Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grejpfrutowa

ślub wesele 2016 czas start!

Polecane posty

Gość gość
eM: obejrzałam te notatniki,fajne to jest,z tym na pewno o niczym nie zapomnisz;) ale myślę,że poradzę sobie i bez tego...nie ja pierwsza i nie ostatnia;)

Ja mogę się podzielić się moim super znaleziskiem jeśli chodzi o kwiaty na ślub - butik kwiatowy Amarant robi piękne kompozycje bukietów i wogóle całą oprawę na tego typu uroczystościach. Specjalizują się w kompozycjach z żywych kwiatów. Warto też dodać, że główna florystka uczyła się u mistrzyni bukieciarstwa mistrzyni bukieciarstwa - Ewy Szymańskiej - a to jest prawdziwa artystka. Zobaczcie na fejsie przykładowe prace https://www.facebook.com/amarantkwiaty?fref=ts

Gość gość
eM: a co tu od paru dni nikt się nie wypowiada?;) a my w końcu powiedzieliśmy o ślubie, jupi;) a co do tego notatnika to ja zrobiłam sobie troszkę tańszą wersję...na jakiejś stronie znalazłam ten notatnik i można było go obejrzeć strona po stronie,więc ja go sobie obejrzałam,przepisałam i go wydrukuję...i będzie wyglądał tak jak chcę;)a co u Was nowego? coś dalej robicie czy na razie stop z przygotowaniami? my musimy jeszcze kilka sal odwiedzić:)

Gość gość
My wspólnie z narzeczonym zdecydowaliśmy że w tym na ten rok zakończymy przygotowania. To co najważniejsze czyli sala, orkiestra i kamerzysta już załatwione. Obrączki już mamy na oku pod koniec roku napewno będą jakieś promocje więc wtedy je zamówimy, tylko pomału będę się za sukienką rozglądać. A rodzinie planujemy powiedzieć oficjalnie dopiero w sierpniu na rok przed weselem. Zastanawiam się nad księgą gości. Aby mieć jakąś pamiątkę z wesela :)

Gość gość
hej.ja też pisze sobie wszystko notuje co i jak kiedy robię. ogólnie na ten rok powoli kończę przygotowania tylko buty sobie latem zamówie i pod koniec roku rozejrze się za suknia a od lutego przygotowania pełna para. pewnie wszyscy się ucieszyli że ślub bierzecie ,u nas też tak było jak powiedzieliśmy w styczniu. czas tak szybko leci.a wy jak tam przygotowujecie jeszcze coś w tym roku? my tak jak mówiłam kończyny na ten rok bo na wszystko jest narazie za wcześnie.

Gość gość
dokładnie ze spokojem nie ma co na "wariata"ze wszystkim ;)

Gość gość
eM: czesc rodziny sie ucieszylo,a czesc mialo taka reakcje jakby chcieli powiedziec,ze to i tak byla kwestia czasu ;-) my na razie szukamy jeszcze sali,poza tym w tym roku musimy odwiedzic ksiedza i pogadac z fotografem...pozniej pod koniec roku rozejrzec sie juz za obraczkami i ja za sukienka :-)wstepnie wzor obraczek ustalilismy,tylko trzeba poszukac gdzie korzystnie je wykonac :-)sukienki i kwiaty na razie w internecie ogladam i wstepnie wiem co bym chciala,ale do czerwca 2016 mnostwo czasu,wiec jeszcze wizje moga sie zmienic ;-) podobno pod koniec roku sa wlasnie nizsze ceny slubnych rzeczy,bo skonczyl sie sezon slubny,wiec chyba wtedy poszukamy :-)

Gość gość
kochane co tam u was?gosciu eM Co tam u was?byliście gdzieś jeszcze za sala? ogólnie co jeszcze planujecie na wesele dziewczyny? a macie już wstępnie świadków wybranych? dla nich planujecie jakieś muszki lub krawaty jednakowe? tak ostatnio myślałam o fryzurze co mu się podoba.

Gość gość
eM: no właśnie ciągle nigdzie nie byliśmy:( jakoś nie mamy czasu:( wymyśliłam,żebyśmy pojechali w tą najbliższą sobotę,bo będzie z kim małego zostawić i może akurat sala będzie wyglądała jak przed weselem to okazało się,że mój narzeczony musi zostać dłużej w pracy i nici z mojego pomysłu:( ale za to w następną sobotę już raczej pojedziemy, 2 maja pewnie też będą wesela;) poza tym postanowiliśmy,że będziemy mieli czerwone dodatki: ja bukiet i kwiatka we włosach, a mój narzeczony butonierkę i chyba czerwony krawat, do tego chcielibyśmy czerwone ozdoby i szukałam w internecie bukietów,najpierw znalazłam taki cały z czerwonych róż,ale później wpadł mi w oczy mieszany z czerwonych i białych róż...normalnie się w nim zakochałam;) i oczywiście świadkowie bukiet i butonierkę jakoś tam pasującą do nas:)świadków jeszcze nie wybraliśmy, chociaż wstępnie mamy na myśli starszą,a nad starszym się zastanawiamy i mamy poważny problem,bo jakoś nie wiemy kogo poprosić,ale to się jeszcze rozwiąże;) oczywiście strojów nie będziemy im narzucać...ubiorą się tak jak będą w stanie i będą się dobrze czuli:) na razie chyba tyle,bo musimy wybrać salę,żeby coś dalej się rozkręcać;)

Gość ooangelaa22
Czytam teraz sobie wasze posty w ktorych piszecie ze macie super tesciowe. Ja chyba o swojej tego powiedziec nie moge. O ślubie tesciowie dowiedzieli sie w styczniu jak mielismy juz zarezewowaną salę i orkiestrę ale nie widzę zadnego entuzjazmu z ich strony. Już nie mówie o tesćiu bo wiadomo my kobiety tylko jestesmy takimi sprawami podekscytowane ale moja tesciowa gdzie tam ... Wyobrazcie sobie ze kompletnie o nic nas nie pyta jakby ją to w ogole nie interesowało a jak wchodzi temat naszego slubu to nic nie mowi albo probuje zmienic temat. Ogólnie jest mi przykro z tego powodu ale skoro taka jest ... :( Dobrze ze mam mame ktora jest rownie podekscytowana jak ja i chociaz z nia moge sobie pogadac. A jak to jest u was dziewczyny?

Gość gość
no moja teściowa jak narazie jest spoko zobaczymy jak będzie dalej.ślub biorę w tej miejscowości co pochodzi mój narzeczony więc to u niej będzie się wszystko działo ubieranie przed ślubem wszystko również błogosławieństwo. będę mieszkała u teściów wszystko osobne tylko kuchnia wspólna trochę się tego obawiam ale myślę że Noe będzie tak złe.mam wspaniałą mamę która rozumie mnie pod każdym względem. fajnie ze dolaczylas do nas.a kiedy planujecie slub?my za rok w czerwcu.co planujecie na ten rok jeszcze załatwiać? pisz co uważasz chętnie doradzimy i się wymienimy pomysłami, a wy osobno planujecie mieszkać? duże wesele robicie?

Gość gość
eM: ja na tyle co moja przyszla tesciowa znam i na razie widuje to tez uwazam,ze jest spoko,zobaczymy pozniej ;-) na szczescie nie dosc,ze z nia nie mieszkamy to jeszcze ona mieszka 40km od nas,wiec nie za czesto sie widujemy ;-) nie wiem co ona bedzie mowila o naszym slubie,bo jeszcze nie wie,ale mysle,ze bedzie zadowolona :-) bardzo Ci wspolczuje angela,ale moze jak sie oswoi to bedzie lepiej ;-) my bedziemy na slub razem wychodzili z tego mieszkania co mieszkamy,nie bedziemy sie bawili w jezdzenie od pana mlodego do mlodej i wtedy do kosciola i tu u nas w mieszkaniu bedzie blogoslawienstwo :-)

Gość ooangelaa22
Ja już wcześniej pisałam w tym wątku :) Ślub planujemy 27.08.2016r. mamy zarezerwowaną salę na 140 osób i orkiestre, rozglądamy się też za fotografem ...

Gość gość
Ja tak samo jak ooangelaa22 planujemy pobrać się 27.08. Wstępnie wyszło nam około 150 - 160 osób ale wiadomo że wszyscy nie przyjdą. Na ten rok mamy załatwioną orkiestrę, fotografa i kamerzystę i salę. Szukam dekoratorki. Na ten rok postanowiliśmy nic więcej nie załatwiać, pod koniec tego lub na początku przyszłego roku planujemy kupno obrączek. Ja narazie oglądam sukienki w internecie :)

Gość gość
Najpiękniejsze kwiaty w Krakowie na Twoim ślubie i weselu :) Bukiet Panny Młodej, Butonierka, Bukiet Druhny, dekoracja pojazdu, dekoracja kościoła, dekoracja sali weselnej już od 1330zł !!! Gratis bukiet dla druhny :) Zapraszamy ! http://www.artico.com.pl

Gość gość
eM: to dosyc duze wesele jak na to,ze u nas ok.50 osob ;) a ja dzis bylam na zakupach i zaszlam do sklepu obuwniczego,takiego zwyklego,nie slubnego,a widzialam takie ladne biale buty,tak mi sie spodobaly,ze chyba zebym miala wyzszego narzeczonego to bym je kupila i kosztowaly tylko 80zl i to byl moj rozmiar,bo to rzadkosc...mam duza stope i zawsze problem ze znalezieniem butow:(a co do narzeczonego to jest ciut nizszy,wiec ja bede miala chyba plaskie buty,bo nie chce byc wyzsza:(

Gość gość
ja też dzisiaj myślałam o butach kiedy by tu się wybrać do tego salonu co robią na zamówienie co się chce i chyba jakoś latem bo teraz zabieramy się za remont mieszkanka :-) kupujemy płytki do łazienki wybór ogromny nie wiadomo na jaki kolor się zdecydowac ale podobają mi się limonki z bezem i chyba taki wybiorę.myślałam w weekend i sukience i sama już nie wiem czy wypożyczyć czy Szyc z myślą o wypożyczeniu hmmm.a ty gościu eM byliście gdzieś za sala już czy teraz w tygodniu? jak Co minął dzień?

Gość ooangelaa22
Dziewczyny ale teraz wzrost partnera to nie jest problem. Mój narzeczony jest ciut wyższy ode mnie ale nie zamierzam rezygnować ze szpilek! Znalazłam firmę która robi pantofle męskie z podwyzszeniem 5cm a golym okiem tego nie widac. My bedziemy kupować takie butki nie sa drogie bo to koszt ok 300zl i salon prawdopodobnie jest we Wrocławiu. Jak będziecie zainteresowane podeśle link ;)

Gość nunieczka
szukam dj'a. Słyszłyscie może o Macieju Wilkanowskim? Znalazłam go przez jego bloga: http://www.djmw.pl/category/blog-djmw/. Przekonuje mnie ta gwarancja znalezienia zastępstwa, gdyby coś mu się np. stało. To standardowa praktyka? Bo zespoły, z którymi rozmawiałam wcześniej, jakoś się nie kwapiły do czegoś takiego...

Witam wszystkich. Chcialabym odsprzedac date 13.08.2016 z poprawinami w sali weselnej Markowa Zagroda w Trzebiegoszczu kolo Lipna. Kaucja jaka wplacalam to 1900 zl. Cena na umowie za osobe to 160 zl za wesele, za poprawiny jest liczone od ilosci osob ktore przyjda 20zl od osoby. Zainteresowanych prosze o kontakt pod numer 669868939. A to strona sali http://www.markowa-zagroda.pl/

Gość gość
eM: jeszcze nie byliśmy,pisałam wcześniej,że jedziemy 2 maja,muszę podzwonić i popytać czy można przyjechać i pogadać, czy znajdą trochę czasu:) ja wiem,że wzrost w sumie nie ma znaczenia i nikomu to nie przeszkadza,ale nie chcę być po prostu wyższa od mojego męża:) a do tego w płaskich butach będzie mi zdecydowanie wygodniej;) a ten salon we Wrocławiu to ciut dla mnie daleko,bo ja jestem z podlaskiego;) ostatnio mówię do narzeczonego,że już nie mogę się doczekać tej soboty,żeby pojeździć po tych salach i popytać popatrzeć, a on do mnie mówi "tak ja wiem, Ty to najchętniej już za tydzień ślub byś wzięła";)oni się tym tak nie rajcują jak my:D

Gość pomoc_slubna
Witam serdecznie wszystkie przyszłe Panny Młode/ Panów Młodychusmiech.gif Jeżeli macie już dość organizacji wesela lub nie wiecie za co się zabrać,albo nie macie zupełnie głowy do tego, to mogę Wam pomócusmiech.gif Więcej na : http://ogloszenia.krakow.pl/451549 - cena do negocjacji Ps. Mogę pomóc również na odległość, tj. w tworzeniu winietek, zawieszek, podziękowań dla gości oraz rodzicówusmiech.gif

Gość gość
eM: a tak w ogóle to oglądam od jakiegoś czasu w internecie różne suknie i w sumie znalazłam tylko kilka takich sensownych, ale jedna spodobała mi się na maksa...jak wpiszecie w google " m moda kamilla " to to będzie pierwsze zdjęcie...jest super:)

Gość gość
tp jest ta suknia tym dołem jakby haftowanym? te suknie są piękne też właśnie chce taką spódnicę i górę w serduszko pięknie one wyglądają takie delikatne princesse .

Gość gość
eM: tak to ta z tym haftowanym dolem,ja gore chce bardziej prosta,ewentualnie tak jak jest na zdjeciu :-)moj narzeczony na poczatku powiedzial,ze ta sukienka wyglada na dole jak firanka ;-) ale juz za ktoryms razem powiedzial,ze jest ok ;-) ja wlasnie bym chciala taka lekka princess,a nie taka strasznie szeroka,zeby pan mlody nie mial gdzie stanac obok Ciebie ;-) zastanawiam sie tylko nad taka kwestia,ze mozna uszyc taka sukienke,ale ja bym chciala najpierw zobaczyc jak w niej wygladam i czy taka chce i nie wiem czy taka znajde...najwyzej po prostu cos podobnego trzeba poszukac,zeby sie zobaczyc :-)

Gość gość
gościu eM.mamy ten sam gust mi też się podobają te sukienki z tym dołem są piękne do tego super wygląda bolerko zapinane z tyłu na guziczki.mi się podoba taką suknia wpisz sobie maxima 3014cudowna jest i właśnie taka lub podobna chce mieć.co tam u ciebie kochana za kilka dni może już obejrzysz salę i wybierzecie :-)

Gość gość
eM: tak, jutro jedziemy ogladac jeszcze kilka sal:)pozniej na pewno dam znac co z tego wyszlo:)a mozesz podeslac jakis link czy cos,zebym zobaczyla jakie to bolerko,bo jakos nie moge skojarzyc jak to wyglada;)

Gość gość
wpisz sobie w Google ten model maxima 3014 i w grafice będą te sukienki z bolerkami. one są zakładane od przodu i na tyle mają zapięcie na guziczki perelkowe.