Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o 500 zł na dziecko dla Łukomskiej Pyżalskiej ?

Polecane posty

Gość gość

i jej wypowiedzi w śniadaniówce TVN?

Gość gość
Nie słyszałam jej wypowiedzi, ale jeśli 500 zl ma być na drugie i kolejne dzieci niezależnie od dochodu, to nie widzę powodu żeby z tego nie skorzystała. To nie jest pomoc socjalna a program społeczny. A że niesprawiedliwe jest, że pierwsze dziecko nie dostaje to już inna sprawa.

Gość gość
Jak to niesprawiedliwe. Oczywiście że sprawiedliwe, bo w dzisiejszych czasach biorąc pod uwage średnie zarobki to właśnie na pierwsze dziecko jeszcze ludzi stać (dlatego tak często małżeństwa mają po jednym dziecku) ale na drugie już często nie stać dlatego nie decydują się. Niesprawiedliwe to jest programie wymysł że "niezależnie od dochodu".

Gość gość
ja również nie oglądałam jej wypowiedzi w śniadaniówce, ale jestem za tym, że jej się należy, bo niby dlaczego nie??? w programie wyborczym była mowa o KAŻDYM dziecku, wydymali rodziców jedynaków, teraz próbują tych z większym dochodem i dobrze, że się nie dają

Gość gość
Myślę, że ta pani płaci tyle podatku za miesiąc co ty za rok, więc jej się należy. Jak każde 2,3.. dziecko to każde.

Gość gość
przecież należy sie od drugiego dziecka każdemu więc dlaczego ma nie wziąć? ona swoimi podatkami opłaci nie tylko swoje świadczenie ale tez paru innych osób.

Gość gość
Co z tego że ona płaci podatki większe w miesiąc niż ja w rok, ale za to ona żyje na luksusowym poziomie o jakim sie wam nie śniło. Podatki są proporcjonalne do zarobków czyli sprawiedliwe. Po co jej kasa na zapomoge skoro ona na niej śpi ? A co do tego że wydymali tych z jednym dzieckiem ? Może sie w pore ockneli jaki bezsens robią. Na jedno dziecko to decyduje się każdy więc to żadne dla państwe wsparcie dla niżu demograficznego. To ma zachecać do walki z niżem, a jak każdy będzie sie decydował tylko na jedno co i tak kazdy robi bez zachęty w postaci 500 zł to za ćwierć wieku będzie nas Polaków dwa razy mniej. Trzeba wspierać tych co mają dwójke dzieci i więcej ale normalnych ludzi nie bogaczy i milionerów którzy mogą sobie nawet drużyne piłkarską zrobić i nawet tego finansowo nie poczują

Gość gość
ja nie wiem co wy sie tak czepiacie tego programu? musza byś jakieś założenia, kryteria, tutaj sa: pieniądze od drugiego dziecka i do 18 roku życia. Wczesnej nic nie było i nie narzekałyście, teraz dają , też źle. Chcecie kasę, postarajcie sie o drugie.

Gość gość
Co z tego że ona płaci podatki większe w miesiąc niż ja w rok, ale za to ona żyje na luksusowym poziomie o jakim sie wam nie śniło. Podatki są proporcjonalne do zarobków czyli sprawiedliwe. x a ty myślisz ze jej te zarobki z nieba spadły? jakoś niewielu ludziom udaje się osiągnąć taki dochód. Zaradna babka, sama do tego doszła, więc ma. Ale wg ciebie to bogatych nalezy tylko łupać bp mają. Jakby nie oni to nie byłoby na twoje zasiłki.

Gość gość
Mamy z mezem 2 firmy, roboty jest full,czasami 24 godziny na dobe... ale dochody tez są i podatki grube płacimy i za nasza ciezka pracę mam nie zglosic sie po te 500 zł, a dlaczego? Dwa domy dalej mieszka rodzina ,4 dzieci, nic nie robia, wszedzie za ciezko, tylko po mopsach chodzą i na ryby!!! Moj mąż nie ma czasu posiedziec nawet w niedziele na rybach a ten siedzi całymi dniami na wodą i sie byczy..I teraz sie chwali ze dostanie 2tys co miesiac to juz nawet nie bedzie chodzil dorywczo do roboty tylko wiecej dzieci robił!!! I to jest ok? Patologia bedzie sie mnożyc na potege.... Ale tak na prawdę wolałabym żeby tej zapomogi nie było, lepiej by było gdyby obniżyli podatki albo chociaz kwote wolną..

Gość gość
9.53- to nie jest żadna zapomoga, tylko dodatek na dziecko i skoro jej się należy, to ma prawo korzystać, boisz się że dla ciebie pasożycie zabraknie?? i zgadzam się w pełni z tym, ze za same podatki, które Pyżalska płaci, to ma pełne prawo z tego korzystać

Gość gość
, tak, ludzie sukcesu powinni sie ze wstydu schować pod ziemię, a ci którzy nic nie robią i tylko oczekują na zapomogi powinni być z siebie dumni, hahaha Pracuje w Mopsie, nie mam jeszcze dzieci, ale mam kontakt z ludźmi i akurat ci ze skrajnej patologii przychodzą do nas i są najbardziej pyszni i aroganccy i uważaja że 'IM SIĘ NALEŻY I TO JUŻ!!!" , juz kilku było o po te 500zł :)))))))) a ty urzędniku, jestes służbą do obsługi takich "petentów", zero szacunku... Z waszych wypowiedzi tu mozna odnieść wrażenie że ci którzy płacą podatki nie zasługują na nic ... to oni bedą sponsorowac te wasze 500+

Gość gość
i bardzo dobrze. Koniec dawania samej patologii. Normalni ludzie z kazdego poziomu spolecznego tez chca cos dostac od panstwa,nie tylko placic podatki.Moje dzieci sa drugiej kategorii,bo dobrze zarabiamy? Ciezko na to pracujemy,placimy podatki,jestesmy uczciwi wiec z jakiej to niby racji mielibysmy nic nie dostac?

Gość gość
Prawda najmniejsze podatki płacą ci co najmniej zarabiają a ze wszystkich przywilejów mogą korzystać

Gość gość
ja też się cieszę że w końcu ktoś zauważył i docenił NORMALNE rodziny.

Gość gość
my też mamy spory dochód, ale samo to nie przyszło, kupa wyrzeczeń, nauki ale się udało. Dziś żyjemy w dostatku, mamy dwoje dzieci i oczywiście że wezmę te 500 zł. Cieszę się państwo w końcu i nas doceniło. I choć raz zamiast brać coś da!

Gość gośćmasdre
Łukomska-Pyżalska samego odpisu z podatku na dzieci ma siedem tysięcy,teraz dojdzie jej 500 zł na każde.Wychodzi na to że biedne rodziny z dziećmi do jej dzieci dopłacą.Bo dla Pis ,rodzina z trójką dzieci, 18 letnie bliżniaki technikum druga klasa,11 letnie dziecko nie dostanie nic.Dopłacą do dzieci Pyżalskiej.Polskę stać na rozdawanie bogaczą,ludzią którzy tych pieniędzy nie potrzebują.Zapłacą za to nasze dzieci.

Gość gość
weź się ogarnij, na pewno nikt do niej nie dopłaci a szczególnie biedni bo to własnie do nich trzeba bedzie dopłacić :)

Gość gość
10.13- no już ty najwięcej jej dopłacisz, że też takim bezmózgowcom internetu nikt nie odłączy

Gość gość
Łukomska-Pyżalska samego odpisu z podatku na dzieci ma siedem tysięcy,teraz dojdzie jej 500 zł na każde.Wychodzi na to że biedne rodziny z dziećmi do jej dzieci dopłacą.Bo dla Pis ,rodzina z trójką dzieci, 18 letnie bliżniaki technikum druga klasa,11 letnie dziecko nie dostanie nic.Dopłacą do dzieci Pyżalskiej.Polskę stać na rozdawanie bogaczą,ludzią którzy tych pieniędzy nie potrzebują.Zapłacą za to nasze dzieci. x łżesz takie powtarzanie frazesów myślisz że Łukomska mając milionowe dochody płaci 7 tys podatku? chyba miesięcznie.

Gość gość
Podatki sa sprawiedliwe? A widzisz roznice pomiedzy twoimi 18% a moimi 32%? To jest sprawiedliwe?

Gość gość
do goscmadre. Nie dziwne, że nie zarabiasz kokosów, takie byki walisz. A ty do jej dzieci dopłacać nie będziesz nie martw się, ona sama ze swoich podatków nie tylko na swoje ale i na twoje zarobi. A chłopaki 18 lat mogą sobie dorabiać w weekendy, ja będąc w liceum dorabiałam sobie w wakacje i czasami w weekendy i czas na naukę miałam i studia dobre skończyłam.

Gość gość
Do 10:01-a kto wam kaze tak z********ac?Mam tez znajomych co maja duza firme,ale jakos w niedziele maja wolne.Tak to jest,ze liczy sie tylko kasa,kasa,kasa i w ciaz jest wam za malo.Czyja to wina,ze twoj maz nie ma czasu w niedziele na ryby czy z dziecmi sie pobawic?Tylko i wylacznie wasza.

Gość gość
10:29 wez sie lecz.... Z*********ja tez na twoj****chory.

Gość gość
"a ty myślisz ze jej te zarobki z nieba spadły? jakoś niewielu ludziom udaje się osiągnąć taki dochód. Zaradna babka, sama do tego doszła, więc ma. Ale wg ciebie to bogatych nalezy tylko łupać bp mają. Jakby nie oni to nie byłoby na twoje zasiłki "

Gość gość
Oj tak "zaradni" to oni są. Ty nie bój sie jej mąż jest dobry kombinator. Poczytaj sobie o nim. Wujek google nie gryzie

Gość gość
skoro ma 6 dzieci to się łapie i niech bierze

Gość gość
A co zazdrościsz że twój to nie kombinator?

Gość gość
Nie gadajcie że dodatek. Zapomoga, zapomoga. Nazwijmy sprawe po imieniu. Chodzi o ciężką sytuacje finansową Polaków i że ich nie stać na drugie dziecko.

Gość gość
10:44 Acha czyli wg ciebie to jest ok. To nie mamy o czym rozmawiać.