Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy na brzuch po porodzie kładą zakrwawione dziecko

Polecane posty

Gość gość
Od dawna powtarzam, ze na dziecko to powinno sie miec pozwolenie a procedura uzysknia go powinna byc dluga i dotykac wielu tematow. Polozenie dziecka po porodzie na brzuchu to najbardziej magiczna chwila mojego zycia, mimo trudnego i dlugiego porodu. Przy drugim milam cc i niestety nie dane mi bylo powtorzyc tego momentu. Oczywiscie na pierwszym miejscu stoja wzgledy medyczne ale dla duszy mojej to bylo niesamowite przezycie. Maz byl przy porodzie i przezywal to jeszcze mocniej ode mnie, nie zapomne jaka mial mine jak maly wyskoczyl ze mnie i polozono go na mojej piersi, bylismy najszczesliwszymi ludzmi na ziemi.

Gość gość
No i super, niech sie poswiecaja, niech zyja jak chca. Ale niech mi nikt nie mowi, ze nie nadaje sie na matke bo widze pewne sprawy tak a nie inaczej. Ja dziecka jeszcze nie mam. Wlasnie zaczelam 9 miesiac i nie wiem co mnie czeka ale moja siostra ma trojke dzieci, jest zadbana ambitna kobieta i nie znam lepszej matki od niej. Z tym, ze poza wychowaniem dzieci ma czas dla siebie. Nie wiem skad bierze sie myslenie, ze jak kobieta o siebie dba albo nie ma ochoty na pewne rzeczy zwiazane z dzieckiem nie powinna byc matka

Gość gość
Magiczny moment? Brudne oblazłe sluzem i krwią dziecko na piersi jest magiczne? I co jeszcze moze na gołą skore to kladą? Nigdy bym nie pozwolila na takie cos. Widocznie jestem inna bo to nie dla mnie. Ja nie zycze sobie kladzenia mi dziecka w takim stanie na brzuch. I bardzo dobrze ze mozna zaznaczyc w dokumentach ze sie tego nie chce. Jak je oczyszcza i wytra to moze byc ale nie takie prosto z wiadomo czego. Porod meczarnia i rzez a jeszcze trzeba udawac ze to strasznie superasne miec brudne umazane dziecko na sobie. Zadna przyjemnosc a jedynie dyskomfort. I tak szczytem wszystkiego jest to ze te baska polozne zamiast sie dzieckiem zajac chociaz ta pierwsza dobe to przynosza matce wymeczonej wyczerpanej obolalej zeby sie zajmowala cala noc. Chore. Na szczescie w szpitalu ktory wybralismy mozna sie co do tego dogadac za odpowiednia oplata. Szkoda mi tych kobiet ktorych na wszelkie udogodnienia nie stac a malpy polozne same od siebie nie pomoga nic.

Gość gość
Ty przynajmniej masz odwage o tym powiedziec i chwala Ci za to, a takie umeczone mamuski beda sobie i wszystkim wkolo wmawialy, ze to takie piekne i jak ktos wybierze inaczej jest potworem. Zazdrosne krowy bo im nikt wyboru nie dal.

Gość gość
To twój bachor nie położnej to sama się nim zajmuj :P

Gość gość
Haha ot królewny infantylne jak 11 latki bawiące się w dorosłych . Ośluzowane dziecko w wodach płodowych z Twojego brzucha to ohyda ?! A za przeproszeniem zapłodnienie to było sterylną igłą w luksusowym gabinecie przez pana doktora w masce ? To qts***się panienka nie brzydziła wtykanego nie wiadomo gdzie i komu ? A jak pociecha zrobi kupkę to do domciu pewnie ekipa sprzątająca przyjedzie ? A jak obrzyga cudne śpioszki od Versace to tak będzie w wymiocinie cały dzień leżało bo przecież mamusia sie brzydzi- fuj jak to gołą ręka dotykać ? Pewnie kombinezon kosmiczny nałoży bo to takie wstrętne albo wezwie na ratunek opiekunkę ...

Gość gość
i kolejna pi. er. do. ln. ie. ta krowa. pod zadnym pozorem nie wolno sie brzydzic zadnego aspektu ciazy bo okazuje sie, ze taka kobieta ma 11 lat i nie zasluguje na to by miec dziecko. odkad dowiadujemy sie o ciazy musimy ubostwiac wszystkie sluzy, kupki, mocz, wymiociny bo inaczej nie wypada.

Gość gość
weź się wypowiadaj normalnie, znasz tylko taki rynsztok czy umiesz używać cywilizowanych słów? :o

Gość gość
Niestety ale nie ma lepszego słownictwa dla krowy z 18:58. Mam prawo brzydzić się ciążą czy też porodem, a upieprzone śluzem dziecko do pięknych nie należy. Wiadomo, że jak się zesra to przewinę, jak rzygnie to wykąpie i opiorę ale na listośc boską mam prawo brzydzić się dzieciakiem wyciągnietym z pochwy, ośluzowanym i okrwawionym, uwalonym od niewiadomo czego. Jak się poprosi to bez łaski wytra albo przyniosa dziecko pozniej. Nie ma się co spinać, jedna lubi takie paskudztwa na sobie inna nie, koniec.

Gość gość
Fantastycznie, nie zapomnij podzielić się swoimi spostrzeżeniami z położnymi. Bo jeszcze ci przez nieuwagę to zasyfione dziecię położą i biedna zemdlejesz, albo się porzygasz. A tego by nikt przecież nie chciał.

Gość gość
Jak wypełnię w papierach że nie chcę uwalonego dziecka po porodzie na ciało i jeszcze to im przypomnę przed to chyba tyle są w stanie zapamiętać? Ja wiem że one w większości niezbyt mądre no ale bez przesady, mało będzie do zapamiętania :-)

Gość gość
A nie myślałaś o tym, żeby poprosić przy porodzie o próżnociąg? Wtedy nie położą ci go na bank, no wiesz, lepiej, żebyś miała pewność :)

Gość gość
Nie bo lepiej narobic zdjec takiego upieprzonego dziecka co wlasnie przecisnelo sie przez pochwe mamusi i pol godziny po porodzie powstawiac na wszystkie portale a innym kazac ogladac takie paskudztwa.

Gość gość
Ale fotki próżnociągu też możesz cykać, zapewniam cię, że będziesz miała jeszcze więcej lajków i komci niż pod zdjęciem takiego zwykłego dziecka wyglądającego jak świniak w ubojni :)

Gość gość
No te opętane matrony tak robią. Dzieciak po paru sekundach ląduje na fb upierniczony wszystkim czym się da, pomarszczony i brzydki. Ileż takich już widziałam na swojej osi czasu. Rzygać się chce. A najlepsze komentarze, wiadomo że dziecko po porodzie to taki paszczur ale w komentach słodziak i śliczniusi maluszek. Ach te dwulicowe kolezanki :-)

Gość gość
19:21 nie potrzebne twoje sfrustrowane złośliwości. Ja wybrałam tak a jak wybrałaś bądź wybierzesz ty za przeproszeniem gie mnie obchodzi. Nie chce mieć traumy z porodu i zwymiotować na to dziecko więc wolę żeby podali mi już czyściutkie i ładne a nie brudne.

Gość gość
Zapłon masz jak, nie przymierzając, próżnociąg :classic_cool: Idź wypiłować sobie pazurki, bo zdaje się, że bez tego ni uja nie poczujesz się kobieco, a szkoda by było, bo jest piątek wieczór :classic_cool: 🖐️

Gość gość
Ja takie babska na fb od razu blokuje. I rzygam jak widze 100 komentarzy jakie sliczne dziecko. Gdzie ono jest sliczne. Podluzna glowa jak u kosmity, cale w maziach plodowach. Oczu nie widac bo spuchnieta twarz i grymas od placzu. Aj szkoda gadac

Gość gość
A kto by chciał bachora na brzuchu po takiej męczarni? Toż ten bachor łbem rozerwał matkę i tylko jej bólu przysporzył! Powinno już nie byc porodów sn. Biedne kobiety muszą się meczyc z wyciskaniem bachora na swiat, cesarka moze i jest operacja ale nie tak bolesna jak sn. Nic nie jest naciete czy pekniete i mozna korzystac z toalety jak czlowiek i siadac a nie sie meczyc miesiac bo akurat bachor mial duzy leb. Straszne jest rodzenie w polskich realiach.

Gość gość
19:31 ja nie blokuje ale potem się ze znajomymi śmiejemy z tych dyniogłowych brzydali ale najbardziej to z komentarzy :-) A durnowata mamusia myśli, że oni tam prawdę piszą :-D

Gość gość
19.33 rodzenie rodzeniem, gorszy jest strach stlamszonych bab, ze jak zrobia cos nie tak na porodowce to polozne je zjedza. I stad tyle wzorowych mamusiek

Gość gość
Połozna ma gowno do gadania. To nie ona bedzie dzieciaka wychowywac. Tak samo jak jakas powie ze nie bedzie karmila cycem to od razu babska wstretne by zezarly, niech swoje wywala cycory i karmia, nie kazda chce wygladac po dzieciaku jak krowa z wymionami, pozatym mm jest wygodniejsze.

Gość gość
Co za czasy ...matka brzydzi sie własnego dziecka ktore 9 miesięcy nosiła pod sercem . Dobrze ze ja nie mam takich "nowuczesnych " koleżanek :)

Gość gość
No jasne, ze wygodniejsze. I jesc mozna co sie chce i zapalic i zostawic dziecko z tata a samej wyjsc, ubierac sie normalnie, nie robic striptizu na srodku miasta. Ja widze same plusy :)

Gość gość
19.53 skad ta pewnosc?

Gość gość
Większość się brzydzi ale wstydzą się przyznać. Mnie osobiście to aż odrzuca. Potem takie fajne wytarte wykapane to całkiem co innego. Jak byłam nianią to mój podopieczny musiał co chwilę rączki myć albo przynajmniej mu wycierałam chusteczkami nawilżajacymi bo brzydziłam się jak był brudny czy jakimś jedzieniem obklejony, a mial 2 latka czyli czesto sie brudzil. To samo z ciuchami, czasami trzy razy na dzien go przebieralam inaczej bym go na kolana a ni na rece nie wziela.

Gość gość
to forum calkiem zeszlo na psy. Pisze tu jedynie patologia i 16latki ktorym do ciazy jeszcze dalekooo . Za kilka lat wam to minie. Tez kiedys takie prowokacje pisalam gdy mialam tyle lat a dzis mi za to wstyd

Gość gość
Jasne, ze wiekszosc ma jakies swoje dziwactwa ale glosno zadna nie powie bo co ludzie powiedza

Gość gość
Wczoraj na fb mialam watpliwa "przyjemnosc" ogladac takie cudo w calej okazalosci. Prawie co z pipy wyjete i juz fota. Niech sobie ta bezmozga ameba na profilowe to ustawi, nosz kurde co za ludzie. juz wiecej nie bede jadla nic przy kompie bo na rzyganie mnie wzielo. No i standardowo wystraczylo odczekac 2 minuty i posypaly sie klamstwa w stylu slodziutka, slicznotka, skarbek :-) Kino normalnie.

Gość gość
Mnie nie brzydziło dziecko, bo czułam po porodzie wielką ulgę i nic więcej :P dopiero po ważeniu i wstępnym przetarciu dziecka, jak już zeszłam z łóżka porodowego miałam okazję się pozachwycać :) Natomiast brzydzi mnie wyplute jedzenie, pampersy z kupami zmieniam, ale tego nie lubię i nie lubię jak mój synek jest brudny więc często go przebieram, ale nie ze względu na to że mnie brzydzi tylko po prostu sama bym nie chodziła poplamiona wiec dziecka też tak nie zostawiam. Ulewanie też jest mega nieprzyjemne, ale co zrobić trzeba przetrwać. Myślę, jednak że ktoś kto nie przeżył porodu, nie widział swojego nowonarodzonego dziecka nie może wygłaszać osądów że to na pewno obrzydliwe itp. bo a nuż zakochacie się od pierwszego wejrzenia :P