Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Ania mamaZuzi

Poród martwego dziecka

Polecane posty

Gość justysia26
Desire trzymam kciuki za córcie ,żeby wszystko wyszło na prostą:* juz 5 mcy to fajna dziewuszka:) trzymaj się, pozdrawiam

Gość UkochanaMama
desire83, pamiętamy Ciebie i Lenkę. Tak jak pisze justysia, trzymamy kciuki, żeby wszystko wyszło na prostą. Nie musisz być na bieżąco, żeby do nas pisać, jak tylko będziesz miała możliwość i potrzebę.

Desire kochana pamiętamy. Pamiętam jak urodziłaś. Pisz gdy tylko będziesz tego potrzebować i znajdziesz czas. Dużo zdrówka dla Waszej córeczki, a dla Ciebie dużo siły, trzymaj się!!! Nareszcie mamy słońce, aż jakoś tak inaczej się zrobiło :)

Gość MamaWalentynkowychAniołków
Desire83 my się nie znamy bo jestem tu nowa także witaj. Trzymam kciuki za zdrówko Twojej córeczki. Pozdrawiam

Gość Ania mamaZuzi
Witam Cie desire ja Cię nie pamięta chodź troszkę na forum jestem gratulacje coreczki mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Kochane moje miałam powiedziec wam dopiero w przyszlym tygodniu kilka dni temu test pokazał 2 kreski byłam u lekarza jeszcze nie bylo nic widać ale beta hcg ze wczoraj to 529 czyli 4 tydzień dostałam zastrzyki acard i czekam do przyszłego tygodnia na wizytę w poniedziałek jeszcze raz beta. Na początku placz strach i radość teraz ochłonełam przyjmuje każdy dzień modlę się za żywe maleństwo. Nefer myślę o Tobie co u Ciebie jak się czujesz? Justsia ja czytam o tym luzie można na luzie ale dziewczyny zrobcie podstawowe badania przed staraniem lepiej wiedzieć czy organizm jest gotow jak to mowiła Anciak na kruszka teraz to Adaś. Moje tsh podskoczylo a bylo super 1,49 ale moja pani ginekolog od razu endokrynologa mi zalatwila na poniedziałek.

Gość justysia26
Aniu to gratuluję:) trzymam kciuki za twojego kruszka:* będzie dobrze zobaczysz:) super wieści na weekend:) tak się bardzo cieszę:):) Badania to swoją drogą ale grunt to się nie nastawiac za bardzo, choć w naszym przypadku jest ciężko bo bardzo się pragnie tego dzieciaczka ale wierzę, że każdej z was się uda:) grunt to nie wariowac:)

Gość Ania mamaZuzi
Justysia podziekuję dopiero za 9 miesięcy jak kruszek nr 2 bedzie z nami. Caluje jesteś kochana

Gość nefer23
Czesc Desire! Mam nadzieje, ze u corci da rade wszystko wyleczyc i bedzie dobrze. Mamo SiB, bedziesz w ciazy. Zobaczysz... Aniu mamo Zuzi, poplakalam sie jak przeczytalam Twoj post. Nawet nie wiesz, jam sie ciesze!!!! :* U mnie jest w miare. Napady strasznego bolu zoladka, czasem jelit. No i chyba mam kamienia na woreczku zolciowym. Max wypycha sie ile wlezie. Az czasem krzycze bo mam wrazenie, ze mi macice rozerwie. Aktywny cale dnie, spi cale noce. :) Co do rodzenstwa naszych maluszkow i tego jak przezywaja... ja zazyczylam sobie zeby mi przywiezli Alexa na drugi dzien po porodzie. Przyszedl maz z dziecmi. I wszyscy sie z Alexem pozegnalismy. Moj 6-letni wowczas synek poznal wtedy swojego braciszka. Przyszedl, popatrzyl i poszedl pograc. Natomiast corcia meza 10-letnia obejrzala Alexa z kazdej strony. Poznala go. Kazde z nich przynioslo cos od siebie zeby Alex mial cos od kazdego z nas. Z tym wszystkim zostal skremowany. Obecnie to jednak synek czesciej go wspomina niz corcia. Co do zwierzat i ich przeczuc... moj pies lazi za mna non stop. Ale on zawsze za mna lazil. Nawet do wc ;) caly czas sprawdza czy wszystko ze mna jest ok. Chyba mu to zostalo po Alexie. Wtedy co chwile mnie sprawdzal, zajmowal swoja osoba. Ale nie bede sie nakrecac. Nic zlego nie ma sie wydarzyc. :)

Gość Ania mamaZuzi
Nefer pies chodzi za Tobą bo pewnie jest do Ciebie bardzo przywiązany i czuje Maxa ile ci kochana jeszcze zostało? Cieszę się ze u Ciebie wszystko dobrze ściskam

Gość justysia26
Nefer jasne, że nic złego się nie przydarzy:) czekamy na twojego synusia:) i trzymam mocno kciuki za szczęśliwe rozwiązanie:* Aniu nie dziękuj:) będzie dobrze, na kiedy ci i termin wychodzi? Będzie grudniowe dzieciątko? :) moja córcia jest grudniowa:)

Gość UkochanaMama
Gratuluję, Aniu! Skok TSH na początku ciąży, to prawie standard, za 2 tygodnie się ustabilizuje. Czy miałaś już teraz stymulację czy jeszcze nie? Ale bym chciała do Ciebie dołączyć.

Tak. Jestem samica Alfa dla mojego psa. On nawet nie ruszy sie przywitac jesli nie dam mu sygnalu (no, chyba ze nie bylo mnie az minute, to wtedy z tesknoty wrecz szaleje) ;) ale lazi za mna wszedzie. Nawet do toalety zdarzylo mu sie nie raz. Jestem obecnie w 29t1d ciazy. A tak w ogole to w brzuchu mam osmiornice. Max jak sie rusza to jakby 10 konczyn (odnóży) mial.

Gość Mama najpiekniejszego aniolka
Desire oczywiscie ze Cie pamietam. A co z Twoja coreczka ? Nie bylam na biezaco jak urodzilas. Mam nadzieje ze to nic powaznego

Gość Ania mamaZuzi
Nefer tak myślałam że jesteś samica alfa dla.psa tez kiedyś miałam takiego nie odstępstwał mnie na krok spał nawet na podlodze przy łóżku chodź miała wygodny kojec żal mi go było to ciągłam kojec kazdej nocy :-). Ukochanamamo tak miałam stymulacje drugi cykl wiesz owulacja u mnie wystepuje naturalnie co cykl ale bardzo późno po tabletkach w 14 dniu byłam juz po i bylo cialko żółte. Acard o dziwo mialam brac od testu pozytywnego ale czułam ze sie udalo i zaczelam brac w 20 dniu cyklu i miałam rację dzieki Bogu. Jesli chodzi o samą stymulacje poprosiłam lekarza sama nie mam juz cierpliwość starac sie latami i tu natura mnie bardzo zdziwiła nigdy nie można niczego być pewnym. Ukochanamamo doczekasz się nie wiem czy ci radzić monitoring cyklu sprawdzić ovu ja jestem trochę skrzywiona jeśli chodzi o starania :-) spróbowała bym cykl na podgladaniu

Gość UkochanaMama
nefer, zobacz już w którym jesteś tygodniu. Pamiętasz jak pisałaś o grubiutkim różowym bobasie? Aleks coraz bliżej osiągnięcia tego :) A myślę, że tak kopie, bo słyszy ruchy Twoich jelit. Ja też raz tak miałam, że mi zaczęło burczeć w jelitach. Ależ Synuś kopał wtedy - nasłuchiwał, a jak usłyszał, to kopał :) Ja w tym miesiącu mam zrobić badanie progesteronu, więc prowadzę sobie wykres z temperaturą i obserwacją. Wygląda z niego, że owulację miałam w 15 dniu. Mam nadzieję, że się udało.

Gość Ania mamaZuzi
Justysia nie wiem jeszcze koniec listopada początek grudnia. Ukochanamamo uda się na pewno trzymaj kciuki.

Gość UkochanaMama
Aniu, a jakie bierzesz witaminy teraz?

Gość Ania mamaZuzi
Fembion 1 , kwas w formie metylowej ,witamine d 2000 i magnez co 2 dni tabletkę

Gość UkochanaMama
A kwas bierzesz ten Swanson? Bo mnie się właśnie kończy i zastanawiam się, czy kupić ten sam.

Gość Ania mamaZuzi
Ukochanamamo ja biorę z Solgar kwas tam jest 50 tabletek koszt coś koło 50 zł biorę go juz 2 albo 3 opakowanie

Gość Magda0708
Hej gratuluje mamusiu zuzi!! :* desire badz dobrej mysli sciskam was wszystkie!:*dziewczynki Jak to jest z tym pomiarem temperatury? Nigdy tego nie robilam Ja mam 9 dzień cyklu i dzis moerzylam miałam 35,5 ... W zeszlym miesiącu miałam okres 4 .02 teraz mi sie spozniala dostałam 11 .03 wszystko mi sie przez to rozregilowalo

Gość UkochanaMama
Magda, a mierzysz termometrem owulacyjnym? Przed owulacją temp. jest niższa. Ja mam tak ok. 36,5. A po owulacji rośnie - do ok. 36.8 albo nawet więcej.

Zwykłym termometrem..?:o wiesz ja sie nigdy tym nie interesowalam zawsze brałam tylko witaminy. Teraz sobie zamówilam testy owulacyjne przez neta i czekam moze w pon bedą a tak to obserwuje swój organizm czyli sluz i dolegliwości związane z dniami plodnimi. Przez ta zmianę ze spóźniona miesięczka zglupialam...

Gość mamaSiB
Aniu mamo Zuzi -gratulacje

Gość mamaSiB
Aniu mamo Zuzi gratuluję. Wszystkiego dobrego dla Was ,rośnijcie zdrowo! Desire fajnie ze się odezwalas, myślałam o Tobie. Mam nadzieje, że z córeczka będzie wszystko ok, że się wyrówna.. nie znam nikogo kto mialby tylko gładko i różowo przy chowaniu i wychowywaniu dziecka... tak to już jest ze zawsze sa jakieś kłopoty czy problemy.. ale najczęściej strach ma wielkie oczy.. modlę się aby było tak też u Was.. Nefer -dziękuje :* (gdzieś tam mam w sercu taka nadzieje). Max to super fajny chłopak... wie ze mama potrzebuje stale wiedzieć co u niego, to pięknie współpracuje i stale się odzywa, że u niego wszystko ok

Gość mamaSiB
Ukochanamamo trzymam kciuki ! Miłej soboty dziewczyny, u nas piękna pogoda, trzeba to wykorzystać i iść na spacer. A za oknem nawet krokusy

Gość Marta 86
Ane 07 pytaj o co chcesz a ja jak będę potrafiła to odpowiem :-)Tak pomimo tego, że przepływy ok dalej mam brać te same leki. Żeby nie ryzykować. Aniu Mamo Zuzi moje gratulacje. Teraz tylko czekać na zdrowiutkie śliczne maleństwo.

Gość UkochanaMama
Dziękuję, mamo SiB. Akurat wtedy, kiedy wypada mi zrobić test, mój mąż ma urodziny. Tak bardzo chciałabym, żeby dostał ten prezent. Martwię się tylko troszkę, bo wydaje mi się, że z jednym zębem jest coś nie tak, a usunięcie go będzie bardzo trudne. Ale staram się działać przeciwzapalnie. Ja wierzę, odkąd jestem na forum, że Ty i mama Julii będziecie w ciąży, myślę, że w tym roku - nawet o tym pisałam kiedyś. Magda, ja mam ten termometr http://medyczno-zielarski.pl/pl/p/Termometr-elektroniczny-owulacyjny-Microlife-MT16C2-duza-dokladnosc/521 Kupiłam na allegro jeszcze taniej. # miesiące temu też nic nie wiedziałam o mierzeniu temperatury i takich obserwacjach. Ale kupiłam sobie termometr i założyłam konto na portalu, gdzie można prowadzić wykres.

Gość mamaLenk1002
Anno mamo Zuzi gratuluje ci bardzo i życzę duzo sily na kolejne 9 miesięcy :) i zdrowego slicznego dzidziusia. Jak juz rozmawiacie o owulacji to chciałam was zapytać kiedy po porodzie dostalyscie pierwsza miesiączkę i ile czasu minęło zanim okres sie unormowal

U nas od początku były schody, nie dość że urodziła się jako wcześniak z 34/35tyg., co prawda dorodny bo z wagą 2910g :) miała praktycznie do 3mies.żółtaczkę, w między czasie okazało sie że ma infekcję dróg moczowych okropną bakterią klebsiellą, która zarazilii ją chyba o porodzie :( już 4x byłyśmy w szpitalu, ciągle antybiotyki i czekamy na wizytę u nefrologa, tak strasznie się boję...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się