Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ludzie kochają psy i koty bo są egoistami do szpiku kości

Polecane posty

Gość gość
tylko szurnięci na łeb trzymają psy i koty w blokach

Gość gośćwiedzma
to akurat ciekawy temat,zbiorowy duch opiekuje się drzewami ,a zagadnienie kiedy dusza zwierzęcia przyspiesza w rozwoju i odrywa się nieco od ducha zbiorowego jest bardzo ciekawe bo domyślasz się kiedy?kiedy wejdzie w bliską relację z człowiekiem ,to stąd też często to podobieństwo psa i jego opiekuna

Gość gość
Nic nie wyszukuję. Mam psy rasowe, które mieszkają w domu, ale ogrodzoną działkę mają do dyspozycji kiedy tylko chcą, nie zabraniam im biegania po świeżym powietrzu. Niedawno podrzucono mi zwykłego, zdziczałego kundla i ten kundel jak go nakarmiłam to też zaczął pchać się do domu choć go wcale nie wołałam. Widać było, ze to pies podwórkowy a mimo to bardzo chętni wchodził do domu, gdy miał taką możliwość. x Nie kiedy chca, tylko kiedy im otworzysz, np. zimą, albo gdy np. długo cię nie ma w domu, chyba, ze wtedy zostawiasz je na tej działce. Pchał się bo to nowy dla niego teren, ale to nie znaczy, że wolał w nim zostać niż być na wolności. Ty akurat masz warunki, ale to sie stosunkowo rzadko zdarza, większośc trzyma psy różne duże i małe w ciasnych mieszkaniach. Mojego kotka przygarnęłam ze wsi, od małego był na wsi, spal w kartonowych pudełkach, był dziki i nie wygladał na nieszczęśliwego. Pierwsze dni w domu to była dla niego mordęga, nie umiał się przyzwyczaić, do tej pory woli przesiadywać na balkonie, ciągnie na dwór i do zielonego, wzięłam go zeby nie był w schronisku w ciasnej klatce, ale wiem, ze szcześliwszy byłby na wolności.

Gość bestialstwo wiejskie
Pisałem wcześniej,jak wsiowe tłumoki traktują na mojej wsi swoje psy. Teraz,jak to piszę,patrzę na mojego psiaka,leży obok,oczywiście na kanapie,bo czemu nie,spi spokojnie ,niby śpi ,ale co chwile jego mądre oczy sprawdzają co robię,reaguje na każdy mój ******* każdy gest,to jest przyjaciel,który nigdy nie zdradzi,czy jesteś bogaty czy biedny,jest oddany do końca,nie wyobrażam sobie ,żeby siedział na podwórku,w zimnicy,żeby nie był przy mnie cały czas.

Gość gośćwiedzma
uwielbiam ludzi którzy dostrzegają wrażliwość i czułośc zwierząt

Gość gość
Ale wiesz ze ty tez bylabys szczęśliwa na wolnosci!! Po co ci dom jak jestes częścią natury, lepiej na wolności lub w szałasie.

Gość gość
Kotki tez lubią wolność ale chętnie wracają do domu wygrzac sie na kaloryferku, zregenerować, kotek domowy żyje i 20 lat na wolności maximum dwa. Pieski w domu tez dłużej pozyja, maja ladniejsza sierść, tez lubią poprzeć na miękkim materacu niż takie przy budzie. Pewnie nie dożywają 10 lat

Gość gość
Dobra, weszłam z powrotem na topik i przeczytałam kilka zaległych stron i mam ubaw po pachy. Patologiczne psiary się wściekły i to jeszcze jak! Widzę, ze jest tutaj jeszcze kilka osób, które myślą podobnie do mnie i autorki. Weźcie sobie na wstrzymanie, bo tak jak napisał" " gość dziś pies "pokocha" każdego kto da mu michę żarcia i czasem pogłaszcze, choćby i ten ktoś był złym do szpiku kości, toksycznym człowiekiem, to zwykłe instynktowne przywiązanie, a nie żadna miłość, psie oszołomki lapka.gif prawda jest taka, że pies pójdzie za każdym, kto go nakarmi. " I to jest prawda. Sama miała w rodzinnym domu przykład. Ojciec alkoholik i psychopata, sadysta w stosunku do rodziny, a pies jak ojciec zawołał to leciał jak na skrzydłach, bo coś do żarcia dostał. I tak do każdego z rodziny. Jakoś mnie ten pies przed ręką ojca nie uchronił :)

Gość gość
oj nie masz racji koty to introwertycy olewają wszystkich ale jak pokochają a to one wybierają obiekt miłości :-) to koniec

ja nie wiem , wy macie pretensje do psów ,ze nie kierują nimi żadne głębsze przemyślenia ani uczucia ?:D że wystarcza im zwykła ludzka dobroć i potrafią sie za nią odwdzięczać ?:D Spodziewacie się ,zę pies wypisze wam pochwalną laurkę ?:D ja pierniczę , jakie oczekiwania :D

Gość gość
ja nie wiem , wy macie pretensje do psów ,ze nie kierują nimi żadne głębsze przemyślenia ani uczucia ?smiech.gif że wystarcza im zwykła ludzka dobroć i potrafią sie za nią odwdzięczać ?smiech.gif Spodziewacie się ,zę pies wypisze wam pochwalną laurkę ?smiech.gif ja pierniczę , jakie oczekiwania smiech.gif - ""nikt normalny nie ma, tylko fanatyczni psiarze porównujący miłość psią do ludzkiej czyli ślepą do bardziej skomplikowanej na którą trzeba sobie zasłużyć czymś więcej, niż tylko daniem żreć i dachu nad głową

Gość gość
To przykre,że jakaś menda kafeteryjna ludzi naobraża i jeszcze jej mało to się zwierzaków czepia

Gość gość
szczerych milosnikow zwierzat i tym samym nienawidzacych ludzi z calego serca, ach ta dorboc i milosierdzie

Gość gość
proponuje zostawić psiarzy i kociarzy w spokoju i zająć się swoją nudną dupindą :/

ale to w końcu dobrze jest kochać psy i koty czy nie ? :D bo już się pogubiłam :)

Gość gość
nie masz racji szczęśliwi w miarę :-) nie zawracają sobie głowy nienawiściami ,to Ty widzisz tę wszechogarniającą nienawiść ,ja nie zajmuje się takimi uczuciami i j żyję swoim życiem i nie czepiam się innych

Gość gość
ale o co młoda chodzi tak naprawdę co? chłopaka nie możesz znaleźć i wymyśliłaś że Cię nienawidzą, koleżanki masz podłe czy co?

Gość gość
Po twoim wpisie śmiem sądzić, ze ktoś na pierwszym planie postawił swojego pupila, a nie ciebie. Zabolało co? :-) haha! Dobrze ci tak:-) Widocznie na to sobie zasłużyłas:-)

Gość gość
obstawiam że tak bo jakbyś była zabujana to byś była w innym świecie i miała lepszy humor

Gość gość
nie trzeba się zajmowac poczytajcie sobie tematy na kafe o zwierzetach czy tez nie jak ludzie wulgarne rzeczy pisza, ktos przyszedl po rade a ci opluwaja i jeszcze sie ciesza, od wstretnych bachorzyszk ze pies wazniejszy od jakiegos tam bahora od corki czy kogokolwiek poza tym sie slyszy jak ludzie mowia ze zwierzeta sa lepsze itp

Gość gość
Piszecie do autorki a jej już tutaj pewnie dawno nie ma :D :D :D. Jak ktoś poruszy inny temat niż roochanie albo polityka to od razu naskakujecie i wmawiacie różne rzeczy. Utońcie w tych swoich psich gównych i swoich własnych bo na nic innego was nie stać

Gość gość
każdy ma wystarczająco zadań przed sobą często trudnych w swoim własnym życiu,nie można się zajmować innymi,a że ktoś tak mówi bachor itd. to zapewne osoba którą męczą pytaniami inni kiedy wyjdzie za mąż kiedy dziecko ,czyli reakcja buntownicza na to że ktoś się wtrąca i nie daje wolności i oddechu a powinien

Gość gość
tak tak na nic nas nie stać no papa

Gość gość
ziś To przykre,że jakaś menda kafeteryjna ludzi naobraża i jeszcze jej mało to się zwierzaków czepia XXX no nie mów, że się tym przejmujesz, przeciez to prowo, a Wy to łykacie na serio :D BTW, jeśli chodzi o kota burmucha na zdjęciu, to jednak Grumpy Cat wymiata, kociarze powinni wiedzieć, o kim mowa ;)

Gość gość
kocham szczury

Gość gość
jak wy to rozpoznajecie co jest prowokacją a co nie coo??

Gość gość
idiotko tępa (bo inaczej się nie da) człowiek oprócz żarcia i seksu potrzebuje wielu innych czynników (nawet tej prosty) i wartościowuje ciągle innych, ocenia itd. w przeciwieństwie do psa dla którego nie trzeba się starać

Gość gość
to ich przypuszczenia ,czyli to co każdy ma w głowie o czymkolwiek przypuszczenia

Gość gość
nawiedzone psiary nie mają argumentów, więc będą się upierać, ze to prowo - normalka :)

Gość gość
wykańczacie ludzi podałam 100o argumentów a wam mało.wy bierzecie jakieś dopalacze