Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julia83

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja cz.2

Polecane posty

Gość gość
Malena i Julka najlepsze życzenia urodzinowe :-) Kinia korzystaj ile wlezie :-) Dziewczynki i ja miałam usg dopochwowo do konca ciąży żeby kontrolować szyjkę, ale mnie zupełnie nie bolało i nie powinno być bolesne. Miałam bardzo delikatnego doktora, nie pchal tej głowicy na chama tylko dosłownie przykladał ze tak powiem do krocza..a mam porównanie z pranetalnym tym w połowie ciąży jak poszłam potwierdzić /wykluczyć "diagnozę" to bolało jak pierun :( Nadzieja78

Gość MiśkaD
Nadzieja- to usg dopochwowe w celu lomiaru szyjki tez mnie nie boli, bo prawie w ogole glowicy nie wprowadza do srodka tak jak piszesz. Ale to usg dopochwowe, gdzie ogladany byl maluszek miedzy 12 a 20tc niestety juz bolalo. Jednak wszystko jest bardziej ukrwione itd, do tego "nieuzywane" ;) wiec naprawde tego bardzo nie lubilam ;) X Kkiniaa- uwielbiam Cie :)

Biedronka,Iza Gratuluje narodzin dzieciaczkow i zycze wielu cudownych wspolnych chwil:) Dziewczyny czy D-dimery w ciazy moga byc podwyzszone? Ponoc norma jest do 500 a ja mam 805 i nie wiem czy to norma w ciazy? Pisalam tu niedawno zalamana ze mam duzego krwiaka 5cm na prawie 4cm,taka diagnoze z adnotacja "ciaza zagrazajaca poronieniem" postawil mi lekarz wszpitalu na IP. Tak sie zlozylo ze nastepnego dnia mialam termin w centrum diagnostyki prenatalnej i dr po dluuuugim dokladnym badaniu poinformowala mnie ze nie mam zadnego krwiaka. Do dzis jestem tym skolowana i zachodze w glowe dlaczego ten dr z IP az tak sie pomylil czy jakims cudem wielki krwiak w ciagu doby zniknal? Mam na pismie oba te wyniki....we wtorek bede miala usg u mojej gin,zobaczymy co ona zobaczy.. Dziewczyny prosze podzielcie sie waszym doswiadczeniem i wiedza na temat tych ddimerow w ciazy..biore aspiryne 100od poczatku ciazy a zastrzyki z heparyny dr mi odstawila w 14tc bo przeciwciala antykardiolipinowe sie unormowaly i sa na granicy. Tylko tez nie rozumiem bo miesiac temu byly lekko podwyzszone te Igm a teraz sa lekko podwyzszone Igg... Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Gość gość
Hey! To ja Doremido. Spóźnione życzenia dla mamusiek i dla urodzinowych dziewczyn naszych :) wielkie GRATULACJE dla Biedronki i Izy :) Czekam z niecierpliwością na kolejne maluszki (i dzieciaczki od Porzeczki :) oraz ciąże! U nas super :) Za nami 1 dzień mamy (cały dzień ryczeć mi się chciało) i też tak mam jak piszecie ryczę często ze szczęścia :) Dziś mój synek ma 4 miesiące!!! Od 10 dni przewraca się na brzuszek (czasem mu rączka utknie po brzuszkiem ale staram się mu w tym nie pomagać:) duzo gaworzy i rozwija sie bardzo dobrze. Jedyne co to byliśmy na szczepieniu i mało przybiera....było ponad 25 centylem potem poniżej a teraz jest na 10....na 4 miesiące wazy tylko 6100. Nie wpadam w panikę bo ja też byłam drobna i malutka ale jego waga urodzeniowa to 4890 to oznacza ze w miesiąc 5500 średnio przybiera....a je często i dużo (tylko noce prawie cale już przesypia co w jego przypadku nie za dobrze ...wiec od 2 dni równo po 17 tyg dostaje za rada p dr marchewkę :) ma go trochę utuczyć he he 1 dzień się krzywił ale kilka łyżeczek zjadł. 2 dzień już lepiej nie wypluwał nawet i językiem nie wypychał a dziś 3 dzień zjadł prawie pół małego słoiczka :) oczywiście mleczko tez :) ale przechwaliłam jego zasypainie bo teraz płac codziennie i jak łóżeczko poczuje to koniec...40 mi schodzi na uspokajaniu go i odkładaniu...

Gość gość
Ktoś pytał o usg. Ja miałam prawie zawsze badanie szyjki (bo mi się skracała przez usg dopochwowe) a on 1 prenatalnych małego przez powłoki. Mnie tez to nie bolało (gorzej z badaniem ręcznym :) bo przed porodem coś tam lekarz sprawdzał....sprawa następna jeśli chodzi o raczkowanie (bo ten temat się przewinął) jest to tzw motoryka duża.....i ona nie wpływa na umiejętności takie jak np. jada na rowerze, koordynacja ruchowa (bo to też jest duża motoryka) tylko na małą własnie (wycinanie, rysowanie itp) chcąc dziecko w tym podciągnąć warto własnie wspierać dużą motorykę :) A do raczkowania dziecko też można trochę zachęcać :) Kolejna rzecz to już pytanie: Zrobił mi się taki guzek miedzy noga a wargami sromowymi, jest to wielkośc***estki od wiśni i zaczerwienione ....muszę iść w pon do lekarza....któraś coś takiego miała? Doremido

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Gość gość
Zacina

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Gość gość
Zacina

Julia, Malenka! Wszystkiego najlepszego! Trochę późno, ale szczerze:) ... Zdróweczka!!! Ja 3 dni prawie wyciete z zyciorysu, mam straszne migreny, nic mi nie pomaga.... W środe kolejna wizyta, może juz będę znała płeć. Dziewczynki, wyniki moczu: ciężar właściwy 1,013, norma 1,015. To chyba nie aż takie straszne? Czy wysiądą mi nerki ? :) Buziaki!

Gość Syllkaa
Doremido ja mialam kiedys zapalenie gruczołu bartholina.może to tez to samo? juz nawet nie pamietam co na to stosowalam bo bylo to kilka lat temu

Gość gość
Sylka tez czytałam ze to moze być to....czesto po porodzie moze cos tam się zatkac.. To odpowiada za produkcje i doprowadzanie sluzu ponoć...no nic jutro zadzwinie do dr i sie umowie...

Gość gość
Up

Syllka kolejne pytanie do mamy wcześniaka:) Czy to prawda, że szczepionki skojarzone dla wcześniaków są bezpłatne? Jakie podawałaś Kubusiowi? Xxxx Malena wszystkiego najlepszego. Co z bilirubiną? Na jakim jest teraz poziomie? Xxxx U nas cd z krwią w kupie. Jednak trzeba będzie małego przeleczyć. Boję się żeby nie wpadł w anemię przez to. Xxxx Nadziejko co słychać u Luizki? Kreacja kupiona? My dzisiaj jedziemy po strój dla naszego kawalera na chrzciny;)

Gość gość
Zuzka 1212 czy dużo u twojego dzieciaczka jest tej krwi w kupie ?czy jest ona tez śluzowata czy nie ?w kierunku czego robiłaś badania?Pozdrawiam

Zuzka1212 my mieliśmy za darmo z dodatkowych szczepień TYLKO szczepienie przeciwko pneumokokom. My wybralismy szczepionki skojarzone i musielismy za nie placic jakoś chyba 110zl i to są te co wedlug karty szczepien sa w 4dawkach teraz bedziemy mieli ostatnia

Julka i Malena..spóźnione sto lat :))) Julka trzymam kciuki za WAs, to juz niedługo :))))ale to zleciało co? Biedroneczko jak sie macie? :) NAdzieja - jak Twój starszak? rozpieszcza juz siostrzyczke? ;) Mamusie karmiace cycem, kirdy zaczelyscie wprowadzac cos poza swoim pokarmem? pisza ze po 6ym miesiacu... my w polowie 5go i zaczelam dawac Franusiowi wode....niby nie ma potrzeby jak cyckuje ale troszke daje. Od czego zaczynalyscie wprowadzanie pokarmów?

Zosia nigdy nie robiłam badania ddimerow. Co to w ogóle jest i po co się robi? Doremido fajnie już u Was:) Biedronka co słychać? Jak karmienie idzie? Lucy ciężar właściwy masz w normie wiec się nie martw. U mnie ostatnio był 0.02 ponad normę to lekarz nawet tego nie komentował. U mnie ok. Cały czas chodzę na fitness. Tylko teraz te ćwiczenia wydają się być o wiele trudniejsze:) ale jak zwykle cudownie się po nich czuje. Myślałam ze w 9 miesiącu będzie mi ciężej funkcjonować, a nie jest tak zle jak sobie wyobrażałam póki co. W nocy to już w 6 miesiącu było trudno przekręcić się z boku na bok i bolały mnie biodra także nie widzę różnicy. Jedyne co to zdecydowanie mniej chodzę, ale i tak wychodzimy ze znajomymi do restauracji czy do parku posiedzieć wiec aktywnie spędzam czas. Basik, Kiniaa, malamii co u Was?

Piksi no u mnie już tuż tuż a ja dalej tego nie czuje!!! Nie wydaje mi sie ze to ja będę rodzic za chwile :P Dlatego pewnie nawet sie tym nie stresuje. Pierwszy raz tak mam w życiu ze nie przeżywam ważnego wydarzenia. Może to i lepiej... Ale dziwnie mi z tym. Piksi a Ty podajesz już inne pokarmy oprócz mleka? Czy tylko wodę na razie?

Gość malena5
Zuzka, nie wiem jaki teraz jest poziom bilirubiny u małego. W środę mamy wizytę szczepienną, to zobaczymy co pediatra powie. x Julka, ja tak jak ty, w ogóle nie czułam, że temat porodu mnie dotyczy. Zero stresu, byłam z nastawieniem co ma być to będzie. I powiem ci, że mi to pomogło ;) x Kupiłam dzisiaj chustę, bo mój mały po kilku minutach spaceru wybudza się i płacze. Teraz wprowadzimy chustę, bo on uwielbia w pionie być.

Gość 9:26 - kupka jest czasami śluzowata, a czasami nie. Jednego dnia krwi jest malutko, a drugiego aż skrzepy! Było kilka dni przerwy i to był czas kiedy byliśmy na badaniach w szpitalu. W morfologii czysto ale z posiewu kału wyszła klebsiella:( pediatra stwierdziła, że skoro już się uspokoiło to wystarczy dicoflor. Ale gdyby się powtarzało to niby na tą bakterię działa nifuroksazyd. Jutro może na szczepienie pójdziemy to poproszę żeby wypisali receptę. Xxxx Syllka bardzo możliwe, że Cię naciągnęli. Rozmawiałam ze znajomą rano. Ona ma wcześniaka prawie rocznego. Szczepionki skojarzone miała za darmo i pneumo też. Czytałam na necie, że przychodnie różnie do tego tematu podchodzą. Zobaczymy co mi jutro powiedzą.

Gość gość
Zuzka :-) Piksi :-) u nas dobrze:-) Luiza robi sie coraz bardziej kontaktowa i brat coraz częściej do niej zagląda:D bardzo mnie to cieszy i wzrusza widok, jak do niej nawija a ona śmieje sie w głos aż piszczy ...;-) Jutro idę do lekarza po skierowanie na rehabilitacje. Mam wrażenie ze kręgosłup chwilami mi się rozszczepia..chustę mam elastyczną a przy tej pogodzie za długo w niej dziecka nie ponoszę a nadal rączki grają główną rolę.. Ubranko na chrzciny prawie kompletne. Zostało kupić bodziaka, skarpetki i opaskę;-) X Zuzka współczuję tych problemów z kupką. Miejmy nadzieję ze Nifuroks.pomoże. A jak z przepukliną? X Piksi ja tez daje mojej wodę, teraz wypija między karmieniami po 30-40 ml ze trzy razy dziennie. Tylko ze my jestesmy na mm. X Pozdrawiam wszystkie dziewczęta Nadzieja78

Nadziejko z przepukliną cisza. Już ponad mc się nie pokazała i mam nadzieję, że się nie pokaże. Powiem Ci, że ja od cc też mam bóle kręgosłupa. Najgorzej w nocy kiedy śpię na brzuchu. Nie wiem o co chodzi ale tylko wtedy. A Ty korzystaj z rehabilitacji żeby nie było gorzej. U mnie pewnie też noszenie tego mojego ciężarka wychodzi:) Na chrzest kupiliśmy granatowe spodnie, białą koszulę i granatową muszkę;) jeśli pogoda się popsuje dokupię sweterek. Aaa jakie piękne sukienunie były... Nic to. Sukienka może jeszcze będzie;)

Wiem, że są dziewczyny, które jeszcze czasem myślą o mnie... Dlatego zdecydowałam się w końcu napisać kilka słów o sobie... Pojawiła się w końcu dziewczyna, która zechce nam pomóc. Musi mieć wykonane jeszcze pewne badania, ale ja mam nadzieję, że wyjdą dobrze. Drżę tylko, bo brakuje mi jeszcze pewna kwota. Dlatego proszę o kciuki za badania i za to, żeby udało mi się znaleźć sposób na zgromadzenie brakującej kwoty. Pozdrawiam wszystkich :)

Gość gość
Ku