Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nicola987

Operacja tarczycy

Polecane posty

Gość gośćona40
Nicola to prawda stres potrafi rozregulowac organizm. Naprawde sie nie martw bo szkoda Twojego zdrowia. Wyśpisz sie w czasie narkozy a potem juz będzie z górki :) Pamiętam swoje obawy po przebudzeniu jak ja będe jadła, czy jedzenie mi nie wyleci :D przez dziure w szyi, a potem sie zwijałam ze smiechu sama z siebie ...bo przełkłam jak zawsze :)

Gość gość smutna
Ja tez się boje strach ludzka rzecz tylko my z nikola to aż do przesady u mnie juz tylko 9dni. Stres meega

Ja jestem panikara..nerwice lekowa mam stwierdzona od ok 2lat ona sie nasila zaleznie od danej sytuacji. Ja glupia naczytalam sie o powijlaniach typu goraczka cisnienie jrwitoj itd dlatego tez stach jest wiejszy i to na mije zyczenie..

Gość gość smutna
E to ja tez mam nerwice i nadwrażliwość jelit jak się denerwuje to mam biegunkę ale ja tyle co wiem o powiklaniach to tyle co dr powiedzial dalej nie czytam bo po co. Już i tak wystarczająco jestem nakręcona. Juz spać ie mogę a to jeszcze tydzień ponad

Gość gośćona40
Wiadomo ze lekarz musi poinformowac tez o powiklaniach ale to jest podobnie jak ze skutkami ubocznymi przy łykaniu jakiegos leku- u jednych wystepuje a u innych nie. Dlatego nie ma co czytac, kazdy jest inny a Wy musicie myslec pozytywnie. Będzie dobrze. Smutna ja mam podobnie jak Ty z nerwami też latam.... Nicola teraz pomysl o czyms przyjemnym i idz spac...i szybko wracaj by do nas napisac. I pamietaj o :)

Gość gość smutna
Jak masz podobnie to jak w szpitalu sobie dałaś radę ? Powiedz mi jak to jest szybko się dochodzi do siebie bo mam małe dziecko a wiadomo przy takim dużo roboty

Dostalam w nocy okres pojechalam normalnie spakiwana do szpitala Profesor powiedzial ze musimy przelizyc termin operacji i nowy termin mam 11 stycznia. Irdynator powiedzial zebym wziela cos na uspokijenie bo ten okres to wynik stresu..in tylko popatrzyl na mnie i jyz wiedzial jak sie boje. Mowi ze rozne rzeczy sie dzieja ze stresu. Sama na siebie zla jestem ze tak panikuje bo i tej porze bylabym juz po zabiegu..

Naprawde trzeba sie starac nie denerwowac nie myslec bo w ostatniej chwili wszystko moze sie pokaplikiwac ja jestem tego przykladem.

Gość gość smutna
Współczuję oby ze mną tak nie bylo a co brać na to uspokojenie jak zobaczyłam ze ty napisalas to aż balam sie czytać. To kochana razem tego 11 edziemy tyle ze ja na 2dzin bede miec operacje 12

Ja bede miala w ten sam dzien..teeaz sobie mysle gdyby nie te moje nerwy i panika byloby po wszystkim. Mialabym to za soba. Powiedzial zeby isc do rodzinnego lekarza po recepte lub kupic cos ziolowego w aptece. Powiedzial ze gdyby mogl to on by mi wypisal recepte.

Gość gośćona40
Goscsmutna...ja przy nerwach tez latam do łazienki ale tak przy codziennych klopotach. Gdy mialam problemy z bylym partnerem to z lazienki nie wychodziłam. A ze szpitalem to bylo jakos inaczej. Oczywiscie ze jakos tam przezywałam ale to nie były jakies straszne nerwy. Nastawiłam sie ze musze wszystko przejść by byc zdrowa dla dziecka . Nie widzialam innego wyjscia. Przypomnialam sobie jeszcze o jednej rzeczy, jakas pani w poczekalni mi mowila by sie nie denerwowac bo potem ciężej jest sie obudzić. I tak wlasnie skojarzylam starsza kobiete ktora byla operowana na innej sali i jak mnie lekarz obudzil to do niej jeszcze długo wołali. Nie wiem czy to faktycznie prawda ale teraz sobie zdalam z tego sprawe Nicola ...szkoda bo mialabys to juz za sobą ale co zrobić

No wlasnie a tak jeszcze tydz..ale z drugiejbstrony moze nawet lepiej bo przynajmniej przekonalam sie ze nerwy to nic dobrego nie wroza..a tylko pogarszaja. Teraz wezme leki na uspokijenue tak jak dr zalecil i caly czas sobie miwie glupia jestem przeciez obi nie chca krztwdy zrobic a pomoc i ze jesli nie wtna to bedzie tylko gorzej bo guz rosnie. Niema na co czekac ciotja tak zwlekala to juz chyba 3 operacje miala i oszpecona szyja (chociaz te blizny to wiadono nahmnuejszy oriblem) najwazniejsze aby sie go pozbyc..

Gość gośćona40
Nicola...pewnie ze nie chca krzywdy zrobic- i tak trzymaj

Mam nadzieje ze tym razem cos do mnie dotarlo i przestane panikowac. Moj wujek tez nial mie dzisiaj operacje ale tez zostala odwolana bo chca szczepionke na zoltaczeke przypominajaca (wujek panikarz jak ja hehe) moja suostre czeka operacja usuniecia guza krtani i wogile sie nie boi..

Mam nadzieje ze tym razem cos do mnie dotarlo i przestane panikowac. Moj wujek tez nial mie dzisiaj operacje ale tez zostala odwolana bo chca szczepionke na zoltaczeke przypominajaca (wujek panikarz jak ja hehe) moja suostre czeka operacja usuniecia guza krtani i wogile sie nie boi..

Tak sobie mysle ze przeciez nie tylko ja mam operacje narkoze itd dzisiaj byki na rozne operacje przyjmowani i tacy wyluzowani tylko ja taka..

Gość gośćona40
Jak to mowią...tylko spokoj moze nas uratować... :) To siostra odwazna :) No i dobre podejscie , bo isc i tak trzeba by bylo lepiej ,a nie gorzej

Ona ma taku charakter ze niczego sie nie boi..dzisiaj przyjechala mi mowi jaka Ty glupia jestes czego tu sie bac ja mam powazniejsza operacje i sie nie boje przeciez wyciac musza a narkoze jyz 2 razy miala to sie nie boi. Mowi zeby tylko to rak nie byl to bedzie ok.

Ty tez juz mialas 3 narkozy..i wybudzilas sie..moja ciotka teraz bedzie miala 6 i miwi ze sie nie boi mimo tego ze ma cos ze sercem bo mowi ze gdyby bylo zwieks one ryzyko ze nie obudzi sie to by jej powiedzieli albo nie dalu zgody na operacje..

Gość gośćona40
Tak, mialam 3 i to zaden problem, ja wole wszystko przespać i nic nie wiedzieć :) I z jednego sie ciesze ze przy operacji glowy nie bylam wybudzana, bo juz o kilku przypadkach slyszalam ze lekarz rozmawia z pacjentem przez kilka minut w trakcie oper.

Gość gość smutna
U mnie dzis tydzień po miesiączce jak za tydzień pojadę będzie 2tygodne wiec moze nie dostane tak szybko nie cos dusi coraz mocniej ledwo przełykam oby do poniedziałku

Jak to nie bylas wybudzana?? To jak obudzilas sie??? A tak z ciekawisci ile godz trwala operacja.. Ja dostalam podobno z nerwow za wczesnie mysle ze nie dostaniesz:) mnie troszke gardlo pobolewa i lekki kaszel. Maz zarazil mnie mam tydz na wygrzanie sie i wyleczenie..

Gość gośćona40
Nicola ...slyszalam juz o przypadkach kiedy lekarze na chwile wybudzaja pacjenta w trakcie operacji glowy by sprawdzic jak usunac guza by nie uszkodzic waznych osrodkow w mozgu. To pomaga , by potem nie wystapily np. klopoty z mową ,czy niedowłady. Dlatego sie cieszylam ze mnie to nie spotkało - wolalam wszystko przespac ( oper.6 godz.) A przy tarczycy oper.trwala ok 1.5 godz

Gość gość smutna
Wydaje mi się że guzy uciekają z nerwów ciągle się boję ze nie wrócę

6 godz to dlugo ale najwaznuejsze ze wszystko przebieglo bez komplikacji. Ja jeszcze nie wiem ile bedzie mnie iperowal ale zapytam tak mniej wiecej napewno wie. Na usg widzi jak wyglada tarczyca jak jest polozona itd. Ty to juz przeszlas wspolczuje.. Snutna tez tego sie boje ale musimt zmuenic bastawienie bo to nic dobrego juz sie o tym przekonalam teraz Boga prosze aby dal nu sule i wiecej wiary.

Gość gośćona40
Przewaznie jak slysze po znajomych to tez mieli operacje mniej wiecej ok 1.5 godz

Gość gość smutna
Trzeba już mniej myślę ale wracam myślami oj szybko zleci i wrócimy ja muszę wrAcać bo mam szczepienie wizyty u specjalistów z dziećmi i w lutym echo u bobasa czy wszystko już ok zresztą nie poddam się tak szybko wrócę do swoich facetów

Mozliwe ze miha operacja tez tyle potrwa..1.5 gidz to nie tak dlugo.. Smutna ja tez nie moge sie piddac niw dawno wyszlam za maz mam mala coreczke ktora ma 2 latka musze z nia na qizyte kibtrola jechac do neurologa i endokrynologa bo jeszcze bie chodzi. A Twoj synek ma wade serca???