Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasiaszatanistka1994

Spis powszechny fanów metalu na kafeterii!

Polecane posty

Gość gość
Nie chodzi mi o nazywanie czegoś, czego się nie lubi "cukierkowym kiczem", tylko o to, że wiele osób krytykujących Power Metal, zna tylko zespoły określane jako Neopower, Melodic Power, czy Symphonic Power, podczas gdy klasyczny Power, być może mógłby się krytykującym spodobać.

Gość gość
dla mnie to ten sam wór, spora szansa, że jak podoba mi się power metal nagrany po erze spice girls to spodoba mi się ten sprzed. Albo i nie. Szczerze mówiąc słucham nie tyle zespołów co gatunków i tak akurat wyszło, że większość tego co bardzo lubię jest w kategorii "power metal".

Gość gość
to znaczy, że mi się popieprzyło :P Odwrotnie miało być

Gość kolo z jajami
Chciałbym się pieprzyc z fajna laską w kościele lub na cmentarzu najlepiej w czasie mszy

Gość gość
z różowym dildo w d***e, co?

Gość gość
Aha, czyli jak słyszę jakiś power metal, to sobie muszę od razu sprawdzić datę, kiedy zespół powstał, żebym broń boże jednak nie nazywała tego power tylko neopower. Hmm... Tak szczerze? Tych gatunków jest tyle, że dawno mam w czterech literach tak jak koleżanka powyżej to wymyślne nazewnictwo. Ważne, żebym z grubsza wiedziała o co chodzi, a jak mi się zespół nie podoba to nie słucham, proste. Ankieta: Imię: Imię Anioła Śmierci. Rocznik: 1977 Od jak dawna słuchasz metalu? Od 22 lat. Gdzie mieszkasz? - Tam gdzie czarno. Jaki jest twój ulubiony zespół? - Za dużo, żeby wymieniać. Które gatunki metalu lubisz najbardziej? - Nieważne jaki, byle dobry. Jak wyżej, za dużo by wymieniać. Jak często chodzisz na koncerty? - A byłam sobie ostatnio na dwóch. Dzieci odchowane, mogę szaleć. Najlepszy koncert życia? Na wszystkich się dobrze bawię. Potrafisz grać na jakims instrumencie? Na nerwach. Poza tym mam inne "talenta" Ubierasz sie jak "metal"? - Czasem. Słuchasz muzyki na komputerze czy na czymś lepszym? - Różnie Kupujesz płyty, czy ściągasz mp3 z internetu? - Mam kupę archaicznych kaset. Czego słuchasz oprócz metalu? - Tego czego jestem zmuszona słuchać w samochodzie u kolegi. Tak nawiasem ty rap lubisz? Przecież to nie do pogodzenia jest. Sorry nienawidzę, aczkolwiek nie krytykuję.

Dlaczego niby nie do pogodzenia? wielu metali nie lubi rapu ze względu na to, że utożsamiają tą muzyke z dresami, ale w samej muzyce nie widze nic złego, nie wszyscy raperzy to dresy rapujące o JP na 100% :P

Gość gość
Muzyki którą się słucha nie trzeba godzić :) Można skakać między rapem, black metalem i hitami top 10 z vivy.

Gość gość3112
Moge odpowiedzieć... 1. Imie mam na M ale nie powiem :-P 2. 1994 3. Chyba 5 lat 4. Śląsk 5. Cannibal Corpse 6. Death, black 7. rzadko 8. a nie wiem, wszystkie były z******te 9. tak 10. tak 11. zazwyczaj na komputerze 12. i jedno i drugie 13. horrorcore i dark ambient

Widze, że wreszcie ktoś w moim wieku(nie wiem co prawda jakiej płci, bo z odpowiedzi trudno wywnioskować, wydaje mi sie że chyba facet, myle się? :P ), jak widać ten temat to ostateczny dowód na to, że bzdety wygadywane przez wielu ludzi o tym, że "z metalu sie wyrasta" i że sluchają tego tylko dzieciaki to kompletne bzdury bez pokrycia w rzeczywistości :P jak ktoś teraz tak napisze, to dam tej osobie link do tego tematu. :) A może ktoś jeszcze sie znajdzie, kto wypelni ankiete? :P bo mam ochote na więcej, powiem szczerze... :classic_cool: nie wiem co w tym widze takiego ciekawego, ale fajnie sie to czyta :D "Można skakać między rapem, black metalem i hitami top 10 z vivy." Akurat ja sobie nie wyobrażam słuchania black metalu naprzemiennie z hitami z vivy... choć szczerze mówiąc nawet tych hitów z vivy nie znam :P haha

Gość gość
Przeciez taki spis jest Panorama Firm.tam sa skupy złomu szukaj na "S"

Gość gość
Czuję się urazona...ja wcale dużo starsza od ciebie nie jestem. foch :( -Moor

Gość gość
kiedyś prawie zgadłaś :P ale niech będzie, że mam 30 (nie mam)

Ha, Persefona, jesli napisała prawde z tym rocznikiem "199..." to też jest niewiele starsza/młodsza, a chyba słucha metalu, bo kiedyś pisała mi cos o Marduku i black metalu i wspominała że jej koledzy metale zachowywali sie kiedyś jak gimbusy bo gasili pety na stole i trzymali swiątecznego karpia w wannie wypełnionej moczem(coś takiego mi pisała w jednym temacie, nie zmyslam), ale mam też dziwne wrażenie że to jakiś troll, artystyczna prowokacja i nie jestem pewna, czy uprawnione jest traktowanie Persefony jako prawdziwej osoby, a nie czyjej kreacji aktorsko-forumowej :P Ale sie rozpisuje, piwko działa na mózg niestety :P

Gość gość
a sa tu jakies ograniczenia wiekowe?jesli tak to z zasady nie biore udzialu

Gość gość
"Aha, czyli jak słyszę jakiś power metal, to sobie muszę od razu sprawdzić datę, kiedy zespół powstał, żebym broń boże jednak nie nazywała tego power tylko neopower. Hmm... Tak szczerze?" Tu nie o to chodzi. Posłuchaj wymienionych przeze mnie zespołów, później tych od lat 90-tych do teraz i wtedy zobaczysz różnicę między klasycznym Power, a Neopower. Od lat 90-tych do teraz, powstało niewiele klasycznych power metalowych zespołów, jak chociażby francuski Lonewolf, czy niemiecki Metal Law, ale jednak są, więc data powstania też nie ma znaczenia. "Mam kupę archaicznych kaset." O! To tak, jak ja.:) BTW posiadasz pirackie kasety z MG, RC, TACTu, Taktu, Elbo itp.? Bo ja tak. Obecnie zbieram na CD pierwsze bicia lub stare, nieremasterowane wydania w przypadku wydawnictw, które oryginalnie ukazały się na winylu i/lub CD.

Gość gość
Nie ma ograniczeń, po prostu jakoś tak wyszło, że wszystkie jesteśmy 199-któryś :P

nie umiem znaleźc tego tematu gdzie pytalam ile masz lat i nie wiem ile prawie zgadłam :( ale daj mi ostatnią szanse, 22 lata rocznik 1992 tak? :) "a sa tu jakies ograniczenia wiekowe?jesli tak to z zasady nie biore udzialu" Nie ma żadnych ograniczeń, skąd taka myśl w ogóle? :D pisz! :D

Gość gość
ciiichoooo

Gość gość3112
Ja tam sie nie zgadzam z tym, że sie wyrasta. Wiem, że nigdy nie wyrosne z metalu, tak samo jak i z wielu innych rzeczy :-P

Gość gość
Imię: Marta Rocznik: 1979 Od jak dawna słuchasz metalu? Od 22 lat Gdzie mieszkasz? UK Które gatunki metalu lubisz najbardziej? klasyczny heavy, thrash, death Jak często chodzisz na koncerty? Rzadko Najlepszy koncert życia? Alice in chains Potrafisz grać na jakims instrumencie? Nie Ubierasz sie jak "metal"? Czasami Słuchasz muzyki na komputerze czy na czymś lepszym? na komputerze Kupujesz płyty, czy ściągasz mp3 z internetu? jedno i drugie Czego słuchasz oprócz metalu? rock, grunge, klasyczna,

Gość gość
o, fajnie, kolejna osoba z UK :)

Gość gość
pytanie do tych co mówią, że ubierają się jak metale czasami: co przez to rozumiecie?

Gość gość
"nie wszyscy raperzy to dresy rapujące o JP na 100%" JP, ulica i chuliganka, to punkowe korzenie Rapu.

Gość Black is in You
Impaled Nazarene Suomi Finland Perkele :)