Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego kobiety oczekują, że facet będzie płacił?

Polecane posty

Gość gość
Po co sie spotykacie z tymi kobietami?? No po co?!

Gość gość
Portugalczyk Osculati, J. Przybora W tym ogrodzie za Książęcą zmącił dusze mą dziewczęcą Potem ciało zawiódł śmiało na Prascati Tam gdy z radia płynął walczyk wykorzystał Portugalczyk ino ze szczętem: Vincento Osculati A kiedy wschód zaczął ciut złocić kwiaty Powiedział mnie twardo że: nie zaplati Tak bezlitośnie mnie zdaniem tym zranił Że nagle serce uwięzło mi w krtani Za oknem wiew powiał z drzew na Frascati Osculati, osculati A kiedy wstałam i wyszłam bez słowa Nie wybiegł za mną nie dofinansował I nigdy nie ujrzy mnie z nim juz SPATiF Osculati, osculati Portugalczyku jak nóż bezlitosny Naciąleś dziewcząt jak róż w kraju sosny Że tylko szept z tobą szedł słów jak liści nie uiści, nie uiści Polak z groszem się nie liczy jakby nie miał by pożyczył dla rodzinki upominki tańsze zabrał by odłozył to i owo na książeczkę docelową najpierw podjął, potem objął a nie nabrał A kiedy wschód zaczął ciut złocić kwiaty Polak by nie palnął że: nie zaplati Och portugalczyk tym zdaniem mnie zranił Że nagle serce uwięzło mi w krtani Za oknem wiew powiał z drzew na Frascati Osculati, Osculati A kiedy wstałam i wyszłam bez słowa Nie wybiegł za mną nie dofinansował I nigdy nie ujrzy z nim mnie już SPATiF Osculati, Osculati Portugalczyku jak nóż bezlitosny Naciąłes dziewcząt jak róż w kraju sosny Że tylko szept z tobą szedł słów jak liści nie uiści, nie uiści

Gość gość
AAaa Autorze to byłam ja!! przepraszam, że wyszłam, ale dostałam bólu brzucha i sraczki!! Miałam się umówić na kolejne spotkanie, jednak widzę Twoje podejście do kobiet. Przykre. A kasę za sok (6,50zł ) oddam Ci przelewem na konto, tylko podaj numer 🖐️

Gość gość
ja nigdy nie oczekiwalam, moj facet od początku za wszystko placil co mnie zdziwilo ale nie protestowalam. umiem docenic, nigdy nie jestem roszczeniowa i nie wymagam żeby placil, trzeba miec klasę

Gość gość
Autorze, jesteś beznadziejny. Skoro dziewczyna wstała i wyszła, tzn. że nie spodobałeś się jej i jesteś burakiem (po twoim wpisie potwierdza mi się to) Jeśli to ty zaprosiłeś na pierwszą randkę, to SORRY, ale ty płacisz. Jeśli ci z tym tak źle, to nie masz za grosz klasy .... przykre, że łażą po tym świecie takie buraki

Gość gość
a nie sorry 4,50 zł bo było akurat happy hours :classic_cool: ale wyślę 5zł , bo przelew na mniej nie pójdzie :D

Gość gość
dziwne, że autor nie powiedział, z jakiego powodu tamta kobieta wyszła :)

Gość rozi en
autorze, szczerze- nawet gdyby facet mi sie spodobal ale na pierwszej randce pozwolil zaplacic juz wiecej bym sie z nim nie umowila. nie dlatego, ze szukam sponsora, tylko dlatego ze interesuja mnie faceci z klasa, kulturalni i wcale nie musza zarabiac 20tys/mies. mysle, ze kulturalny facet zarabiajacy powiedzmy 3 tys mies nie zbiednieje jak na randce wyda 50zl. taki, ktory nie zaplaci wyda mi sie po prostu skąpy, liczacy kazdy grosz a z kims takim nie wyobrazam sobie spotykac sie dluzej.

Gość gość
ej zróbmy zrzutkę każdy z nas da po 1 zł i autora może będzie stać by zaprosić dziewczynę na randkę?

Gość rozi en
wzorowe zakonczenie randki powinno wygladac tak: ona wyciaga portwel, on protestuje, ona sie upiera, on definitywnie odmawia.

Gość gość
ale że autor s/p/i/e/r/d/o/l/i/ł randkę, to kobieta była zmuszona ją przerwać w trakcie :D

Gość gość
Dobry pomysł, ja się dołożę, nie będzie jęczał, że dziewczyna na pierwszym spotkaniu nie zapłaciła za siebie (Boże, co za d**ek)

Gość gość
AUTOR SZUKA sponsorki to przykre, autorze poszukaj pani 45+ może taka cie będzie utrzymywać, pewnie zaprosiłeś młodą dziewczynę, lepiej poszukaj starej , doświadczonej, najlepiej mamuśki, która już ma takiego synalka jak ty, która się o ciebie zatroszczy, zapłaci rachunek, przewinie, podetrze, podwiezie autem

Gość no chyba żartujecieeeee
...nie wierzę! O.o W naprawdę uważacie, że to mężczyzna ma płacić, skoro umówiliście się wspólnie? Ja uważam, że płaci ten, kto zaprosił, bo musi liczyć się z tym, że druga osoba może być akurat bez gotówki (czy to na koncie, czy po prostu przy sobie), a ta druga strona, jeśli akurat ma gotówkę, powinna za siebie zapłacić. Ale jak się umawia dwoje dorosłych ludzi i wspólnie podejmują decyzję, że gdzieś idą, to się zobowiązują, że ich na to stać i każdy płaci swój rachunek. To jakaś patologia uważać, że facet płaci "z urzędu", wstydziłabym się.

Gość gość
gość dziś Jak świat światem to faceci muszą się starać żeby zdobyć kobietę! ale bzdury . W Polsce jest wiecej kobiet niz mężczyzn . Wiec facet nie muisi sie starać .. Jak ty mu nie dasz , to da mu inna . PRoste x Inna mu "da", pod warunkiem, że on też jej coś da, jak nie da, to będzie się żalił na kafe, że jest prawikiem w wieku 30-stu lat haha. Może i kobiet jest więcej, ale kobiety mogą wytrzymać bez seksu, facetowi trudniej, dlatego to facet zazwyczaj płaci, czy to liczy na związek, czy tylko na seks :)

Gość gość
napisałam tu wyraźnie - jak się wspólnie umawiają, to wspólnie płacą, ale nie wiemy, co takiego autor zrobił i czym ją obraził, że kobieta wyszła w trakcie

Gość gość
Dlaczego kobiety oczekują, że facet będzie płacił? xx błąd, autorze nie znasz się w ogóle na kobietach, ojca nie miałeś? nie miał ci kto opowiedzieć tego i owego o psychologii kobiet?? kobiety oczekują , że facet będzie o nie dbał :) xx no chyba, że są skrajnymi feministkami albo lesbijkami jak chciałeś zaoszczędzić było zorganizować piknik, wziąć koc, dwie butelki wody (lub wino jakieś najtańsze) kieliszki, jakies rogaliki i już by się dziewczynie podobało :) że masz zmysł organizacyjny itp.

I jeszcze dodam, że tak - jestem feministką. A to oznacza, że uważam (czy może raczej wiem), iż ludzie SĄ RÓWNI. Wiem, że przeciętnie mężczyzna jest silniejszy fizycznie i ma inną budowę ciała, ale to jak dla mnie jedyna różnica. Chcecie facetów, którzy za Was płacą, a mnie by to obraziło, gdyby ktoś nie pozwolił mi za siebie zapłacić, w takim samym stopniu, jak gdyby uważał, że to ja mam mu prasować koszule "BO TAK". Jakiś absurdalny podział wyciągnięty żywcem z lamusa...

No właśnie. Nie żebym akurat w tej sytuacji odczuwał jakąś solidarność plemników czy cóś ale Dziewczyna wstając i wychodząc praktycznie bez wyjaśnienia też była nie fair:O Kochane jeśli chcecie gentlemanów to musicie być damami. Sorki ale to nie jest wina klimatu;)

Gość gość
przecież napisałam, że dostałam biegunki! co miałam robić? siedzieć tam i defekować pod siebie? :classic_cool: a autorowi nie powiedziałam , bo głupio mi było i bałam się, że popuszczę :( chciałam mu napisać dziś lub jutro ( gdy minie grypa żołądkowa), że się źle poczułam i chciałabym się zrewanżować, zaprosiłabym go na lemoniadę do fajnej knajpy, ale trafiłam na ten topik... :(

Gość gość
to, że wyszła bez wyjaśnienia, to tylko opinia autora tego tematu nie sądzę, że gdyby była normalna rozmowa, nawet nieco nudna, ona by ot tak wyszła tam się musiało coś stać - tylko autor nie uznał tego za stosowne nam zrelacjonować :)

Gość gość
"słuchajcie to niekoniecznie jest prowo trolla, są tacy faceci serio, rok temu poznałam takiego Łukasza, chwalił mi się, że raz był na randce z lekarką czy też studentką medycyny już nie pamiętam, w każdym razie chwalił się, że poszli na obiad lub kolację i ona stawiała !!! więc faceci w dzisiejszych czasach naprawdę są pozbawieni honoru, a przynajmniej pewnie połowa z nich taka jest, chcieliby żeby kobieta za nich chodziła do pracy, miała mieszkanie, samochód, płaciła za randki, RODZIŁA DZIECI i wychowywała a jemu dawała codziennie d**y i kasę na piwo z kolegami pechowiec.gif (i nie jestem sfrustrowana, mam faceta, jest szczodry , nie tylko dla mnie, ale też dla organizacji charytatywnych, dla znajomych, rodziny) " a co wy chciałybyście żeby facet rodził :D?

Gość gość
Jak ja chodziłam na randki, nie tylko z netu, ale w ogóle, zawsze zwracałam uwagę na takie szczegóły, czy facet właśnie zapłaci (oczywiście faceci zapraszali, ja faceta pierwsza nigdy na randkę nie zaprosiłam, chyba, że to była któraś z kolei randka to owszem), czy przepuści w drzwiach, jak się odnosi do mnie itd. Jeżeli facet nie wyszedł z propozycją, że to on zapłaci, to dla mnie znaczyło, że albo mu się nie spodobałam i uważa, że nie warto wydać na mnie tych paru zł (a pierwsze randki to nie były drogie kolacje, tylko zazwyczaj kawa i ciastko w cukierni, naleśniki, albo kino) albo jest po prostu skąpy . Jeden i drugi fakt skreślał faceta, dlatego kolejnej randki nie było. W sumie takich, którzy nie zaproponowali, żeby zapłacić za mnie było może 3, zazwyczaj płacili :)

Gość gość
gość dziś Po co sie spotykacie z tymi kobietami?? No po co?! x ja sie nie spotykam i mam spokoj :D

no chyba żartujecieeeee Słuchaj dziewczyno. Gdybyś zrobiła mi awanturę w miejscu publicznym tylko za to, że upieram się zapłacić rachunek, to chyba lepiej gdybyś tej kawy nie piła. Masz ochotę być dowartościowana i nie mieć zobowiązań to powiedz - Ok ale teraz ja postawię nam bilety do kina. Można być feministką i nie urazić żadnego męskiego ego. Powodzenia w stosunkach damsko- męskich.

Gość gość
no walsnie po co drzecie ryja ze nie chcecie zebysmy za was palcili a gdy my wam ustepujemy to strzelacie fochy? jebniete jestescie czy jak?

Gość gość
ze skąpców ja poznałam takiego, co zaprosil mnie do kina, ale na środę, bo w środę są środy z orange i tańsze bilety :D :D rozumiem, gdyby był to 16 czy nawet 19 , 21 latek na utrzymaniu rodziców, ale to był...30 latek!!! potem po randce chciał mnie odwieźć do domu, powiedziałam mu " dzięki i tak już dużo na mnie wydałeś, pojadę tramwajem :) " a on " spoko :) " . I jeszcze potem chciał się umówić na kolejną randkę! :D

Pulchny, w życiu nie zrobiłam nikomu awantury, ani w miejscu publicznym, ani w niepublicznym (ciekawe, że kładziesz nacisk tylko na te pierwsze ;) ), mówię tylko, że to dla mnie obraza, gdy facet uważa, że nie mogę za siebie zapłacić, a już szczególnie na pierwszej randce, bo to kreuje wrażenie zobowiązania. Tzw. "męskie ego" to wynalazek społeczeństwa i mało ma wspólnego z logiką. I dziękuję za życzenia powodzenia w relacjach damsko-męskich, dobrze mi się wiedzie z moim partnerem, płaci to z nas, które pierwsze sięgnie po portfel, albo które ma czas podjechać do kina po bilety, albo które akurat znajdzie w sieci bilety na koncert, albo które akurat nie pakuje zakupów ;) Nigdy nie chciałam być czyjąś utrzymanką, no po prostu jakoś nie dopadła mnie taka ambicja ;) więc dlaczego miałabym naciągać obcych właściwie mężczyzn?