Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

costbau

Trudne dziecko, uczucie bezradnosci

Polecane posty

Witam serdecznie, Jestem mamą 7 letniego chłopca, który ma problemy emocjonalne i zaburzenia zachowania (typu agresja i przeraźliwy płacz). Byłam wszędzie u neurologa... i nic, w poradniach psych-pedag., terapiach... i nic. nie wiedzą co Mu jest! to nie Autyzm i ZA (został dokładnie przebadany i wykluczony), również nie ADHD. Nie wiem co robić. Pomóżcie i doradźcie, jeśli możecie. Może ktoś z Was miał podobne problemy? Napiszcie o tym, bo czyje się z tym sama, bez wsparcia grona pedagogicznego. Słyszę tylko,że to moja wina, bo mój syn jest niewychowany. To nie prawda, poświęcam Mu dużo czasu i konsekwentnie wychowuje (nie tylko nagrody, ale też kary). Dziekuję

Gość gość
Nie martw się, dzieci wyrastają z takich rzeczy, mój syn nie był agresywny ale bardzo nadpobudliwy, draznil ludzi i też wszyscy mówili że jest źle wychowany, w wieku pięciu lat mniej więcej się uspokoił i teraz jest do rany przyłożyć, mojej koleżanki chłopak był agresywny bardzo i nadpobudliwy, trzymało go do siódmego roku, teraz jest bardzo spokojny, aż go nie poznaje. Z dziećmi nadpobudliwymi czasem jest tak, że nauczyciele ich nie lubią i to może być powód agresji. Kochaj go i akceptuj, powodzenia, trzymam kciuki.

Gość gość
autorko, to chyba ty jesteś zaburzona skoro po raz kolejny zakładasz ten sam temat

Dziękuje Ci za tą wypowiedź po raz pierwszy, ktoś mnie nie oceniał. możesz mi jeszcze napisać, czy chodziłaś z nim na jakieś terapie? Z tymi nauczycielami też może byc cos na rzeczy. Synek ma obniżona samoocenę, ponieważ ma łatkę niegrzecznego.