Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WYBORY WYBORY czyli Kaczki na taczki 8 archiwum

Polecane posty

Gość gość
No to na 'dowidzenia" coś dla otulonej...xTak, Sejm ma prawo odwołać Prezesa NIK. Ustawa o NIK mówi, w jakich przypadkach jest to możliwe. Odwołanie nastąpi wtedy gdy: prezes NIK zrzeknie się stanowiska; uzna, że stał się trwale niezdolny do pełnienia obowiązków w skutek choroby; został skazany prawomocnym wyrokiem sądu za popełnienie przestępstwa; złożył niezgodne z prawdą oświadczenie lustracyjne, stwierdzone prawomocnym oświadczeniem sądu; Trybunał Stanu orzekł w stosunku do niego zakaz zajmowania kierowniczych stanowisk lub pełnienia funkcji związanych ze szczególną odpowiedzialnością w organach państwowych.xxCzyli jak widzisz nie istniały i nie istnieją możliwosci odwołania prezesa NIK."Mondralo"....:D

Gość gość
Swoją drogą, jakim trzeba być śmiechem, żeby codziennie połykać z rozkoszą to szambo wylewane tutaj. Shatyn, powiedz jak to jest?

Gość gość
gość dziś Shatyn, weź się człowieku nie ośmieszaj. Ty Jesteś upośledzony? Diagnozował Cię ktoś?xxJak widzisz nie osmieszam się bo parę postów wcześniej prosiłem o przykłady i nikt nie był w stanie podać przykładów na moje ośmieszanie się wraz z uzasadnieniem.Czyli nie tylko ja uważam, że się nie ośmieszam ale wszyscy tutaj.Jakbym się ośmieszał to przykłądy by się posypały a tymczasem... Ani jednego...:D

Gość gość
gość dziś Swoją drogą, jakim trzeba być śmiechem, żeby codziennie połykać z rozkoszą to szambo wylewane tutaj. Shatyn, powiedz jak to jest?xxNie wiem jakim trzeba być śmiechem ale jak widać ty wiesz.To opisz...

Gość gość
Jak wróce to poczytam jakim jesteś smiechemNo to PA :D:D:D

Gość gość
Idź już, domokrążco.

Gość gość
Otulona czekam na cytaty moich postów o których wspominałaś.Podaj je to pośmiejemy sie wszyscy z ciebie.

Gość gość
Tutaj się deklu z Ciebie śmieją.

Jest ich tyle ile być powinno bo tutaj JA o tym decyduje x no cieszymy się, że masz miejsce na świecie w którym o czymś możesz decydować.

Na jednym z nagrań w tak zwanej aferze taśmowej znany lobbysta Piotr W., żyjący z załatwiania geszeftów dla bogaczy, opowiada dowcip ministrowi Sławomirowi Nowakowi. Panowie siedzą w słynnej restauracji Sowa & Przyjaciele w specjalnym pokoju dla najważniejszych gośc****iją i czują się swobodnie.

Dowcip, który ministrowi Rzeczypospolitej i członkowi Platformy Obywatelskiej opowiada wyjątkowo bezczelny typek, brzmi: "Wiesz, co mówi d***** do polityka?". Nowak nie wie, więc Piotr W. brutalnie go uświadamia: "Nie martw się, żadna praca nie hańbi". Prawda, że zabawne? Tak właśnie traktowało się w restauracji Sowa & Przyjaciele polityków. Gorzej niż. Dla mnie afera taśmowa to w gruncie rzeczy afera kelnerska, ale nie chodzi mi o kelnerów, którzy nagrywali te tajne pogaduszki polityków, lobbystów i biznesmenów. Chodzi o to, że kelnerami okazali się ministrowie i inni niezwykle ważni polscy urzędnicy. Posłusznie stali przy swoich bogatych klientach, którym załatwiali wszystko, co mogli załatwić. Tacy to politycy.

Gość gość
Alko Misiek tak się przyssał jakby wyczuł tam wino... mszalne :)

Miałem napisać komentarz o aferze i o wyborach. Tyle że istnieją komentarze uniwersalne, obsługujące nawet zdarzenia przyszłe. Całe to podsłuchowe nieszczęście, razem ze wszystkimi przyłapanymi nieszczęśnikami, dla mnie obsługuje wiersz Herberta "Potęga smaku". Mówi też, co robić i jak traktować całe to towarzystwo. "To wcale nie wymagało wielkiego charakteru/ nasza odmowa niezgoda i upór/ mieliśmy odrobinę koniecznej odwagi/ lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku/ Tak smaku/ w którym są włókna duszy i cząstki sumienia/ (.) Tak więc estetyka może być pomocna w życiu/ nie należy zaniedbywać nauki o pięknie". I tak oto, lata po opublikowaniu wiersza, genialny poeta wpływa na nasze wybory.

Słupsk uniknie katastrofy finansowej - zawyrokował na początku lipca prezydent tego miasta Robert Biedroń, zachęcony obietnicami pomocy, jakie podczas spotkania obu polityków złożyła premier Ewa Kopacz. Takiej pewności dzisiaj mieć już nie może, ponieważ od głośnego spotkania minęło kilka miesięcy i obiecane miliony nadal nie napływają. Po wyborach szanse zadłużonego Słupska na rządowe pieniądze zmaleją niemal do zera.

Wygląda na to, że dla Marii Kiszczak nie ma tematów tabu. Tuż po ukazaniu się książki Kiszczakowa. Tajemnice Generałowej, jest coraz bardziej otwarta w swoich wyznaniach. Po tym, jak broniła męża oskarżonego o masakrę w kopalni Wujek i współwinnego wprowadzenia stanu wojennego, planuje już publicznie jego pogrzeb. Dodajmy, że Czesław Kiszczak wciąż żyje, to jej jednak nie przeszkadza. x Mój mąż zasługuje na pogrzeb na Powązkach. Chcę zrobić pogrzeb kościelny, on dużo zrobił dla kościoła, kościół powinien mu się zrewanżować. Protesty na pogrzebie Jaruzelskiego były świetnie opanowane, mam nadzieje, że tym razem nie będzie protestów, bo mój maż to polski bohater. Uratował Polskę prze wojną domową.

Gość otulona_snem
skretyniala prukwa ta Kiszczakowa :o,ze tez jeszcze te jej dyrdymaly publikuja :o

To, że ona jest skretyniała to pół biedy. Prawdziwym nieszczęściem jest to, iż doszliśmy do takiej moralnej degrengolady, iż są w naszym kraju stacje, które tę prukwę zapraszają, są wydawcy, którzy publikują jej książkę.

Gość Myrevin
Ani Kiszczak ani Jaruzelski nie powinni leżeć na Powązkach, ale leży tam już tylu komuchów, SBeków, Ubeków... że ci dawaj nie powinni robić różnicy. Osobiście na żaden taki pogrzeb protestować bym się nie wybrał, pogrzeb to pogrzeb, gość już nie żyje nic mu zrobić nie można.

Gość gość
https://t.co/izwSNPRQRH Sąd oddala powództwo Szefernakera i wyjaśnia: słowo „hejt” nawiązuje do powiedzenia: „hejta, wiśta wio”.Ręce opadają

Ależ... żyjemy w państwie gdzie rządzą i najlepiej się mają spadkobiercy dawno minionego(niby) systemu. Dlatego Kiszczakową, bez cienia żenady może zapraszać każda stacja. Kiszczak nawet wyrok dostał symboliczny, dokładnie tak jak były symboliczne zmiany ustroju. Powtarzając po raz setny. To Kiszczak, Jaruzelski zmieniali system, dla tego choćby prawo w tym kraju jest bandyckie i chroni bandytów. Dlatego rządząca dziś partia ma rekordowe poparcie wśród przestępców. Itd, itp. :classic_cool:

To że publikuje się jakąś książkę... no ale co w tym dziwnego... w ogóle publikuje się różne "dziwne" rzeczy... może wydawca liczył na przychylność władzy.. może wydał to w zamian za kontrakt na książki dostarczane szkołom a opłacane przez państwo. Tak, proszę państwa, takie rzeczy są całkiem realne w rządzonej przez osiem lat, ponoć liberalnej PO. O tym mówią np nagrania dokonane przez "kelnerów". I co jest najbardziej przerażające.. w Polsce nie istnieje prawo, które by te działania było w stanie ukarać. Skoro prawo jest ułożone dla bandytów, gangsterów, bangsterów, to czego się spodziewać? Na pewno nie sprawiedliwości.

Gość gość
ale odpowiedz na pytanie!! ale uzasadnij!! ale sie zesraj!! no wez no wez!! no ja jestem 50 paro letni facet i ze mna sie licza wszyscy :d;:d

Gość gość
Idiota – mający dużą wiedzę, inteligencję, doświadczenie, umiejący je wykorzystać, zastosować; rozumny, rozsądny, nie dający się wyprowadzić w pole; sprytny, przebiegły, chytry (potocznie także o zwierzętach). \x wypisz wymaluj:D

Gość gość
Jak widzisz nie osmieszam się bo parę postów wcześniej prosiłem o przykłady i nikt nie był w stanie podać przykładów na moje ośmieszanie się wraz z uzasadnieniem. Czyli nie tylko ja uważam, że się nie ośmieszam ale wszyscy tutaj. Jakbym się ośmieszał to przykłądy by się posypały a tymczasem... Ani jednego. x hahaahahahhahahahahhah co za zalosna p***a:D

Gość gość
iftar ciagniesz mu fiuta szmato ??

Gość gość
Wawcia, za dużo tłustego do kolacji?

Gość koniec partiokracji
Komitet wyborczy Kukiz 15 to nie partia!~ Nie ustawia się, nie bierze stołków nie ma programu, bo żaden nigdy nie został zrealizowany! a wręcz odwrotnie, jak w programie PO miało obniżenie podatków to podwyższyli VAT Jest STRATEGIA przywrócenia demokracji, oby się udało, bo inaczej Polska przestanie istnieć również teoretycznie więcej tutaj https://www.youtube.com/watch?v=KnTETz-BmZg