Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

My emigranci jesteśmy biedakami

Polecane posty

Gość gość
Brygadzisto z jukehu.wypuerdalaj już bo to żałosne.ty siedzisz na emigracji i masz depresję czy chujoze.Porozmawiaj z polskim psychiatra bo ten angielski chyba ciebie nie zrozumiał i źle leki masz. Pewnie na AWF nie przyswoiła należycie języka .

Gość gość
A te ogródki sa bardzo fajne, nie to co te chujowe blokowiska

Gość gość
Smierdzace ogródki, za smierdzacymi domami z dykty w ktirych smirdzace emigracyjne smiecie piją piwsko i grillują co weekend. Na tyle ich tylko stac, te żałosne Janusze i Mariolki z brytyjskiego zmywaka. ZMYWAJ ZMYWAJ ZMYWAJ

Gość gość
Oł jeeee nareszcie :D cala noc czekalem az znowu bede mogl przeczytac te niesamowicie inteligentne slowa. Moj Boze, ile w tym glebi i niesamowitego humoru. Nic tylko pozazdroscic autorowi i jego znajomym ktorzy maja ta niezaprzeczalna przyjemnosc przebywania w jego cudownym towarzystwie. Wszyscy tu jestesmy wdzieczni ze zaszczycil nas swoimi opiniami i jakze bogatym slownictwem. Jestem pod ogromnym i nieopisanym wrazeniem i czekam na wiecej! Moze zbierzemy te opinie i wydamy tomik poezji? Pewnie bylby to bestseller jakiego historia literatury nie widziala.

Gość gość
Tak. I literatura historii w jukeju

Gość gość
gosciu 7;47 Swiete słowa ! :D

Gość gość
Ja za to, emigracyjne smiecie, jestem pod wrażeniem jak opisujecie tutaj swoj kraj i narod. Antypolskie skurfysyny.

Gość gość
Ty za to odpisujesz naród w samych superlatywach.s*******ny, świecie itp to są rodacy.jesteś zerem.a griluje się co weekend w Polsce i chleje.to tradycyjny sport polski .ty jesteś takim andrzejem który pojechał ROBiIX za granicę

W sumie jest takie trafne powiedzenie - "Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma". Ostatnio rozmawiałam z koleżanką która od lat pracuje w UK i sama twierdzi że wcale dobrze nie ma, a podobno teraz jest trudniej niż te kilka lat temu gdy się do UK wyjeżdżało.

Gość gość
to fakt :) zgadzam się z tym stwierdzeniem , mimo zarobków za granicami Polski jesteśmy mentalnie życiowo uczuciowo całkowitymi biedakami :) żyjemy dla kasy i dachu nad głową w obcych dziwnych krajach bez charakteru :)

Gość gość
Wy polaczki i wasze mniemanie o sobie. :D i ta wasze chciwość. Można przeżyć niezły szok jak się was czyta. Ciągle wam mało pieniędzy i wszyscy są dziwni, tylko nie wy, wy prowadzicie bardzo ciekawe i normalne życia. Wystarczy poczytać. Wszędzie źle, jak nie za mało złotówek czy funtów czy euro to depresja. Masakra. Ale ja na szczęście taką obes/rana ZRZĘDĄ nie jestem i w 100% podoba mi się moje życie. :)

Gość gość
Podoba ci sie twoje zycie bo jestes stworzona do zmywania brytyjskich gowien, szmato emigracyjna.

Gość gość
Co polacy mogą zrobić aby nie być biedakami i zmywakami za granicą? Po pierwsze pozbyć się kompleksów, po drugie uczyć lokalnego języka, po trzecie inwestować w siebie i swoją nauke w jakiejkolwiek branży, nawet jak treba się zadłużyć aby zdobyć wiedze, po czwarte łapać doświadczenie w tej branży nawet za słabą na początku kase, po piąte po jakimś czasie rok/dwa albo ubiegać się o awans i podwyżke albo zmieniać pracodawce na innego na lepszych warunkach, i ciągle się dokształcać. To cała sztuka sukcesu za granicą.

Gość gość
gość dziś Nie mieszkam w UK, szmato niedorobiona.

Gość gość
Ludzie, nie tylko kasa jest dla wszystkich najważniejsza. Ja np. cenie sobie wolny czas, i nawet NIE chce więcej pracować bo nie ma to dla mnie sensu. Spotkałem ostatnio przypadkowo polke chyba po 50ce była, pchała jakiś MLM, jakieś produkty lecznicze, i coś mi gadała że ma spotkania tu, tam, że zapisuje pod siebie tyle ludzi takich i owakich, i jak jej powiedziałem że nie i interesuje mnie robienia więcej pieniędzy to zrobiła wielkie oczy i mówi " Jak to? Polak i nie chce robić więcej pieniędzy?" Pomyślała pewnie że jestem jakiś chory umysłowo pewnie, no bo jak to może być. Ano tak to. Pracuje, żyje na średnim poziomie w kraju gdzie jestem i mam w doopie więcej pieniędzy, tak jest. Nie mam zamiaru poświęcać czasu odpoczynku i relaksu na robienie dalszej kasy. Na cholere mi to? Ale nie każdy to rozumie, a tu prosty przykład tej pani. Problem jest że polacy oceniają swój sukces tylko materialnie, i jest to przykre. Na co tyle tej kasy? Ile można kupować g/ówna z chin? Po co i na co tyle tego? I zawsze mało? To chyba jakaś choroba. I to nie tylko Polacy to mają, ale większość ludzi na zachodzie. Przykre i smutne że tylko to dla nich ważne w życiu, a życie przeleci, człowiek zrobi się stary i tak naprawde nie pożył bo ciągle siedział w pracy, i zarabiał te £ ,€, ¥, $, czy jakąkolwiek walute. Na koniec zdycha a dzieci czy wnuki kase rozwalą na jakieś zachcianki, i co z tego jest? Pomyślcie nad swoim życiem i co dla was ważne.

Gość gość
Troll nie zrozumie nigdy, bo trolle mózgu nie mają.

Gość gość
Czyli zwykły emigracyjny smiec badz jakis pusty małolat.

Gość gość
Ale ja na szczęście taką obes/rana ZRZĘDĄ nie jestem i w 100% podoba mi się moje życie. usmiech.gif xxx czyli nie dość że dziadówa to jeszcze jak rumun :) bez żadnych tradycji pochodzenia ani przynależności :) to by się zgadzało :) takich wszom wszędzie wszystko pasuje :) i dobrze , właśnie tacy powinni wyjeżdżać nigdy nie wracać o nigdy nie pisać na Polskich forach z Polakami :)

Gość gość
gość dziś xxx masz rację :) tylko ilu to zrozumie w czas ? nie wielu za to ci co pojmują co jest ważniejsze są szczęśliwsi :) i może nie uświadamiajmy tych cepów na siłę ...więcej dla nas pozostanie ;)

Gość gość
gość dziś lecz sie :)

Gość gość
Skąd wiesz o co mu/jej chodziło z tym "100%"? I jak żyje? Może to pisał Lewy ktory zarabia 150.000zł dziennie? :D Śmieszy mnie to na tym forum, że kilku debili pisze o innych jakby wszystko o nich wiedzieli. A prawda jest zupełnie inna. DE BI LE :D

Gość gość
NIE WAŻNE debilko ile kto zarabia :) właśnie takim jak ty to uświadamiamy :) żyć nie dla kasy tylko dla życia bo kasy do trumny i tak pazerna tandeto nie zabierzesz

Gość gość
Zjechałaś jak ostatniego śmiecia kogoś kto pisał właśnie dokładnie to, że nie pieniądze sa najważniejsze, a tu większość sra, oblicza, ile co kosztuje, ile wydają, co kupią za ile funtów i złotówek, itd. A jak ktoś wydaje mniej to jest biedakiem. Ogarnij się bo sama nie wiesz co czytasz i piszesz, tandeto.

Gość gość
gość wczoraj Wy polaczki i wasze mniemanie o sobie. smiech.gif xxx a co to za zwrot ? a ty kim jesteś ? rumunką ?

Gość gość
Polak a polaczek to roznica jak dla mnie. polaczek to np ten troll chamski. polaczki to te fałszywe cholery które w UK zabiłyby za jednego funta i jeszcze można tak wymieniać. polaczki to wszystko co najgorsze za granicą, alkony, ćpuny itp, przez nich mamy taka chu=jową opinie. za to dla normalnego Polaka nie liczą się tylko pieniądze, to o czym pisze tu od dawna. i to co tak bulwersuje trolla i kilku innych. w ich pustych polaczkowych pazernych łbach nie mieści sie to, że ktoś może sie czuć lepiej w UK niż w PL i może być szczęśliwy bo te mendy wyjeżdżają tylko się nachapać funcików. brak mi słów na to dziadostwo. wg mnie każdy kto jest w UK tylko dla pieniędzy powinien zostać deportowany!!

Gość gość
aha jeszcze jedno, uprzedzajac zarzuty trolla ze wyjechalem tylko za pieniedzmi. wyjechalem za praca, wiadomo bez pracy nie ma zycia, bo nie moglem znalesc w Pl a ze znajomy mieszkajacy tu zaproponowal pomoc to skorzystalem i przezylem ciezki szok. UK to dla mnie inny swiat. ale gdyby mi sie tu nie podobalo to wrocilbym do Polski!! na pewno nie gnilbym w nielubianych kraju tylko dla pieniedzy.

Gość gość
Skoro sami tacy wyjeżdżają do UK ..to masz tych których nie lubisz pod nosem :O w Polsce też są tacy ale jakby nie patrzył największy ewenement wyjechał do UK w ciągu ostatnich 15 stu lat dlatego ja najlepiej czuję się we własnym kraju bo z kolei obserwując społeczeństwo kraju w którym jestem , stwierdzam że są jacyś nijacy jak zombie żyją bo żyją są dziwni i obłudnie uprzejmi nie ma w nich nic szczerego a tylko wszystko sztucznie wpojone jak to sztuczne paskudne jedzenie którym się już od tak dawna żywią :)

Gość gość
nie napisalem ze samo dziadostwo wyjezdza, znam wielu spoko Polakow ktorzy nawet pomogli kilka razy co bylo szokiem ale znam tez kilku takich s*******i ktorzy np cieszyli sie np jak spoznielem sie do pracy, nic tylko je=bnac taka usmiechnieta morde, podlosc najgorsza, z czyms takim sie nie spotkalem u ludzi z innych krajow ale na szczescie mozna ich unikac i to robie, nie zadaje sie z polaczkami :D a jedzenie jem polskie :P

Gość gość
Faktem pozostaje że ludzie na zachodzie mają inną mentalność, są mniej bezpośredni i bardziej skryci ( to też powoduje ich powszechną samotność i depresje), polacy są bardziej bezpośredni i walą "prosto z mostu", a na zachodzie jak mają ci wbić "nóż w plecy" to lokalni robią to bardziej tz. okrężną drogą ( bardziej dyplomatycznie? ) a nie wprost. Po prostu troche inne zasady i tyle, ale efekt końcowy taki sam. Pozatym na zachodzie znajomości są dosyć płytkie, szybko zawierane, i bardziej biznesowe, co różni się znajomościami długotrwałymi w kraju. Porządnych ludzi z zasadami wszędzie ciężko poznać i nie zależnie od ich narodowości. Polacy w kraju przyzwyczajeni do zasady tz. pies zjada psa, na zachodzie tymbardziej tak do wszystkiego podchodzą, i z jednej strony tak muszą, ale z drugiej to nie zaszkodzi brać pod uwage inne poglądy i inne sposoby robienia czegoś. Trzeba zawsze i wszędzie mieć zasade ostrożności i mieć swoje własne dobro na myśli na pierwszym miejscu. Co do prac na zachodzie, no cóż, każdy łapie co może bo nie ma luksusu że sobie bimba a ktoś ich utrzymuje i oni mają wolną ręke na spełnianie się w jakiś tam sposób. Emigracja nie jest łatwa, ani prosta, nieraz jest wręcz brutalna, ale kto nauczy się być niezależny i samowystarczalny w jakimś sensie już się czegoś nauczył. Dla młodych jest to dobra życiowa szkoła jazdy, bo uczy wiele więcej niż formalna szkoła( czyli tylko teoria ), oraz uczy życia w strukturze socjalnej, gdzie często nie są to idealne warunki. Dobra szkoła życia jak nic innego. Dlatego wyjazdy są jak najbardziej dobre, bo zawsze czegoś uczą, a w szczególności uczą samodzielności, rozwiązywania problemów i ogólnie życia.

Gość gość
A ją wolę chlid i nie zainteresowanie moja osoba.właśnie w Polsce na wakacjach jestem i jakie uslyszalam komentarze na swój temat to się w głowie nie mieści.nie wiem o co chodzi.ale tak obgadujaca tylko Polacy