Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiaa654

Wspólnie czekajmy na 2 kreseczki, w końcu się uda!

Polecane posty

Gość Czytelniczka24
Hejka!! Kasiu gratulacje :) Madziu to pięknie:) doktorka dała posłuchać bicia serduszka?? A mam takie pytanie, jak u Ciebie wyglądała droga do tego 8 tc?? Tzn kiedy pierwsze kiedy drugie? India 9 tak ja dziś miałam wizytę :) Aniu ja też brałam duphaston w lutym kiedy z mężem się stałam . CLO od 4 -8 dnia albo od 3-6 już dobrze nie pamietam i dupha od 16 dc podajże. viola150 o co się z mężem pokłócilaś? Powinien być wdzięczny ze z jego babcią siedziałaś w szpitalu. U mnie hymm, 6 tc, pokazywała mi pęcherzyk, zarodek i takie malusieńskie serduszko ale ja nie widziałam, mowiła , że bije :) I co najważniejsze kazała - 12 tyg wytwarza się łożysko więc wszystko może się zdarzyć. Oczywiście kwas , odpoczywać i zero stresu! Najgorsze jest to że powiedziała że mam grzybice, jakieś 3 globulki mi przepisała....

Gość India9
Magda, Czytelniczka - super wiesci :) gratuluje :) Minka - dziekuje za snieg na weekand. Ty to jestes solidna firma :) Ale sie ciesze, ze to juz weekand :D

Ja też dzis sie poklocilam z mężem. W ogóle dzis mam ciężki dzień. Mała mnie denerwuje mimo ze jest grzeczna i plakac mi sie chce przy najmniejszej glupocie. Czy u was tez jest tak mało ludzi na dworze jak u mnie? Mieszkam n sporym osiedlu (domy, segmenty, bloki ) i dzis bylysmy ponad godzine na spacerze i nie spotkalysmy nikogo! Mieszka tu z 700 osób i nie było nikogo. To jest przerażające

Gość Magda0816
Czytelniczka , nie zrozumiałam twojego pytania? A ty jak po wizycie u ginekolog ?

Gość kla
Cześć dziewczyny! Mogę się dołączyć? Mam już synka (21mies.) o którego staraliśmy się 8 miesięcy :( mam nadzieje że teraz będzie łatwiej i obejdzie się bez leków i wszystkich badań. To będzie nasz pierwszy cykl starań, ale jakoś się nie nastawiam że się uda.

Czytelniczka , przepraszam ale zacina mi się strona i widziałam pół twojego postu , cieszę się ze wszystko jest ok :-) Nie rozumiem twojego pytania ?( droga do 8tg, kiedy pierwsze kiedy drugie ) ????????

Madziu chodziło mi o to że do tego 8 tygodnia ile razy byłaś na usg ? I w których tygodniach ? U mnie grzybica ;( , 6 tc , pika serce chociaż nie widziałam , coś mi pokazywała ale ja się nic nie znam... U mnie termin na 16. 09. 2016 Aniu zimno jest i ludziom nie chce się wchodzić z domu , niestety, U mnie też śnieg

Ta znajoma co urodziła dzis to rodziła 1,5 godziny!!! Tylko pozazdrościc

Gość Minka23
Ja tez wlasnie sie poklocilam z moim P:O Ehhh Ania moja kolezanka urodzila w ciagu pol godziby od przyjazdu do szpitala:) Ale patrzac jak niektore rodza po kilkanascie godzin to te 1.5 godziny to jest pikus:)

No ja od odejścia wód 40 godzin... po 30 godzinach dostałam oxytycyne i urodziłam w 10 godzin w strasznych boleściach

Ania 40 godzin?:O o kurcze, ale musialas sie wycierpiec:( Ale dla widoku zdrowego dziecka jestem sklonna rodzic nawet 2 dni:)

Boli mnie w pachwinach i podbrzusze a do tego mnie mdli! Kurde co sie dzieje? Do okresu 10 dni!!!

Czytelniczka raczej nic takiego dzis nie jadlam. Ide sie napic piwa moze ostatni raz w tym roku : D

No to i ja dolaczam. U mnie tez klotnia malzenska... A mial byc taki mily wieczor.... I tak cieszylam sie na weekand, a teraz to mi wszystko jedno juz czy weekand czy nie :(

Gość Magda0816
Czytelniczka , pierwsza wizyte miałam w 6 tyg i usg mi robiła bo ma w swoim gabinecie , dziś drugie 8 tyd . Następne mam usg na lepszych urządzeniach z moja ginę w szpitalu na zakończenie 1 trymestru 18 lutego . Oprócz tego dała mi badania zrobić na toxo na mocz na różyczkę na AIDS na cukier itd Dziewczyny przed porodem prosi się o wizytę u anastazjologa który przy porodzie robi daje znieczulenie w krzyże i nic nie czujesz . Ja tak miałam .

Gość gość
Dolaczam się do Was, jestem Karolina, 1,5 po ślubie, rzadko miałam dni płodne i może przez to nie udaje się :( aczkolwiek mąż odstawil niedawno papierosy więc czekamy, może to przez nałóg. Obecnie czekam na @ która pojawi się na dniach, mam jej objawy . karolina

Nie no ogólnie nie chodzi tu o to ze siedzialam z jego babcia w szpitalu tylko ja juz bylam zmeczona tym siedzeniem, wiedzieliśmy ze babci nic nie jest po badaniach i troche mu pomarudzilam ze tyle siedzę, ze maly musial zostac z moja mama a ja w tym szpitalu i w ogóle a on zero współczucia i jeszcze tekst "ze juz wie ze nigdy mnie o pomoc nie można poprosić"... Ale juz dzis bylo dobrze. Ale widzę dziewczyny ze nie jestem sama z problemami z mężem... :/

Anka32 no ja myślę ze ostatni raz w tym roku to piwko :D Ja juz wyrobiona dzis ze wszystkim, siedzę i czekam aż mi paznokcie wyschną. Jutro trzeba tylko tort dla młodego odebrać i przyjac księdza bo mamy jeszcze kolędę :P

Witam nowe dziewczyny i liczę ze im nas więcej tym szybciej nam się wszystkim uda :) :)

Ja rodzilam czesciowo ze znieczuleniem. 12 dni przed terminem, w nocy i darlam sie strasznie. Chyba tylko dlatego, z litosci polozna nad ranem zaproponowala, ze moze przyjsc antestezjolog - jak tylko pojawi sie w pracy i skonczy obchod. Przyszedl, zrobil znieczulenie i po jakims czasie polozne stwierdzily, ze jedbak oksytocyna sie przyda i tyle bylo ze znieczulenia. Maly urodzil sie po chyba ponad dwoch godz. fazy II, przed 11 rano. Mam nadzieje,ze za drugim razem , jesli oczywiscie taki bedzie, bedzie lzej.

Gość Magda0816
Cześć violcia :-) mnie zgaga piecze , aż mnie obudziła , u mnie wszyscy jeszcze śpią , a ja już głodna byłam hahaha ... Jem drożdżówki .

Mnie od rana dziwnie podbrzusze boli:O Karolina zapraszamy do nas! Dopisz sie do tabelki!:)

Hejka dziewczyny :) ja juz zaraz podnoszę sie z łóżka bo młody chce żebym juz wstała a ja bym sobie jeszcze poleżała :D Magda hehe to fajne uroki ciąży - ze jesz o której chcesz i nie musisz miec wyrzutów sumienia ;) Magda i czytelniczka czy przed terminem @ mialyscie więcej białego śluzu?? Ja w poprzedniej ciąży miałam ale zastanawiam się czy tak jest zawsze...

Ja urodzilam przy drugiej próbie wywoływania oksy. Przy pierwszej w ogóle skurcze sie nie pojawily. A przy drugiej zaczęli mi podawac o 7, skurcze byly, rozwarcie na 8cm ale glowka małego nie chciała wejść do kanału i o 13 zdecydowali o cc. I dobrze bo okazało sie ze maly wazyl 4900 i panie bloku operacyjnego powiedziały ze bym naturalnie nie urodziła bo mam za wąskie biodra a on za duży byl :)

Ale u mnie słońce świec****atrząc przez okno wygląda to jak wiosna :) X Dziewczyny macie jakieś dobre przepisy na placek? Lub nazwy placków, to bym przepis wzięła z Internetu. U mnie jest taka ,,tradycja" ze zawsze na niedzielę robi się placek :)

Minka mnie tez podbrzusze wczoraj bolalo, aż jakies takie skurcze miałam :/ ale chwile i przeszlo Kasia ja robiłam teraz na urodziny młodego 3bita, lubię tez zrobić Shreka, ostatnio robiłam liona. Wogole do mnie najlepsze ciasta bez pieczenia :P ale upiec tez upiekę :) smakuje mi tez pani walewska ale dużo roboty przy niej.