalallalallalalallaaallalallallalalallalalallalalal

abstrahujac od mijania sie z prawda - zeby byc dziennikarzem lub pisarzem trzeba miec latwosc i umiejetnosc pisania tekstow ciekawych do odbiorcy. dziennikarz - nawet klamca - to jednak nie tluk. ocena moralna to inna sprawa. ***** nie wiem, czemu kafe wrzuca mi "abstrahujac" przec "ch"

Wszystkowiedzaca Hh29 ;) A moze zatrzymaj sie na chile, i sprobuj wysluchac i przemyslec co inni maja do powiedzenia, co?

Gość ewelajna321
Hej,a co powiesz na takiego wykształciucha,który zna trzy języki ( jest to angielski, hiszpański i niemiecki) a pracuje w podrzędnym miejscu w galerii handlowej :) ?? Nie znasz takiego? No to witaj.

Gość gość
Hh29 lalalallalallalaallalallalallalalallalal

Gość gość
tak, hh29, wrcóciła, poszła na studia i dziś jest tłumaczem przysięgłym. Cóż cię tak dziwi? Jakieś niespełnione ambicje?

Gość gość
Hh29 nie umie poprawnie napisać :D

jesli po pobycie w szwecji wrocila, skonczyla filologie, a potem zrobila uprawnienia na przysieglego to nic nie powiem. co mam powiedziec? chciala, zrobila i tyle. widac mozliwosci intelktuaknych jej wystarczylo.

Gość gość
Hh29 tylko snobi i dorobkiewicze kategoryzują ludzi, w taki sposób, w jaki Ty to robisz.

Gość gość
Lalallalalalallalalalallalaall

Gość gość
nie mów nic, bo w twoim wypadku milczenie jest złotem:) Po prostu oszczędź nam swoich wypocin typu "wątpie" czy też to, że sprzątaczka ma jakieś ograniczone możliwości intelektualne, jedne mają inne nie. Podobnie jest z ekspedientakmi, nauczycielami, profesorami, a nawet inzynierami.

Gość cołko prowda
Wracając do tytułu to czy ktoś mi w końcu wytłumaczy czemu sprzątaczka jest gorsza od prawnika? że co, że ma mniejsze prawo do życia na tej planecie czy, że np. można jej nawtykać, a prawnikowi to już nie bo jest "lepszy"? a może sprzątaczkę można minąć z nosem zadartym, a prawnikowi trza bić pokłony i z daleka dzień dobry wołać? czy tak po prostu sobie określamy ten lepszy, a ten gorszy człowiek czyli nadludzie i podludzie? hmmm.... czy to już przypadkiem ktoś tak nie krzyczał kiedyś? może autorka mi odpowie, może hh29 wielka intelektualistka z horyzontem myślowym o szerokości gumy z gaci mnie oswieci :)

no tak ale nie każdy chce się mijać z prawdą. a to podstawowe jednak kryterium oceny pracy dziennikarza przez jego pracodawców.:)

Gość gość
Cołko prowdo zgadzam się z Tobą. Nasza gwiazda hh29 tak właśnie uważa , że prawnik jest bardziej człowiekiem niż sprzątaczka.

Gość Emma52
Warum Menschen zu demütigen mit niedrigem Bildungsniveau? Was Sie die Reinigungskräfte die Schuld? Warum versuchst du auf jemanden zu erstellen - Sie nicht? Antworten hh29.

Gość gość
O ciekawe czy hh odpowie :D. Ostatni raz niemiecki miałam w klasie maturalnej, ale rozumiem :).

Gość gość
Mój okulista wybitny specjalista wyprowadził mnie praktycznie ze ślepoty i uratował po wypadku oko, które w innym szpitalu by bez wahania usunęli. Robi cuda z oczami, skomplikowane operacje to bułka z masłem, ordynator naszego oddziału okulistycznego, ludzie walą do niego drzwiami i oknami. Prywatnie teść mojej siostry. Siorbie i mlaska przy stole, głośno beka, słucha disco-polo, ubiera się hmmm.... Polak na wakacjach :P, ogląda tylko sport i dokudramy, nie zna podstawowych dzieł polskich pisarzy, sam się przyznaje, że on tam w kulturze otrzaskany nie jest, nie wie co to koalicja i opozycja (serio) i kompletnie nie ma pojęcia gdzie na mapie szukać Australii taki typowy ZDZICHU :P ale swoje rzemiosło dopieszcza. da się w tę stronę to da się i w drugą ;)

Wiele z was napisalo fajne posty, probujac tlumaczyc Hh29 jak jest. I juz ktoras strone z kolei walkujemy ten sam temat. A Hh29 dalej swoje, a jak jej braknie argumentow to leci czytac Gothego ;) Mysle ze jak nie zrozumiala wypowiedzi na kiklu pierwszych stronach to juz nie zrozumie, bo jej ciasnota umyslowa na to nie pozwala 🖐️

Gość gość
cołko prowda zgadzam się z tobą na 100%

Gość Emma52
Hh29 leben, um die Antwort zu sehen? Aber ich weiß, dass Sie sind und Sie gerade lesen. Na und? Willst du antworten?

a czy twój okulista mówił ci, że nie bardzo im sie kalkuluje ratować twoje oko ?

20:09, co, google translator ;)? a ta co ponizej napisala, ze rozumie, choc niemiecki miala w szkole, to jakas genialna jest, bo nawet jedno zdanie nie jest poprawne ;). napisz ladnie i poprawnie, to moze ci odpisze :P. roznica miedzy sprzataczka a prawnikiem jest taka, ze prawnik zapewne od podstawowki dbrze sie uczyl, wiec liznal troche wiecej wiedzy, potem skinczyl trudne studia i obracal sie w srodowisku podobnych sobie. sprzataczka zapewne do szkoly miala pod gore i tak wyszlo, ze wyladowala na sprzataniu. pomijajac juz, ze zapewne rodzice prawnika tez sa prawnikami (lub ludzmi po studiach), a rodzice sprzataczki nie. a szacunek jako czlowiekowi nalezy sie obojgu, nigdy nie pisalam, ze ktos ma sprzataczce "dzien dobry" nie mowic.

Gość Emma52
hh29 Sie sind in der Lage, originell zu sein? Wiederholen Sie sich. Sie wissen nicht, die deutsche Sprache, kann nicht richtig auf Deutsch lesen. Nicht, um die Rechtschreibung zu erwähnen. Disgrace ist Ihr zweiter Vorname. Ich schäme mich, dass Menschen wie Sie - Leben in meinem Land. Ich hoffe, dass Sie hier mit Ihnen, um zu tun.

Gość gość
Hh29 Ty sama sobie zaprzeczasz ? Ty jesteś jakaś ociężała umysłowo?? Kobieto szacunek to dla Ciebie mówienie "dzień dobry" ? Prawnik jest lepszy, bo ma rodziców prawników , a sprzątaczka no to wiadomo... Skąd wiesz, że miała do szkoły pod górkę ? Moja koleżanka, o której pisałam kilka postów wyżej, zawsze bardzo dobrze się uczyła, mimo trudnych warunków. Mhm, no, ale jest gorsza, bo matka alkoholiczka , a nie prawnik. Nie mam do Ciebie więcej pytań, bo jesteś mentalnym zerem.

Gość gość
autorko ale tobie chodzi o ludzi ?? BO ja nie rozumiem znaczy się jestem jako tako wykształcona , ale to nie jest tak , że przez to zatracam swoje człowieczeństwo i mam prawo uważać się za lepszą .

disgrace ist ihr zweiter vorname - wymiata :))! co to jest denglish?? :D twoja kolezanka miala pecha, ze miala matke alkoholiczke, przez to teraz sprzata i jej dzieci tez beda miec gorszy start. bieda i niski status spoleczny sa niestety dziedziczne.

oj nie rozumiesz koleżanki haha. Zapewne chodzi jej o to, że lekarz, prawnik czy inżynier służą społeczeństwu lepiej niż sprzątaczka. Chociaż to dyskusyjne bo zależy od tego kto im płaci akurat i za co:)