Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olxia_

Mój dietownik czyli walka z kilogramami.

Polecane posty

Gość czarna41
U mnie ok dzis walcze z dżemem brzoskwiniowym:D Dieta w dalszym ciagu mocno owocowa- mnóstwo witamin ale i cukru niestety

Gość Karmelizowanaa
Hej laseczki :) Już się melduję :) Od rana latałam po sklepach i zjadłam do tej pory 2 wasa, 1 mace, 2 pomidory i wypiłam kawę z mlekiem :) Na obiad warzywa na patelnię z Hortexu :) Gratulacje dziewczynki ! Tak się ładnie trzymamy diety, że jestem z nas dumna :)

Dopisuję warzywa na patelnię i 1/4 sera camembert light i do tego herbatkę z łyżką soku z malin ( własnej roboty :) ). Coś mnie gardło bolało, a po herbatce mi przeszło :) Domowe sposoby są najlepsze :P

Zwazylam sie dzisiaj po pracy, bo nie wytrzymalam i waga pokazala 73kg, jeszcze jutro z rana sie zwaze, bo dla mnie wtedy waga jest najlepsza i sie nia zawsze sugeruje i uaktualnie stopke. To jest 3kg mniej, w sumie cieszy, ale liczylam, ze spadnie mi wiecej jakies minimum 4 kg. Jutro z rana zobaczymy. Ja dzisiaj zjadlam z rana jajecznice z 3 jaj smazona na lyzeczce oliwy, 20 orzeszkow, 2 papryki faszerowane szynka i pieczarkami smazonymi z cebulka, 2 ogorki, kawalek sera

Agniesia 3 kg w 14 dni to super wynik ! Naprawdę powinnaś się cieszyć, a zresztą ważyłaś się w trakcie dnia i jak już zjadłaś i wypiłaś to waga też jest wyższa. Jutro rano z pewnością zobaczysz na minusie 3,5 kg, a może i więcej :) Ja zjadłam teraz ciemną bułkę z ogórkiem zielonym i wypiłam kawę z mlekiem :) Jeszcze jakieś 200 kcal mogę dzisiaj zjeść i będzie ok.

Karmelizowana niby tak, ale ludzie chudna na tym srednio 4-6 kg a ja tylko tyle? Po za tym niby jak wprowadzac bede weglowodany, to moze mi wzrosnac waga, albo stac w miejscu takze slabe to pocieszenie. No nic lepsze to niz jak bylo 76kg.

Czesc dziewuszki :) Agniesia super wynik a jestem pewna, ze rano bedzie jeszcze mniej, bez jedzenia i picia i koniecznie po wizycie w ubikacji. A jak nie bedzie mniej to moze to tez byc wynikiem zblizajacej sie @, w kazdym badz razie ja bym byla szczesliwa, gdyby mi teraz spadlo 3 kg w ciagu 14 dni, powaznie! Ale to jest mozliwe tylko przy konkretnej diecie jak wlasnie sb albo kapuscianka :D ciesz sie dzewczyno bo jak przez nastepne 2 tyg. schudniesz powiedzmy "tylko" 2 kg to jest to 5 kg przez miesiac, wiec co tu grymasic :P i ogolnie ja uwazam, ze lepiej schudnac 5 kg w miesiac niz jak inne chudna w tym czasie na sb moze 7/8 kg a potem ich dopada jojo.... bo tyle kg w miesiac jest bardzo duzo dla organizmu i trzeba sie bardzo pilnowac potem, zeby jojo nie dopadlo. Gratulacje za dotrzymanie tych 2 tyg., super jestes! :D U mnie ok, zjadlam wlasnie kolacje i nic wiecej juz dzisiaj. U fryzjera bylam, odswiezona wygladam i super sie czuje. A co u was? elle, czarna, mamuska, olenka, Grubasinska meldowac sie prosze ;)

Gość Karmelizowanaa
Miszel nie wiem o co w tym chodzi, ale po wizycie u fryzjera/ kosmetyczki to ja zawsze się czuję taka świeża, odmieniona i piękna :D Ja dzisiaj już nic nie jem bo w ogóle głodna nie jestem. Piję teraz zieloną herbatę :) Odezwę się później, a reszta dziewczyn proszę się meldować ! :)

No ja tez Karmeliku, co tu duzo gadac; masaz glowy, odprezenie na calego, swiezosc, pieknosc :D jak by bylo mozna to co 2 tyg. bym chodzila ;)

Miszel, a jaki kolor włosów chcesz sobie zrobić :) ? Ja teraz wracam do swojego naturalnego i według mnie jakieś pół roku max i będę mieć swój :) Zła za to jestem bo mam długie, swoje paznokcie i mi się jeden złamał i musiałam wszystkie skrócić :( aaa już miałam takie długaśne :P

Chcialam raz sobie cos ekstrawaganckiego zrobic i myslalam o czerwonym :D u kolezanki mi sie podoba i bardzo jej pasuje, ale dzisiaj sie dowiedzialam od fryzjera, ze u mnie nie da rady, bo mam za ciemne wlosy. Duzo roboty by z tym bylo bo najpierw rozjasnic, potem stopniowo zmieniac kolor, bardzo niezdrowa, dlugotrwala procedura a i moze byc trudno w ogole taki kolorek jaki ja bym chciala utrafic i moze byc, ze siwe wlosy, ktore mi sie powoli pojawiaja, nie zlapia czerwonego w ogole, bo tak przewaznie jest. Z jasnymi wlosami to co innego, to nie problem i z mlodszymi :P wiec czerwien odpada, na razie nie bede farbowala wcale a jak sie kiedys zdecyduje to na takie miedziane ze slonecznymi pasemkami :) mialam juz kiedys takie i przecudownie mi to pasowalo.

Ja to już tyle eksperymentów miałam na włosach, że szkoda gadać :D Najwięcej w liceum :p Tata raz prawie zawału dostał jak przyszłam do domu z fioletową grzywką i z fioletowymi pasemkami :P Czerwone też już miałam, ale szamponetką zafarbowane i zeszły mi po tygodniu :) Raz przekonałam fryzjera i zrobił mi blond na głowie :D Przez ostatnie 3-4 lata farbowałam na czarne, a teraz to już mi szkoda włosów i nie farbuję. Rozjaśniłam tylko końce żeby jakoś wytrzymać okres odrastania moich naturalnych włosów ;)

Gość gość mamuska
Aga gratulacje 3kg w 14 dni to duzo. A jeszcze pewnie cm Ci polecialy. Kiedys kolezanka byla na tej diecie i wiesz schudla sporo a mimo tego nie ucierpialy jej wlosy ani cera. Wrecz przeciwnie miala piekna cere bez ani jednej krostki. Ja zaczynam od jutra. Mam okropny celluitis ktorego nie cierpie. Jestem tak zdeterminowana ze musi sie udac. Moj plan na jutro: Sniad w pracy ok 9- serek wiejski,pol papryki,szczypior,pomidor. Przekaska: 10 migalow lub 20 fistaszkow Ok 15- kefir, 3 zawijaski z salaty i poledwicy z inyka Ok 18 piers z kurczaka pieczona,gotowana fasolka sxparagowa, brokuly w sosie jogurtowo czosnkowym. Co myslicie o tym jadlospisie?

Według mnie jadłospis ok, ale ja to jestem amator i nie wiem co by powiedział dietetyk :) Ja to bym chętnie takie menu przytuliła :) Lecę spać, dobranoc :)

Hej dziewczyny, jednak dzisiaj też 73kg wychodzi. Od dzisiaj faza druga i wprowadzam chlebek i owoce, także będzie trochę łatwiej. Gość mamuska ja nie mam ładnej cery przy tej diecie, za dużo białka. Jadłospis ok, zgodny z 1 fazą także trzymam kciuki, żebyś na niej wytrzymała. Ja też eksperymentowałam z kolorami i jednak najlepiej mi w blondzie. Maluje włosy, bo mój naturalny kolor to ciemny blond i jest strasznie mysi. Może ja od dzisiaj postaram się trochę poćwiczyć, ale nic nie obiecuje nikomu, bo ze mnie straszny leń w tej kwestii:). Co do wagi już się pogodziłam, że jest 73 kg w sumie to jest całkiem niezła waga jak na mnie, apetyt mi spadł, jestem dalej na diecie także pozytywnie i najważniejsze, żeby cokolwiek spadało:), byle do przodu.

Hej Aga super! 3 kg w dwa tygodnie to nie jest mało. Choć wiadomo, ludzie chudną wiecej ale tez i zdarza sie, ze mniej. Ale szczerze to cos mi się nie widzi bo wczoraj po pracy bylo 73 kg gdzie byłaś napewno po kilku posiłkach, po jakims piciu. I dzisiaj rano na czczo też tyle? Może to przez zblizający sie okres? A powiedz dużo wody pijesz? Albo waga ma zawieche :P Dziewczyny ja tez musze sie wybrac do fryzjera. Mam juz długasne włosy i do tego mi wypadają :-( Przy czesaniu na szczotce zostaje ich duzo. Co do farbowania to dawno dawno temu moze ze trzy razy farbnęłam na czarno. I teraz w maju zafarbowałam na swój kolor czyli ciemny brąz bo troche siwych włosow mimo moich 29 lat juz mam. Teraz wstawie moje wczorajsze menu bo wczoraj to nawet czasu nie miałam - dwie kromki ciemnego, jajko na twardo, plaster domowego pasztetu, łyżka sałatki ze śledzia, ogórka, kukurydzy itp z majonezem, pół pomidora, kawa z mlekiem 1,5% i łyżeczką ksylitolu - 2 nektarynki - 2 chochelki zalewajki (to taki żurek tylko z ziemniakami pokrojonymi w kostke i marchewką) i kiełbaska drobiowa - serek wiejski, cały pomidor, cały ogórek Do tego jeszcze jedna kawa, zielona herbata i woda z cytryną 2,5 litra.

Gość Karmelizowanaa
Mmm Elle, ale bym sobie pasztecik domowy zjadła :) Moja babcia robi obłędnie pyszny pasztet :D Będę musiała ją poprosić jak będę u niej następnym razem żeby mi zrobiła :P Ja po śniadaniu- zjadłam 2 wasa, pomidora i serek wiejski :) Na obiad mam warzywa na patelnię. Agniesia ja bym się z trzech kg cieszyła :P

Dziendobry :) Aga jeszcze raz gratki i ciesz sie kobitko, ze 3 do tylu i ze dalas rade i nadal masz zapal, to najwazniejsze. A i ja nie bardzo wierze, ze wczoraj po pol dnia jedzenia i dzis na czczo ta sama waga mialaby byc, wiec pewnie woda sie zatrzymala albo wlasnie cos z waga :D Zwaz sie kontrolnie jak juz bedziesz po @ i wtedy powinno byc jeszcze mniej, tak mysle ;) U mnie na razie ok, wlasnie zjadlam obiad; kapusniak (duzo kapusty, malo ziemniakow) i do tego bulka wieloziarnista posmarowana kokosowym, bardzo tak lubie :P. Rano byla tylko kawa i do teraz jakies 1,5 litry wody oraz 1 ziolowa herbata. Zaraz robie druga kawcie a o 17 mam dzis fasolke szparagowa polana 2 lyzkami zasmazanej bulki tartej na oliwie z oliwek. Jak bede jeszcze glodna na wieczor to moze jeszcze serek bialy albo tunczyk. Dzisiaj do 32 st u nas ma byc, na razie jest 28 i jak w lato, tylko slonce juz tak nisko swieci :D co porabiacie??

Gość Karmelizowanaa
Miszel ja się zaraz biorę za obiad bo w brzuchu mi burczy niemiłosiernie :D Zrobię warzywa na patelnię i zjem z połową mozzarelli :) Mam jeszcze kolbę kukurydzy na później, ale najpierw skupię się na obiadku :) U mnie też słonko świeci i jest teraz 30 stopni ! Szok :D

jeszcze wam powiem, ze tak sie ciesze z tej schowanej wagi ze nawet sobie nie wyobrazacie :D nic mnie nie korci, nie mam stresu, zyje sobie z dnia na dzien i nawet o niej nie mysle ;) chociaz to dopiero jakis tydzien jak sie nie wazylam, ale.... nawet przed wyniesieniem jej do komorki nie stanelam na nia :D obym tylko z dieta nadal byla taka silna jak z ta waga :P

Gość gość
Witam dziewczyny . Aga gratulacje 3 kg super wynik . Ja dzisiaj na śniadanie jajecznicę z dwóch jajek 2 kawałki razowego chleba , na drugie kefir i jabłko, a na obiad zupa krem z brokułów na kolacje zrobię sałatkę z ogórka i pomidora. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny. Super się trzymacie.

Fajnie Karmeliku ze u Ciebie tez jeszcze lato, oby jak najdluzej! A co zrobisz z ta kolba :P ;) :D

Gość oleńka39
To wyżej to ja .

Gość oleńka39
Dzisiaj pogoda jest super. Ja wizytę u fryzjera mam we wtorek w nagrodę. Najpierw ważenie w poniedziałek, mam nadzieje,że będzie co świętować. Diety się trzymam więc mam nadzieję,że coś spadnie.

Miszel ja tą kolbę wrzucam po prostu do gotującej się, wrzącej wody i gotuję jakieś 5 minut, wyciągam i jem :) Na obiad zjadłam ryż polany zmiksowanymi pieczarkami z cebulką i fetą, a do tego warzywa na patelnię :) Pychotka :) Oleńka kciuki trzymamy i z pewnością będzie co świętować u fryzjera :)

Karmelizowana jaki ryz jesz? Pieczarki smazysz, gotujesz czy jak przyrządasz?

Pieczarki i cebulę kroję i wrzucam na patelnię teflonową i smażę, a żeby się nie przypaliły i puściły sok to je trochę solę. Jak już widać, że się usmażyły to wrzucam do miksera i miksuję na małych obrotach razem z fetą, a ryż mam basmati :)

Gość Meliskaaa
Hej dziewczyny. Aga gratulacje wytrwałaś 2 tygodnie!!!mimo że liczyłaś na więcej to wynik -3 kg tez nie do pogardzenia. Gratuluję też pozostałym dziewczynom że pięknie się trzymają. U mnie z dietą kiepsko do wczoraj bojestem strasznie zalatana a wtedy podjadam. Ale dzisiaj się ostro wzięłam za dietę bo obiecałam sobie że bedę się wazyc co tydzień żeby nie wróciły kilogramy i trochę się boję. Tak więc dzisiaj dieta,jutro też a wsobote wejdę na wagę. Mam nadzieję ze się nie wkurzę.