Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość645

Teściowa olała nas w wigilię

Polecane posty

Gość tututu
my tam od lat spędzamy wigilię u teściowej bo ją bardzo lubię i czuje się się u niej lepiej czasem niż u mamy

Gość gość
Klka dni przed wigilią autorka juz zalozyla temat o wigili u teściowej o na nią n*******lala,ze musi tam jechac i takie tam na nią naoierdalala,pozniej wypisywala cos o bracie męża ze wydzwania co weekend i chce jej meza na ryby wyciagnac i ze to nierob. Zalosna autoreczka wszystkich chce ustawiać pod swoje dyktando.

Gość gość
Wiecie co? Tak mi przyszło do głowy, że autorka się może umawiała z teściową, ale się nie dogadały? Tzn autorka myślała, że będzie po jej myśli, czyli teściowo my przyjdziemy na wigilię, najpierw odwiedzimy moich rodziców, bo stryjuś nie może inaczej. W domyśle: przyjdziemy zjeść twoją okropną rybę. A teściowa: no dobra, nie ma sprawy. Jak się nie da inaczej to przyjdźcie później. W domyśle: aha, to jak przyjdą później to my spokojnie se zjemy, a oni tak akurat na ciacho. Rybę se zjedzą tam, za to u nas kawa z ciastkiem. :-D. Autorka jest tak zadufana w sobie osoba, że pewnie myślała, że tesciowa jej w myślach czyta ha ha.

Gość gość
gość dziś a mozesz podac namiary na ten watek:):):)

Gość gość
To ja napisalam,ze stryjek to PRAWDOPODOBNIE ten ksiadz w rodzinie, o ktorym wspomniala autorka, stad tak malo czasu w Wigilie u niego no i ta religijnosc obrzedow. Nie wiem czy tak rzeczywiscie jest, moze on jest budowlancem. Czytajcie ze zrozumieniem, autorka nie potwierdzila moich przypuszczen. Nadal uwazam,ze tesciowa postapila zlosliwie, jakby miala dobra wole to dotrzymalaby slowa. Na wigilii w mojej rodzinie jest ponad 25 osob, wiele z nich ma obowiazki itd. w tym dniu, staraja sie byc na czas ale nigdy nie przyszloby nikomu z nas do glowy zaczynac zanim wszyscy dotra, choc przy takiej ilosci gosci jest trudniej, bo sa male dzieci, wiecej glodnych osob no I Iliad jedzenia, ktora musi byc podana na stol ciepla jest o wiele wieksza.Sa telefony, mozna zadzwonic i upewnic sie,ze spozniajacy sie sa w drodze, ale to wymaga zyczliwosci. Jak jej nie ma to z WSZYSTKIEGO mozna zrobic problem, nawet z takiej bzdurki jak poczekanie godzine.

Gość gość
Ten wątek byl dopiero na 50 którejś stronie wiec nie chce mi sie dalej szukac

Gość gość
Odrazu widać jakie przyjazne nastawienie ma autorka do teściowej,a potem jej zarzuca ze tamta jej nie lubi.

Gość gość
Autorko nie martw się same nawiedzone tesciowe tu piszą miałaś racje stara krowa nie wytrzymala 2 godziny z zarciem i tyle nie wyobrazam sobie aby tak zachowała sie zarowno moja mama,jak i tesciowa ani ja

Gość gość
Jak się z kimś UMAWIA na daną godzinę, to się tego trzyma. A nie, że zaprosisz gości na 18 a potem wszystko wpierdzielisz sama o 16 :/ Teściowa autorki rzeczywiście ich zlała i tyle.

Gość gość
O dzięki za linka, też sobie tam weszłam i usmialam się. Tam matka psychicznie chora, a tutaj ma raka. Z teściową absolutnie się autorka nie będzie bratac, bo przecież nie pomogła jej na na starcie. Do gościa od księdza. Szczerze? Tylko ksiądz tutaj pasuje. Ja myslalam, że to raczej rolnik z hodowlą zwierząt. Żaden zawód nie pasuje do tego, aby w wigilię ktoś miał tylko 2 godziny czasu i to po południu. Szpitale, pogotowia energetyczne, to są dyżury, więc to autorki "ani wcześniej" nie pasuje. Usługi typu restauracje, kino są zamknięte itd. To co pasuje? Nic. Ściema.

Gość gość
Poza tym autoreczko skoro twoja matka nie lubi twojego męża to jest taka sama c*****a tesciowa jak twoja matka. Poza tym tak jak ty nie chcialas jechac do matki męża tak i on nie chcial siedziec u twojej matki,ale tego juz nie dodalas na tym watku żeby wyszlo ze tylko tesciowa to suka

Gość gość
C*****a tesciowa jak twoja tesciowa*

Gość gość
O 18.12 na tym ostatnim watku tez sie wypowiada o bracie. Wiec nie ma co zalowac p*******j autorki ktora potrafi na forum smarować d**e calej rodzinie meza

Gość gość
Widać ze autorka klamie i ubarwia jak chce,na tamtym watku pisala ze matka jest chora psychicznie,na tym chciala wziąć nas na swoja stronę by jej przytakiwać to napisala ze ma nowotwor. Wspolczuje twojemu mężowi ze jest taki slepy ze jest z taka manipulantką,a teściowej sie nie dziwie ze cię nie lubi i olewa.

Gość gość
Widze,ze zyczliwosci to Tu jednak brak z obu stron, nie tylko tesciowej, choc ta tez nie jest w porzadku. Autorka ma jednak swoje za uszami :). To ja pisalam wczesniej o stryjku ksiedzu itd. , sadzilam ze autorce zalezy na dobrych lub chocby poprawnych relacjach w rodzinie, ale sadzac po wpisach na innych watkach jest raczej inaczej. Mam do ciebie autorko tylko jedna rade - jesli kochasz meza to nie zapominaj, ze on nie bedzie szczesliwy jesli przy nim bedziesz tylko ty I sklocisz go z jego rodzina, a najwyrazniej dazysz do ograniczania kontaktow ( np. pisalas, ze maz nie widzial nic zlego w odwiedzinach brats, ale dal sie tobie przekonac). Zawsze bedzie mial niedosyt I bedzie to dla niego cuezkue, zbyt energicznie wparowujesz w relacje z bratem no. jezdzili na ryby od lat bo to Ich pasja a ty chcesz to uciac. Nie mysl tylko o swojej pozycji u boku meza, mysl o szczesciu I spokoju czlowueka, ktorego pewnie kochasz, po co dostarczac mu niepotrzebnych zmartwien. Jesli nie lubisz jegorodziny to przynajmniej badz neutralna II utrzymuj poprawne stosunki, nie stawiaj ukochanej osoby w pozycji miedzy mlotem a kowadlem, moze wtedy nawet tesciowa wykarze niego wiecej zyczliwosci.Jesli nie to coz... jak sama pisalas, pochodzisz z religijnej rodziny wiec powinno byc dla ciebie wazne to zeby samemu miec czyste sumienie. A propos, podziwiam was, ze chce wam sie tak sledzic uwaznie watki I wklejac linki :):).

Gość gość
Z tymi wątkami to czysty przypadek,zeby nie bylo ze sledze autorke,po prostu akurat czytalam kilka wątków i wpisów i skojarzylam mi ze to ta sama osoba na kilku watkch i wlasnie znalazlam je po to by udowodnic "życzliwość "autorki względem rodziny męża,bo tutaj robi z siebie ofiare,pokrzywdzona synowa a prawda jest zupełnie inna. Normalnie nie bawię sie w takie rzeczy:-)

Gość gość
Widzicie same dziewczyny kim jest autorka założonego topiku.Rozszyfrowałam ją na samym początku.Co weszła na topik to dokładała kolejną bujde o tesciowej,obmawiała o wyłudzanie pieniędzy od własnego syna etc.Pomyślcie czy warto się właczać do takich róznych opowieści osób piszących podobne teksty?Ile zakłamanych,obłudnych może oczerniać zupełnie niczemu niewinnych ludzi.Postawcie się w takiej sytuacji że będac rodziną takiego wyrafinowanego typa obrabia Wam zad czerpiąc z tego przyjemność.W kązdym założonym topiku wyraża się niepochlebnie o rodzinie męża a sama na pewno to dziadówka.Wstrętne zakłamane suczysko.Przepraszam wszystich ale nie znajduję innego określenia.Przepraszam tez zwierzątka bo one są prawdziwymi przyjaciółmi.

Gość gość
Ktoś ukazal oblicze autorki tymi linkami to ona s*******ila z watku.

Gość gość
Przyjechala księżna i trzeba ja gościć bo ona wielka synowa przyjechala na wigilie, puknij sie w leb pustaku,żeby tak w swieta daczyc jadem na matke twojego męża

Gość gość
Wszystkie swirniete tesciowe sie odezwaly,bo na 100 procent wpieprzaja sie w zycie synalkow i zeby nie było do swojej tesciowej nic nie mam

Gość gość
Jakie swirniete tesciowe? Ja podalam te linki, sama jestem mloda zona,moja tesciowa to jest dobra kobieta,teść ma gorszy charakter ale szanuje ich oboje, nawet jak mam inne zdanie. A autorka zachowuje sie paskudnie i wcale jej nie zależy by mialy poprawne stosunku(bo jak sama przyznala jej nie lubi) wiec niech nie robi z siebie ofiary,i niech nie skarży jak to tesciowa ja olala bo zamiast barszczu z torebki i starej ryby zlowionej w lecie przez szwagra -jej slowa to dostala kawe i ciasto.

Gość gość
gość dziś teściowe świrnięte? a czytałaś kiedyś topik założony przez teściową w temacie poje,,ej synowej? bo ja NIE. Więc kto jest świrnięty? takie jak ty które już węszą podstęp że tesciowe tutaj piszą.Ja na szczescie mam bardzo mądrych i zacnych teściów ale jak widać każda ma to na co zasługuje.

Gość gość
Pierwsza wigilia jako zona a juz picza ma pretensje,ja j***e,ogarnij sie

Gość gość
Walniete tesciowe bez dwoch zdań

Gość gość
gość dziś a ty tylko w jednym zdaniu"p***b.... zdzira"

Gość gość
10:56 to ty jestes walnieta i p*****lnieta jak autorka

Gość gość
No prosze a wystarczyło Was tylko troche podpuscic i juz nie jestescie takie tolerancyjne i dobrze wychowane juz siejecie jadem jak autorka pozdrowienia dobre synowe