Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LG350

tabletki anty i możliwość ciąży ;'(

Polecane posty

Gość LG350

Cześć wszystkim, poradźcie mi chłodnym spojrzeniem na daną sytuację. Stosuje tabletki antykoncepcyjne, jestem po 2 opakowaniu własnie, 8 dnia po przerwie chiałam się kochać z moim facetem ale na samym początku kiedy we mnie wchodził pękła nam gumka i od razu wyjął więc nie wiem czy nawet cos się przedostało bo mała dziurka w gumce zrobila się pod grzybkiem, dodam że tabletki jem reguranie o stałej porze(najwyżej róznica max 7-10 min) ale staram się jeść równo o 19.00, Martwię się bo piłam wtedy przez 3 dni (1-3)piwa, nie wystąpiły wymioty ani biegunka. Czy wystąpiło ryzyko ciąży jeżeli dostał by się tam prejakulat jakiś ??ten alkohol mógł osłabić tabletki ?? Zrobiłam test 15 dnia po tej sytuacji wynik byl negatywny, no ale teraz czekam na te krwawienie z odstawienia i się denerwuje że go nie ma a jest 3 dzień przerwy. Czy krwawenie zawsze przychodzi tego samego dnia? Bardzo dziękuje wam za odpowiedzi

Gość gość
to zależy czy komórka żeńska połączyła się z plemnikiem studentko

Gość Pyskata90
Jeżeli zażywasz tabletki regularnie to zajście w ciąże jest praktycznie nie realne, czy alkohol osłabia przyjmowane tabletki raczej nie. Jedynie leki, bądź zioła ale te masz wyszczególnione w ulotce. Krwawienie z odstawienia nie zawsze pojawia się jak jest napisane w ulot. i nie zawsze tego samego dnia.