Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie szczepie i nie chce zeby ingerowano w moje decyzje

Polecane posty

Gość gość
Jak ktos chce niech sie szczepi nawet na przeziebienie, temat i powyzsze dane sa istotne dla niezdecydowanych, moze akurat komus uratuje to zdrowie.

Gość gość
LECZYĆ A NIE SZCZEPIĆ BIZNESMENI Z BOŻEJ ŁASKI! Co leczyć? Nie leczyć. Podważacie osiągnięcia nauk medycznych, medycyna jest po to, aby celowo szkodzić, więc należy się jej wystrzegać jak ognia. zacofańcy

Gość terror stream
medycyna jest po to, aby celowo szkodzić x Hmmm... Ja nie będę kwestionował czegoś, czego nie rozumiem, nie mam wiedzy. Zapewne biznes w branży farmakologicznej kreci się w znacznej mierze wokół takich leków, które niekoniecznie są tak skuteczne, potrzebne jak się o nich mówi. Mam tylko jedną wątpliwość w sprawie tej tzw: oficjalnej/akademickiej medycyny. Śmiertelność niemowląt spadła i długość życia ludzkiego wzrosła, tam gdzie medycynę akademicką/oficjalną zastosowano na skale masową. Mniej więcej od końca wieku 18 i przez cały wiek 19 i 20 pomimo zatrucia przemysłem, jedzeniem, lekami ludzie żyją dłużej, dzieci umierają dużo rzadziej. Niby dlaczego? No właśnie dlatego, że wprowadzono masowe szczepienia na najstraszniejsze choroby (ja nie mówię o takich współczesnych wymysłach jak szczepienie na grypę co rok), podniesiono poziom higieny (między innymi dostęp do świeżej czystej wody), zastosowano penicylinę, prześwietlenia i w ogóle diagnostykę i tak dalej i dalej... Stawianie tezy, że ta tzw: medycyna oficjalna, masowo morduje ludzi i ich zatruwa, to bzdura, której nie da się w żaden sposób wykazać. Postawiłbym inną tezę. Medycyna ratując jednostki na skalę masową od ponad stu lat, przyczynia się do obniżenia na skalę całej populacji jakości materiału genetycznego, bo kiedyś jeszcze sto, sto pięćdziesiąt lat temu przeżywali najsilniejsi, którzy przeszli te wszystkie dziecięce choroby, potem gruźlicę, grypę z jej powikłaniami. Od gruźlicy umierali ludzie na skalę masową. Na powikłania po grypie także.

Gość gość
Szczepienia mogą mieć negatywne skutki uboczne, ale pewne niebezpieczne choroby, jak polio, etc., kiedyś masowe, zniknęły - tylko dzięki szczepieniom. Nie znajdziesz idealnego rozwiązania - ochrona przed masowymi zachorowaniami przed takim chorobami jak jest bezcenna, nawet jeśli, występuje pewien obszar negatywnych skutków ubocznych. Przyjmujesz Autorko czarno-białą wizję świata - szczepienia są albo bardzo złe, albo muszą być idealne. To fałszywy wybór. Są dobre, są dobre w swych efektach dla całości społeczeństwa, na tyle dobre, że warto ponosić pewne ryzyko skutków ubocznych w indywidualnych przypadkach.

Gość terror stream
Polio, to był koszmar.

Gość gość
co do wcześniejszego postu - sprawa ze średnią długością życia nie est taka prosta. Gdy wyeliminujesz tragiczną kiedyś śmiertelność wśród niemowląt - to ta średnia wcale aż tak bardzo się nie poprawiła. A śmiertelność niemowląt została wyeliminowana dzięki prostej poprawie higieny. Ale jak pisała w poprzednim poście, pomimo skutków ubocznych, szczepienia wyeliminowały różne straszne choroby,

Gość terror stream
Gdy wyeliminujesz tragiczną kiedyś śmiertelność wśród niemowląt - to ta średnia wcale aż tak bardzo się nie poprawiła. x Sprawdźmy sobie w jakim wieku umierali ludzie dorośli w wieku 19. Ni cholery nie będziemy mieli tak dużej ilości 70, 80, 90 latków jak teraz, czy nawet w latach 50 20 wieku. Ale nie mam czasu na polemiki, bo muszę spadać. Niewątpliwie podniesienie poziomu higieny, powszechny dostęp do czystej wody, wzrost świadomości, że jest coś takiego jak zakażenia, że trzeba się myć i myć to co się je, zmieniło bardzo świat na plus. Jeszcze przykład z antybiotykami. To jest broń obosieczna i często stosowana bezrozumnie. Gdy się penicylina pojawiła, to przecież był to skarb! który ludzi ratował na skalę masową! Ile ofiar wojny, nędzy powojennej nie przeżyłoby, gdyby nie to cudo. Ale, potem nastąpiła mania stosowania antybiotyków bez opamiętania. Do dziś zresztą są lekarze, którzy na byle co przepisują antybiotyk. I tutaj rola biznesu farmaceutycznego, jest pewnie niemała.

Gość gość
Śmiertelność noworodków spadła gdy pewien lekarz nakazał by cały personel myl ręce przed kontaktem z pacjentem fakt historyczny

Gość gość
Nie wolno używać wody, bo woda zawiera chlor. Chlor jest bardzo groźną bronią biologiczną. Nie wiecie jakie mogą wystąpić po nim powikłania? Aż dziwne takie oświecone

Gość gość
"Wtedy rzekła do matki: - Napalcie, kumo, w piecu do chleba. Trza dziewczynie zadać na dobre poty, to ją odejdzie. Wdowa napaliła w piecu jak się patrzy i wygarnęła węgle czekając dalszych rozkazów. - No, teraz - rzekła znachorka - położyć dziewuchę na sosnowej desce i wsadzić ją w piec na trzy zdrowaśki. Ozdrowieje wnet, jakby kto ręką odjął! Istotnie, położono Rozalię na sosnowej desce (Antek patrzył na to z rogu izby) i wsadzona ją, nogami naprzód, do pieca. Dziewczyna, gdy ją gorąco owiało, ocknęła się. - Matulu, co wy ze mną robicie? - zawołała. - Cicho, głupia, to ci przecie wyjdzie na zdrowie. Już ją wsunęły baby do połowy; dziewczyna poczęła się rzucać jak ryba w sieci. Uderzyła znachorkę, schwyciła matkę obu rękami za szyję i wniebogłosy krzyczała: - A dyć wy mnie spalicie, matulu!... Już ją całkiem wsunięto, piec założono deską i baby poczęły odmawiać trzy zdrowaśki... - Zdrowaś, Panno Mario; łaski pełna... - Matulu! matulu moja!... - jęczała nieszczęśliwa dziewczyna. - O, matulu!... - Pan z tobą, błogosławionaś ty między niewiastami... Teraz Antek podbiegł do pieca i schwycił matkę za spódnicę. - Matulu! - zawołał z płaczem - a dyć ją tam na śmierć zaboli!... Ale tyle tylko zyskał, że dostał w łeb, ażeby nie przeszkadzał odmawiać zdrowasiek. Jakoś i chora przestała bić w deskę, rzucać się i krzyczeć. Trzy zdrowaśki odmówiono, deskę odstawiono. W głębi pieca leżał trup ze skórą czerwoną, gdzieniegdzie oblazłą. - Jezu! - krzyknęła matka ujrzawszy dziewczynę niepodobną do ludzi."

Gość gość
" gość dziś LECZYĆ A NIE SZCZEPIĆ BIZNESMENI Z BOŻEJ ŁASKI! Co leczyć? Nie leczyć. Podważacie osiągnięcia nauk medycznych, medycyna jest po to, aby celowo szkodzić, więc należy się jej wystrzegać jak ognia. zacofańcy " Nie chodzi o wystrzeganie sie medycyny tylko o myslenie co jest wazne i niezbedne a co nie i co jest marketingiem w medycynie a co naprawde pomaga. zacofany to ktos kto tego nie rozumie. Zacofany i do tego debil bez umiejetnosci myslenia.

Gość gość
"gość dziś " i gadaj tu z takimi co nawet nie potrafia czytac. Dwie strony wczestniej sa dane pokazujace jaka lekka choroba jest polio i ze 95-99% zachorowan przebiega bezobjawowo, dane dostepne na kazdej stronie o polio. jesli ktos mi pisze jaka to straszna choroba to polio to juz wiem ze nie ma o niej pojecia a jedynie nalykal sie propagandy.

Gość gość
Uważam, że są ludzie nauki profesorowie, lekarze dzięki, którym mamy tak dobrze rozwiniętą tą dziedzinę.A ja jestem zwyczajnie za malutka i za głupiutka, aby podważać ich wiedzę i umiejętności. Czasami trochę pokory jest wskazane. Tego samego oczekuję również w stosunku do mnie. Jeśli jestem fachowcem w innej dziedzinie to nie życzę sobie, aby ktoś kto nie ma o tym pojęcia, podważał mój autorytet i umiejętności.

Gość gość
" gość dziś co do wcześniejszego postu - sprawa ze średnią długością życia nie est taka prosta. Gdy wyeliminujesz tragiczną kiedyś śmiertelność wśród niemowląt - to ta średnia wcale aż tak bardzo się nie poprawiła. A śmiertelność niemowląt została wyeliminowana dzięki prostej poprawie higieny. Ale jak pisała w poprzednim poście, pomimo skutków ubocznych, szczepienia wyeliminowały różne straszne choroby, " Przyklad. kiedys w glownej mierze na tezec chorowaly noworodki i niemowleta do 1 miesiaca zakazone podczas porodu brudnymi narzedziami. 90% zachorowan na tezec to zachorowania w tym wieku. Wystarczylo sterylizowac narzecia i problem zniknal tak jak zakazenia u noworodkow. To nie zadne szczepienia pomogly a zwyczyjna profilaktyka. Obecnie jednym z powazniejszych czynnikow powodujacych smiertelnosc niemowlat sa wlasnie SZCZEPIENIA.

Gość gość
Chcecie nie szczepić - nie szczepcie. Przynajmniej ja jako lekarz będę miała kasę za leczenie waszych dzieciaków :D

Gość gość
gość dziś Uważam, że są ludzie nauki profesorowie, lekarze dzięki, którym mamy tak dobrze rozwiniętą tą dziedzinę.A ja jestem zwyczajnie za malutka i za głupiutka, aby podważać ich wiedzę i umiejętności. Czasami trochę pokory jest wskazane. Tego samego oczekuję również w stosunku do mnie. Jeśli jestem fachowcem w innej dziedzinie to nie życzę sobie, aby ktoś kto nie ma o tym pojęcia, podważał mój autorytet i umiejętności. " a ty myslisz ze wszyscy naukowcy, autorytety, lekarze to zwolennicy szczepien? BLAD. jest duzo wsrod nich takze przeciwnikow. Wczesniej w tym temacie masz link do ogromnego badania naukowego ktorego autorami sa swietni specjalisci chociazby z Harvarda. badanie stwierdza zwiazek powstawania autyzmu ze szczepieniami. Przeciwnicy to nie tylko mymuski z kafe ale takze ogromne grono naukowcow.

Gość gość
Choroba Heinego-Medina, inaczej polio (pomyelitis), jest wywoływana przez trzy typy wirusa polio, który przenosi się drogą pokarmową lub wziewną. W 2001 roku WHO (Światowa Organizacja Zdrowia) uznała, że mieszkańcom Europy nie zagraża wirus polio - wszystko dzięki powszechnym, obowiązkowym szczepieniom przeciwko chorobie. Jednak wirus polio wciąż jest obecny w ubogich krajach Afryki i Azji (głównie Indiach, Pakistanie, Afganistanie i Nigerii), a co gorsza - mutuje. http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/choroby-zakazne/choroba-heinego-medina-polio-przyczyny-objawy-leczenie_42057.html Nie interesują mnie twoje wywody, tylko ustalenia ekspertów WHO

Gość gość
Mam propozycję - jak Wasze dzieci będą miały gorączkę - nie podawajcie żadnych leków. Przecież to spisek farmaceutów! Jak będą miały zapalenie płuc - żadnych lekarstw!

Gość gość
W każdym zawodzie znajdą się przez pomyłkę jacyś odmieńcy

Gość gość
" gość dziś Chcecie nie szczepić - nie szczepcie. Przynajmniej ja jako lekarz będę miała kasę za leczenie waszych dzieciaków smiech.gif " dobre dobre nie szczepie dzieci od 10 lat mam duzo znajomych nieszczepiacych. ich dzieci nie wiedza co to lekarz, sa w doskonalym zdrowiu, a jak na cos choruja przechodza lekko dzieki naszej znajomosci medycyny naturalnej. To wlasnie szczepienia powoduja wiecej chorob typu alergie, cukrzyca, Crohn, atopowe zapalenie skory itp. Nie ludz sie ze nieszczepieni czesciej choruja bo badania pokazuja ze znacznie rzadziej.

Gość gość
Proszę o wyniki tych badań, na które się powołujesz!

Gość gość
Zdrowaś Mario- łaskiś pełna

Gość gość
Eksperci z WHO sa tak przesyceni lobbingiem firm farmacetycznych ze nie masz pojecia. Cytat ze strony pzh. gov: Polio:objawy - zakażenie może przebiegać pod różnymi obrazami klinicznymi, od najczęstszych zakażeń BEZOBJAWOWYCH (90-95% przypadków), poprzez zakażenia poronne (lekkie objawy) (4-8%). Doucz sie najpierw. http://www.pzh.gov.pl/oldpage/polio/page_1_1.html

Gość gość
Dajcie spokój już tym nieszczepiącym! Ich sprawa! Nie chcą - niech nie szczepią! To one będą kiedyś musiały się zmierzyć z własnym sumieniem. Ciekawy jestem tylko, czy takie są we wszystkim akuratne. Znam mamuśki, które są przeciwnikami szczepień, ba - walczą z każdym zwolennikiem - ale przy swoich dzieciach palą papierosy... To dopiero jest hipokryzja, obłuda, fałsz i zakłamanie! Dno i 10 metrów mułu...

Gość gość
" gość dziś Proszę o wyniki tych badań, na które się powołujesz! " byly one tu chyba z 10 razy w tym temacie juz przedstawiane ale skoro zwolennicy szczepien nie potrafia czytac przytocze jeszcze raz. Strona na ktorej zebrano wyniko roznych badan, sa zrodla itp milego czytania. http://www.impfschaden.info/impfungen-allgemein/geimpfte/ungeimpfte.html

Gość gość
Eksperci z WHO sa tak przesyceni lobbingiem firm farmacetycznych ze nie masz pojecia. Cytat ze strony pzh. gov: A skąd ta tajemna wiedza, jakieś dowody? Masz szansę uratować ludzkość i dostać nobla. Tylko przestań wypisywać dyrdymały na cafe i jak najszybciej poinformuj o tym świat:)

Gość gość
Prosiłam o poważne i rzetelne źródło! Bajki dla dzieci sobie możesz swoim dzieciom czytać!

Gość gość
" gość dziś Dajcie spokój już tym nieszczepiącym! Ich sprawa! Nie chcą - niech nie szczepią! To one będą kiedyś musiały się zmierzyć z własnym sumieniem. Ciekawy jestem tylko, czy takie są we wszystkim akuratne. Znam mamuśki, które są przeciwnikami szczepień, ba - walczą z każdym zwolennikiem - ale przy swoich dzieciach palą papierosy... To dopiero jest hipokryzja, obłuda, fałsz i zakłamanie! Dno i 10 metrów mułu... " Obracam sie w kregu przeciwnikow szczepien i nie znam nikogo takiego, wszyscy nie szczepia i prowadza zdrowy tryb zycia, znaja sie niezle na medycynie naturalnej. Ty chyba znasz jakis margines spoleczny 0,1% nieszczepiacych

Gość gość
Nie chca- niech nie szczepia ich sprawa. Ale pragne nadmienic ze np. Czarnej ospy pozbyto sie wlasnie szczepieniami. Czarna ospa przenosi sie droga kropelkowa. To byla istna plaga. Leczyc sie tego nie dalo, bo czarna ospa to paskudztwo jakich malo. Wynalezli szczepionke i co? Zlikwidowali problem. A jak slysze te p*****ly " znam sie na medycynie naturalnej" to mnie wspolczucie ogarnia dla tych chorych ludzi. Pewnie znaja sie tak na tej medycynie jak Ci z nowego sacza co dziecko zaglodzili.

Gość gość
Tak, tak... zdrowy tryb życia. A czy np. pampersy to też jest zdrowy tryb życia? czy podawanie dzieciom jedzenia ze słoiczka - to zdrowy tryb życia??