Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nicola987

Operacja tarczycy

Polecane posty

Gość gość smutna
To masz lepiej bo ja się napatrzylam i już mam dość operacja może o 10 a nic na uspokojenie nie chcą mi dac już i u mnie stres

Gość gość Iwa
Trzymajcie się dziewczyny!!! Myślami jestem z Wami na sali operacyjnej!!!!

Gość gość Iwa
Nicola, bardzo się cieszę, że masz już to za sobą. Przeżyłas narkoze, wybudzilas się, dzielna Dziewczyna, a skoro profesor jeden płat zostawił to znaczy ze w histopatologii wyjdzie wszystko ok :-) On już podczas operacji potrafi ocenić czy to nowotwór złośliwy czy nie. W moim przypadku ciał wszystko i hist pat potwierdził słuszność jego decyzji. Odpoczywaj,.A kiedy do domku?

Gość gośćona40
Nicola...super ze juz po, teraz juz z gorki ;) Smutna tez moze wkrótce sie odezwie :) Teraz odpoczywajcie , zycze zdrówka i szybkiego powrotu do domku :D 🌼

Dziękuj za wszystko:) za słowa pocieszenia cierpliwość i poświęcony czas. Zdziwilam sie ja mąż powiedzial Profesor usunal Ci jeden plat to mowie fajnie zapomniał sobie. Msz mówi ze nie tylko ze w czasie zabiegu stwierdził ze plat zdrowy jest i szkoda mu bulylo usowac bo to zawsze jakiś tam hormon produkuje. Mówi ze w jego ocenie zle to nie wygląda bo to oglądal ale na wynik trzeba czekać..

Mówią ze jak będzie ok to w piatek. Jutro ma byc laryngolog..co najlepsze mimo 2 nocy nieprzespanych po narkozie tylko przetarlam oczy i bylam wybudzona:)

Gość gość smutna
Ja dziś do domu usunął całą tarczyce mówił ze było trudno ze aż daleko siegala ladnie mowie nie chrypie i wyganiają do domu

Gość gość Iwa
Gosc smutna, ja w drugiej dobie po zabiegu już byłam wypisana do domu. Jak jest tylko wszystko ok to nie trzymają w szpitalu. No ja też niestety oddałam cala tarczyce bo nie było innego wyjścia, ale jakoś sobie bez niej radzę juz dwa lata ;-) Nicola miałaś szczęście że ocalał jeden płat. Teraz dziewczyny krótka rekonwalescencja i powrót do normalnego życia.

Gość gość smutna
Ja w pierwszej dobie wyszłam i myślę ze trochę wczesnie

Gość gość Iwa
Skoro Cie wypisali to pewnie jest wszystko ok.Wypoczywajcie Dziewczyny, nie dzwigajcie swoich pociech bo nie wolno nic podnosić. Dla mnie nawet czajnik z wodą był zbyt ciężki i odczuwałam w szyi lekkie ciągnięcie i ból. Dbajcie o siebie!!!

Gość gość smutna
Iwa mam delikatne mrowienie rak i nóg al niby jest ok poziom wapna bo sprawdzali mi powiedzieli ze mogę dźwigać wszystko robic nie chcieli dac zaświadczenia ze jestem niezdolna do opieki zby mąż mogl wziac udalo się wydębić 10dni a później mogę dźwigać nawet 35kg

Gość gośćNicola987
Lwa myślisz ze dobrze ze jeden plat tarczycy usunęli??? Do mnie jak przyszedł mąż na pooperacyjna i powiedzial ze mam usunięty lewy plat to mowie fajnie zapomniał sobie ale mowie jak to możliwe skoro bylo wpisane ze usowa cala a mąż mówi ze szkoda mu bylo usowac bo plat jest zdrowiutki tylko na tym lewym guz byl ale ze ogólnie tarczyca ladna byla i ze nie widział nic poważnego ze wezly ok. Ja mam jeszcze chryne mam nadzieje ze nic nie zostalo uszkodzone.. Zobaczymy co lsryngolog powie. Smutna to bardzo szybko Cie wypuścili..a laryngolog nadal Cie?? U nas trzymają 3 doby po operacji Profesor operuje we wt a w czwartek laryngolog ma konsultacje szpitalne. Cieszę sie ze mamy to juz za sobą:) Mi dali wczoraj tylko jedna tabletkę wapnia to może nie spadł aż tak dużo..

Gość nicola987
Smutna dziwne ze nic nie mówili o dźwiganiu..nam Pan dr mowil żeby nie dźwigać nie schylać sie i nie robic gwałtownych ruchów Glowa bo to jednak wszystko jest świeże..

Gość gość smutna
Jak chciałam zwolnienie to 10 dni później wszystko wraca do normy ale mąż i tak dłużej posiedzi

Gość gość smutna
Nikola ty w domku czemu tak długo Cię trzymają

Gość nicola987
Smutna od wczoraj jestem w domu. Przyszłam w pon zrobili mi badania we wt operacja a w czwartek do domu:) wydaje mi się ze krótko bylam. Laryngologa mam juz za sobą jest ok nic nie zostalo uszkodzone:) dzisiaj juz zapomniałam o euthyroxie..:( pewnie dlatego ze nie jestem przyzwyczajona do leków mam tez wapń i lek na osteoporoze

Gość gość smutna
Czemu wapń i na osteoporozę leki. Pamieasz ze euthyrox pól godz przed posilkiem trzeba brac a jak będziesz jechac na badanie to wcale nie bierz

Gość Nicola987
Tak wiem mówili ze euthyroks zawsze na czczo. Bo po operacji często spada poziom wapnia nam badali po operacji teraz mam mię kontrolowany wapń za tydz później za 4 tyg i tsh. Nie wiem po co to dają ale kazdy kto nią usowana tarczyce miał podawany a później zapisany do domu lek..moze zwiększa sie ryzyko zachorowalności czy cos..

Dziewczyny chciałam zapytać czy wy może dostawalyscie zastrzyki przeciwzakrzepowe??? Bo mi nic nie dali

Gość gość smutna
Ja nie dostałam

Gość gość Iwa
Ja też nie.

Pytam dlatego ze Pani ktora miala przedemna operacje to dostala. Chybaze cos bylo nie tak..

Gość gość smutna
Ja zastrzyk dostałam po cesarce. Niola jak sie czujesz jak rana? Iwa a ty jak odetchnęłaś z ulga ze ok wyniki super oby tak dalej. Ona 40 a u ciebie co słychać?

Gość gość
Tarczyca zazwyczaj jest to nieprawidłowa reakcja na stres w życiu prywatnym, która została przerzucona na dzieci i teraz powraca. Nadmierna zazdrość, obrażanie się, posiadanie dużych ambicji. Nie akceptowanie traumatycznej sytuacji, nie akceptowanie bólu, rozpad pragnień w związkach. Zaczerpnięte z bloga http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość Nicola987
Po cesarce tez mialam zastrzyki w domu tez sobie robilam przez kilka dni. Ogolnie nie jest zle myslalam ze bedzie gorzej. Lekow przeciwbólowych nie biore. Szwy troche ciagna i w zasadzie nic nie robie dlatego ogromne nudy. Blizny nie widzialam poniewaz nie lubie ale widzial maz Pani z ktora lerzalam lekarza pilegniarki i wszyscy mowia ze blizna super zero opuchlizny jest tylko lekko zaczerwieniona. Ordynator mowi ze blizna bedzie prawie nie widoczna..:) Twraz cierpliwie trzeba czekac na wyniki z histopatoliogi oby nie bylo zadnych zmian..A jaku Ciebie Smutna??

Gość gość smutna
Tez nudy ja swoja widzę bliznę bo chodzę bez opatrunku szybciej sie goi i tak mi kazali jest mala. Ale ja mam w nosie jaka bedzie aby wszystko bylo ok i sie goilo szybko i wynik ok. Dzis mam straszny bol brzucha chyb jelitowka mnie dopadła

Gość gość smutna
Nikola jaka dawkę ethyrox masz?

Mi yez mowili ze lepiej jest chodzic bez opatrunku ale ja nie cjodze bo moje dziecko jestvzbyt ciekaee i wiem ze wczesniej czy pozniej nie spodziewaniebpociagnelaby za szef. Ja tezcwogole blizna sie nie przejmuje bedzie widac to bedzoe wazne by zdrowie bylo. Narazie mam 37.5 ale dawka moze sie zmienic. A Ty jaka masz??