Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BiałaGurami

Zajdę w ciążę jeszcze w tym roku! grupa wsparcia

Polecane posty

Gość gość
Fddgjg

Gość gość
Hfss

Gość gość
Hej Augustynka! Powodzenia w staraniach. Pierwsza próba... ehhh kiedy to było... Klara

Gość Augustynka86
Czytałam gdzieś, że po pierwszej nieudanej próbie jest najgorszy dół. Jak ostatnio dowiedziałam się, że nic z tego to przepłakałam cały dzień (tym bardziej, że moja gin po badaniu hormonów podejrzewała ciążę, wzięła krew na badanie - no i dzwoni na następny dzień, że jednak nie :-( ) Zresztą dalej co jakiś czas ryczę, ale przy mężu zwalam na pms :-)

Gość gość
Nie wiem czy o tym już słyszałyście, nie wiem czy w jaki sposób pomogę, w każdym bądź razie na porodówce leżała ze mną kobieta która półtora roku starała się z mężem o dziecko. Lekarz jej powiedział żeby spróbowała współżyć podczas miesiączki....Bo bardzo rzadko się zdarza ale niektóre kobiety mają właśnie wtedy mają owulację.Przez całą miesiączkę codziennie współżyli i zaszła w ciążę!!! Niewiarygodne? ale prawdziwe.

Gość BiałaGurami
Klara może jak dalej nie ma okresu zrób kolejny test :) co do dni plidnych w czasie okresu, jak ktoś ma cykl 21-24 dni to pewnie mogliby się to udać:) przy dluzszych cyklach owu wypada ok 29 DC :) u mnie wypada tak miedzy 11 a nawet 19 DC (wedlug wcześniejszych monitoringow) wiec rada jedna- jeśli nie ma problemów z nasieniem - kochać się ci drugi dzień. Szczerze wlasnie tak 3 razy za szlam w ciążę. Co probiwalam wyliczyć owu to chyba nie trafialam :) a tak wspolzylam od 11 DC do przeważnie 17 :)

Gość gość
Zrobiłam dziś rano, ciąży na pewno nie ma. Biała ty też miałaś takie wydłużone cykle po poronieniu? Ja miałam w tym cyklu owulkę około 25 dnia, tak mi wychodzi jak patrzę swoje zapiski. Okres diś będzie, czuje to. Klara

Gość gość
Witajcie, Czy któraś z Was miala robioną drożność ( Biała ty napewno bo pamietam? Napiszcie co i jak, tak z Waszych przeżyć, mize jest cos co jeszcze powinnam wiedzieć Czeka mnie to za tydzien, troche zaczynam się bać Anila

Gość gość
A i jeszcze pytanie czy któraś z Was miała inseminacje. Jakie badania są do tego potrzebne, jak się przygotować itp. Każda inf na wagę zlota Anila

Gość gość
Ja miałam badaną drożność jajowodów poprzez HSG a drugi raz miałam robioną laparoskopię diagnostyczna. Napisz dokładnie co chcesz wiedzieć. Klara

Gość gość
Wczoraj mi się @ rozkręciła praktycznie wieczorem, jak wy liczycie, że wczoraj był 1 dzień cyklu, czy w takim przypadku dziś? Klara

Gość gość
Klara, HSG badanue kontrastem. Chcialabym wiedzieć wszystko, jak się przygotowywalyscie, czy bardzo boli, czy można jakies znieczulonko dostać, wasze opinie, rady dot tego badania No dajcie znac z tą @, mnie tez pojawila sie wczoraj wieczorem- jak mi sie tak zdarzalo to wtedy liczylam od tego wlasnie dnia, nue id następnego Anila

Gość gość
Ja również się staram.. 6 dni do @, która pewnie przyjdzie... Ruda

Ja drożność wspominam niestety kiepsko, mnie mega bolalo a po tym zaszlam w ta ciążę "pozamaciczns"? Bo do końca nie wiadomo gdzie byla. Drugi raz chyba bym nie piszla. Zalowac nie żaluje, wiem tez ze kobiety różnie to znoszą. U mnie pomimo pelnej drożności pojawili się dwa razy mega bol raz to prawie z fotela zeskoczylam :p dostalam glupiego Jasia i by lam jak pijana ale niestety i po pijaku wszystko czulam :P część Ruda, dlugo się stara sz?

Gość gość
Ja po badaniu drożności jajowodów w tym samym cyklu zaszłam w ciążę, też niestety pozamaciczną, więc po pierwsze po badaniu odczekaj przynajmniej miesiąc ze staraniami. Gdzieś czytałam, że po badaniu drożności nie wolno od razu się starać bo to grozi właśnie pozamaciczną ciążą ale nikt mnie o tym nie uprzedził. Z drugiej strony czytałam również, że najłatwiej zajść w ciążę w pierwszych miesiącach po badaniu, po to waśnie je się robi więc informacje są sprzeczne. Zapytaj o to swego lekarza. Ja nie dostałam podczas badania znieczulenia i tak naprawdę to mnie mocno nie bolało. Nieprzyjemne był moment zakładania cewnika ale to dosłownie sekundy. Podczas wpuszczania kontrastu czułam ból podobny do bólu okresowego więc da się to znieść i trwało to około minuty, więc to nic strasznego. gdyby miało mi to pomóc, poszłabym kolejny raz na to badanie. Klara

Gość gość
BiałaGurami Tak na prawdę niedługo, jakieś 4 miesiące, ale mimo to wszystko mnie już irytuje. Od połowy tego miesiąca biorę ovarin i pregne plus , mąż androvit plus. No i robię badania.. Prolaktynę mam ok, TSH również, estradiol ok. Czekam na wyniki chlamydii, ureaplasmy i mycoplasmy, a także insuliny, glukozy i progesteronu, który badalam ponownie, z racji tego, że pierwsze dni miesiączki to u mnie brązowe plamienie i lekarz zastanawia się, czy nie jest to niedomoga lutealna. Fakt, ja mam zwykle dość późno owulacje (ok 22 dc, cykle 32 dniowe),więc w sumie ta ostatnia faza może być zbyt krótka.. Lekarz zastanawiał się tak jak u Was dziewczyny nad badaniem droznosci, ale miałam w tym cyklu monitoring i był pęcherzyk, więc stwierdził, że jest ok. Tego, czy pęcherzyk pękł niestety nie wiem, bo badalam się tylko w 15dc. Lekarz zasugerował, żeby mąż też się zbadał, ale on jest tym badaniem przerażony ;) jak się nie uda to pójdziemy na początku roku. W sumie sama nie wiem, co jeszcze mogłabym zbadać. Na początku cyklu mam iść jeszcze na badanie prolaktyny po MTC, to badanie robi się do 7 dnia cyklu. W tym momencie czekam na @, zostało do niej 5 dni. Ruda

Gość gość
Ruda dopiero cztery miesiące starań i lekarz już tak poważnie chce Cię badać??? Progesteron, prolaktyna i tsh owszem ale żeby już sprawdzanie drożności jajowodów to moim zdaniem za wcześnie. Poczekaj jeszcze, nie stresuj się badaniami i lekarzami, wrzuć na luz i ciesz się staraniami. Jak się wkręcisz w to, że nie możesz zajść w ciążę to na pewno szybko nie zajdziesz. Trzymam kciuki. A który dzień cyklu masz dziś? Klara

Gość gość
Klara, mam dzisiaj 29 dc. W sumie tabletki odstawilam w maju, ale powiedzmy te 3 miesiące staraliśmy się uważać, bo nie chciałam zajść w ciążę od razu po tabletkach. Nie do końca jest tak, że to lekarz naciska na wszystkie badania, po prostu ja wolałabym wiedzieć wcześniej, że coś jest nie tak niż dowiedzieć się po roku dopiero.. Mam już prawie 30 lat, dopiero byłaby to pierwsza ciąża, stąd też mój pośpiech. Ale z droznoscia masz rację, nie zdecydowałabym się na obecną chwilę, mam nadzieje, ze skoro są pęcherzyki to nie będzie to potrzebne.. Staram się wrzucić na luz, ale ciężko :) właściwie od owulacji czuje jajniki i podbrzusze, więc pozostaje mi czekać na @.. Dam znać jak tam wyniki jak je odbiorę dzisiaj :) Ruda

Gość gość
Badanie drożności jajowodów nie ma nic wspólnego z tym czy pęcherzyki są czy nie. Drożność jajowodów sprawdza się po to, żeby sprawdzić czy jajowody nie mają zrostów, czy plemniki mają możliwość dotarcia do jajeczka, albo jeśli są jakieś zrosty które pozwolą na przedostanie się plemnikom do jajeczka ale uniemożliwią zapłodnionemu jajeczku wędrówkę do macicy. Klara

Gość gość
Daj znać jak wyjdą wyniki. powiedz w których dniach cyklu lekarz kazał Ci badać progesteron? Klara

Gość gość
Dziękuję za wyjaśnienie :) a da się w jakiś sposób sprawdzić, czy jajowody są drozne? W jaki sposób się to bada? Ja robiłam progesteron jakoś między 20-23 dniem cyklu i wyszedł ok, ale lekarz powiedział, że warto jest go zbadać również na 7 dni przed @, to chyba ma jakiś związek ze sprawdzenie, czy nie ma niedomogi fazy lutealnej (mam brązowe plamienia przed pierwsze dwa dni @). I właśnie badalam w pon ten progesteron, insulinę i glukoze, dzisiaj chce odebrać wyniki. Mam nadzieję, że @ przyjdzie w terminie, bo inaczej nici z badania progesteronu ;) nie wiem, dlaczego akurat miało być 7 dni przed @, ale tak kazał zrobić.. Ruda

Gość gość
Ruda robi się badanie HSG, czyli badanie drożności jajowodów za pomocą zdjęcia rentgenowskiego z kontrastem lub laparoskopię diagnostyczną. Poczytaj sobie o tym badaniu w Internecie. Klara

Gość gość
Dziękuję Klara :) Odebrałam wyniki, chlamydii nie mam, progesteron ok, insulina ok, glukoza ok :) Ruda

Gość gość
A jaki progesteron wyszedł? a na chlamydie to z krwi się robi badanie? Klara

Gość gość
Chlamydie pobiera się próbkę z szyjki macicy. Teraz to mialam robione, jaki i ureoplazme i mycoplazme- to zlecil lekarz zeby zrobic przed drożnoscią, na wyniki czeka się 7-9dni Klara, czy ty mialas kiedys inseminacje. Bo wspominalas kiedys o in vitro, to pamiętam. I właściwie jaka masz postawiona diagnozę? Biała a Ty jaka masz diagnozę? Anila

Gość gość
Musze powiedziec ze jestem troche przerażona tym badanuem hsg ale mysle ze trzeba to zrobić- a i jak juz siade na ten fotel to nie będzie odwrotu. Lekarz nuc nue wspominal o ryzyku ciąży pozamacicznej, wręcz mowil ze po hag łatwiej zajść bo ten kontrast pobudza sciane macicy do pracy. A powiedzcie, czy jest to jakis udowodnione, jakies statystyki, czy Wam lekarz mówił ze moze skonczyc się ciąża pozamaciczna? Czemu to wszystko musi byc takie skomplikowane Anila

Gość KasiaMisiaaaa
Hej dziewczyny, miałam wywoływany okres lutagenem, no i poszłam sobie do szpitala na badania krzywej cukrowej. Wizytę mam na 20 grudnia, więc jeszcze trochę poczekam.. ale chciałam wiedzieć jak z moimi wynikami dodam że dopiero zaczynamy starać się o dziecko, żadnych lekarstw jeszcze nie brałam Więc wyniki następujące : tsh 4,602 . ft4 1,15 . ast 29 . alt 45 FSH 6,72 . lh 7,77 . Estradiol 41,92 . testosteron 43,65 . DHEA-S04 138,30 . Testosteron wolny 1,59 . OH 1,93 . insulina 39,2 . SHBG 38,90 . Dodam że mam 25 lat, pozdrawiam Kasia.

Gość gośćabc
abc

Gość gość
Klara progesteron wyszedł mi 22 (badany w 26 dc), właściwie jest bliżej górnej granicy normy. Jeżeli chodzi o chlamydie to tak- robi się wykaz z szyjki macicy. Ogólnie chlamydia, ureoplasma i mycoplasma są dość kosztownymi badaniami.. Pozostaje mi do zrobienia prolaktyna po MTC. Ruda