Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szok autentyycznyy

Szlachetna paczka i reakcja jednej z mam na podarunek dla dziecka

Polecane posty

Gość gość
a co w tej paczce było nie tak? moje dziecko dostało podobną ale KUPIONĄ przeze mnie a nie wyżebraną i nie płakało jak ją dostało

Gość zwolenniczka konkubinatu
ależ przykra sytuacja... Jeśli ta kobieta woli nie dać dziecku żadnego prezentu niż pięknie zapakowac lalę, foczkę, ksiązeczkę to...nie mam pytań. Nie wie co to bieda- chyba, ze w dzisiejszych czasach bieda ma już inny wymiar. Smutne to, szkoda mi tych dziewczyn, które te paczki zrobiły i wyslały...

Gość gośćinkaaa
wiecie co myślcie sobie co chcecie jeśli ja daje prezent to na prawdę z myślą o tym aby jakieś dziecko było szczęśliwe. Taka paczka to byłby wstyd, na prawdę jest wiele ciekawszych fajnych i niedrogich rzeczy. Po za tym można się złożyć, widać, ze chyba osoby które tutaj jadą i wyzywają to raczej nie z tych co pomagają i dają prezenty:) Oni by właśnie rzucili taki ochłap i oczekiwali pokłonów i dozgonnej wdzięczności.

Gość gość
tej pani chyba już nikt nigdy nie pomoże.....

Gość gość
fajnie musieli się poczuć organizatorzy zbiórki.

Gość gość
dokładnie, w biedronce widziałam piękne Przytulanki po 14 zł i jedną kupiłam mojemu Pieskowi ;) ta paczka jest brzydka, gdybym taką dostała to nie wiem czy bym dziękowała mimo wszystko (kultura ) czy jednak wzgradziła, ale jakby nie patrzeć, ktoś kto prosi o jałmużnę to nie powinien wybrzydzać, co innego gdyby zapłaciła i przyszedł badziew, to może reklamować, a tak, może co najwyżej wywalić te rzeczy i tyle. Ja osobiście nie wspieram żadnych matek, dzieci itp. bo to zwykłe nieroby rozczeniowe, najgorszy sort ludzi, jeśli pomagam to biednym, schorowanym staruszkom, no i zwierzętom najbardziej 😍 ludzie to niewdzięcznicy, a co z tego,że 2 latek? jak go matka tak rozpuści to w przyszłości on kogoś zabije za smartfona , bo przecież nie jego wina, że jest biedny i każdy powinien mieć to co wszyscy,nie?

Gość gość
ja w dzieciństwie dostałam od Mamy małego misia króliczka za 6 zł z kiosku, ale tak się z niego ciesyzłam, nie rozstawałam się na krok, nigdy nie byliśmy biedni, niczego nam nie brakowało, a teraz to mamy więcej niż przeciętny, w każdym razie dla mnie zawsze najbardziej liczyl się gest, babcie obie kupowały mi złote łańcuszki, drogie książki, porcelane, a dla mnie liczyło się,że to od Mamy 😍 więc szkoda mi dziecka tej baby, że nic nie dostanie, bo jeśli kocha mame to ucieszy ją wszystko od niej!a ona rozpuści bachora jak dziadowski bicz

Gość gość
jakby nie było kobieta zachowała się skrajnie nieodpowiednio

Gość taka oto sytuacja
Dlatego ja mam to gdzieś i nikomu już nie pomagam, skąd mam mieć pewność, że jak kupię firmową zabawkę i fajne słodycze nikt na mnie nie napsioczy, że słaba paczka, że wstyd, że go upokorzyłam, bo powinien być smartfon czy tablet (bo jak oglądam tv to mam wrażenie, że teraz tylko to się daje i to z jakimiś pakietami czy uj wie czym) U nas była taka inicjatywa w kościele, zrobiłam właśnie taką paczkę dla sąsiadki samotnej mamy. W paczce dla czterolatki była lalka Natalia z wózkiem Natalii oryginalnym do kompletu i słodycze Milka, Wedel, Kinder oprócz tego flamastry, kredki i kolorowanki. Pani powiedziała w luźnej rozmowie mojej siostrze katechetce, na parafialnej wigilii, że to są pierdoły i teraz się takich rzeczy nie daje dzieciom :o nie wiedziała, że ta paczka jest ode mnie. Siostra mi to powtórzyła było mi głupio ale mówiła, że mam się nie przejmować. Głupio nawet z księżmi gadać choć dobrze się znamy i dobrze żyjemy, jestem nauczycielką miejscowość mała to wiadomo :o ale czuję się zawstydzona :( Taka sytuacja

Gość gość
a mogłaś kupić pokarm dla psa i psy uszczęśliwić, albo budę zasponsorować

Gość gość
zobaczyłam profil tej babki ;/ wygląda na zniszczoną 35-40 latkę a umysł ma chyba 12-15 latki widząc te wpisy , wklejki z demotów , albo porównania która fotka lepsza ile lajków zebrała...dodatkowo na focie z torcikiem zauważyłam otwarte piwo harnaś:/ swietna rodzinka nie ma co albo odpisała komuś w komentarzu " no cio?" :/ :O ja tak pisałam w gimbazie... szkoda,że w Polsce nie ma obowiązkowej sterylizacji dla niektórych

Gość gość
mówię Wam, ja pomagam dla siebie, nie oczekuje wdzięczności bo po prostu wiem że można się tu przeliczyć. Jeden będzie dziękował ze łzami wzruszenia w oczach, 2 kolejnych pobiadoli że mogło być lepiej. Nie oczekuje się wielkiej wdzięczności od prostych ludzi, oni czasami nawet jakby chcieli to i tak nie umieją podziękować tak jakby się nam podobało. Mała na pewno się z prezentu cieszyła

Gość gość
11:12 wspolczuje :/ wykosztowałaś się a tu babsztyl naobgadywał...ja co prawda nie wiem co to lalka natalia. w dzieciństwie nie dostałam ani jednej lalki ! w każdym razie może by pomoc tej Ani i powiadomić opieke społeczna? niech odbiorą dziecko, skoro opiekując się 2 latką spożywają alkohol ;) a zdjecie z fb idealny dowód w sprawie

Nie chce mi się wszystkiego czytać, w każdym razie mój niesmak wzbudziło zdanie "myślałam, że coś lepszego dostanie"...

Gość gość
mała się z prezentu nie cieszyła, bo jak matka napisała "nie dam tego dziecku" wstydziła się...no i co? dziecko nic nie dostało? a może jednak coś mu kupiła...tylko pewnie liczyła na tableta...a skoro tableta nie ma to już na zabawkę i ją stać :O

Gość taka oto sytuacja
Nie liczyłam na wielkie podziękowania, bynajmniej! ale przynajmniej na ciszę, a wytykanie po kątach to już chyba przesada, przecież ona obsmaruje ten prezent gdzie się da. Tu ktoś wyżej ma rację na przyszły rok kupię karmę dla psów i kotków.

Gość gość
Taaa, nie daje sie takich rzeczy teraz dzieciom? Od początku smartfoniki i tableciki? Jak dla mnie to z takich rzeczy dzieci przynajmniej w wieku do 7 lat sie nie ciesza, tylko ciesza sie z tego ich rodzice, którzy dzieciakowi to zabiora albo sprzedadzą za flachy i fajki, i tak to jest, tylko dlatego paczka sie k****m nie podoba, dlatego ja komuś takiemu nawet 2 zl nie dam. Robic sie nie chce a sie wymaga, nie umialabym byc tak bezczelna osoba!!!

Gość gość
19 miesięczne dziecko pijące cole.....a wyposarzenie mieszkania jest ok- nie widać jakoś biedy

Gość gość
piszecie o tych tabletach jakby to był jakiś super drogi bajer, na ów paczkę podobno wydałyście 30zł a tablet zaledwie 110, może 119, czy to jakąś ogromna dysproporcja? poza tym wątpię by kobiecie chodziło o tablet, może o zabawkowy tablet za 20-30zł właśnie a nie o miśka bez oka czy lalkę za 4zł

Gość gość
ta lalka 4zł kosztuje?:D a gdzie foka nie ma oka?:D nie no zrobić 60 paczek po 30zł a 60 paczek po 120zł to NIEWIELKA różnica. Swoją drogą nawet zabawkowe tablety są dlka dzieci powyżej 3 r. ż.

Gość gość
no ja widziałam któregos razu w tanim barze z chińskim zarcie, jakies dwie gimbusiary z dzieckiem, dziecko z 1,5-2 lata ledwo chodzilo a na talbecie śmigało w jakaś grę wyścigową chyba lepiej niż niejeden dorosły... po co dawać dzieciom rozwijajajace zabawki jak klocki albo choćby misia skoro można dac tableta i mieć od dziecka spokoj, nie trzeba się z nim wtedy bawic, bo sam się zajmie sobą :/ przygnebiajacy znak naszych czasów. A ta kobieta na biedną nie wygląda , normalny dom, męza też ma , z tego co czytam

Gość gość
...i album pt. sesyjka z moja z patuniom ♥ ♥ ♥ nie mam pytań. a ty "taka oto sytuacja" sfrajerowałaś się :P

Gość gość
ale jej pewnie i mężowi się nie opłaca pracować... bo i tak dostaną za darmo

Gość gość
w ogole nie wiem po co prezenty dla małego dziecka?? przecież PAMIĘC rozwija się od 4-5 roku życia, ile pamiętacie z wczesiejszych czasów? ja nie pamiętam co dostałam na 1 gwiazdke, 2 urodziny itp. pamiętam za to jak trafiłam do szpitala...dzieci nie pamiętają takich pierdół jak co dostały w danym roku , a większe wydarzenia, wiec jak matka nie pije i nie bije to już sukces , nie dostanie prezentu nie będzie żadną traumą dla takiego malucha ;)

Gość gość
"sesyjka z moja patuniom" :D:D:D jaka pocieszna laska:D

Gość gość
Co za syf! Moje 6miesięczne dziecko dostało Air Maxy i bransoletke Michaela Korsa,a to co jest w tym pudełku to patologia!!!!

Gość gość
dla mnie ona się wydaje trochę opóźniona

Gość gość
teraz to ja się nie dziwię czemu Ta baba się nie ucieszyła z paczki. Widzieliście ile mała ma zabawek w pokoju?o_O

Gość gość
może jest opozniona i dostaje rente?

Gość gość
Patunia ma nawet tv w swoim pokoju.....no to ja przy niej jestem biedna :-o