Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monsterka 1123

Wrześniowe mamy 2015

Polecane posty

Gość gość
Czemu masz takie powody żeby każdą z osobna oczerniać i wyzywać? Jak Ci się tu nie podoba to nie musisz się udzielać nikt Cię tu nie zapraszał.....

Klaudina Ja wybralam imie Diana :) Twoje imiona tez super :) Xx Co do zakupow to ja dopiero jak bede wiedziala jaka jest plec to dopiero zaczne kupowac :) Xx Co do tych plamien - co powiedzial lekarz?? Powinnas przyjmowac luteine wg mnie... to niepokojace co sie dzieje... no i z sexem lepiej sobie odpuscic. Xx Prosba do Was dziewczyny - olewajcie te chamskie komentarze, szkoda nerwow :) ktos tu musi byc baaaardzo zakompleksiony....

Widzę ze tutaj wogole nie Wolno nic napisać bo każdemu cos nie pasuje. Ja sie wypisuje, usuńcie mnie z listy, ide na inne forum. Powodzenia dla normalnych dziewczyn:)

Zarejestrowałam sobie swój nick, bo widzę, że komuś się on tak spodobał, że musiał się podszyć :D Naprawdę schlebia mi to :) Wracając do normalnej dyskusji sama nie wiem, co bym wolała. Wiem, że w rodzinie męża po cichutku trzymają kciuki za chłopca, bo teść jeszcze dziadkiem nie jest ;) a ma 5 wnuczek :-P Mój mąż tak 'po męsku' marzy o synu, ale przecież wiadomo że każda córka jest tatusiową księżniczką ;)

Wiolcia1611 strasznie podoba mi się Mikołaj dla chłopca, jeszcze w grudniu poczęty- no idealnie jak dla mnie ;-) Nawet męża zdołałam przekonać... I co? Mama kiedyś przychodzi, bo z ciotką rozmawiała przez tel i mówi mi, że żona kuzyna która rodzi w kwietniu będzie mieć Mikołaja, takie piękne imię młodzi wybrali oh i ah :-( Aż się popłakałam :-/ Dla dziewczynki mam wybrane 2 ale nikomu nie zdradzę, pewnie jak zobaczymy maleństwo na żywo to dopiero podejmiemy z mężem ostateczną decyzję :)

Gość gość
intu na pomarańczowo ciśniesz,a na niebiesko udajesz koleżankę?Słabe to jest wiesz?Zobaczyłaś,że mamusia 2015 chce się wypisać i głupio ci się zrobiło?Po co oczerniasz kogoś,ze się pod ciebie podszywa?Może lepiej ty sie wypisz stąd.

Aha inny czyli to nie ty byłaś :D a juz myślałam :D haha i chciałam sie stad wynieś... Ale to pewnie ta jedna łaska cały czas wypisuje..:) moj narzeczony tez chce syna, ale z moja siostrzenica tak uwielbia sie bawić i zawsze jak do nas przyjeżdża to czesze z nia kucyki itp xD aż sie buzia cieszy :) no to nie wypisujcie mnie, juz nie bede zwracała uwagi na jakieś głupie komentarze :) a co do imion to ja nie mam pojęcia... Normalnie żadne imię dla chłopca mi sie nie podoba nie wiem czemu :(

Gość gość
mamusia 2015 ,ale intu ma z ciebie brechę.Strasznie naiwna jesteś

Gościu 'słabe' to jest chyba Twoje życie, że jedyną rozrywką pozostaje Ci dokuczanie innym w anonimowy sposób i podszywanie się... Dyskusję uważam za zakończoną. To fajnie Mamusia2015, że narzeczony ma podejście do dzieci, mój z racji bycia wujkiem 5 siostrzenic/bratanic też ma pewne przeszkolenie, nawet pieluchy zmieniać umie :P Miłego wieczorku, jadę do tego lidla bo mi zamkną w końcu :)

A mój mąż o dziwo chce córke. Sama się zdziwiłam;) Obydwoje chcielibyśmy córcie...;) Mąż jest z wykształcenia nauczycielem wf i nieraz ręce mu opadały po zajęciach z chłopcami oczywiście;) Ale co by nie było,będzie fantastycznie! Byle by zdrowe było;) Wiolcia1611 Diana super imie! Też mi się bardzo podoba! Ale w rodzinie mamy już Dianę więc odpada;)

Ja wiem ze naprwno córeczka bedzie miała Nicola :) od dawna strasznie mi sie podoba i w prawie każdym państwie jest nicola, nie odmienia sie jak andrzej/ andrew/ andreas. Ostatnio czytałam ze jakieś dziewczyny jechały po tym imieniu ze Nicole sa d******* i takie tam... Normalnie żal. Zreszta moje imię tez zjechały :D haha

I jak tam mamuski, dorwałyscie cos jeszcze w lidlu? Ja jestem ciekawa czy maleństwo na prenatalnych bedzie na tyle widoczne, ze uda sie okreslic płec. I oby wszystko z jego rozwojem było ok :)

Little84 ja nie mam tu Lidla wiec nic nie dorwałam ale zaraz wybieram sie na zakupy i pewnie cos kupie :D ja moj***adania prenetalne bede miała w 13 tygodniu i tez mam cichą nadzieje ze moze juz mi lekarz powie co bede miała :-)

Gość gość
Co tam lochy?Ile już przytyłyście?hahahaaaa

Hej :) można się do Was dołaczyć? Jestem pierwszej wizycie u ginekologa i termin mam na 30 wrzesnia. Mam 32 lata i córkę 21 miesięcy więc teraz dla równowagi przydałby się chłopak :) Obiecuje nadrobić te 17 stron :)

Hej Aniu :) uuu to bedzie charakterek-znak waga :D od razu mowie Ci ze wypowiada sie tu ktos kto jest niezrownowazony psychicznie jako gosc wiec nie zwracaj uwagi :)

Gość LusiaWilk
Wiolcia ty wierzysz w to,że charakter człowieka zależy od znaku zodiaku.Skąd wy bierzecie takie durne wymysły?

Czesc Aniu :) czyli w 7 tygodniu gdzies jestes? =) ja jestem z pod znaku raka, i kiedy zaczelam raczkowac to kazdy sie smial ze jestem wlasnie jak raczek bo raczkowalam do tylu :) Wiec znaki zoodiaku cos mowia o czlowieku...

Gość LusiaWilk
A jeśli dziecko spod lwa raczkuje do tyłu,to co to oznacza?:O ty będziesz matką??

Mamusia Ja tez jestem rak!!! :) i jak bylam mala to mialam podobnie :) a kiedy dokladnie sie urodzilas? Ja 25 czerwca Xx Lusia - ZAMILCZ bo jakbys nie zauwazyla to nikt tu nie ma ochoty na Twoje uwagi.. popisalas sie juz nazywajac kogos kretynka i wystarczy serio...

Mamusia2015, tez bardzo liczę na te prenatalne, wczoraj rozmawiałam z ginem o połówkowych i będę wtedy szukać gdzieś prywatnie, bo i tak muszę zapłacić i tak, a chciałabym mieć płytkę na przyszłość :)

Nie ma tu jakiegoś admina, który mógłby część poblokować? Brakuje tego

Gość gość
Zaraz ciebie admin zablokuje, jak się nie zamkniesz :classic_cool:

Wiola ja tez mialam byc 25 ale moja madra mama poszla grac w pilke z chlopakami i sie urdzilam 6 dni wczesniej, 19 :D xxx Little84 Ja tutaj prywatnie raczej nie pojde, bo bym sie nie wyplacila, zreszta lekarze sa tu dosc spoko, nie rozni sie wizyta prywatna od zwyklej, a i tak za kazdym razem musze cos tam zaplacic bo norwegia nie refudnuje kazdej wizyty do konca. A tak wgole, jak wyglada takie badanie ? jest to tylko usg?? czy cos wiecej?

Gość Pacia2589
Hej dziewczyny :) widzę, że przybyło nas trochę :) dawno nie pisałam, ale czytałam wszystko skrupulatnie :) wczoraj weszłam w 10 tydzień, do tej pory przytyłam 1,5 kg, a w 8t4d maluch miał całe 16mm, także jestem ciekawa co mi pokaże kolejne USG, które będzie 16.02 :) przy dobrych wiatrach może być już widać płeć, którą będę chciała poznać, więc wychodzi na to, że będę złą matką :P Oczywiście pytałam lekarza o seks i nie widział przeciwwskazań, bo jeśli mamie jest dobrze to dziecku też, no chyba, że jakaś ciąża ma "tymczasowe" problemy, to bym się wstrzymała do 13tc :) farbowanie włosów/malowanie paznokci itp.: znam osoby, które do końca ciąży się od tego powstrzymują, bo szkodzi dziecku, ale ja osobiście wstrzymuję się tylko do II trymestru, czego nie mogę się doczekać, bo mam teraz piękne, zdrowe i twarde pazury :D Jeśli chodzi o zakupy, to nic nie kupuję jeszcze, bo wolę nie zapeszać, ale to każdy robi po swojemu ;) płeć dla mnie nie ma jakiegoś większego znaczenia, bo wolę neutralne kolory, a poza tym jeśli dalej będę utrzymywała się przy tym, że chcę od razu 2 dziecko i zdrowie pozwoli, to zawsze można wykorzystać bez względu na płeć, bo jakoś dziewczynka na niebiesko mi pasuje, ale chłopak w różu już nie bardzo :P był też poruszany temat porodu :) Ja osobiście się go nie boję. Nie ja pierwsza nie ostatnia :) poza tym przeczytałam fajny artykuł (wg mnie oczywiście) na temat roli bólu porodowego na stronce fundacji Rodzić po ludzku, więc jeżeli mój ból ułatwia dziecku przejście, to niech boli ile wlezie :P byle maluszkowi było łatwiej :) Największy problem z imionami :/ tatusiowi podoba się Aleks, mi z początku też się podobało, ale szybko mi przeszło :P wolę tradycyjne imiona. Moje typy dla chłopca to Paweł, Adam, Antoś (chociaż z jakiś względów zawsze podobał mi się Bruno :P), a dla dziewczynki mam wybrane Maja i to już nie podlega dyskusji :P Ale się rozpisałam, postaram się częściej odpowiadać, to przynajmniej nie będę takich felietonów pisać :P

Dziewczyny nie odpisujcie na te zaczepki, wogole nie zwracajcie na nie uwagi i tyle :)

Gość gość
I kto to mówi?

Pati ja odkad sie dowiedzialam ze jestem w ciazy, przestalam sobie odmawiac i ostatnio bylam pewna ze przytylam ze 3 kg i to na samym poczatku... Ale o dziwo nadal waze tyle co na poczatku :D Ja mialam plamienia, wiec chyba jednak odczekam az zaczne II trymestr z tym seksem... Najwazniejsze zeby dzidzi sie nic nie stalo, mi ani narzeczonemu nic sie nie stanie jak te 5 tygodni poczekamy :) A co do kolorow to oczywiscie ja nie bede dziewczynki ubierac tylko na rozowo czy chlopca tylko na niebiesko :D a na bialo mozna i chlopczyka i dziewczynke ubrac, a jak narazie to tylko kupilam rzeczy w takim kolorze :D

Pacia A na kiedy masz termin? Ja juz bym chciala strasznie na to usg .... jak uslysze serduszko i zobacze malenstwo to odetchne :) Xx Mamusia No widzisz to pewnie mamy jakies podobne cechy :) i jeszcze rodzimy obie we wrzesniu! :D jeszcze mi powiedz ze mieszkasz za granica ?? :) hehe.. ja bede rodzic w Londynie, troche sie obawiam ale podobno jest tu dobra opieka w miare... choc do 12 tygodnia nie uznaja w ogole ciazy... dlatego tak pozno mam usg robione...

Gość LusiaPowraca
różowa niunia Nicola - potwierdzasz wszystkie stereotypy :D