Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przyszłe mamy z Łodzi.

Polecane posty

Rosia, jeszcze świetnym specem od usg jest Piotr Kaczmarek. Jeden z lepszych genetyków w PL (tak mówi mój lekarz).

Catarina, Ty nieźle zakręcona jesteś :) U mnie pomroczność objawiała się w pracy. Czasem robiłam takie głupoty, że az wstyd mi było przed kolegami :) Kalinka, to jak w końcu się poznamy, to nie będziemy się mijać na ulicy, tylko pogadamy :) Catarina, ja w Łodzi też mieszkałam w okolicach Manu.

Kalinka, no co Ty, chcesz inwestować w ciążowe ubrania? Wrzucę dziś na pocztę moje zakupy z lumpka. Obłowilam się nieźle za grosze, a w sklepie za samą kurtkę pewnie z 200 by wołali. Chcesz, zabiorę Cię za tydzień na łowy :) Co do porodu w Salve, to nie myślę nawet o luksusach, bo niewygody można znieść przez te 2-3 doby. Chodzi bardziej o podejście lekarzy i położnych, tzw. ludzkie traktowanie, a nie jak powietrze oraz o to, że dziecko jest cały czas z matką. W Madurowiczu dali mi syna niemal po 2 dniach :/ A po porodzie widziałam go z minutę.

Gość gość Catarina
No mowie Wam, masakra z tym moim łbem :-D.

Oj tam Catarina czasami nam wolno, przeciez pracujemy za dwoch:-) Pewnie sie kiedys spotkamy Tarantulllla:-) Przydalo by mi się kilka bluzek, spodnie mam dwie pary, spódniczkę tez, na lato sukienki. Ale nie wiem czy w takie typowo ciążowe będę inwestowac.Wrzucaj wrzucaj fotki:-)

Gość gość Catarina
Ja kupilam tylko spodnie typowo ciazowe, bo mam nisko brzuch i nawet legginsy mnie od początku bardzo uciskaly. Bluzki jakos daja rade. Chce tylko kupic sukienke na Wielkanoc.

Tarantulllla ciuszki fajne:-) Kurteczka superowa:-)O, zapomnialam wczoraj spojrzeć na te getry w Lidlu.Skleroza:-)

Gość gość Catarina
Ciuszki super, szczególnie ostatnia czerwona bluzka. Zgrabnie w niej wyglądasz, ja niestety na takie mam zbyt szerokie biodra. Mąż zaraz wychodzi, to w spokoju porobie zdjęcia ciuszkow J i tez wysle;-)

Kurtka była nawet tańsza niz pisałam :) A getry to jakis czas temu juz były. Szare i czarne, ale nie wykupili wszystkich, wiec zerknij czy jeszcze są. Dziś odkryłam, ze w swetrze nie dopinam sie w kurtkę zimowa. Wprawdzie kupiłam w Lidlu, bo gdzieżby indziej ;) taka zapasowa, ale w nią tez ledwo wchodzę. Wiosno przyjdź!

Gość Affo
Tarantulla to nosimy ten sam rozmiar :P Poczytalam o bance w necie, no faktycznie nie powinno sie tego robic, co prawda ja nie robilam tak dlugo i intensywnie jak masazystka bo od niej wychodzilam z siniakami, ale jednak. Tak czy siak wstrzymam sie a na nastepnej wizycie podpytam lekarza. Dzieki za cynk. Rzeczy bardzo fajne, kurtka super, tez kupuje w lumpie poprostu wieksze, z H&M mam tylko 2 typowo ciazowe rosnace razem z brzuchem bluzki no i spodnie z pasem. Napisalam na mailu, gdzie mieszkam :) Dla mnie to, co piszesz o salve tez jest priorytetem, chce sie dobrze czuc i nie martwić się, czy cos pojdzie nie tak. Tu polozna i lekarz beda skupieni tylko na mnie, bede sie czuc bezpiecznie i godnie. II stopień referencyjnosci oddzialu neonatologicznego tez ważny. Ale nie ukrywam tez ze ciesze sie ze lazienka jest w pokoju a nie na korytarzu, jedna na caly oddzial . Catarina dalaś czadu! :)Dobrze, ze ci nie zaszkodzilo. Mam jeszcze pytanie, jakby byla dziewczynke imię tez juz mialas wybrane jeszcze przed ciaza? :) Kalinka i jak tam spaghetti sie udalo. Zjadlaś ze smakiem?, Ja lubię carbonare, ale w poprzedniej ciazy nie moglam znieśc zapachu smietany, teraz jest lepiej ale jeszcze do tej pory nie robilam, wtedy to mnie odrzucalo na sama mysl. Ja dzis na maksa niezdrowo jem, czekam na skrzydelka z KFC. No nic nie poradze na ciazowa zachcianke :P Oznajmilyscie mezom w jakis szczegolny sposob o ciazy? :)

Gość gość Catarina
Ooooo, tez uwielbiam carbonare! Mnie tam na nic nie odrzuca, mam ochotę na wszystko, właśnie robie tonę nalesnikow :-). Affo, my sobie założyliśmy, ze robimy chlopaka, więc juz na tym etapie mowilismy, ze robimy J:-D. Jak wyszło, ze będzie dziewczyna, wymyślilismy Ola, ja chcialam Blanka, albo Iga, ale nie mogłam męża przekonac, co do powiadomienia meza napisze na mailu:-)

U mnie tez na kolacje były naleśniki. Wcisnelam 2. na obiad ta nieszczęsna zapiekanka... W pierwszej ciazy chyba podświadomie nadstawialiśmy sie na chłopca, bo raczej tylko chłopięcych imion szukaliśmy, a teraz mamy tylko dla dziewczyny. Jutro połówkowe. Jak sie okaże, ze naszej K coś wyrosło to kaplica imionowa ;) Mojemu mężowi pokazałam test i powiedziałam, ze zabawa sie skończyła, zanim sie zaczęła ;) Mieliśmy plany robienia dziecka przez pół roku i w tym czasie dużo bezstresowego sexu. Trafienie od razu i tyle z planów :) Także 0 romantyzmu i kupowania skarpeteczek albo bucików jak na filmach. Nam tesciowa sugeruje imię Blanka, ale nie jestem przekonana.

Gość gość Catarina
Blanka- moje marzenie :-). My tez pierwszy strzal, a mialo tez być za pol roku. Mąż mowil, że to jeszcze za wcześnie, bo w pracy nic nie zaplanowane, ja go uspokajalam, ze to nie takie hop siup i ze pewnie nam to kilka miesięcy zajmie, a tu synalek od razu chcial się do nas "wprowadzic":-D

Gość gość Catarina
Nooo, a wyobraz sobie gdyby mnie klienci zobaczyli;-)

Spełnisz je za niedługo ;) Szczerze to ja sie boje. Dwie ciąże za 1 razem... Antykoncepcji hormonalnej nie uznaje, wiec nie wiem co bedzie po porodzie.

Gość gość Catarina
Tzn? Czego się boisz? Nie bardzo rozumiem "2 ciaze za 1 razem".

Tz. 1 za pierwszym trafieniem i druga za pierwszym trafieniem i boje sie kolejnych. Fakt, ze wszystkie dwie akurat wtedy, kiedy chcieliśmy, ale wpadki chodzą po ludziach, a 3 dzieci nie planuje.

Gość gość
rosia, ja jestem z Łodzi, robiłam badania u Pana Ałaszewskiego. Tu masz namiar prenatalnebadania.pl

Gość gość Catarina
Dzien dobry, Tarrantullla, teraz rozumiem. To jestes z tych szczesciar, jak moja koleżanka, tez 2 dzieci im się udalo wtedy, kiedy chcieli. My dzisiaj mamy dzien jezdzenia, musimy pozalatwiac kilka spraw, zrobic nalot pracownikom, a tak mi się wstać nie chce:-S Tarrantullla, przez przypadek zamiast na naszego maila wyslalam odp na Twojego. Gdzie ta wielka dostawa lumpkowa? Patrzac na Twoje ostatnie zakupy moze tez bym się wybrala.

Rusz sie rusz Catarina, bo Ci tyłek urośnie ;) Oby tylko nieplanowane trzecie nie wyszło z ta nasza królicza płodnością ;) Odp. Ci na prv.

Zła jestem. Przyjechałam na zajęcia i odwołane. 0 info na stronce. Uwielbiam takie sytuacje :/

Witam:-) Nam tym razem tez udalo sie za pierwszym podejściem.Nie planowaliśmy kiedy konkretnie chcemy mieć drugie dziecko, jak się uda to będzie fajnie:-)Mnie się snilo ze jestem u lekarza i robię test ciążowy, który pokazuje dwie kreski. Wstalam rano i popedzilam do apteki. Zrobiłam test, pokazałam Mężowi i powiedziałam ze gratuluje:-) Spagetti wyszlo bardzo dobre.Carbonarre tez uwielbiam, dawno nie robiłam. Tarantulllla daj znac jak po polowkowym:-) Ja właśnie szykuje się do dentysty:-\ trzymajcie kciuki bo mam stresa

Gość gość
Czy któraś chodzi do gin. Michał Krekora w Łodzi?

Gość gość Catarina
Gratulacje:-). Dziecioki jak rzepy nam się udaly;-).

Gość gość
Dziewczyny robilyscie badanie polowkowe z echem serca i ile płaciłyście? Ja mam 21 usg z centrum medyczn, tam gdzie prowadze ciaze ale wiem ze tam maja slaby sprzęt, i tylko 2 d. Zapisalam sie dzis prywatnie na 11 i Pani z rejestracji powiedziała ze kosztuje 300 zl z echem, a 250 3d.