Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wolelibyscie samotna matke czy poschizowana stara panne w podobnym wieku?

Polecane posty

Gość gość
Jesli sa podobnej urody to stara panna ma wieksze szanse. Natomiast samotna matka tez ma tylko czesc facetow ja odrzuci ze wzgledu na dziecko

Gość gość
Zreszta "stare panny" wlasnie sa o wiele bardziej wyzwolone od tych co wczesnie wyszly za maz i urodzily dziecko, bo takie czesto z wieloma sypialy, zmienialy facetow , mogly miec kilka zwiazkow Że "stara panna" wcale nie znaczy, ze porzadna. Widze to po moich znajomych w Polsce i UK. Ci w UK sa po 30-stce i sa singlami, ciagle maja kogos nowego, a moje koleżanki w Polsce co powychodzily juz za maz raczej zyją swoi domem, dzieckiem itd

Gość rozjana
wg mnie bez dziecka ma wieksze szanse- czy to stara czy mloda panna. no chyba, ze jej dziecko jest juz pelnoletnie no 20 letnie i w zasadzie nie trzeba go juz wychowoywac wowczas czy szanse zarowno tej z dzieckiem jak i bez sa rowne.

Gość gość
Ja myślę, że to wynika z doświadczenia w sprawach damsko męskich: samotna matka siłą rzeczy jakieś ma, więc znalezienie partnera przychodzi jej łatwiej niż starej pannie bez praktyki. Przy czym: w dzisiejszych czasach coraz częściej staropanieństwo nie oznacza braku doświadczenia. Jest przecież mnóstwo starych panien, które mają za sobą lata konkubinatu, wielu partnerów itp. a po prostu nie wyszły za mąż. I tym przychodzi łatwiej niż samotnym matkom.

Gość gość
Ale wehikuł czasu,same stereotypy i przesądy. Normalnie średniowiecze. Panny z dzieckiem to puszczalskie,albo takie,którym nie udało się złapać męża na ciąże. Stara panna to nienormalna,bo nie upolowała nikogo,albo co związek to klapa.Każdy ma prawo wybierać jak jemu pasuje,a nie być pierdołą i liczyć na wsparcie otoczenia w każdej decyzji.

>>>faceci, czy wolelibyscie : samotna matke, atrakcyjna, srednio wymagajaca, byle by facet utrzymal ja i dziecko, latwo idaca do lozka czy stara panne, dziewice w tym samym wieku, niesmiala, ktora nie umie ot tak uprawiac seksu na zawolanie?<<< x Może prościej będzie zapytać: x - wolicie zjeść g_wno x czy zimną pizzę, x która być może obok g_wna leżała ? x To pytanie jest tak TENDENCYJNE, x że trzeba być idiotą, by na nie odpowiadać :(. x Zapewne zadał je DEBIL, zakładający ciągle tematy o dziewicach.

Gość Laura2777777
Ja mam 27 lat i byłam w 3 dłuższych związkach, jeden trwał 3 lata ( miałam wtedy 17-20 lat), drugi 5 lat (20-25 lat), a trzeci zaczełam jak miałam 25 i trwa do teraz. jedne oświadczyny odrzuciłam. Plus były jeszcze inne znajomosci przelotne w międzyczasie Nie uważam sie za "stara panne" choc nigdy nie byłam jeszcze mezatka

Gość akimke
poschizowana stara panne w podobnym wieku :)🖐️

Gość Laura2777777
Ale też wiecie, 5 -letni zwiazek to juz jak małzenstwo, wiec czuje sie jakbym juz miała męża tylko bez papierka Mój obecny 2-letni zwiazek to tez juz jakis czas Kiedys pewnie wyjde za mąż, tak planuje, moze za obecnego? Ciesze sie ,że nie wpadłam choc czasem zapominałam tabletki i było takie ryzyko, nie raz bałam sie czy nie jestem przypadkiem w ciazy Naszczescie nie :) Nie jestem gotowa na bycie matka, może w wieku 32, 33 lat to predzej

Gość gość
To że jakaś kobieta jest samotną dziewicą, nie musi oznaczać, że ma jakeś odchyły albo jest jakąś feminazistką. Może być ładną, wartościową kobietą i ciekawą osobą przy bliższym poznaniu, tylko przez swój introwertyzm, wycofanie i nieśmiałość wieść samotne życie, bo a faceci często odbierają nieśmiałość jako brak zainteresowania albo odrzucenie i zniechęceni wycofują się, niektórzy też nie chcą bawić się w podchody i tracić czasu na te "trudniejsze do zdobycia" , dlatego wolą biec do tych, które szybciej rozkładają nogi.

Gość gość
Nie miałbym nic przeciwko dziewicy nawet po trzydziestce, o ile byłaby ładna, miła i w moim typie pod względem osobowości.

Gość gość
Panne, sama jestem panną choć normalną, żadnych schiz nie mam, po prostu mam pecha do facetow i mimo 31 lat nie mam męża. Dziecka nie dałam sobie zrobic, zabezpieczalam sie zawsze, faceta bez gumy do łóżka bym nie wpuscila. A samotna matka albo puszczalska albo chciała zlapac faceta na dziecko ale jej nie wyszlo. Ja zawsze bylam uczciwa a i tak wyszlam na tym źle, bycie uczciwym nie poplaca na tym świecie. Takie szmaty co łapią na dziecko najlepiej wychodzą w życiu ale czasem ma taka pecha i facet kopnie ja w doope i wtedy zostaje samotną matką. Ja gdybym byla facetem wolalabym bezdzietna panne i taka prawda.

Gość gość
Nie zgodze sie z jednym z powyzszych postow że stare panny są latwe i puszczalskie... u mnie bylo akurat na odwrót. Moja siostra sie puszczala z kim popadnie, w wieku 21 lat zlapala faceta na dziecko, oświadczył sie i wzięli slub, a byl on chyba jej 10tym facetem w lozku jak nie wiecej. Szybko do lozka chodzila, nie bawiła sie w zadne przyjaźnie tylko zaraz seks. Po slubie miala kochanka kilka lat, zdradzala męża. .. z kolei ja szanowalam sie zawsze, najpierw musialam faceta dobrze poznać, kilka lat znajomości nawet, najpierw przyjazn, dopiero potem seks, spalam tylko z dwoma facetami ktorych kochalam i jak na tym wyszlam??? Jestem po 30, stara panna, choć ladna i szczupła, po prostu mam pecha do facetow. A nie umiem byc wyrachowana i zlapac na dziecko, tak wiec wyszlam na tym najgorzej. A siostra czuje sie lepsza bo ona męża ma, aja nie.

Gość gość
Masz racje , generalnie nie ma reguły. Może byc puszczalska i singielka i mezatka, i ta z dzieckiem i bez dziecka to naprawde nie świadczy o niczym

Gość gość
Powiem Wam z obserwacji, że te łatwe i puszczalskie właśnie mają najlepiej w życiu, potrafią się ustawić i mają najfajniejszych facetów. A jak laska jest niesmiała, średnia z wyglądu albo wręcz brzydka i nie miała faceta powiedzmy do 30 (bo takie po 30-stce uważam za stare panny) to małe szanse, że pózniej się to zmieni, ponieważ z wiekiem maleją szanse na znalezienie faceta. A laski puszczalskie są najczęsciej wygadane, potrafią faceta poderwać, zagadać, pokręcić tyłkiem. Znam kilka takich dziewczyn. Pierwsza dawała tyłka jako nastolatka, miała to szczęście, że nie wpadła. Teraz mąż, trójka dzieci. Zerwała kontakty ze starymi znajomymi, pewnie dlatego, żeby jej grzeszki nie wypłynęły. Druga dziewczyna po 30, z dwójką dzieci-kazde z innym, ma teraz nowego partnera który ją utrzymuje i dzieciaki (ona nigdy się pracą nie skalała). Kolejna ma dziecko z czasów młodzieńczych szaleństw, a teraz drugie z obecnym partnerem. Również jej facet ją utrzymuje- pracuje zagranicą a ona baluje, zostawiając dzieciaki ze swoją matką. Taka jest prawda o facetach, jak laska zrobi im dobrze w łóżku to oni też zrobią dla niej wszystko. Mówicie, że chcecie dziewicę a później płaczecie, bo ona leży jak kłoda, albo seks raz w miesiącu, albo loda nie chce zrobić. Niestety ze starej panny dziewicy nie będzie dobrej kochanki. To, że się "otworzy" to bzdura. To tak, jakby wymagać od dresa bad-boya, że po ślubie bedzie pantoflem, będzie sprzątał, gotował i przestanie przeklinac hahahaha

Gość Taki_jeden_964
Starą pannę.

Gość gość
Każda kobieta, nawet najlepsza kochanka, kiedyś była dziewicą, dlatego równie dobrze stara panna dziewica może stać się namiętną kochanką , jeśli trafi na odpowiedniego faceta i nabierze doświadczenia. Każdy kiedyś nabierał doświadczenia, niektóre rzeczy przychodzą naturalnie.

Gość gość
Tak się mówi, że samotne matki nie mają szans, że nikt nie chcę dzieciatej itp., ale z tego co widzę wcale tak nie jest. O ile kobieta ma szansę poznawać facetów i nie jest bardzo brzydka, to zawsze może na kogoś trafić. Nawet niedawno mój kumpel sobie niedawno taką przygr***ał i szybko przypieczętował nowy związek nowym dzieckiem :) Oby jej nie opuścił, bo będzie miała dwójkę dzieci z różnych źródeł, a wtedy pewnie jest trudniej.

Gość gość
Jasne,największy problem jak żona nie chce zrobić loda.Jedni się rozwodzili,bo mąż znalazł sobie taką, co mu zrobiła. Sąd omal nie posikał się ze śmiechu.

Gość gość
moim zdaniem to zależy od urody, facetom mózg przestaje działać jak widzą atrakcyjną kobietę

Gość gość
Wybrałbym pannę.

Gość gość
Jak wiekszosc- stara panne, po co brac sobie ciezar na glowe, nawet jakby byla jak modelka to na stale bym jej nie chcial

Gość gość
Jak własne dziecko okaże się potworem musisz przyjąć ten cios na klatę i jakoś z tym żyć.Nie każdy potrafi być ojcem dzieciom,których sam nie narobił.To jest już pierwszy gwóźdź do trumny w związku z dzieciatą kobietą:-(

Gość gość
Nigdy nie chciałbym wychowywać cudzego dziecka, przykro mi.Co do starej panny, chciałbym znać powody, nie odrzuciłbym "bo tak".