Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co myslicie o kobiecie ktora sie nie maluje mimo iz jest brzydka?

Polecane posty

Gość gość
myślę, że ty nie powinnaś wypowiadac się za innych, wystarczy, że robisz to o innych.

Gość gośćewunia
22:35 mysle że mało mnie obchodzi co myślisz

Gość gość
odpowiadałaś na mój post więc chyba jednak cię to obchodziło skoro próbowałaś mnie oświecić. ;) Tymaczasem poczekam az wróci osoba która napisała posta o którym mówiłam.

Gość gość
Dlaczego Cię obchodzi co myśli banda kafe-trolli?

Gość gość
myślę, ze to nie był troll. Wypowiedź była całkiem grzeczna, zainteresował mnie punkt widzenia tamtej kobiety więc zapytałam :)

Gość gośćewunia
22:38 odpowiadalam na twoje pytanie, za inne osoby których nie ma, bo znam tą samą odpowiedź ( bodajże ktoś już ją wcześniej pisał). Co nie zmienia faktu, ze mało mnie obchodzi co Ty myślisz o moich tutaj powinnościach. Btw, wymyślenie nicka nic nie kosztuje a ułatwia komunikację. Ale zapomniałam.. Przecież jest moda na niewyróżnianie się z tłumu.

Gość gość
wprowadzona przez niewidzialne szare myszki.

Gość gośćewunia
Tak, takie z mysiej norki, jedzące żółty serek i harcujące gdy nie ma w domu kota.

Gość gośćewunia
A gdybym w tamtym poście nie napisała ostatniego zdania... To do którego byś się przyczepiła?

Gość gość
do twojego braku umijętności rozpoznawania rozmówców z kontekstu rozmowy i stylu pisania? Jakoś wszyscy dają sobie radę tylko nie ty.

Gość gość
Mnie tez ciekawi co sie traci. Dajmy na to, ze bez makeupu jestem ladna, jak podkresle oczy i wyrównam cere to bardzo ladna. Co zyskalam? Jak dla mnie nic. Mam samoocene na stabilnym poziomie i brak westchnien na ulicy mnie nie rusza, jestem w zwiazku, moja praca nie polega na wygladzie. Wiec tez nie wiem co trace gdy sie nie pomaluje

Gość gość
Moim zdanime jeżeli jest jakiś zysk to jest on wyłącznie subiketywny.

Gość gośćewunia
23:35 pomijając moją totalną nieporadnosc (idealne dopełnienie mojej charakterystyki ), i obiektywnie rzecz ujmując, wymyślenie nicku nic nie kosztuje i ułatwia komunikację. Czekam na merytoryczną odpowiedź. Choć jedną z twojej strony.

Gość gość
nie mam ochoty mieć jednego nicku pod który trolle będą mogły się podszywać :)

Gość gośćewunia
Czyli jesteś świadoma, że można cię łatwo sparodiować...

Gość gość
"Moim zdanime jeżeli jest jakiś zysk to jest on wyłącznie subiketywny." Chyba tak jest. Bo nawet w ewentualnej pracy gdzie nasza "reprezenatywnosc" ma znaczenie to i tak jest to oceniane subiektywnie. O ile pracownica salonu pieknosci moze byc umalowana i to instruktor fitness raczej czym innym pokaze swoja atrakcyjność niz makeupem.

Gość gość
po prostu nie lubię kiedy czyjaś potrzeba zwracania na siebie uwagi przerywa rozmowę...a skoro o tym mowa...skończyłaś?

Gość gość
W poscie z 23:49 widze, ze literek kilka zjadlam. Sory

Gość gość
dla ludzi którzy lubią makijaż to pewnie jest swojego rodzaju przyjemność, tak jak przyjemnością może być dobieranie stroju.

Gość gośćewunia
22:55 lęk przed ośmieszeniem przez trole, niepewność siebie... No tak. To by się zgadzało. Ale nazywaj to nielubieniem przerywania rozmowy. Cóż za daleko idaca zapobiegliwość! :-D

Gość gość
Gdyby ktoś chciał kogoś ośmieszyć zawsze może odnieść się do konkretnej wypowiedzi - tak jak ty nieudolnie próbujesz. To nie jest problem. Twoje wywody ludzie rozpoznawali nawet jak próbowałaś pisać pod innym nickiem. I to by było tyle w kwestii uwagi jaką będę poświęcać irytującej dziewczynce na którą którą mama ignoruje.

Gość gośćewunia
Tylko proszę... Nie trzaskaj drzwiami :-D

Gość gość
Goscewunia, mialam sie nie wypowiadac, ale ciagle macisz. I sie zgadzam z tamta dziewczyna. Nawet teraz psujesz rozmowę. Poszukaj sobie innego tematu do przepychanek skoro tu juz nie masz nic merytorycznego do dodania

Gość gość
to teraz wracając do tematu - może właśnie o to chodzi, że ludzie mają tendencje przerzucać to co im sprawia przyjemność na innych? Na zasadzie "tracisz nie jedząc czekolady"?

Gość gośćewunia
No racja... Ileż można wałkować z tymi samymi osobami temat makijażu.

Gość gość
Tak, bo bazujemy na schematach poznawczych ktore sami stworzylismy. Jesli sobie wymyslimy, ze naszym marzeniem jest dziecko, a jestesmy przecietna kobieta to logiczne ze inne przeciętne kobiety mysla podobnie. Porizmawiamy z dwiema, obie to potwierdza i schenat gotowy. Wiec będziemy wmawiać innym, ze tez to czuja a jak nie "to kiedys im przejdzie", przecież wiemy o tym. Tak jest prosciej niz "marnowanie" energii na analize poszczególnych,indywidualnych sytuacji. Skapiec poznawczy :D

Gość gość
podobno to cecha ewolucyjna - schematy jednak wiele ułatwiają w codziennym życiu :P

Gość gość
Statystyka mowi, ze w sporym % te schematy sa skuteczne. Wiec efektywnosc ich jest duza jak na niewielkie zuzycie zasobów. A jak nie dzialaja to albo ktos modyfikuje schemat albo robi klotnie:D Od zawsze przetrwaja tylko te cechy ktore sa najbardziej przystosowawcze. Moze za 50tys lat ludzie beda bardziej elastyczni i mniej ograniczeni :D Mozg jest bardzo energozerny, ogolnie uklad nerwowy ewoluowal glownie dzieki temu, ze stalismy sie mięsożerni. Wiec jest szansa na większą otwartość.

Gość gość
Prawde mowiac to jest i tak trywialna sprawa i mysle, ze ludzie uzywaja w tu schematow bo nie ma sie po co nad tym zastanawiac

Gość gość
ja jestem brzydka a maluje tylko koncowki rzes bo mam ****ardzo dlugie oraz usta. skory nie tykam chemia ani nie packam cieniami powiek bo po co?