Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie szczepie i nie chce zeby ingerowano w moje decyzje

Polecane posty

Gość gość
Jak czytam wpisy kretynek, które są przeciwniczkami szczepień dzieci to mam nadzieję, że ich geny nie przetrwają i nie będą się takie kretynki rozmnażać. Zero merytoryki - za to to ślepe wierzenie niczym w zamach w Smoleńsku. Serio - nie rozmnażajcie się! Dla dobra nas wszystkich.

Gość gość
Zwiazkow rteci czy aluminium jest w szczepionkach mniej niz w sredniej porcji spozywanej przez nas ryby. Antybiotykow pewnie tez nie stosujecie, bo te pierwiastki rowniez w nich wystepuja

Gość gość
Są przeciwnikami szczepień - ale dzieci w pampersach trzymają, dają do zabawy chińskie zabawki... Qrwa. Co za hipokrytki...

Gość gość
" hgg dziś widzę ze same akredytowane strony usmiech.gif " Gdybys laskawie pofatygowala sie wejsc i poczytac te linki znalazla bys tam odnosniki do badan i oficjalnych danych na podstawie ktorych artykuly te sa napisane. Ale taka elita umyslowa jak wy nie musi tego robic wystarczy zerknac i juz wiesz wszystko. Ponadto gdybys weszla w polowe tych linkow to sa to akredytowane strony np. nap.edu/openbook.php?record_id=10997&page=R1 gdzie jest to link bezposrednio do tego badania naukowego lub w vaccinationcouncil.org/2011/06/01/vaccines-and-brain-infl ammation/ ktore jest stowarzyszeniem miedzynarodowym zbierajacym lekarzy i personel medyczny majacym na celu analize bezpieczenstwa szczepionek. Ale jakie to typowe dla zwolennikow szczepien nic nie poczytaja i wiedza najlepiej.

ja też mogę założyć każde stowarzyszenie naukowe i zrzeszać kogo chcę próbując udowodnić najbardziej niedorzeczną teorię np moim celem badań "bezwzględny wpływ paracetamolu na rozwój raka żołądka u kobiet w wieku rozrodczym" Mam do tego prawo. Ale czy to znaczy że moj***adania są coś warte? NIE!

Gość gość
" gość dziś Zwiazkow rteci czy aluminium jest w szczepionkach mniej niz w sredniej porcji spozywanej przez nas ryby. Antybiotykow pewnie tez nie stosujecie, bo te pierwiastki rowniez w nich wystepuja !" ryby nie wstrzykujesz do organizmu tylko zjadasz inteligencie, aluminium z jelit wchlania sie w malej ilosci dlatego nie jest taki niebezpieczny, wstrzykiwany w calosci zostaje we krwii.

Gość gość
No sory ale rtęć z ryby nie pokonuj***ariery krew mózg wiec twój argument jest tak samo zenujacy jak twoja wiedza :o

Gość gość
@hgg - Brawo! I to jest podsumowanie najlepsze w tym temacie!

Gość gość
" hgg dziś ja też mogę założyć każde stowarzyszenie naukowe i zrzeszać kogo chcę próbując udowodnić najbardziej niedorzeczną teorię np moim celem badań "bezwzględny wpływ paracetamolu na rozwój raka żołądka u kobiet w wieku rozrodczym" Mam do tego prawo. Ale czy to znaczy że moj***adania są coś warte? NIE! " tylko ty nie jestes profesorem medycyny a twoi wspolpracownicy nie sa nyukowcami z doswiadczeniem, i ani ty ani twoi wspolpracownicy nie przeprowadzaja i nie publikuja badan naukowych i ani ty ani twoi wspolpracownicy nie sa lekarzami i ani ty ani twoi wspolpracownicy nie macie pojecia o szczepoionkach wiec nie porownuj siebie do tej organizacji

Gość gość
Sa to pierwiatki bardzo szybko wydalane z organizmu, dlatego od ponad 30 lat dodawane sa do wiekszosci kosmetykow. Ale wy oczywiscie ich nie stosujecie. Tak samo jak wody z wodociagu, bo chlor jest potezna bronia biologiczna

Gość gość
Widze ze zwolennicy szczepien masturbuja sie w swoim gronie patrzac na posty innych ale nikt nie pofatygowal sie zobaczyc zrodel naukowych w podanych artykulach. jakie to typowe dla was wiecie najlepiej , macie wiedze objawiona.

Gość gość
Tak samo, jak nie jedzą mięsa, jajek a żywią się szczawiem :D

Mogę się porównać do tych organizacji bo prowadzę badania i chociaż prof nie jestem, dr. n.med także taką organizację może zrzeszać i szukać emerytowanych docentów którzy jeszcze chcą się wybić przed śmiercią :)

Poza tym taką organizację może zrzeszać nawet Pani Gienia z warzywniaka, jeśli ma tylko na to pieniądze, a jak znajdzie jeszcze trochę autorytetów to warzywniak będzie mogła zamienić w piękny supermarket :)

Gość gość
No to Cię zdziwię. Te linki są mi znane i "rzekome" badania również. I napiszę tylko tyle: środowisko naukowców - ale tych prawdziwych - jest odcina się od tego. Jest przerażone "rzetelnością" badań.. Życzę wszystkim przeciwnikom szczepień, aby ślepo nie wierzyli wszystkiemu, co jest napisane.

Gość gość
Na swiecie znane byly przypadki, ze takie zespoly niby naukowe byly zakladane na potrzeby kancelarii prawniczych. Weszyly one zloty interes w odszkodowaniach od koncernow farmaceutycznych przyczyniajacych sie rzekomo do autyzmu

Gość gość
No to sie pomylilas dziecinko bo organizacja o ktorej mowa to organizacja non profit oznacza to ze wszystkie fundusze jakie zgromadzi musi przekazac na realizacje celow statutowych. Organizacje takie sa nienastawione na zysk. Moze w srodowisku takim do jakiego jestes przyzwyczajona to niezrozumiale ale sa ludzie ktorym nie zalezy na pieniadzach a na dobru innych. Wszyscy czlonkowie tej organizacji zarabiaja na wlasna reke a ilosc czlonkow liczona jest w tysiacach. Ale podobno to antyszczepionkowcy wesza wszedzie spiski a jak widac zwolennicy takze. jesli juz mam uwierzyc to predzej uwierze organizacji non profit niz organizacja rzadowym ktore przesycone sa lobbingiem firm farmaceutycznych tak samo jak organizacje sponsorowane. Swoja droga ciekawe dlaczego zawsze to badania sponsorowane przez rzad lub firmy farmaceutyczne pokazuja bezpieczenstwo szczepionek a badania niezalezne pokazuja zagrozenie szczepionek. Wierz sobie w co chcesz i tak nie zmienisz faktu ze co raz wiecej ludzi nie szczepi. W Austrii 20% sie nie szczepi a maja zachorowalnosc na choroby zakazne kilkadziesiat- 100 razy nizsze od tej w Polsce a u nas tylko 1%-2% sie nie szczepi. Wnioski wyciagaj sama i boj sie dalej epidemii jak przestaniemy sie szczepic, smiechu warte. nadal nikt nie odpowiedzial na pytanie skoro szczepionki to szczepionki wyeliminowaly choroby zakazne to czemu nie mamy w krajach cywilizowanych cholery, dzumy, tradu skoro nigdy na nie nieszczepiono. Zbyt trudne pytanie? Nie miesci sie w ramach przekazywanej wam propagandy o szczepionkach? Jak mi przykro wiec lepiej tego nie analizowac tylko udawac ze sie nie widzi. Wy nawet w rozowego slona byscie uwierzyli gdyby wam to rzad z szeregiem naukowcow powiedzial. Tym sie roznimy. przeciwnicy mysla samodzielnier a zwolennicy opieraja sie na tym co zapewniaja autorytety, nie myslicie sami. Pozdrawiam i powodzenia.

Gość gość
Mieszkalam w Austrii kilka lat. Faktycznie sporo dzieci sie tam nie szczepi i nikt nie robi z tego problemu, szczepiacy rodzice sa tolerancyjni nikt nikomu nie zabrania z powodu nieszczepienia chodzenia do szkol przedszkolo itp, choroby zakazne praktycznie tam nie istnieja jedynie nieliczne przypadki. Widze ze tylko w Polsce wielce oswieconej elicie narodu paniusiom z kafe ktore szczepia przeszkadzaja nieszczepiacy ktorych najlepiej zamknac w obozach zeby was nie pozarazali. zal mi waszej glupoty i braku wiedzy.

Gość gość
a mnie smieszy jak to zwolennicy szczepien wszystko najlepiej wiedza i uwazaja sie za takich oczytanych a wszystko co mowia to slogany nic konkretnego, nie potrafia myslec sami tylko sluchaja autorytetow. Czy w sklepie tez kupujecie tylko to co wam pan lub pani w reklamie tv powie? Nie potraficie sami myslec i analizowac? nie rozumiem poddawania sie bezmyslnie temu co mowia autorytety i zgubnego przekonania ze przeciez oni wiedza najlepiej i na pewno zadne lobby farmaceutyczne nie ma wplywu na nich. jakie to zludne z waszej strony, ale posadzacie autorytety przeciwni szczepionkom o nieczyste zamiary. tak tak tylko wasze autoratety maja czyste zamiary jaaasne, wszystkie inne sa bee.

Gość gość
ja tez nie szczepie i przekonalam juz 2 osoby do nieszczepienia. Pozdrawiam zwolennikow szczepien.

Gość gość
Tutaj nie trzeba samodzielnie myslec, bo sa od tego naukowcy, lekarze, organizacje i ich zalecenia. Nie jesyem na tyle wszechwiedzaca, aby podwazac opinie ludzi nauk medycznych. Trzeba byc wyjatkowym idiota, aby uwazac, ze wie sie cos lepiej w dziedzinie , ktora nie jrst moja zawodowa dzialka

Gość gość
a co ty myslisz ze sceptyczni wobec szczepien sa tylko mamy przeciwniczki? jest mnostwo naukowcow i lekarzy poddajacych w watpliwosc szczepienia, jest wiele badan negujacych ich bezpieczenstwo, roznica taka ze w przeciwienstwie do naukowcow uznajacych bezpieczenstwo szczepien, naukowcy sceptyczni sa wolno od wplywow i powiazan z firmami farmaceutycznymi czyli bardziej wiarygodni.

Gość gość
Jesli opinie mialyby uzasadnienie i potwierdzenie wowczas szczepionki bylyby wycofane jak wszelkie inne produkty, ktorych szkodliwosc zostanie potwierdzona

Gość gość
Zludne nadzieje. wiesz jakie wplywy maja koncerny farmaceutyczne i jakim dogmatem sa szczepienia? tego nikt nie ma prawa negowac. a jak ktos to robi to dostaje latke heretyka. Wiesz ile lekow bylo stosowanych u chorych przez dlugie lata mimo ze wiedziano ze sa bardzo szkodliwe?

Jeżeli nie chcesz, żeby ingerowano w Twoje decyzje to po co piszesz o tym na forum? Jeżeli chcesz podejmować decyzje samodzielnie to podejmuj. Po co zaraz o tym trąbić? Najwyraźniej podświadomie chcesz żeby na ten temat dyskutować i komentować Twoje decyzje.

Gość gość
Wielu ludzi ktorzy krytykuja decyzje nieszczepiacych nie ma kompletnie wiedzy w tej tematyce, ten temat jest jednym z tych ktory ma udowadniac ze nieszczepienie dzieci ma znaczace i powazne podstawy naukowe i nie jest to wymysl "oszolomow"

Gość gość
Dlaczego przeciwnikom szczepień jest tak trudno brzebic się przez świadomość ludzi udającym naukowym autorytetom? Zobaczcie jakie wpływy maja koncerny ze sprzedaży szczepionek a odpowiedz sama przyjdzie

Gość gość
Przeceniacie wplyw koncernow na osiagniecia naukowe. Rozumiem,ze lekow farmaceutycxnych tez nie stosujecie, bo to . przeciez zmowa majaca na celu usmiercenie populacji. Pamietam wyklad polskiego profesora ginekologii na uczelni norweskiej. Studenci byli mocno zadziwieni faktem, ze w polsce nie ma obowiazku szczepien przeciw hpv. Po czesci i z tego wzgledu przyjezdzaja do nas uczyc sie diagnozowac i leczyc raka szyjki macicy, bo tam wystepuje on niezwykle rzadko. A wam nie pozostaje nic innego jak szerzyc te swoje herezje i weszyc afery niczym pis. Jest takie lekarskie powiedzenie. Jaki poziom swiadomosci taka profilaktyka. A wiadomo, ze zapobieganie skuteczne daje o wiele lepsze efekty niz leczenie nawet z pozoru niegroznych chorob.

Gość gość
"gość dziś " A wiesz ze nigdy nie udowodniono ze wirus HPV ma zwiazek z powstawaniem raka szyjki macicy? W takim razie wyjasnij mi w jaki spopsob w Austrii, Niemczech 10 razy wiecej dzieci sie nie szczepi niz w Polsce a mimo to zachorowalnosc na wszystkie choroby zakazne jest u nich nawet 100 krotnie nizsza? jakim cudem skoro podobno szczepienia chronia przed szerzeniem sie zachorowalnosci? W Niemczech jest 250 000 dzieci niezaszczepionych a od 20 lat byly tam 2 zachorowania na tezec u dzieci, oba u prawidlowo zaszczepionych, zadne z nieszczepionych nie chorowalo na tezec. Jakim cudem? Sam widzisz ze teoria o duzej wyszczepialnosci i zwiazku z niska zachorowalnoscia jest dziurawa jak ser szwajcarski. Nie zastawnia cie zupelnie odwrotna zaleznosc niz nam sie wmawia?

Gość gość
Lekarza od sprzedawcy bardzo łatwo odróżnić. Lekarz wyjaśnia wszystkie „za i przeciw” danej metody leczenia. Sprzedawca zawsze tylko chwali swój towar