Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ludzie kochają psy i koty bo są egoistami do szpiku kości

Polecane posty

Gość gość
Nie miałas psa, to nie wiesz, wystarczy ze ktoś na ciebie krzywo spojrzy i pies jest gotowy rzucić mu się do gardła na twój rozkaz, a jak jest male dziecko to w ogóle potrafią cały czas warowac przy nim x Skad wiesz, że nie miałam? miałam, ale w budzie, duzego psa, aby bronił terenu. Uważasz, ze to coś inteligentnego i niezwykłego? :D to normalne, ze spełnia rozkazy swojego pana, tym ci właśnie imponuje? To gratuluję, faktycznie osiągnięcie na skalę światową :D to z warowaniem to samo. No spełnia rozkazy, jest na każde zawołanie i to jest miłość. Widać, ze potrzebny ktoś kto spełnia każdą zachciankę. xx Autorko, dlaczego tak cierpisz z tego powodu, że ktoś woli psy od ludzi. Żyj swoim życiem i daj żyć innym. x Tak, bo miałam nieprzyjemność mieć do czynienia z takimi ludźmi. Dodatkowo słyszę dośc często "nikt mnie kocha, wszyscy ludzie są podli i beznadziejni, tylko pies mi został, on mnie kocha i jest dobry".

Gość gość
gość dziś Nikt nie umiejsza roli psów w życiu człowieka. Osobiście bardzo lubię zwierzęta a najbardziej psy xx Ale za to przeceniają i to bardzo. Autorka ma rację, też to zauważyłam i to nie na tym forum, a w moim otoczeniu. Młoda kobieta dzieci nie chce, bo to małe pałętające się g****a, bachorzyska, a jej psy są takie kochane itd. Bardzo wredny i okropny człowiek. Autorce chodzi o to, że sa osoby, które nie płodzą dzieci, jadem zieją do innych, nie pomogą innym, zero szacunku i empatii dla innych, ale ich pieski i kotki to nadprzyrodzone stworzenia.

Gość gość
"Pies się nie będzie zastanawiał czy cię ratować a człowiek ma wolę i będzie się gapił jak toniesz" xxx i właśnie to jest takie bezsensowne gadanie :D no właśnie - pies NIE MA woli, jedynie podlega instynktom, więc nie może być "dobry" czy "zły" bo on nawet nie dokonuje wyboru. więc to pieprzenie o tym jakie to zwierzęta są "dobre" jest po prostu absurdalne :D natomiast gdyby zwierzęta były bardziej rozwinięte intelektualnie i miały możliwość dokonania wyboru to niczym nie różniłyby się od ludzi więc to wynoszenie zwierząt na piedestał (zwłaszcza przez fanatyczne psiary/kociary) jest po prostu durne, śmieszne i nielogiczne

Gość gość
Pies się nie będzie zastanawiał czy cię ratować a człowiek ma wolę i będzie się gapił jak toniesz xx Niech zgadnę, właściciel tego psa:)

Gość gość
dodam jeszcze, że gdyby np. te wasze pieski czy kotki, załóżmy- urosły do 2, 3 metrów to wpier/doliłyby was (właścicieli) bez zastanowienia, takie to są "dobre" :D zrozumcie w końcu, że one kierują się instynktami, a nie żadną miłością niby XXI w mamy, a tu w dalszym ciągu naiwne uczłowieczanie zwierząt i ignorancja w tym aspekcie...

Gość gość
kup sobie psa albo kotka bo widze że brak ci miłości i jesteś zgorzkniała

Gość gość
Jeżeli ktoś twierdzi, że ja (autorka pierwszego postu) jestem wroga w stosunku do zwierząt to wybaczcie, ale chyba własnie jesteście tymi o których napisałam ten post... Uwielbiam zwierzęta, co zresztą napisałam na samym początku, są istotami czującymi, żyjącymi na tym świecie razem z nami. Należy im pomagać, otaczać opieką, szanować, ale one nigdy nie beda w hierarchii na tym samym poziomie co człowiek a ludzie tego nie rozumieją i stawiają psa wyzej od człowieka, wykorzystują ich uległość, ufność do tego aby zaspokoić własne potrzeby. jak to mówią "dobrze, że psy nie mówią bo jeszcze bym się dowiedział paru rzeczy na swój temat i musiałbym znienawidzić psy"

Gość gość
jak zwierzęta nie kochają? gdyby nie kochała to kot by do mnie nie przychodził na kolana, żeby sie pomiziać tak samo pies idz sie lecz :D bo chyba nikt cie w życiu nie kochał, nawet człowiek

Gość gość
Pies jest wierny i zdechnie z głodu razem z panem a ty suko jak facet zbankrutuje pójdziesz do innego. Taka twoja milos

Gość gość
"Sama oodlegasz instynktom prymitywna k***o dajesz d**y tylko facetowi bo o ciebie dba. Zamknij się w budzie suko " xxx i to jest właśnie "poziom" psiar :D rozumiem, ze prawda boli, ale wypada zachować choć minimum kultury, poza tym fail - jestem facetem 🖐️

Gość gość
Kirujecie się instynkami nie gorzej od psów dlatego wolę psy od ludzi

Gość gość
ja też wole zwierzeta, bo nie sa takimi k****ami zgorzkniałymi jak autor/autorka

Gość gość
Twoja wola jest taka że wolisz więcej kasy niż mniej

Gość gość
Sama oodlegasz instynktom prymitywna k***o dajesz d**y tylko facetowi bo o ciebie dba. Zamknij się w budzie suko x To smutne, ale takimi wypowiedziami tylko dajesz potwierdzenie, że to co napisałam jest prawdą, także działasz sam sobie innym tobie podobnym na niekorzyść. xx kup sobie psa albo kotka bo widze że brak ci miłości i jesteś zgorzkniała x mylisz się :) od dziecka miałam stycznośc ze zwierzętami (również tymi "zarzynanymi" dla jedzenia bo wychowałam się na wsi) miałam psa w budzie, koty, które dokarmiałam, teraz mieszkam z narzeczonym i mamy kotka, zwykłego dachowca. Jest słodki, lubię go, też go głaszcze, dbam o niego, ale nie jestem sfiziowana na jego punkcie, nie tratuję go jak króla, zna swoje miejsce, nie pozwalam łazić gdzie chce itp. i nie przyszłoby mi do głowy "o jejku, tylko kot mnie kocha na tym swiecie, jest taki dobry i kochany nie to co wstrętni ludzie".

Gość gość
"jak zwierzęta nie kochają? gdyby nie kochała to kot by do mnie nie przychodził na kolana, żeby sie pomiziać tak samo pies idz sie lecz smiech.gif bo chyba nikt cie w życiu nie kochał, nawet człowiek " xxx i to ma niby dowodzić "miłości"? :D do mnie wiele razy podchodziły różne obce psy i koty (u znajomych, rodziny), te drugie też kładły się na kolana - to znaczy, że mnie "kochały" mimo że widziały mnie z kilka razy w życiu? :D pomyśl trochę zanim kolejną tego typu bzdurę spłodzisz...

Gość gość
tak to dowodzi miłości i idz już spać zgorzkniała suko którą tylko ojciec kochał po ciemku

Gość gość
Wolę psy niż takie puste paniusie. Po prostu masz kompleks ze jesteś ze wsi i rzniesz damulke .

Gość gość
"Kirujecie się instynkami nie gorzej od psów dlatego wolę psy od ludzi " ludzie sa rozni, a ty mow za siebie moze, bo na razie to tylko ty tutaj nie potrafisz nawet zapanowac nad agresja yebnieta psiaro, wiec sama sie owymi instynktami kierujesz,hipokrytko

Gość gość
mysle cały czas w przeciwieństwie do ciebie, do mnie tylko moje zwierzeta sie tak tulą, zwierzeta tak samo czują i kochają jak ludzie, miałam kiedyś dwa koty i kiedyś jeden obronił drugiego przed psem gdy go gonił, podbiegł do psa i drapnął go w pysk łapą

Gość gość
Najsmutniejsze jest to, że wy mnie wyzywacie a ja was nie i tym właśnie udowadniacie, że niestety, ale mam rację. Nie jestem zgorzkniała, nie wiem skad takie wnioski. Jak będę miała psa (a chcę wziąć ze schroniska jakiegoś kundelka, żeby nie musiał sie cisnąć w ciasnej klatce i miał więcej swobody) to nie bede go wystawiała na piedestał, ponad swoje dzieci, rodzinę, nawet znajomych, nie pozwolę mu na wszystko. Zwierzęta są wdzięczne, bo nie mają wyjścia, to im pozwala przetrwać jakby były "wredne" (agresywne) to nie dałyby sobie rady, zwłaszcza zimą na wolności, to by ich nikt nie chciał i nie przeżyłyby.

Gość gość
Co może o zwierzętach mówić wsiora która psa w zimie na łańcuchu trzymała? Wszyscy wiedzą że wsioki nie szanują zwierząt

Gość gość
Lubię zwierzęta, sama mam psa, ale autorka jak najbardziej ma rację.

Gość gość
wole być psiarą niż pieprzniętą mamuśką na tle swoich bachorów

Gość gość
skoro uważasz że psy nie maja uczuć i traktujesz je tak jak traktujesz to nie dziwie sie że ci sie nie odwdzięczają

Gość gość
życze ci autorko żebyć zdechła na raka peezdy jak najszybciej

Gość gość
Nie udawaj miastowej bo pełno takich wyszorowanaych Janek które wyżej srają niż d**e mają

Gość gość
Autorko tematu, nie kazdy dostal od losu kochajacego meza i gromadke wspanialych dzieci.Ze ty to masz to gratuluje, ale daj zyc samotnym, brzydkim i przez nikogo nie chcianym starym pannom, ktorych jedyna radoscia jest ukochany siersciak.Chyba nie myslisz ze wolny czas przeznaczymy n sprzatanie, pranie, gotowanie w twoim domu tak abys miala czas na spedzanie go z rodzina i popisywanie sie przed innymi swoim szczesciem.

Gość gość
"Wolę psy niż takie puste paniusie. Po prostu masz kompleks ze jesteś ze wsi i rzniesz damulke ." "Co może o zwierzętach mówić wsiora która psa w zimie na łańcuchu trzymała? Wszyscy wiedzą że wsioki nie szanują zwierząt" "tak to dowodzi miłości i idz już spać zgorzkniała suko którą tylko ojciec kochał po ciemku" x Skad w was tyle agresji? moze zastanówcie się nad sobą Nie tylko ja - autorka - tu piszę. "wsiórrze" spróbuj trzymać wilczura w domu, na pewno będzie mu lepiej niż na dworze. Twoje stereotypowe myślenie mnie rozbawiło, nie ma pojęcia o ludziach ze wsi, ty wielki miastowy jesteś rozumiem? :P

Gość gość
Ukazujecie tutaj własnie, swoją dobroć i miłość idealnie! temat strzał w 10, widać kochanych "psiarzy i kociarzy" dla swoich zwierzątek ciu ciu ciu, najukochańsze a dla drugiego człowieka (którego nawet nie znacie, tylko nie spodobał się wam ich pogląd i zabolało was, to widać) wilkiem, najgorsze wyzwiska i życzenia, brawo! nawet wasza "miłosć" do zwierząt nie zmieni, ze jestescie nic nie wartymi wszami ludzkimi, bez cienia empatii, kultury i ogłady.

Gość gość
Babie ze wsi się w snopku nie mieści ze pies może być traktowany jak człowiek