Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BULINKA 22

ODCZUCIA PO ODSTAWIENIU PIGULEK

Polecane posty

Gość BULINKA 23
Moj temperament przy Cilescie byl rozny. najczesciej bylo tak ze jezeli moglam sie totalnie wyluzowac (czyli wolna chata na kilka dni) to mialam ochote non stop!!!! A pozniej przy Logescie mialam ochote wyraznie wieksza przez caly czas:) teraz kiedy nie biore wydaje mi sie ze mam taka sama ochote jak przy Cilescie.......tyle ze nie kocham sie bo sie boje:( a pozniej zobaczymy..

Gość Astarte
do inesense brałam Novynette-to dla babeczek z problemami hormonalnymi, przez rok było ok, pozniej zaczęły sie schody :)

Gość Mała1984
Hej dziewczyny!! 2 miesiące temu podjęłam decyzje o rzuceniu tabletek. Brałam Diane przez około 3 lata. Zostało mi 7 tabletek i wolność!! :)Tak bardzo się cieszę. Nie miałam wprawdzie problemów z tyciem w czasie ich stosowania ale to cholerne libido!!! Wogóle nie miałam ochoty na sex, okropność, zmuszałam się do seksu ( przed zaczęciem brania, czyli 3 lata temu - praktycznie nie wychodziłam z łóżka :) ) Przez 3 lata praktycznie nie miałam orgazmu ( wcześniej tak!!) Nie wiem, mam nadzieję ze wszystko wróci na miejsce. Ja chciałabym sie kochac, ale nie miałam wogóle ochoty!!!Mam wyrozumiałego chłopaka, wiec kochaliśmy sie średnio raz na miesiąc. Ale już chce normalnie żyć i odczuwać przyjemność z seksu na nie tylko suchość itp. Jestem chuda (waże 45 kg. przy wzroscie 163 cm) wiec napiszcie mi czy jeszcze moge schudnąć przez odrzucenie tabletek. I co z tym orgazmem i suchościa - czy wszystko bedzie tak jak przed zaczynaniem brania! Mam nadzieję. Odpiszcie dziewczynki :) Z góry dziękuję i cieszę sie ze znalazłam te strone. :) SUPER!! Pozdrawiam Was serdecznie, papa

Gość Mała1984
Hej dziewczyny!! 2 miesiące temu podjęłam decyzje o rzuceniu tabletek. Brałam Diane przez około 3 lata. Zostało mi 7 tabletek i wolność!! :)Tak bardzo się cieszę. Nie miałam wprawdzie problemów z tyciem w czasie ich stosowania ale to cholerne libido!!! Wogóle nie miałam ochoty na sex, okropność, zmuszałam się do seksu ( przed zaczęciem brania, czyli 3 lata temu - praktycznie nie wychodziłam z łóżka :) ) Przez 3 lata praktycznie nie miałam orgazmu ( wcześniej tak!!) Nie wiem, mam nadzieję ze wszystko wróci na miejsce. Ja chciałabym sie kochac, ale nie miałam wogóle ochoty!!!Mam wyrozumiałego chłopaka, wiec kochaliśmy sie średnio raz na miesiąc. Ale już chce normalnie żyć i odczuwać przyjemność z seksu na nie tylko suchość itp. Jestem chuda (waże 45 kg. przy wzroscie 163 cm) wiec napiszcie mi czy jeszcze moge schudnąć przez odrzucenie tabletek. I co z tym orgazmem i suchościa - czy wszystko bedzie tak jak przed zaczynaniem brania! Mam nadzieję. Odpiszcie dziewczynki :) Z góry dziękuję i cieszę sie ze znalazłam te strone. :) SUPER!! Pozdrawiam Was serdecznie, papa

Gość Mała1984

Gość Mała1984

Ja bralam Diane przez 3 lata, odstawilam pol roku temu ze wzgledu na problemy z watroba. Jezeli chodzi o odczucia to: cera-OK (wczesniej bylo gorzej, pigulki mi pomogly), waga tez spoko, nic sie nie dzialo i nie dzieje, w czasie dni plodnych wariuje z pozadania ( co jest ostatnio problemem bo nie mam faceta :), w czasie brania nie mialam takich przyplywow ochoty na seks), no i troche zaczely mnie bolec piersi przed okresem (ale to jest nic w porownaniu z tym co sie dzialo zanim zaczelam brac) no i ogolnie gorzej sie troche czuje w czasie okresu. Zanim odsawilam to balam sie jakichs niesamowitych skokow hormonalnych, powrotu dawnych problemow z cera itd, ale jest ok. Pozdrawiam

Gość BULINKA 23
Ja tez waze 45 kg przy wzroscie 163 cm. Tak jak Ty Mała1984 zastanawialam sie czy zmieni sie moja waga w jakikolwiek sposob... Jestem 2 m-ce po rzuceniu pigulek i waze 45 kg, a wczesniej zdarzalo mi sie wazy 44 kg - i taka sytuacj abyla najczesciej. Teraz tak jakby waze 45 kg caly czas:) ale nie wiem. A jak zamierzacie sie teraz zabezpieczac????????? Poza tym wydaje mi sie ze po rzuceniu pigulek mam bardzooooo nieswiezy oddech. Myslalam ze to wina zebow ale nie! stomatolog powiedziala ze moze to byc od zoladka:( nie wiem jak sobie z tym poradzic:( moze macie jakies sposoby? Myslalam ze jak rzuce pigulki to bedzie sie dzialo nie wiadomo co, a tu nic:) narazie... zeby nie zapeszyc;) pozdrawiam

Gość Miśka*
Hej ja brałam Microgynon, a wcześnie i Minisiston, w sumie ok 6 lat. Odstawiłam 2,5 mieś temu. Ja chyba w ogóle jestem dziwna, bo podczas brania i zmiany tabletek nie odczuwałam żadnych dolegliwości, a po odstawieniu też nie widzę różnicy.Mam tylko problem z okresem- poza ostatnim krwawieniem z odstawienia nic się nie pojawiło, ale ten problem miałam też przed rozpoczęciem brania tabl. Czy któras miała podobny oroblem, co Wam pomogło?

Gość fredka
Odstawiłam tabletki prawie 5 miesięcy temu i jeszcze nie wróciłam do normalnego cyklu, w dodatku dziś mam 46 dzień cyklu i nie mam jeszcze okresu. Dowiedziałam się dziś, że mam torbiel na jajniku i to prawdopodnie dlatego. Nigdy wcześniej nie miałam takiego problemu. Przez ponad rok brałam Cilest, odtawiłam bo źle sie czułam, depresja, zanikająca ochota na seks, ciągle powiększający się cellulitis (mimo codziennego stosowania kremu i chodzenia na aerobik), oczywiście przytyłam i ogólnie czułam, że coś jest nie tak. Wcześniej przez 1,5 roku brałam Harmonet, jeszcze wcześniej Microgynon. Po wszytskich było to samo - brak ochoty na seks, cellulitis, tycie. Dobrze, że nie miałam bólu łydek:) Po odstawieniu pierwszy okres dostałam po 39 dniach, nasepny po 34, potem 30. A teraz ta torbiel. Jak byłam wczoraj u ginekologa w przychodni to pierwsze o co zaytał to czy zrobiłam test, nawet nie chiało mu się mnie zbadać... Dzisiaj byłam prywatnie u wujka mojej przyjaciółki. Chyba będę musiała po raz 4 zmienić ginekologa... Czy któraś z was miała jakieś przygody z torbielą po Cileście? Ile czasu trwał powrót do naturalnego cyklu?

Gość fredka
Odstawiłam tabletki prawie 5 miesięcy temu i jeszcze nie wróciłam do normalnego cyklu, w dodatku dziś mam 46 dzień cyklu i nie mam jeszcze okresu. Dowiedziałam się dziś, że mam torbiel na jajniku i to prawdopodnie dlatego. Nigdy wcześniej nie miałam takiego problemu. Przez ponad rok brałam Cilest, odtawiłam bo źle sie czułam, depresja, zanikająca ochota na seks, ciągle powiększający się cellulitis (mimo codziennego stosowania kremu i chodzenia na aerobik), oczywiście przytyłam i ogólnie czułam, że coś jest nie tak. Wcześniej przez 1,5 roku brałam Harmonet, jeszcze wcześniej Microgynon. Po wszytskich było to samo - brak ochoty na seks, cellulitis, tycie. Dobrze, że nie miałam bólu łydek:) Po odstawieniu pierwszy okres dostałam po 39 dniach, nasepny po 34, potem 30. A teraz ta torbiel. Jak byłam wczoraj u ginekologa w przychodni to pierwsze o co zaytał to czy zrobiłam test, nawet nie chiało mu się mnie zbadać... Dzisiaj byłam prywatnie u wujka mojej przyjaciółki. Chyba będę musiała po raz 4 zmienić ginekologa... Czy któraś z was miała jakieś przygody z torbielą po Cileście? Ile czasu trwał powrót do naturalnego cyklu?

Gość fredka

Witam :) Ja jak na razie jeszcze nie czuje potrzeby odstawienia, ale zaczynam o tym myslec biorac pod uwage przyszlosc. Najpierw bralam Diane 35 niecale pol roku, koszmar! Zalety owszem sa, nieskazitelna cera, zero jakiegokolwiek bolu podczas okresu, owlosienie (ktore u mnie jest nadmierne) takze stalo sie wrecz niewidoczne, ale te skutki uboczne sa straszne: potworne migreny, nudnosci, wzdecia, i gdzie te libido?! Dziewczyny, powiem tyle, nie warto dla urody siegac po te tabletki! Bo po odstawieniu ich i tak wszystko jest takie jak bylo przedtem! A tylko moza sobie zaszkodzic, nasi faceci i tak nas kochaja! Przeszlam na Regulon, biore prawie rok, i wszystko jest ok, nie mam absolutnie zadnych skutkow ubocznych, jak na razie przynajmniej, a libido idealne :) Natomiast martwi mnie to, jaka metode anty stosowac po odstawieniu tabletek, zwlaszcza, ze ja nie biore w ogole pod uwage prezerwatyw, dla mnie to jest jakas blokada psychiczna, ze to nie jest to, i nie moge tego pokonac, wiec czy moze moglybyscie polecic jakies inne metody? serdecznie pozdrawiam :)

Gość Mitka
Tabletki rzuciłam końcem lipca. Brałam je przez 4,5 roku z jedną przerwą - jakieś 3 lata temu. Jedynym powodem, dla którego odstawiłam pigułki, był brak jakiejkolwiek ochoty na seks i obojętny stosunek do wszystkiego. Mój organizm bardzo dobrze reagował na Cilest i Logest (z fizjologicznego punktu widzenia), ale z roku na rok było coraz gorzej z moim libido i pogłębiała się apatia. Pierwszą miesiączkę dostałam po 29 dniach, drugą po 27 dniach, czyli na razie jest w porządku. W pierwszym miesiącu po odstawieniu pojawiły mi się na buzi, dekolcie i pośladkach krostki - mimo że mam suchą skórę !!! Ale poza tym psychicznie czuję się świetnie, coraz więcej rzeczy mnie cieszy, uśmiecham się bez powodu. Z ochotą na seks nie jest jednak tak dobrze - hormony szaleją we mnie tylko przez kilka dni (prawdopodobnie w czasie owulacji - po odstawieniu tabletek nie potrafię dokładnie wyczuć dnia owulacji). Natomiast w inne dni jest różnie - prawdopodobnie blokuje mnie w pewnym stopniu strach przed ciążą. No i zniknął problem suchości w pochwie w czasie seksu. Jednak nie żałuję, że odstawiłam pigułki, ale nie wykluczam, że kiedyś wrócę do nich. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny, które rzuciły pigułki lub zamierzają to zrobić !!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Fredka
No i bach! Jestem w ciąży... Nie wiem co teraz... Chyba jednak nie warto odstawiać tabletek mimo tych wszytskich skutków ubocznych... Nie wiem czy usunąć, czy urodzić. Njabrdziej chciałabym poronić, nie jestem gotowa na dziecko i wogóle nie teraz!! Musze skończyć studia, obronić pracę... Jezu, pomocy bo zwariuję! Musi być jakiś sposób na poronienie, gorąca kąpiel jakoś nie chce działać... A stresuję się tak, że niemoge jeść, myśleć, chodzić...

Hej! Dziewczyny odstawiłam cilest ze dwa tygodnie temu. Miałam już okres, który zaczął się 18 września. Z kolei 25.09 kochaliśmy się z mężem bez zabezpieczenia i na drugi dzien to samo.Czuję się tak jakbym była przed okresem. Nabrzmiałe piersi i ból brzucha. O co chodzi? Będę wdzięczna za podpowiedzi?.

Gość pill22
bardzo prosze o odpowiedz na moje pytanie:czy to mozliwe aby tabletki antykoncepcyjne wplywaly az tak na psychike i powodowaly stany lekowe.czy spotkalyscie z tym?prosze o powazne odpowiedzi.

Gość BULINKA 23
Denerwuje sie! we wtorek powinnam dostac okres ale do tej pory cisza:( a juz piatek! ciaza jest niemozliwa bo nie kochalismy sie odkad odstawilam piguly. ile powinnam odczekac z pojsciem do ginekologa?? 2 okresy bez pigulek byly bardzo regularne. przed braniem pigulek mialam oczywiscie nieregularny. Fredka, co to jest torbiel i skad sie ona bierze. dopoki wszystko jest ok czlowiek nie interesuje sie tak doglebnie wszsytkim. Jestes w ciazy??? nie bede Cie oceniac po tym co tu napisalas... mam nadzieje ze wszystko bedzie ok:) napewno! Ja sie ciagle zastanawiam co by tu stosowac zeby nie brac pigulek. jak bralam to bylo ok, ale teraz juz mnie to wkurza! chyba bedzie gumka+kremy (globulki)+stosunek przerywany (ktory nie stresuje ani mojego faceta ani mnie) Czesto piszecie, ze po odstawieniu pigulek zmienia sie Wam na lepsze samopoczucie. ja tego nie zauwazylam. jest tak samo caly czas. pozdrawiam

Gość Lamcia
Witam i pozdrawiam :o) Cieszę się że jest taki temat. Właśnie rzuciłam pigółki (to dopiero 3 dzień a brałam 4 lata bez przerwy), też czułam że muszę je odstawić. Dziewczyny czy ktoś z was brał Minulet? Jak tak to proszę o informacje co się działo po ich odstawieniu p.s. to jest numer gadu gadu 2423346

...a ja zawsze czuje się świetnie po odstawieniu pigułek, przede wszystkim nie boli mnie głowa...

Gość BULINKA 23
Napiszcie mi prosze po jakim czasie jesli nie dostane okresu mam sie zaczac martwic? juz minal tydzien i nic!

Gość BULINKA 23
Zapomnialam Wam napisac ze dostalam okres, tydzien temu, czyli spoznil sie 9 dni. uffffffff, ale jest.

Gość mala20
witam Was :) ciesze sie bardzo ze jest taki temacik :) Ja wlasnie odstawilam teraz tabletki i ciekawa jestem jakie beda tego efekty.. 3majcie sie, pozdrowka

Hej Kobietki! właśnie skończyłam brać ostatnie opakowanie Diane-35 dziś dostałam okres a w poniedziałek mam iść założyć wkładkę. Czy moze mi ktoś napisać jak to jest z tą \"spiralą\" strasznie sie boję zakładania. No i jak jest z okresem i libido. Po 8 latach tabletek (z przerwą roczna na baby) mam już dość tej chemii....:( jak nie stany depresyjne to ciągłe zmęczenie i senność (podobno właśnie od tabletek)...... plis niech któraś odpisze zanim pójdę w poniedziałek....

Gość Madi
Ja biore już Mercilon prawie 7 lat!Oczywiscie z przerwami ale nie dłuższymi niż 5 miesięcy. Cera mi się sypnęła po 3 latach brania tabletek i podejrzewam, że to od tego. Lekarz mi mówił, że przerwy nie trzeba robić bo tygodniowe przerwy to tak jakby rok przerwy na trzy lata ( o ile czegoś nie pomyliłam). Średnio w to wszystko wierzę. Na ile wy odstawiacie tabletki? Na zawsze czy na jakiś bardzo długi okres czasu?

ja biore tabletki od 8 lat. Raz robilam przerwe na badania watroby, krwi itp. Wyszlo wszystko OK. Moja ginekolog mowi ze jezeli kobieta dobrze sie czuje, nie odczuwa zadnych dolegliwosci to przerwy sa niekonieczne. Robie wiec te badania co jakis czas, ale bez odstawiania tabletek. Ostatnio zmienilam na Logest, bo ma najmniejsza zawartosc hormonow. Wczesniej bralam Cilest i troszke Diane i Marvelon. Teraz stwierdzilam ze zmienie na cos \"minimalnego\" bo jak bede chciala zajsc w ciaze to mniejszym szokiem dla organizmu bedzie odtsawienie tabletek, ktore maja malo hormonow niz tych, co maja ich duzo. Vo pół roku chodze regularnie na ginekologa na badania, na cytologie itp. Ona mowi, ze niektore kobiety sa jakby \"stworzone \"do brania tabletek w tym sensie, ze nie maja w trakcie ich brania zadnych przykrych dolegliwosci. Oznacza to ze tabletki sa dobrze dobrane i pasuja do jej organizmu.

Gość BULINKA 23
Ja odstawilam tabletki, hmm, nie wiem czy na zawsze ale najchetniej bym juz ich nie brala. ale jak tu sie kochac np. z gumka:( boje sie! pozdrawiam

Gość WRROOOOOOOOOONA
ja odstawiłam pigułki 2 m-ce temu ... jest mi lekko dobrze i spontanicznie :-) wbrew pzorom pigułki które miały dawać mi poczucie komfortu ograniczały mój temperamnt i dobre samopoczucie .... wogóle mi nie przeszkadza teraz, że trzeba pamiętac o prezerwatywie ... a przerażała mnie ta myśl :-) będzie dobrze nie bierz tego jesli źle ci z tym pozdrawiam :-) wronka

Gość freija
hej! odstawilam dopiero (az!!!) 11 dni temu i jestem przerazona! nie ma okresu ;( ale moze jeszcze przyjdzie, co?