Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego kobiety oczekują, że facet będzie płacił?

Polecane posty

Gość gość
17:24 - jeden z frustratów pozdrawia wzajemnie :)

Gość gość
Chcecie płacenia za was? A co wy dajecie od siebie? Która z was to "realnie" piękna dziewica

Gość gość
a ty zrob sobie obiad pranie wypiez brudne majtki swoje i daj soba pomiatac kobiecie

Gość gość
Ja tam uwazam ze ma racje czemu ma za kogos płacić. Tez sie z takimi sytuacjami spotkałem podchodzi do mnie dziewczyna w klubie i pyta czy jej piwa nie kupie a obok widze ze przyszła z chłopakiem. Pojepane są te kobiety dzisiaj. Tak samo w tej sytuacji przyszła najadła się i dziękuje. To dziekuje i kazdy placi za siebie. Proste. Jakims cwaniarom sie dac naciagac to trzeba dopiero byc jeleniem.

Gość gość
jeszcze trochę i ci, którzy tak uparcie twierdzą, że kobiety to wykorzystywaczki i na randkach każą im płacić za kawę, na którą je zaprosili, będą oczekiwać również, że to kobieta powinna prosić o rękę faceta i kupować mu zaręczynowy sygnet. A on albo łaskawie powie "tak" albo nie. Strasznie zniewieściali ci dzisiejsi chłopcy. Pewnie jeszcze z pluszakiem śpią, bo żadna kobieta z nimi nie wytrzyma

Gość allcia
Nie wiem w czym macie problem, taki zwyczaj faceci wytworzyli przez lata. Jak ja nie chcę aby za mnie płacili to jeszcze są urażeni (bądź zgrywają urażonych). Żaden do tej pory nie zgodził się na płacenie na pół, a kilku oddałam kasę wciskając ją do portfela, to wielce zdziwieni byli. Mówiłam nawet "Godzinę siedzisz w robocie, żebym ja - obca osoba - mogła wyżłopać browar?", ale na ten argument każdy zaprzecza. Nic dziwnego, że wiele kobiet może być przekonana, że płacenie to męski obowiązek, bądź też przyjemność.

Gość gość
Zdarzało mi się zaprosić i zapłacić za mężczyznę. Jednak jeśli to on zaprasza, on płaci. O czym tu dyskutować? Przed wejściem do lokalu trzeba ustalić kto kogo zaprasza (czy nikt nikogo). Dziewczyna pewnie poczuła się zaproszona, dlatego nie zapłaciła. Naucz się chłopie jasno wyrażać. A że wyszła nagle... Cóż, piszesz tak, jakbyś kompletnie nie szanował kobiet. Zwiała przed chamstwem...

Gość Baobabba
Jestem już kobietą starej daty- mam ponad 50 lat, i szokuje mnie, że młode kobiety wciąż jeszcze oczekują, że to mężczyzna płaci. Jak idę na randkę z nieznajomym, to oczywiste, że płacę za siebie. Jak jestem z mężczyzną, który zarabia trzy razy więcej ode mnie, to on płaci częściej i więcej, ale ja też muszę proporcjonalnie do moich zarobków się wykazać. W kontaktach czysto koleżeńskich płaci ten, kto wyraźnie zaprosił: "Zapraszam cię na kawę", w pozostałych przypadkach dzielimy się kosztami albo płacimy na przemian. Był dawno temu w moim życiu mężczyzna, który zawsze płacił za mnie - mój Tato.

Gość gość
Za mnie nawet koledzy często chcą płacić, np. kupując lody/piwo/pizze, a przecież dobrze wiedzą, że mam swoją kasę, więc to wynika również ze zwyczajów mężczyzn. Ostanio chciałam oddać kilka złotych koledze, to usłyszałam że jestem nieżyciowa czy coś w tym stylu, już nie pamiętam.

Gość gość111111111
każdy który piszczy jak autor to nie mężczyzna tylko mały kundelek :-) małostkowy niewolnik groszy :-) ja płacę za siebie tylko by pokazać że nic z tego nie będzie i jest to na granicy kastracji tego kolesia ,prawdziwy facet którym się interesuje może za mnie płacić i to wyróżnienie dla niego :-) to moja uległość i odwołanie się do jego siły przewagi i naturalnego odwiecznego prawa że facet chroni broni i daje bezpieczeństwo

Gość gość111111111111111111
i spokojnie autorze ,ja szybko prześwietlam procenty męskości ,za mnie na pewno byś nie zapłacił

Gość gość
Ja juz myslalalm, ze buraki wyginely! Placic za siebie, zapomnij o karabinach! Tylko faceci z klasa placa za kobiete a nie wiesniaki!

Gość gość
Chcecie płacenia za was? A co wy dajecie od siebie? Która z was to "realnie" piękna dziewica

Gość gość
A wy wszyscy to realnie przystojni i 100% prawiczki, co? :-D:-D:-D

Gość gość
oj autorze, ciebie to chyba Internet wychowywał a nie rodzice. Zupełny brak kultury i obycia. Tak zwana wiocha jak się patrzy :(

Gość gość
Nie chcesz płacić, nie zapraszaj. Proste? Powiedz konkretnie kobiecie, że idziecie razem, ale każdy płaci za siebie, to nie będzie potem problemu. Zwykle płaci ten, który zaprasza, więc, albo zaprosiłeś, albo zaproponowałeś tak, że poczuła się zaproszona. Twój błąd, a jak wiesz, za błędy trzeba płacić.

Gość gość
baobabba jak masz tyle lat ,,,, to może musisz płacić,,,,,, za seks też płacisz?

Gość gość
Zaprawdę wielką łaskę robicie cudowne istoty nam, nędznym facetom że zgadzacie się zaszczycić nas swoją obecnością, nażłopać się i nażreć za friko po czym odwrócić się na pięcie i iść na kolejną "randkę" z innym frajerem - żeby dopchać się deserem. Prostytutki przynajmniej za zainwestowane pieniądze dają d**y, wy jesteście co najwyżej wyłudzaczki :)

Gość gość
21:23 to po uj płaczesz w tym wątku? Nie chcesz łaski to spier...j do prostytutki

Gość gość
Za seks płaci się tylko osobom, które uprawiają ten, że tak powiem "zawód" Widzę, że "qrwy męskie" też są na świecie;-) Anonse typu "szukam sponsorki, po 40-tce z własnym lokum", "23-letni, niedoświadczony, pozna nauczycielkę seksu, mile widziany sponsoring" mówią same za siebie:-D

Gość gość
Nie wyobrazam sobie zeby isc na spotkanie czy na randke z facetem i placic! No ludzie?! Nie dlatego, ze szkoda mi kasy, czy jej nie mam. Mam pieniadze i ich nikomu nie zaluje, ale placic za faceta w restauracji, to tak jakby dac mu w twarz. Przeciez to ujma dla faceta! Kilka razy, nie powiem, zadzwonilam do znajomego, zaprosilam na obiad, ale zaznaczylam, ze ja place, ale i tak najczesciej potem byla walka, bo on nie godzil sie bym ja placila. Niestety prawdziwych mezczyzn juz nie ma, jak widac po powyzszych wpisach.

Gość gość111111111111111111
mój stolec jest czarny i smolisty :)

Gość gość
dziś Tu chodzi żeby każdy płacił za siebie. Czytać nie umiesz ? Faktycznie szukacie jeleni aby się napchać. To już nie jest obowiązek faceta żeby płacić za kobietę. Jesteście bardzo zacofane i konserwatywne i gdyby nie faceci to nadal byście w epoce kamienia łupanego tkwiły po pachy. Szkoda mi was frajerki bez wyobraźni.

Gość gość
Ale nie ma co się kłócić :) bo to do niczego nie doprowadzi.

Gość gość
Kto tu mówi o obowiązku, prawdziwy honorowy mężczyzna ma swoje zasady, dlatego płaci za kobietę. Obecna płeć męska jest oderwana od rzeczywistości, przesiąknięta wielką iluzją, wirtualnym światem, a w realu to proste, tchórzliwe i zakompleksione istoty. Real i wirtual, to dwa odległe od siebie światy.

Gość gość
debilu od ,,bezkresu" wstyd to mi ciebie- co do męskiej populacji, gdybyś był jedynym zachowanym osobnikiem- podejrzewam, ze gatunek by wymarł :)w ogóle nie zamierzam się zniżac do ,,poziomu " chamstwa i manipulacji które ,,prezentujesz" naucz się tępy gniocie czytać ze zrozumieniem... tu chodzi o równouprawnienie, którego ty w ogóle nie rozumiesz i nie zrozumiesz- kwestia intelektu lub jego braku, bo o niuansach to debil nie czytał a o ironii nie słyszał? puknij się w ten pusty łeb buraku zanim zaczniesz obrażać kogokolwiek a już na pewno kobiety

Gość gość
obecni chłopcy to ciamajdy bez kasy i honoru własną kobietę potraktuje taki gorzej niż dziwkę - bo dziwce zapłaci a kobiecie kawy żałuje, nie zaprosi nigdzie, co najwyżej na spacer, bo zaproszenie do kawiarni grozi płaceniem, seksu chce ale czeka, aż to kobieta gumki kupi, bo równouprawnienie przecież, w razie wpadki płacze, że kobieta go wrobiła i ucieka do mysiej nory, za nic odpowiedzialności nie bierze a kobietę, która go nie chce,od d***** wyzywa

Gość gość
21 35 strona wstecz,savoir vivre prostaku od pługa spychaczem oderwany. A potem płaczecie ,że Polki was nie chcą.Jak mówię znajomym z zagranicy o kulturze polaków ! tak polaków- celowo z małej litery , to tylko komentują :omg , czy oni wiedzą jak odnosić się do kobiety.I ,że chyba tylko rosjanie są gorsi.Faktycznie tylko ruskie was chamstwem i prostactwem przebijają.

Gość gość
gość dziś Nie bulwersuj sie tak, bo Ci zylka peknie:) Przeczytalam ze zrozumieniem i tak jak pisalam wczesniej nigdy placic nie bede kiedy facet zaprasza mnie do restauracji. Obowiazkiem faceta, oczywiscie nie jest placenie za kobiete, nie ma on tez obowiazku zapraszac kobiet, moze np zaprosic faceta, wedy moga placic po polowie. Obecnie wielu mezczyzn to chodzace cipkiiii, niestety. Dla prawdziwego mezczyzny, placic za kobiete, to zadna ujma. Facet, ktory nie potrafi zadbac o siebie, a tym bardziej o kobiete, bedzie wlasnie stwarzal takie problemy. Latwiej jest zrzucic cala wina na kobiety, za to ze teraz tak ciezko zyc, ze mezczyzna to sie musi tyle napracowac, ze no co, przeciez jestem taki z******ty, wiec to one powinny placic, przeciez same chcialy rownouprawnienia hahah itd.