Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julia83

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja.

Polecane posty

Darkness czekam z niecierpliwością na wieści od Ciebie :-) zapytaj lek jak liczy wiek ciąży po ivf ;-) mnie cala noc znów bolal brzuch... malena powodzenia :-) Milita ale czas leci , to prawda :-)

Basik z Twojej stopki wynika ze juz mialas laparo , histero i hsg, cala gama badań i po cholere jeszcze raz hsg ? Strasznie Cię męczą..

Nasz Kubuś jadl ze sloiczka marchewkę, brokuły i jabłuszko-do tego ostatniego podchodzilam ze 3razy chyba za kwasne mu bylo ale jest okey.Wczoraj probowalam dynie z ziemniakami i samego mu ugotowalam ziemniaka ale nie chcial bede dzisiaj probowac. Jeśli chodzi o dopajanie to pije soczki Bobofrut rozcienczam pol na pol bo woda i herbatka plul i sie krztusil normalnie jak jakies lekarstwo. Dziewczyny, którym udalo się zajsc w ciążę po IVF -macie zamrożone jeszcze zarodki? ja od pewnego czasu myśle co z moimi...Mam jeszcze 4,chcialabymw przyszlym roku zabrac ze sobą choc jednego,bede musiala odwiedzić Gametę i porozmawiac o tym z lekarzem jak wyglada procedura przy drugim IVF w programie rzadowym

Gość gość
"Przepajam"??! Rany boskie.... Czyli dajesz pic poprostu.

Gość gość Hexe
Darkness trzymam kciuki za Wasz Cud:)

Gość gość Szmacioszka
NEL mam nadzieję, że u Ciebie wszystko OK, odezwij się! Syllka, cieszę się, że u Was wszystko dobrze, jeśli chodzi o criotransfer zgłaszasz się do kliniki między 1-3 dniem cyklu, dostajesz leki ( estrofem w Invicta) potem podgląd z wynikami hormonów między 12-14 dniem cyklu i wyznaczenie daty transferu, u mnie to był 19 dzień cyklu przy blastku. Miłego dnia dziewczyny, pozdrawiam

Gość gość
??????????????????????????

Gość gość Hexe
Dziewczyny czy Wam też nie działała Kafe?

Gość Iza82
Cześć dziewczyny, dawno mnie nie było, może mnie pamiętacie. Niestety musiałam zmienić klinikę i w zasadzie od wczoraj zostałam zakwalifikowana do programu in-v. Dostałam AA i 30.07. mamy ustalić czy krótki z antagonistą czy długi. Nie bardzo to rozumiem... czytałam już tyle i chyba jak dostałam AA to dobrze, jakbym miała długi . Tym bardziej, że tak mi mówiono w poprzedniej klinice i podobno jest lepszy no i słabo się stymulowałam przy 11 zastrzykach menopurem do IUI. Chyba nie do końca umiem pojąć tą różnicę. Może mi ktoś to wyjaśnić jak wygląda długi a jak krótki z antagonistą (i AA)

Gość gość Szmacioszka
No nareszcie się odblokowało, dziś miałam genetyczne i przezuerność wyszła mu 2,4, trochę się denerwuję, bo norma 2,5. Dziewczyny, jaj u Was wyszło? DoReMiDo ty chyba miałaś 2 dni temu?

Gość gość
Szmacioszka ja robiłam prenatalne na początku czerwca, przezierność NT wyszła 1,7. Możesz zrobić PAPPA jeśli się martwisz. A jakie masz obliczone ryzyko wad? Zosia.D

Gość gość Szmacioszka
ZosiaD miałam dzis Pappa też, wizyta u genetyka 29.07, nie wiem jakie ryzyko, reszta wszystko w normie

Gość gość
Poczekaj na wyniki. U mnie przy usg i pomiarach lekarz obliczał ryzyko wystąpienia wad. PAPPA nie robiłam bo lekarz nie widział podstaw. Zawsze możesz zrobić NIFTY, ten ponoć daje wiarygodniejsze wyniki ale kosztuje 2,5 tys. Na innym forum dziewczyna miała NT 2,5 przerażona zrobiła NIFTY i okazało się że będzie miała zdrowego synka. Nie stresuj się niepotrzebnie, choć wiem że ciężko... Zosia.D

Gość gość
zależy jakie było crl, jak spore to i nt od razu wyższe, bo dziecko większe i w którym tygodniu robione?

Gość gość Hexe
Darkness, jak maleństwo?

Gość Kkiniaa84
Kochane dostałam kolejnego kopa. A mianowicie; w srode bylam u swojego gina dal mi juz skierownie na ivf, dzis mialam wizyte w invimedzie i szczerze to nie pamietam jak stamtad wyszlam i wrocilam do domu. Odebralismy rozszerzone badania naisenia m i wyszlo ze ma teratozoos*****e . Morfologia plemniki nieprawidlowe 100% lekarz powiedzial o ivf ze to jest droga ktora trzeba obrac. Na naturalne poczecie nie ma szans, do rzadowki oczywiscie sie nie kwalifikujemy. Rece opadly do samej ziemi , lzy leca jedna za druga, co ja mam robic ? Moze ktorej z was m mial taka morfologie i jakos ja podniesliscie, blagam was pomozcie tego sie nie spodziewałam ;(((

Gość gość Szmacioszka
Zosia poczekam na wyniki i wtedy zdecyduję co dalej Gość 14:56 crl 6.4 cm tydzień 12 2 dni, a wg usg 12 i 6 dni

Gość julia83
No nareszcie bo żyć bez Was nie mogłam! Szmacioszka nie pomogę bo się nie znam, ale to bardzo mało poniżej normy więc bądź dobrej myśli. Wysłałam maila do kafeterii jakieś 4 godziny temu że nie działa nasz wątek. Ciekawe czy to pomogło czy samoistnie się odblokowalo. Iza pewnie że Cię pamiętamy! Zastanawiałam się czy nadal czekasz czy działasz. W jakiej klinice jesteś? AA nazywasz antki tak? Ja też będę miała krótki, wczoraj byłam na wizycie. Później jeszcze opisze co i jak. Zatem podbijam pytanie Izy? Jak to jest z krótkim? Podobno mam zacząć od estrofemu.

Gość zuzka1212
Nooo wreszcie się odblokowało! Xxxxx Kkinia bez paniki, przecież wiesz, że wyniki nasienia zmieniają się. Może suplementacja pomoże!? Wielu facetom Profertil pomaga (na mojego M nie podziałał). Co lekarz powiedział? Xxxxx Darkness jak po wizycie? Może już serduszko było? Xxxxx U mnie nadal cisza, brzuszek czasami przez chwilę bolo i chyba piersi pełniejsze. W napięciu czekamy na serduszko:)

Kinia biopsja jądra nie wchodzi w grę? To podlega refundacji w programie MZ. Można podejść do rządowego. Idźcie jeszcze do innego lekarza. Niech potwierdzi diagnozę.

Gość malena5
Nareeeszszszszcieeeee :-D x Ja mam krótki protokół z antagonistą. Estrofem od 25 dc, od 2dc Menopur, od 5 dc Orgalutran. Właśnie na wczorajszej wizycie dostałam Orgalutran, czyli teraz wieczorem biorę 2 zastrzyki i powiem Wam, że mam ich dosyć, boli mnie już brzuch od wkłuć i głowa na okrągło. Ale niektóre z Was brały ich więcej a efekty są- to i zacisnę zęby i dam radę :-) x Niestety lekarz pomylił się w karcie stymulacji i wizytę następną mam 20.07, a na karcie są zastrzyki do 18.07... Ewidentna pomyłka, bo nie mogę ich przerwać. x Na podglądzie wyszło, że w prawym jajniku mam 4 albo 5 większych pęcherzyków, a w lewym drobnica. Teraz wizyta w poniedziałe, potem prawdopodobnie wtorek i punkcja czwartek/piątek, ale to zależy od mojej hodowli :-) x Darkness- szukałam Cię wczoraj usilnie :-) Czy masz może kręcone blond włoski?

Gość Azzurro
Szmacioszka na końcu wydruku które dostalas z badania musza byc wyliczone 3 trisomie, jakie ryzyko występuje. Ja robiłam genetyczne jak maly miał 6,2 cm i przezierność raz wyszla 1,5 a raz 1,9. Im dziecko większe tym przezierność wieksza. Twój wynik mieści sie w normie. Poczekaj spokojnie na test pappa. Robilas w prywatnym gabinecie to genetyczne?? Bo przy tym badaniu liczy sie naprawde dobry sprzęt.

Gość gość Szmacioszka
Azzurro robiłam w Invicta, mają dobry sprzęt, jak wrócę do domu wieczorem to sprawdzę te normy o których piszesz, dzięki.

Gość Azzurro
Szmacioszka- niby od 2,5 nt może byc niepokojące ale twoje dziecko też aż takie małe nie jest. W necie jest mnóstwo historii dziewczyn których dzieci miały nt 3,5 i powyżej nawet, a potem okazywało sie głównie po aminiopunkcji ze wszystko jest dobrze.

Iza82 - super, że już działacie. Udanej stymulacji :) o Kkiniaa84 - przykro mi, ale nie bardzo umiem pomóc. A stosował jakąś suplementacje? Może spróbujecie jakieś preparaty ... 3 miesiące i powinna być poprawa, chociaż ja lekarzem nie jestem :) o Dziewczynki dziękuję za zainteresowanie. Malena5 - nie, mam zdecydowanie proste włosy :) Zuzka1212 - serduszka nie było. GośćHexe - nie było żadnego maleństwa ... Pani dr nie widziała żadnego pęcherzyka ... a ponieważ beta wzrosła, chociaż za mało według norm, więc leki biorę nadal i w poniedziałek znów wizyta. Podczas wczorajszej wizyty zasugerowała, że może być to "ciąża umiejscowiona nie tam gdzie trzeba" ... forma przekazu i dlugość wizyty (4 minuty za które zapłaciłam 150zł - sama chciałabym mieć taką stawkę) powaliła mnie na tyle, że w poniedziałek idę do innego lekarza. Proszę tylko nie piszcie, że wam przykro itd itp ... absolutnie mi to nie pomoże ... do tego jutro mam imieniny i zero chęci na jakiekolwiek spotkania. Wiem, że nie mam już na nic żadnego wpływu, więc czekam do poniedziałku. Wizyta przed południem ...

Darkness nie rozumiem dlaczego płacisz za wizyte po transferze. W ramach programu nie płaci się za żadną wizytę. Można to zgłosić do MZ i klinika ma obowiązek zwrotu kosztów. Mam nadzieję że po prostu za wcześnie na pecherzyk.

Gość gość
****julia ja tez płaciłam za wizyte na której miałam dowiedziec sie czy jest pecherzyk czy nie. ****Darknes co nas nie zabije to nas wzmocni, najgorsze to czekanie ****Nadzieja napisałam do ciebie na fb i nie otrzymałam wiadomosci zwrotnej, nie doszło? justyna

Darkness więc czekamy na kolejną wizytę. Jeżelu chodzi o wizytę to podobno to właśnie się zmieniło. Wizyta potwierdzająca ciąże jest płatna. Pytałam o to koordynatorkę programu.

Gość Azzurro
Julia- inne fora na kafe tez nie działały Kkiniaa - a u androloga byliście? Bo to jeszcze nie oznacza ze nie da się nigdy wyodrębnić plemników o dobrej budowie. Gorsza jest azoospermia bo wtedy nie ma ich wcale w ejakulacie Schorzenie twojego męża leczy sie. Darkness- jesli nie teraz to następnym razem. Na tym forum 2 podejscie jest u wielu szczęśliwe, choć rozumiem ze jest ci teraz smutno.