Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

świat schodzi na psy! we Wrocławiu w oknie życia matka zostawiła 1,5r dziecko!

Polecane posty

Gość gość
U nas w miescie byla taka kobieta co urodzila i zrzekla sie praw zamiast aborcji i co? I nie miala zycia! Byla doslownie szykanowana :o raz ja nawet opluto na ulicy innym razem obrzucono jajkami.... a znam bardzo bliska mi kobiete ktora dokonala aborcji w 8tc nikt nic nie wie, zyje normalnie, ma rodzine, dzieci.... wnioski nasuwaja sie same! Spoleczenstwo jest okrutne az rzygac sie chce a ta co zalizyla ten temat to jakas znudzona kretynka ktora szuka sensacji :o idz gotuj obiad czy sprzatac kibel a nie sensacje robisz :o

Gość gość
No za to tatuś to sie zainteresowal losem dziecka :o

Gość gość
kurde no to kobieta super się zachowała, zrzekła sie praw i dziecko znajdzie dobry dom czego jęczysz debilko? nie wiedziała do jakiego urzędu przyjść, nie wiedziała co robić, bo są i tacy ludzie, a nie chciała dziecka zabić czy oddać pedofilowi za parę złotych to przyszła do okna życia i tam wszystko formalnie z nią załatwili. jak na prostą, biedną kobietę zachowała się wspaniale. Tym dziennikarzom trąbiącym o tym w kółko nogi z d...py bym powyrywała

Gość gość
nie co dzień matka zostawia tak duże dziecko w oknie życia, może dla ciebie to normalne, dla mnie nie. x A normalne dla ciebie by było gdyby np. zostawiła go, ale nie kochała, poniewierała itd.? No pewnie tak, bo to się dzieje w 4 ścianach i o tym tvn nie powie.

Gość gość
gość dziś U nas w miescie byla taka kobieta co urodzila i zrzekla sie praw zamiast aborcji i co? I nie miala zycia! Byla doslownie szykanowana pechowiec.gif raz ja nawet opluto na ulicy innym razem obrzucono jajkami.... a znam bardzo bliska mi kobiete ktora dokonala aborcji w 8tc nikt nic nie wie, zyje normalnie, ma rodzine, dzieci.... wnioski nasuwaja sie same! Spoleczenstwo jest okrutne az rzygac sie chce a ta co zalizyla ten temat to jakas znudzona kretynka ktora szuka sensacji pechowiec.gif idz gotuj obiad czy sprzatac kibel a nie sensacje robisz xxxxxx dokładnie! autorka jak ostatni debil robi tania sensacyjkę i rozdrapuje temat.

Gość gość
A może sobie nie radziła nie dała rady wykarmic. Bo ojciec dziecka to dziecko też zostawił. Nie można całej winy na matki zwalac. A te okna po to są lepiej do okna oddać niż zabić i na śmietnik wyzucic. Dobrze że te okna są. Z tego co wiem to te matki nie chcą oddawać ale muszą bo pomocy nie mają.

Gość gość
Nie zabila, ale krzywdę niewątpliwie wyrządzila. Nie wiem, co było tego powodem, ale nie zwalajcie wszystkiego na "ten kraj". I nie nazywajcie oddawanie dziecka dzielnoscia. To,ze ktos nie zabil nie robi z niego bohatera. Pomijam powody oddania, ktorych nie znam, i pewnie byly darmatyczne dramatyczne - fakt, ze oddanie dziecka to tragedia tak dla matki ( jesli ma sumienie), jak dla dziecka

Gość gość
baby pany dziś Autorko proszę odpowiedz mi to po co według ciebie są okna życia? xxxx Wg autorki po to żeby znudzone kury jej pokroju miały o czym gdakać. lepiej by sobie paznokcie pomalowała kretynka zamiast to roztrząsać i ubolewać, większy pożytek by był dla społeczeństwa.

Gość gość
A skąd wiesz, że matka nie przeżywa? Zakładasz, że oddając 1,5 roczne dziecko spłynęło to po niej jak po kaczce, bo inaczej by tego nie zrobiła?

Gość gość
LOGIKA KAFE IDIOTKI, czyli np. autorki tego tematu: 1.Zabiła - ŹLE - przecież są okna życia, jak ona mogła ojojojojojoj zdrowaś maryjo.... 2.Oddała do okna życia - ŹLE - jak ona mogła wyrodna matka, w imię Jezusa Chrystusa na stos z nią!

Gość gość
gość dziś , swieta racja, tak wyglada polskie spoleczenstwo.jeden komentarz pod tym artykulem zupelnie mnie rozwalil "Szkoda mi tego dziecka. Dobrze, że PiS niebawem zajmie sie tymi Oknami w celu likwidacji ich, bo bez nich trudniej byłoby sie tak pozbywać dzieci. Dziecko powinno byc przy matce rodzonej, a nie w jakichś zastępczych rodzinach. Trafi do jakichs ateistów lub genderów i zrobia z dziecka homosapiens czy cos gorszego. Lepsza prawdziwa rodzina katolicka, a nie rodzina genderowska. A tych homosapiens to sie powinno likwidować. katolicyzm jest najmądrzejszą i inteligentna religią. Pozdrawiam wszystkich prawdizwych katolików i zwolenników PiS" Niektorzy "katolicy" sa tak swieci ze stoja wyzej od siostr ktore organizuja okna zycia i beda nawet wypowiedzi Papieza krytykowac.To dzieki takim jak autor(ka) ww komentarza katolicy i ogolnie chrzescijanie sa wysmiewani i porownywani do sredniowiecza

Gość gość
obojetnie jaka by nie byla sytuacja materialna, nigdy nie zostawilabym swojego dziecka!!!! Zawsze jest jakies wyjscie, ale po co sie wysilac, mozna oddac i juz, patologia jak nie wiem. A te glupie komentarze: bo lepiej niz zabic, lepiej niz bic, lepiej niz nie kochac. Moze niedlugo bedzie: lepiej odstrzelic niz porabac siekiera, przynajmniej mniej boli. Wezcie sie puknijcie w leb.

Gość gość
gość dziś ale to jestes ty a ona to ona i podjęła taka decyzje a nie inna nie wiemy jaka byla sytuacja nie mam to oceniać

Gość gość
obojetnie jaka by nie byla sytuacja materialna, nigdy nie zostawilabym swojego dziecka!!!! xxx Nie byłam nigdy w takiej sytuacji, przypuszczam, że ty również. Mało tego, przypuszczam, że nigdy nie byłaś w trudnej sytuacji, więc takie jak ty pierwsze sa do oceniania i zaperzania się "bo ja nigdy bym tego nie zrobiła". Guzik wiesz, co byś zrobiła. Jedynie ci sie wydaje. Może matka nie zostawiła dziecka z powodu biedy. Może nie umiała pokochać. Takie przypadki tez sie zdarzają, wystarczy poczytać tu temat o najgorszych wspomnieniach z dzieciństwa. Mam nawet nadzieję, że tak było, bo wtedy decyzja byłaby dla niej łatwiejsza.

Gość gość
dziwna jest wasza postawa nagle atakująca autorkę. jak pojawia się temat, że matka che oddać duże dziecko do placówki, to wyzwiska, że jak ona może, żeby szukała pomocy, żeby tego nie robiła itp. Tak było jakiś czas temu w temacie 5 latka, którego matka chciała oddać do domu dziecka. A teraz nagle najeżdżacie na autorkę. Leczcie się :O Wam to jak wiatr zawieje :O

Gość gość
gość dziś a ty nie widzisz że ten komentarz nad którym tak ubolewasz to zwyczajne jaja i trolling? Przecież PiS nigdy nie chciał likwidacji tych okien i zawsze je pochwalał, a już ten tekst o homo sapiens i dżenderach to jaja na maksa. Serio taka jesteś tępa?

Gość gość
do a na jakiej podstawie twierdzisz, że jest jakaś jedna masa wypowiadająca się tak samo i że to niby te same które wrzeszczą na tematach o oddaniu dziecka? Z tego co widzę to prędzej jełopy pokroju autorki jadą na te matki zakładające tematy o oddaniu dzieci. Nie w ten ton uderzasz co trzeba. Ktoś kto chwali okno życia i potępia kretynizm autorki raczej nie pojedzie matki piszącej tu o oddaniu dziecka. No weź uruchom mózg!

Gość gość
Wiecie co, gretkowska to nawet mamę madzi broniła ! Broniła dzieciobójczyni ! Aborcja jest legalna w wyjątkowych przypadkach i tak powinno byc. A to, ze patologia i malolaty nie są w stanie kupic sobie prezerwatywy, więc mnożą sie jak króliki, a potem jeszcze żądają prawa do aborcji, bo im sie dziecka chować nie chce. Tu aborcja nic nie pomoże. Takich ludzi nalezy KASTROWAĆ !

Gość gość
gość dziś odwal sie ode mnie, złego słowa nie napisałam na matkę, to raz. Dwa - zszokował mnie wiek dziecka, bo jak ktoś wyżej napisał, niewątpliwie dziecku stała się krzywda. Nigdy nie pisałam źle o matkach w jakiś tematach na kafe, o jakie mnie posądzasz, więc skończ ze swoim czarnowidztwem. Wasze różnicowanie tragedii też jest niebywałe. Lepiej oddać 1,5r. dziecko, niż utopić... nie będę tego komentować. Dla mnie lepiej podjąć trud wychowania, bo nie pojmuje oddania swojego dziecka. Wyśmiewacie się na każdym kroku z rodzin wielodzietnych, ale one podejmują trud wychowania i jakoś to ogarniają (nie piszę o patologii). Nie oceniam matki, ale tego najzwyczajniej w świecie nie ogarniam.

Gość gość
Dla mnie lepiej podjąć trud wychowania, bo nie pojmuje oddania swojego dziecka. xxxx dla ciebie, DLA CIEBIE, D-L-A C-I-E-B-I-E! pępku świata i wyrocznio kosmosu!!!! Ale ta kobieta która oddaje nie jest tobą i nie musi tobą być, co ją obchodzą twoje opinie, że "dla ciebie coś tam"? ona oddała, bo lepiej było oddać niż chować w biedzie lub pozbyć się w sposób niehumanitarny. Po co zatem jest coś takiego jak okno życia, dom dziecka, rodzina zastępcza, adopcja? Właśnie po min. to aby ludzie, którzy nie chcą swojego dziecka mogli je tam oddać i dać mu szansę na życie. Dla ciebie to brutalne i nie chcesz tego komentować, bo się wielce gorszysz i oburzasz ale tak jest LEPIEJ ODDAĆ NIŻ ZABIĆ! I nie odwracaj kota ogonem wylatując tu z argumentem, że wyśmiewamy wielodzietnych, bo nie wiesz kto to robi, a poza tym to nie ma nic do rzeczy w tym momencie.

Gość gość
No wlasnie, brzydze sie takich kobiet. Zamiast upuscic kocyka lub utopic ona oddala je O.o Patola na 100% Nie wiecie, ze teraz moda na zabijanie dzieci?? Trendy to laska nie jest, idiotka.

Gość gość
Za każdym razem kiedy nagłośni się oddanie dziecka znajdzie się grupa kretynów która ujada i zwija się w boleściach. To są ci sami, którzy ujadają kiedy gdzieś ktoś znajdzie noworodka na śmietniku czy kilkulatka w stawie, że PRZECIEŻ MOGLI ODDAĆ. Czy wy się słyszycie oszołomy? A dla mnie autorka jest totalnie nierozgarnięta, bo niby czemu świat schodzi teraz na psy wg niej? Kiedyś to dopiero były sierocińce i to o wiele gorsze i o wiele więcej niż dzisiaj. Poczytaj sobie głupkowata babo zanim zaczniesz następnym razem swój żal wylewać w miejscu gdzie go akurat nie potrzeba. Słabo mi jak widzę takieświętoje/bliwe Zuzanny.

Gość gość
popieram :o

Gość gość
Zgadzam sie z wpisem ze przez takie jak autorka zaklamane mohery wasniewskie i inne morduja!Bardzo trafnie skomentoeala to ta dziewczyna w ktoryms wpisie i podpisuje sie pod tym. Sa rozne powody i to jest tragedia . Jednak lepiej ze nie zabila ale dala do okna.Czysta sytuacja -ktos Je zaadoptuje. Mimo ze oddalabym zycie za moje 3corki to JESTEM W STANIE ZROZUMIEC TAKIE DECYZJE!!!

Gość gość
Moje zdanie. To dobra matka, nie znamy jej sytuacji , ale skoro po takim czasie chce oddać dziecko do adopcji to znaczy, że los jej dziecka jest jej nieobojętny. Nie podołała obowiązkom, ale chce by jej dziecko miało normalną rodzinę. Ile nieprzespanych nocy to ją kosztowało, ileż łez... ale decyzja świadoma i jestem sercem przy tej pani, bo nie wierzę, aby fakt oddania dziecka pomógł jej spokojnie przesypać noce.

Gość gość
Jej wybor, moze bylo to jedynym wyjsciem dla niej.

Gość Pani z Warszawki
Ja nie oddałabym nigdy w życiu, ale ja mam dobrą sytuację i nie otarłam się o biedę. Są inne sytuacje. Swięta BN spędziłam u teściów, kupili dom na Mazurach, mają emerytury, oboje jeszcze dorabiają, teść na uczelni wykłada , teściowa tłumaczy z angielskiego, francuskiego i hiszpańskiego. I niedaleko kilka bloków iż mieszkańcami po byłych PGR. Jedni potrafili się wyzwolić z dawnego opiekuńczego państwa, inni nadal czekają na pomoc państwa, Teściowa w przeddzień wigilii całą rodzinę zasadziła do produkcji pierogów, upiekliśmy ok 600 szt, od rana obdarowywała blokowiczów, dołączała do tego czekoladki, kawałki ciasta, herbatę, wędlinę. Największe wrażenie, które mi utkwiło, teściowa poszła z opłatkiem i z reklamówką jedzenia do ... nie wiem jak tego człowieka nazwać, brudny, zarośnięty, typowy menel. Menel, ale teksty biblijne znał, dość długo dyskutowali i ten pan menel powiedział, że to były jego najlepsza wigilia w życiu' Nie zdziwiłabym się, jakby któraś z kobiet oddała dziecko. Czy ktoś kiedyś pomyślał, że warmińsko -mazurskie to głownie PGR-y,które rozpieprzyli ówcześni dygnitarze, czy ktoś tym ludziom pomógł?

Gość gość
Pewnie kobieta innego wyboru nie miała, wg mnie postąpiłą mądrze.

świat schodzi bo zboczeństwa i tylko jedno w gowie keidyś nie byłoto ważne nie było głupot w głowie

Gość gość
11:29zdadzam się. ...a matka cóż współczuję jej i podziwiam bo podejrzewam ze nie była to prosta decyzja.