Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Temat na luzie. Jakie znacie największe przykłady bezguścia?

Polecane posty

Gość gość
Ale senstencja na scianie to cos, co dla nas jest wazne, ze chcemy,zebym to widziala caly czas i inni tez niech widza. Nadal nie rozumiem, dlaczego to co wazne ma byc dla nas po angielsku? Mowicie tak do dziecka, do matki? Mnie to wyglada na snobizm, bo po angielsku brzmi bardziej "swiatowo". Troche jak Brajan Kapusta. Dlatago mnie śmieszy.

Gość gość
Bo łanie wygląda? Taki graficzny styl - podobnie lubie wiedzają powiększone i oprawione strony z komiksów. Mnie śmieszą ludzie którzy we wszystkim doszukują się głębszego znaczenia. Nawet na ścianie muszą je mieć, nie mogą zaakceptować tego, że motto napisane ładną czcionką może się po prostu komuś bardziej podobać niż pusta ściana albo obraz.

Gość gość
czy po polsku czy po angielsku to bez znaczenia, te napisy sa. paskudne i jak dla jakichs ulomow. to. jest dla mnie bezguscie

Gość gość
gust kogoś kto używa określeń takich jak "ułomy" raczej nie powinien być wzorem do nasladowania ;)

Gość gość
tlumacz to sobie jak chcesz mi i tak to zwisa. wszelkie napisy sa wsiowe

Gość gość
gość dziś graficznie ok, bo czcionka jest na ogól dozbre dobrana. Ale te stojadla "LOVE", czy "HOME" to banal , w dodatku pretensjonalny.

Gość gość
Banał może, ale pretensjonalny? Wiesz w ogóle co to znaczy?

Gość gość
Wszystkie te napisy sa pretensjonalne i w bardzo zlym guscis. Kiczowate i tandetne

Gość gość
Ok, teraz jestem prawie pewna, że nie do konca jesteś pewna co te słowa znaczą.

Gość gość
gość dziś owszem wiem, co to znaczy , w razie watpliwosci podaję wg Slownika. pretensjonalny 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» Pretensjonalny, bo wyrazanie ważnych mysli w obcym jezyku jest sztuczne , udziwnione. W dodatku jest to angielski , nie np ukraiński czy białoruski , bo ma "lepiej i bardziej światowo" wyglądać :)

Gość gość
Dobrze napisała pretensjonalny i kiczowaty .Taki napis właśnie taki jest sztuczny nienaturalny czyli pretensjonalny wymyślony i kiczowana tandeta ,ty komuś zwracasz uwagę a sama nie wiesz co oznacza dane słowo.

Gość gość
Gdyby to był właśnie rosyjski mogłabyś zarzucić zbytnie wyszukanie (pretensjonalność). Kupownie grafiki która ci się podoba i ma banalny slogan który pasuje do kazdego może być tandetne, ale nie jest "sztuczne" czy "wyszukane". Jak już się czepiam to zwrócę uwagę, że "kicz" odnosi się do przesadnego przepychu, a uzywanie grafik jako dekoracji to cecha minimalizmu. Też nie pasuje. Po prostu rzuciłas w jedno zdanie wszystkie słowa jakie kojarzą ci się ze złym gustem nie bardzo wiedząc co znaczą. I wyszło pretensjonalnie ;)

Gość gość
Właśnie wiem, dlatego się śmieję. Pewnie bym to zignorowała gdyby ta osoba nie wyzywała ludzi od ułomów jednocześnie produkując takiego językowego koszmarka.

Gość gość
10.08 (wczoraj) :D prawda 100% . A do tego -gruba doopa i uda jak u słonicy plus megaobcisłe shorty na ulicę, niemodne już mam nadzieję, koczki a la Mała Mi pow.15 roku życia :O 'Alternatywne " fryzury typu wyskubane resztki włosów zabarwione na niekoreślony kolor typu brudnego różu czy bladej zieleni, piercingi na twarzy w ilości kojarzącej się z sklepem żelaznym czy choinką, tatuaże typu "od sasa do lasa" na wszystkich kończynach, ramionach, szyji itd. 'Trupie" kolory szminki nałożonej w nadmiarze gdzie dziewczyna, do tego nieudolnie wymalowana, wyglada jak wampirzyca albo ciało w początkowej fazie rozkładu .Co do okularów oczywiście racja, dziwne że owa proteza przez osoby ze zdrowym wzrokiem jest uważana za ozdobę :O -to tak jakby 20 latki zaczęły nosić sztuczne szczęki :D czy protezy nogi mając obie kończyny zdrowe, czy temu podobne...

Gość gość
okulary optycznie skracają nos i jak są za duże to "zmniejszają" twarz, moze dlatego je noszą

Gość gość
Dla mnie wkurzajace jest to,ze jak cos wejdzie w mode to wszyscy jak jeden maz maja to samo.np.spodnie rurki,ktorych ja nienawidze!!!! Wszyscy w rurkach,niewazne jaka waga ,figura. tak samo fryzury np.asymetria.Pasuje czy nie-ale modne to trzeba sie tak ostrzyc

Gość gość
Czasem ludzie chcą czegoś spróbować, ewentualnie widzą coś tak często, że się z tym oswajają i wygląda to tak "normalnie", że to kopiują specjalnie po to, żeby się nie wyróżniać.

Gość gość
Znajoma ma w kuchni napis coś w stylu "czekolade robi się z kakaowe, kakaowiec to roślina- czyli czekolada to sałatka , wg mnie to akurat zabawne, ale te gornolotne sentencje "W tym domu..." to bezguscie, jeśli faktycznie w tym domu panują takie zasady to mieszkańcy doskonale je znają i nie muszą wieszać na ścianach ;-)

Gość gość
No tu się zgodzę, już lepiej mieć to gigantyczne "Love" czy "home sweet home". Z drugiej strony - co komu pasuje.

Gość gość
Jakies zabawne WŁASNE napisy sa ok. Ale jaki sens ma napis Home? Zeby byla pewnosc ze to dom, nie np. sklep? I po co po angielsku?

Gość gość
Czemu w "inglisz" ? :D bo takie światowe i trendy chcą być :P

Gość gość
Zauwazcie,ze to co bylo hitem pare czy parenascie lat temu, robi sie obciachem? Chocby boazerie w korytarzach czy sciany na wsciekle kolorki. teraz jest wszystko bialo szare, wlasciwie wszystkie wnetrza identyczne, bez cienia indywidualnosci. Załoze sie,ze za 5-10 lat modne bedzie kompletnie co innego i ludzie g***tem zaczna to zmieniac, albo ich dzieci zaczną sie tego wstydzić jak teraz tych nieszczesnych boazerii. Ja tam sie cieszę,ze mam w domu starocie,ktore przynajmniej nie wychodza z mody, rosna w cenie , sa niepowtarzalne i nie razi w nich książka nie pod kolor:). Dom, ktory ma indywidualny charakter zawsze wyglada ciekawej.

Gość gość
gość dziś - ten tekst o czekoladzie nie jest "własny", to dość popularny slogan :) Dlaczego po angielsku to już chyba kilka osób tłumaczyło. Ikea nie będzie specjalnue produkować tekstów po polsku.

Gość gość
To, że coś wychodzi z mody to raczej nie problem bo sciany pomalowac raz na 10-15 lat nawet by wypadało

Gość gość
Jasne że to i czekoladzie to popularny slogan ale taki dla śmiechu- "z jajem" a nie silący się na mądre sentencje "W tym domu..."

Gość gość
niekórzy sami nie są "z jajem" (jak większość osob w tym temacie) więc ich wystrój domu też nie jest

Gość gość
Z wnetrzem jak z ciuchami - ważny jest własny styl, nie bezkrytyczne podazanie za modą, nawet , jesli jest to tylko tandetna podróbka.

Gość gość
A u moich znajomych w jadalni wisi napis w ramce : w tym domu oszczedzamy wode, pijemy tylko wino

Gość gość
gość dziś - a mimo to chcesz narzucać ludziom co mają mieć na ścianach. "Bądź sobą, ale tak żeby mi się podobało"?

Gość gość
moja kolezanka ma wszystkie dodatki w domu fioletowe.. fioletowa kanapa, obrus na stole, fioletowe swieczki, dywaniki, w swieta miala same fioletowe bombki na srebrnej choince, fioletowe ozdoby, krzesla z fioletowa tapicerka. a na stoliczku napis home i love. co wy na to?