Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justa255

Sierpniowe mamy 2016

Polecane posty

Snikers1: jeśli w obydwóch testach jest druga kreseczka to napewno Ci sie udało !! Jest to wczesna ciąża a wiec i bledsza kreska :) jeśli masz możliwość zrob badanie krwi na betę hcg :) powodzenia i gratulacje !!:) gość dziś - witaj :) gratuluje rownież :* hm dziwna sytuacja , mam wrażenie jak by Pani w recepcji robiła laske ze Cie przyjmnie w ogóle :/ dziwne podejście do pacjenta tym bardziej dla kobiety w ciazy ! Moze zmień placówke i umów sie gdzie indziej ? Ja chodzę prywatnie ale jak kiedyś z NFZ sie rejestrowałam na kontrole to żadnego problemu nie było. Moze lekarz dziwny , nie mam pojęcia :/

Gość snickers1
Mamarta, dziekuje dodalas mi troche otuchy :) mam jeszcze pytanie, jaka aktywnosci fizyczna uprawiacie/macie zamiar uprawiac w ciazy? ja do tej pory cwiczylam z chodakowska 5 razy w tygodniu od poczatku listopada, ale jak zobaczylam dwie kreski to przestalam cwiczyc i troche mi tego brakuje. bylam dzisiaj na godzinnym spacerze i zastanawiam sie jaka jeszcze aktywnosc moze kobieta w ciazy uprawiac. :)

Gość snickers1
Airina dziekuj***ardzo :)

butterfly82 Szczerze ci gratuluje :) Po tym co przesłaś wyobrazam sobie jak bardzo sie cieszysz . Kto jeszcze dzisiaj ma wizyte oprócz Airiny i Łucjii? Ja mam jutro Lekarz przyjmuje od 12 więc polece juz ok 10.30 zeby być pierwsza. W innym razie na poczekalni spedzilabym caly dzien. Każde cięzarna trzyma ok godziny to sobie wyobrazcie ile trzeba sie naczekac. Asiorrr Wspaniale ze masz juz całą wyprawke. Ja bede musiala kupowac wszystko :) Juz pomalu ogladam... gość dziś Na wstepie witam i gartuluje :) Z tego co piszesz według mnie przychodnia ta niechetnie zajmuje sie cięzarnymi :( moze dobrym rozwiązaniem byłoby poszukanie innego lekarza... Cięzko cos poradzić. Moze idz w wyznaczonym terminie i zobaczysz jak cie potraktuja Jeśli nedzie ok zostań :) snickers1 Witaj :) Nawet najjasniejszy bladzioch oznacza ciaże. powtórz test za 2 dni albo idz na badania krwi. Tak bedzie najpewniej. Jak pisze gosc powyzej mozliwe ze owulacje miałas znacznie pozniej i ciaza jest bardzo młoda stad ta blada kreska.

snickers1 a co do ćwiczen to niestety nie podpowiem... :( Ja jestem raczej typem kanapowca. :D Jedyny sport jaki chętnie uprawiam to rowery i nic poza tym. Ale w ciazy rower zabroniony. Więc zostaly tylko spacery które takze lubię :)

Gość snickers1
w ciazy rower zabroniony? dlaczego?

Gość paczekzbudyniem
No, niezbyt miła ta babiczka w przychodni. Jakoś tak głupio iść i siedzieć pod gabinetem, a później prosić lekarza żeby przyjął poza kolejką. Jakby to ona do niego poszła i wytłumaczyła to ok, ale jeśli Ty to będzie wyglądało jakbyś się chciała wbić, bo nie chce Ci się zarejestrować. Trochę to do d**y. Dziewczyny, macie kota? Kiedy się robi badania na toksoplazmozę? Ja mam wychodzącego grubasa i trochę się martwię...

Gość snickers1
ja na szczescie nie mam kota, w moim rodzinnym domu jest kotka, ktora nigdy nie byla odrobaczana nawet i troche sie boje z tego powodu, na pewno jak tam pojade nie bede jej dotykac. :)

Gość gość
Airina dziekuje za odpowiedz ... Powiem szczerze ze juz myslalam ze jestem jakas histeryczka ktora Bog wie co rzada od przychodni ginekologicznej ...

Gość gość
Justa225 masz racje pojde do innej przychodni a znakac zycie pewnie skonczy sie na prywatnych wizytach... Swoja droga dzieki za odpowiedz bez wyzwisk czy ponizania na kafe to rzadkosc trafic na kogos z klasa ... Pozdrawiam imienniczko jesli Justa to skrot od imienia ktore nosisz... Zreszta wszystkie Justyny to fajne dziewczyny zwlaszcza z terminem na sierpien ;)

Chyba w 1 trymestrze robi sie te badania jak i inne typu HIV gr krwi itp. Ja robiłam to przed ciąża ale na szczęście nie mam tej choroby , kota nie mam tylko 3 psy biegaja :P

Gość Mamarta
snickers, ja się nie ograniczałam specjalnie jeśli chodzi o aktywność fizyczną, unikałam basenu, bo bałam się zakażenia, ćwiczeń siłowych, bo nie wolno dźwigać, no i takich, gdzie istnieje ryzyko upadku/potłuczenia. Rower jest dozwolony w I trymestrze, jeśli ciąża jest niezagrożona, potem nie ze względu na wstrząsy.

Tak mam na imię Justyna ale nie lubię swojego imienia. Nie pozwalam tak na siebie mówić. Teściowa mówi na mnie rodzina męża mówi na mnie Jusia, moja mama Jusi, tata Justynka a mąż Jucha. I każde z tych przezwisk jest cudowne i o wiele lepsze niż moje imię. :)

Gość promyczkowa24
Jeszcze 9 dni do terminu @ myślę ze sprawdze testem za równy tydzień.

Gość Janka55
dziewczyny kiedyś tu dałyście link z obliczaniem dnia porodu, podział na trymestry razem z datami ... ? pamiętacie ? nie mogę znaleźć ;( pomożecie ? Jak tam dzisiaj u Was ? Ja dziś leżakuje, mam wolny dzień ;) Nie mam dziś siły ;) cyckki bolą nadal, apetytu brak na cokolwiek :)

Gość Janka55
A mnie się Justynka podoba ;) Ja jestem Zosia ;D nie lubiłam mojego imienia jako dziecko :) z czasem polubiłam, bo zawsze byłam jednyną Zosią w kazdej szkole ;)

Gość gość
Mi sie moje imie Justyna podoba ze wzgledu tak jak posalas mozna je modyfilowac i przeksztalcac a i tak wiadomo ze chodzi o imie Justyna. A co do imoenia Zosia hahahah piekne i moze sie okaze ze mieszka we mnie wlasnie mala Zoska... Caluski sla Zoski tej starszej z kafe :*

Co do imion Zosia bardzo ładne ! Justyna tez jest fajne !:* mi moje imię tez nigdy sie nie podobało aż do liceum .. Weronika :) nie znosiłam jak ktoś mówił mi " Wera "" jak stara babcia ;/ Werka Werus juz mi sie podobało. A teraz z czasem mi sie bardzo podoba , jest tez mało spotykane. Córkę chciałabym nazwać Amelia- "Amelka ":) :) jeszcze Hania i Emilka taz mi sie podoba a siostra ma w klasie Zosię i ona takie by imię chciała dla maleństwa mego hehe. Jeśli miałaby być syn jeszcze nie jesteśmy zdecydowani:P a wy jakie macie pomysły??:)

Gość Miti
Witajcie! Gratulacje dla nowych dziewczyn! I powodzenia na dzisiejszych wizytach

Mój lekarz zabronił jazdy na rowerze ale on mi wszystkiego zabrania :) a co do kota to teście mają. Ulubieniec rodziny. Śmiejemy sie ze to jest synuś mojego męża. Bo jak tam jestesmy to od razu przychodzi i sie popisuje. Dosłownie :) kula sie miałczy i zaczepia mojego meza. A mój B kiedys powiedzial ze kocha go tylko o jeden % mniej niż mnie :D czasami on chce jechac do rodziców tylko po to by pobawić sie z kotem . Co do imion to juz dawno mamy wybrane. Marysia i Filip. Mam siostrę Marysię jest bardzo dobrym człowiekiem i przy tym jest bardzo ładna. Airina mysle o tobie intensywnie:) a raczej o twojej wizycie. Trzymam kciuki.

Gość Ewelinaaa111
Witam :) ja tez córkę nazwałabym Amelia, ciagle to imię za mną chodzi :) od zawsze mi sie podobało :) synka nazwaliśmy Fabian, jeśli bedzie drugi to moze Natan? Zobaczymy :) airina czekamy na wieści z wizyty :) ale mam dziś okropny dzień... Pokłóciłam sie z mężem i pół dnia przepłakałam... Mam nadzieje ze nie zaszkodzi to maleństwu... Ehhhh... Okropny mój maz był dzisiaj... Ciagle sie mnie czepia o wszystko... A wie ze jestem w ciazy i nie powinnam sie denerwować.. :( jutro o 11 wizyta... Mam nadzieje ze wszystko super.. Nie moge sie doczekać.. Co do toksoplazmozy juz kiedyś przeszłam ja bo w pierwszej ciazy miałam to badanie. Zreszta nie mam kota ani psa teraz, wiec sie nie martwię. Dziewczyny jak z podrobami jecie moze? Ja z wątróbki zrezygnowałam ale ostatnio gotowałam rosół i pełno żołądków zjadłam... Mam nadzieje ze nic nie zaszkodzi :p

Gość Claudiie90
Ooo zaczął się temat imion :P dołączę się :P chociaż jeszcze nic nie wiadomo ;P z mężem juz ustaliliśmy tzn mąż ustalił dla córki :P Zuzanna lub Marika :) a jakby był syn to Ja Chciałam dać na imię Mikołaj :) albo Antonii :)

Gość Miti
U nas dla dziewczynki będzie Marysia a dla chłopczyka Maciuś albo Mikolaj

Gość Justa225
Claudie co u ciebie? Jak objawy o przeczucia? Myślisz ze się udalo? :)

Gość Łucja1988
Juz po......jupiiiiii ciaza potwierdzona, nie potrzebnie sie tak balam, bylo miło i wesolo. Termin mam na 4.08.2016r. Jest ok nastepna wizyta 7stycznia pozdrawiam Was sierpniowe ciężarówki

Juz sie melduje :) A wiec tak .. Opowiem wam wizytę ., lekarz super ale dzis chwile zgrozy przeżyłam :P bada mnie i bada i nic nie mówi .. Potem mówi bym dała rece pod biodra i sie uniosła bo musi cos dokładnie sprawdzić .. Ja juz czerwona z nerwów cała i mowię mu " panie doktorze proszę cos powiedzieć bo odpłynę zaraz .. Bije serce ?"" On cisza .. Po chwili " serce jedno bije ale.. Nie wiem czy nie bije drugie "" o kurczę :) ale mówił ze cieżko mu na 100 % potwierdzić a za razem wykluczyć bliźniaki ale bardzo prawdopodobne . Mam przyjść za tydzień by mógł na 100 % cos powiedzieć ale sama widziałam 2 pulsujące punkty .. Niesamowite :) ale nie chce sie tez nakręcać . Póki co wszystko prawidłowo , zlecił badania założył kartę ciazy , i przepisał luteinę by progesteron podtrzymać. Jestem w szoku ale cieszę sie ze wszystko dobrze !! Mówił tez ze czesto jest tak Że drugi zarodek moze sie wchłonąć ze taka natura ale pierwsze serduszko wszystko dobrze!!:) a wiec 17-tego idę znow :)

Airina SUPER!!!!!!! Jak sie cieszę :D masz zdj? Wstaw na prywatne forum w galerii.....

Gość reox
Arina, nieźle...czyli jest duuuża szansa że nosisz w sobie dwa dzieciątka. Super. Wspominałaś, że u Ciebie w rodzinie dużo bliźniąt:-) Łucja, fajnie że u Ciebie wszystko w porządku. Muałaś usg robione?