Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WYBORY WYBORY czyli Kaczki na taczki 8 archiwum

Polecane posty

Skoro Kulczyk chciał przejąć interesy Ukrainy to ja uważam, że w trumnie leżą autentyczne zwłoki :P

Gość gość
śmiem sądzić że Kulczyk żyje i ma się dobsz ;) wystarczy trumienkę przejrzeć

Całe ustalenia tej 12-osobowej grupy pokazywały jednoznacznie, że ks. Jerzy Popiełuszko nie został zamordowany 19 października. Został wtedy uprowadzony, ale jego męczeństwo było większe niż nam się wydaje. Jak już to wiele razy mówiłem, nie chodzi „tylko” o wyjaśnienie męczeństwa wspaniałego, bohaterskiego, świętego kapelana Solidarności. Chodzi także o to, że na kanwie tej zbrodni zawierano rozmaite pakty i układy. Już 30 października, jak pokazuje notatka, do której dotarł prokurator Witkowski, doszło do spotkania Tadeusza Mazowieckiego, Bronisława Geremka, Mieczysława Rakowskiego, Czesława Kiszczaka i Wojciecha Jaruzelskiego. To była pierwsza rozmowa o tym, co należy robić z Polską, jak ją dzielić. W dniu oficjalnego wydobycia zwłok księdza Popiełuszki – bo naprawdę wydobyto te zwłoki 4 dni wcześniej – jego rzekomi przyjaciele: Mazowiecki i Geremek siadają do jednego stołu z tymi, którzy wydal na niego wyrok śmierci i dzielą Polskę między siebie niczym tort. Straszna historia, która dotąd nie znalazła pointy.

Andrzej Witkowski wielokrotnie mówił i udowadniał: poza czasem i miejscem uprowadzenia ks. Jerzego Popiełuszki, wszystko, co wmawiano ludziom na procesie toruńskim i później jest zwyczajnym kłamstwem. Gdybyśmy wyjaśnili tę zbrodnię do końca, to nie tylko przywrócilibyśmy prawdę o męczeństwie ks. Jerzego, na co zasługuje jak chyba nikt inny. Przede wszystkim pokazalibyśmy najnowszą historię Polski tak, jak wygląda ona w całości. Na kanwie tej zbrodni zbudowano wiele mitów. Kreowano wiele fałszywych autorytetów. Dowiedzielibyśmy się, kto zawierał pakty i układy z mordercami. Jaka była cena za milczenie, za zostawienie tej sprawy bez wyjaśnienia. Dowiedzielibyśmy się, kto wiele lat później mordował świadków podważających wersję ustaloną podczas procesu toruńskiego. Proces toruński był pierwszym polskim reality show. To pewien paradoks – wszyscy wiedzą, że ten proces był pewnego rodzaju grą, teatrem dla opinii publicznej, a jednak wersja ustalona w tym teatrze, do dziś obowiązuje. To kuriozum i wewnętrzna sprzeczność. Kiedy Andrzej Witkowski jako jedyny formalnie zadał kłam tej wersji, natychmiast rzucono się na niego ze wszystkich stron i niszczono go, jak niszczono ks. Stanisława Małkowskiego, a wcześniej ks. Popiełuszkę. Tak, jak niszczy się każdego, kto próbuje pokazać prawdę o tej sprawie. Wskażę tylko jedną rzecz. Sąd Najwyższy w moim procesie z Waldemarem Chrostowskim, rzekomym bohaterem, stwierdza: my nie wiemy, czy Chrostowski był agentem SB, czy nim nie był, dlatego, że nie mieliśmy wglądu do części dokumentów, dlatego, że znajdują się tzw. zbiorze zastrzeżonym. Sądowi Najwyższemu, najwyższej instytucji sądowej w Polsce odmówiono wglądu do dokumentów dotyczących okoliczności śmierci ks. Jerzego Popiełuszki. To chyba jedyna sprawa, w której Sądowi Najwyższemu odmówiono wglądu do akt. Pytałem o to wielu prawników i powiedzieli mi, że nie znają drugiego takiego przypadku.

Gość gość
pierdo...lona mafia POw skich ścierw ! a to zaledwie początek ! najlepsze niusy jeszcze przed nami :D najbardziej ucieszą mnie zdziwione gęby tych morderców złodziei oszustów PO wskich oraz tych którzy ich tak zajadle bronili i bronią !!!! to nie koniec taśm !

Gość gość
Tusk jest za cienki na "dyskretnych ludzi z góry" dyskretni ludzie z góry to ludzie wysoko, wysoko ustawieni poza Polską - wiedzieli, że Ciech to Kulczyk i nie podobały im się zamiary względem Ukraińskiej energetyki - dlatego Kulczyk skończył się przy "pobieraniu krwi" i nikt tego nie ruszy bo to nie w interesie "dyskretnych ludzi z góry". Co nie zmienia faktu że Kulczyk był dobrym biznesmenem w zakresie okradania Polaków za przyzwoleniem rządzących (choćby Ciech , TP SA, autostrada wielkopolska itp.)

Gość _iftar_
Swoją drogą to zabawny paradoks, że ludzie potępiający dziś Zelnika w przeszłości byli na ogół przeciwnikami lustracji, a obrońcy aktora gorąco się za nią opowiadali, argumentując, że dokumenty nie kłamią.

Gość gość
Uważam, że dzisiaj problemem najbardziej ważnym z taśm Kulczyka jest potwierdzenie informacji, że w Polsce działa mafia oligarchów, którzy wspólnie i w porozumieniu grabią narodowy majątek. Kulczyk nie żyje, ale problem pozostał. Są jego następcy jak miliarder z Kielc Michał Sołowow. Temu człowiekowi i jego brudnym interesom warto się przyjrzeć. Czas położyć kres rządom oligarchów i ich sługusom partyjnym http://naszeblogi.pl/57934-jestem-bandyta-z-mafii-miszy-rozmowa-cz1

Gość Myrevin
Oglądam se TVP info jakaś konferencja PiSu na temat ( a jednak trwają takie prace wbrew temu co się oficjalnie mówi) katastralnego podatku. I co robi TVP, jak tylko poseł przechodzi do konkretnych liczb... przerywa relację.

Gość gość
Dzień dobry. Zastalem Shatyna ?

Gość pyytacz
Myruś dorobiłeś się tv? :p

Gość gość
Czy ktoś wie co złego było na tych "nowych" taśmach?

Gość gość
Kadarka wczoraj W imieniu Jerzego Zelnika adwokaci Waldemar i Konstancja Puławscy złożyli zawiadomienie do prokuratury o podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez dziennikarzy Radia Rock.xxI bardzo dobrze. Tak powinno być.

Gość gość
gość wczoraj dziś To są wg shatyna "ludzie cywilizowani".xxNie wypowiadałem sie na temat tych ludzi.

Shatyn dziś Czy ktoś wie co złego było na tych "nowych" taśmach? } o Te rozmowy są ogólnie dostępne w necie... możesz sobie poszukać.

Gość gość
Poszukałem i poczytałem ale nic złego w nich nie znalazłem.

Gość gość
"Komuniści w 2001 roku byli przekonani, że będą rządzić bardzo długo. Wtedy Pan Bóg pokazał, że nie można być pysznym, że pycha kroczy przed upadkiem. Ta pycha doprowadziła ich do afery Rywina. Platforma udawała wtedy, że jest partią zmiany, partią antystemową. Co okazało się skrajnym nieporozumieniem" - powiedział dziś Jarosław Kaczyński na antenie Telewizji TRWAM.xxJarosław K. zapomniał, że w wypadku pisu to było bardziej wyraźne...:D

Gość gość
"W Polsce nie ma żadnego systemu wartości, który byłby realnie konkurencyjny dla tego, który głosi Kościół. Albo ten system wartości podtrzymujemy, albo popadamy w nihilizm, w to wszystko co jest niszczące, burzące" - mówił Jarosław Kaczyński. xx:D:D

Shatyn dziś Poszukałem i poczytałem ale nic złego w nich nie znalazłem. } o No to o co ci chodzi? Chcesz znowu wywołać jałową dyskusję o tym czyje odczucia są właściwsze? :D

Gość gość
Fronda...xFinansowane z publicznych pieniędzy "Off Radio Kraków" promuje satanizm. Niestety, nie jest to ani żart, ani nawet przesada z naszej strony. Wczoraj na stronie rzeczonego radia pojawiła się zapowiedź audycji, na której miały zostać poruszone "palące problemy".Zapowiedź zapowiedziano plakatem wzorowanym na stylistyce black metalowych zespołów muzycznych.xWidzimy tam napis "Nowa Huta" przedstawiony w czcionce, w jakiej zwykle przedstawiają się zespoły satanistyczne. Do tego widzimy odnoszący się do kultu diabła pentagram.xA to wszystko za nasze pieniądze. Skandal - to mało powiedziane. Ludzie, którzy odpowiadają za odwoływanie się do takiej stylistyki, powinni zostać natychmiast zwolnieni i ponieść wszelkie konsekwencje swojego obrzydliwego czynu.xx:D:D:D

Gość gość
Myrevin dziś Shatyn dziś Poszukałem i poczytałem ale nic złego w nich nie znalazłem. }oNo to o co ci chodzi? Chcesz znowu wywołać jałową dyskusję o tym czyje odczucia są właściwsze?xxO to chodzi, że wiele było gadania na temat tych nagrań a okazuje się, że nic w nich nie ma.Dlatego się pytam bo mogłem coś przeoczyć albo czegoś nie zrozumieć.I nie chodzi o odczucia panie myrevin a o FAKTY.

Gość gość
Janda...x"Nie ma co się oszukiwać, połowę kraju zżera nienawiść. Nienawiść zrodzona z kompleksów, braku perspektyw, niedouczenia, nienawiść polska, katolicka. To nie jest tak, że nikt tym ludziom nie chce pomóc, tylko oni tej pomocy nie chcą przyjąć, bo ta nienawiść jest kołem zamachowym ich działań, konserwuje ich, pomaga - o dziwo - żyć" - przekonywała.xxTo prawda. Niestety...

Gość gość
Kukiz o Zandbergu: noszenie koszulki z Marksem jest tożsame z noszeniem koszulki z Hitlerem (http://www.tvn24.pl)xxKukizowi Marks się pomylił ze Stalinem...:D

I nie chodzi o odczucia panie myrevin a o FAKTY. } o Nie. Tobie jak zwykle chodzi o twoją INTERPRETACJĘ faktów, ty nie widzisz nic złego inni widzą i już. :classic_cool: