Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polska Kraj nędzarzy i kłamsta

Polecane posty

Gość gość
Praca w Polsce została zlikwidowana , wielkie firmy branzowe, fabryki zostało wysprzedane przez polityków na spółkę z zachodnimi finansistami kanciarzami. Tusk i rząd oddał zatrudnianie w ręce prywatne więc żeby pracować trzeba zatrudnić się u typowego szarego Polaka takiego jak my X otóż to ,niestety :O

mówiłem ci kurfo żebyś sie tu już nie pokazywała? załóz sobie topik "POlska to cudowny kraj i rządzą nim posłańcy bogów" i tam sie produkuj. Nie widzisz, ze tu nie pasujesz. Jak ci dobrze to sie tym pochwal gdzie indziej. Nie rozumiem na chuj sie tu wpiertalasz notorycznie.

Gość gość
Przykro mi ale nie ma nadziei dopóki ludzie nie zmądrzeją X a zmądrzeją ? jakoś w to wątpię ,widząc po tym jak reagują na to co im się serwuje na co dzień :O walka o byt ,przysłoniła im racjonalne myślenie oraz pozbawiła resztek charakteru :O

Gość greengrass
Wypasione sutka na kredyt, znam jedna osobę która kupiła za gotówkę, 50 letniego prawnika

Gość greengrass
Autka

Gość gość
zlikwidowane zostały nierentowne miejsca pracy . ot wytwórnie nikomu niepotrzebnych rzeczy. reszta społeczeństwa musi wbrew ekonomii matematyce i logice utrzymywać drogie miejsca pracy. nowe czasy - nowe miejsca pracy i nowy jeszcze nieznany większości Polaków charakter pracy. a jest nadprodukcja

mistrzu pragne spotkać się z Tobą i podyskutować przy jakiejś kawce.:) Prosze zgódź się. To będzie dla mnie zaszczyt:)

Gość gość
gameover dziś mówiłem ci kurfo żebyś sie tu już nie pokazywała? załóz sobie topik "POlska to cudowny kraj i rządzą nim posłańcy bogów" i tam sie produkuj. Nie widzisz, ze tu nie pasujesz. Jak ci dobrze to sie tym pochwal gdzie indziej. Nie rozumiem na ch*j sie tu wpiertalasz notorycznie. X a tobie co ? jebło coś od rana na łeb ?

nie ale tobie coś może niebawem jepnąć na łeb. co jest o tyle niebezpieczne, że jest całkowicie pusty. I jak będziesz wyglądał na wiecach partyjnych? jak nadgniła marchewka. PO chuj ci to potrzebne?

Gość gość
Polska to cudowny kraj :) Tylko rządzą nim oszuści i złodzieje których to wybrali sobie sami Polacy :)

prosze cie po dobroci żebyś stąd odszedł. Nikt nie będzie z agitatorami dyskutował. a ja przestaje w tym momencie właśnie.

Gość gość
weź się gameover i wybrandzluj ulży ci :) poziom adrenaliny spadnie ;)

Ludzie pracują w fabryce AGD niedaleko mnie, co miesiąc podnoszą im normy żeby więcej i więcej. Zapieprzają przy taśmie na 3 zmiany za płacę 1200 zł do 2000 zł maksymalnie w zależności jaka funkcja i przez jaka firmę pośredniczącą jest na umowie śmieciowej. Codziennie oprócz niedziel i jedną sobotę można mieć wolną w miesiącu kolega kierownik zespołu powiedział mi że jakby miał pracować fizycznie przy produkcji to wolałby się zastrzelić. Sprzęt koncern wywozi zapakowany na wagony pociągów, które bezpośrednio po torach wyjeżdżają z załadunku gmachu i wożą na rynek zachodni do sprzedania. Ludzie którzy tam pracują głupieją, niektórzy śpiewają żeby nie zwariować , mają dziwne tiki, niektórzy wyłączają się z rzeczywistości , ktoś kto pracuje za wolno wywalają. Nie maja ŻADNYCH praw pracowniczych , nie są zatrudnieni przez firmę tylko pośrednictwo zatrudnienia. A rząd reklamuje nas w Europie że jesteśmy najtańsza siłą roboczą w Europie i niech budują tu swoje zakłady. Czy Ukraina dąży do takiej Europy ? nowoczesnej ?

swoją drogą dobrze, że takich nieudaczników nie wysyłają w teren bo ju być co najmniej był połamany. także doceń spokojną fuche i omijaj mnie z daleka. Taki kompromis póki jeszcze jestem skłonny na niego pójść

Gość gość
niebotyczny mistyfikator :)

Gość gość
pocieszaj się i poużywaj sobie :)

Gość gość
W Ameryce wybiera sie bogatych na najwyzsze urzedy panstwowe. Bo skoro dal sobie rade. W zyciu to da rade rzadzic krajem. W Polsce do wladzy garna sie ci, ktorzy chca sie na niej dorobic. I tu jest wlasnie ta podstawowa roznica. Inna sprawa, ze w Polsce jak ktos jest bogaty to czesto uwaza sie, ze kase ukradl co tez moze byc prawda.

Gość gość
Wyjechaliśmy z Polski 2011 roku. Wcześniej mieliśmy własną działalność, która dawała zarobić na życie. Problemy zaczęły się w 2011 roku kiedy podatek poszedł w górę i ludzie nie mieli już kasy, a płacić trzeba było.Najgorsze są rachunki w Polsce. Mam wielki żal do rządu, do tego, że to obywatel jest dla rządu, a nie rząd dla obywatela. Mimo, że mieszkamy poza granicami Polski to strasznie tęsknimy. Wszystko mamy, wyjechaliśmy z jedną walizką teraz mam całe mieszkanie urządzone. Jednak brak jest nam rodziny, znajomych. Denerwuje mnie to czym zajmuje się rząd, problemami z d....to, że Polacy tak zostali podzieleni na prawą i lewą stronę. Jeszcze nigdy tak ludzie nie byli podzieleni jak teraz. Czasem jak czytam komentarze to włos jeży się na głowie. Ile panuje w nas nienawiści, chamstwa itp. Nawet dziś nie wiem na kogo zagłosować. Potrzebna jest partia nowoczesna, z młodymi ludźmi, a nie dorobkiewicze. Każda obecna partia ma coś za uszami i nie jest bez grzechów. Afery gonią afery. A ci ludzie dalej są w rządzie, dalej korzystają z przywilejów. Nie wiem czy coś zmieni się w Polsce. Wiem, że zostanę skrytykowana, ale podoba mi się praca Roberta Biedronia. To, że np zaczął zwalniać ludzi którzy zajmowali stołki, że odmówił Palikotowi pomocy, bo nie będzie uznawać coś po znajomości.

chyba Janusz Rewiński kiedys powiedział , bo był politykiem że polityka to jest najohydniejszy i najbrudniejszy interes jaki widział w życiu na oczy.Układy, sprzedajność , tego ludzie nie widzą i nie wiedzą o czym oni rozmawiają w kuluarach, jak się śmieją ze społeczeństwa, co wymyślić żeby motłoch za nimi poleciał i glosował.On tego nie zniósł. Podzielenie społeczeństwa było ich świadomym celem , myślisz że ludzie się sami podzielili w Polsce ? Bzdura Szczucie jednych na drugich powoduje że partia ma zagorzałych zwolenników A im bardziej zagorzałych zwolenników się ma tym zwiększa się ich zaciekłość i zdeterminowanie w dążeniu do sprawy które partia głosi. Mają w tym swój cel, ile żółci na forach wylane, tysiące, miliony , jedni na drugich skaczą. A gdzie w tym wszystkim jest cel którego szukamy ? nie mamy na to czasu a ludzie potrzebują pracy. Praca jak już wcześniej pisałam została zlikwidowana , jest sektor prywatny i nakazują ci się tam odnaleźć.Praca to jest etat gdzie masz ubezpieczenie, pakiet socjalny, deputaty, prawo do płatnego urlopu , do zwolnień L4, systematyczna wypłata, prawa pracownicze typu płatny urlop macierzyński itd Ale jeśli na rynku jest umowa zlecenie to nie jest praca tylko zlecenie do wykonania,umowa o dzieło nie jest pracą tylko jak sama nazwa mówi umową o dzieło. Robota na czarno też nie jest pracą tylko fuchą.Założona własna działalność i samozatrudnienie tez nie jest pracą. Praca została zlikwidowana, są tylko czynności do wykonania.

Gość greengrass
Zazwyczaj Polak walczy przeciwko czemuś nie na rzecz czegoś, to prawda. Stad tyle wściekłości i nietolerancji.

Gość olka_Polka
I dlatego uważam ze właśnie ze potrzebna jest w Polsce rewolucja,ale myslowa

Gość greengrass
Tradycje demokratyczne mają ogromny wpływ na kształtowanie się społeczeństwa obywatelskiego. Brak tradycji demokratycznych jest powodem istniejącego ciągle podziału między społeczeństwem a sprawującymi władzę MY- ONI (np. w państwach postkomunistycznych). W państwach o duzych tradycjach demokratycznych, np. Szwajcaria, Anglia, USA, społeczeństwo identyfikuje się z państwem. Nie oczekuje, ze władza „wszystko załatwi” , obywatele biorą swoje sprawy w swoje ręce i starają się samodzielnie rozwiązywać problemy. W krajach tych jest o wiele więcej organizacji pozarządowych, stowarzyszeń, fundacji, organizacji charytatywnych, które powstają spontanicznie z inicjatywy obywateli. O wiele więcej ludzi nalezy do rozmaitych organizacji.