Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co myslicie o kobiecie ktora sie nie maluje mimo iz jest brzydka?

Polecane posty

Gość gośćewunia
Cytat ze wstępniaka do pewnej gazety (odnośnie powszechności, wręcz obowiązku malowania się w Polsce): "Dzisiaj z pozoru liczą się tylko sprawy wymierne: funkcja prezesa przed 40., dom w dobrej dzielnicy, dzieci na studiach w Londynie. To wzorzec sukcesu typowy dla krajów, które gonią świat i leczą kompleksy. A ja pamiętam z pewnej podróży swoje zdziwienie na widok właścicielki winnicy w Bordeaux, która bez makijażu, w starych dzinsach wyjeżdżała z pałacu starym Citroënem." Autor wspomniał o braku makijażu. Przypadek? Nie sądzę. To coś o czym pisałam w innym temacie. Makijaż często wiąże się z brakiem pewności siebie, przekonaniem że tak trzeba, żeby ktoś czasem nie pomyślał o mnie ze jestem biedna czy zaniedbana. Dlatego merytorycznie kończąc, uważam że niemalowanie się jest pewnym przejawem odwagi. Przepraszam za przyciąganie uwagi swoim wpisem (wszak kompleksy trzeba czymś leczyć)haha

Gość gość
Ktoś obiecał, że nie ma już ochoty z nami rozmawiać, a nie dotrzymuje obietnic. Jestem znudzona wmawianiem, że upiększanie się jest szkodliwe, że jest objawem chorób, dewiacji lub przejawem niedorozwoju umysłowego, a jedynie słuszna droga, to droga, która podąża w/w. Podejrzewam, że ten troll sam zakłada wszystkie wątki o makijażach i tp. aby skupiać na sobie uwagę i dowartościować się. Dowalić komuś, to działa oczyszczająco na niektórych, niestety. Wmawianie innym, że są do niczego, tez nie przynosi chwały wmawiającemu! O bogini wybacz, że musisz na mnie patrzeć kiedy z czerwona szminka na ustach jadę autobusem o 7 rano zimą.

Gość gośćewunia
Wskaż mi post w którym dowalam, atakuję, obrażam, wmawiam i nakazuję lub wyzywam (tak, muszą być konkretne przykłady i sformułowania, np "jestes taka i taka/ musisz być taka / musisz robić to/ wyzwiska). Owocnej roboty! Jeśli nie znajdziesz (oczywiście wyłącznie dlatego że nie zamierzasz poświęcać na to swojego czasu), to wszystko co piszesz na mnie jest nieprawomocne :-D

Gość gość
Duża dyskusja na temat wydawałoby się oczywisty. Jak świat światem kobiety malowały się i malują. Robia to w celu upiększenia się i odróżnienia od mężczyzn [ tez czasami malowali się lub malują], podkreślenia swojej kobiecości. Niektóre kobiety maja inne zdanie i nie chcą lub nie umieja się malować lub nie widza takiej potrzeby. W jednym i drugim przypadku, to sprawa tych kobiet i nikomu nic do tego. Wyśmiewanie się, nietolerowanie jednych czy drugich, świadczy tylko źle o człowieku. Więcej jest tych, co poniżają malujące się. Wniosek, nasuwa się sam.

Gość gość
"nieprawomocne" jest także wmawianie, że kobiety z długimi włosami z przedziałkiem, wymalowane, na szpilkach, w puchowych płaszczykach z drogimi torebkami są obrzydliwe, niedowartościowane, głupie obiekty myślące tylko seksualności

Gość gośćewunia
Wskaż zatem post w którym tak właśnie napisałam.

Gość gość
Ja maluję się, bo lepiej wyglądam w makijażu i tym samym lepiej się czuję. O brzydkiej kobiecie, która nie maluje się, nic nie myślę. Najwyżej dziwię się, ale to nie moja sprawa. Sama tez chodzę czasami bez makijażu, bo zwyczajnie nie chce mi się lub nie zdążyłam, ale nie robię z tego problemu.

Gość gość
Jeszcze dodalabym malowanie sie w celu uzupelnienia wygladu. Po prostu do niektorych ubran nie pasuje naga twarz. Ktos ma czas ulozyc wlosy, wystroic sie, ale nie nalozyc makijaz? Nie, to nie dla mnie. Poza tym to dziwnie wyglada przy moich bardzo wyrazistych wlosach.

Gość gość
Są okazje i okoliczności, typu: ślub, w których WSZYSTKIE kobiety występuja umalowane, dlatego nie ma sensu pogląd, że nie wszystkie się maluja, a troll kpiący z malujących się jest walnięty w .....

Gość gość
nikt tu nie kpi z malujacych podaj przyklad ze ktos tu kpi

Gość gośćewunia
Dokładnie , czas na konkrety. Podaj przykład kpienia z malujących przeze mnie, bo może się okazać że ktoś inny jest tu poważnie walnięty, skoro zdanie "dziwi mnie że wszyscy chcą wyglądać jak wszyscy" oznacza kpienie, poniżanie i obrażanie.

Gość gość
a to jest jakis wymog? nie wolno przyjsc bez makijazu na slub? mozna, ja nie mialam malijazu na slubie siostry

Gość gość
Nie miałaś makijażu na ślubie siostry, a na swoim ślubie też bez makijażu? Mam nadzieję, że chociaż ubranie było odświętne, a nie piżama.

Gość gość
a jest jakiś wymóg, że bez makijażu, bo ja była w makijażu, czy to źle

Gość gość
Moim zdaniem nie ma wymogu, niektorzy nie lubia sie malowac nawet na takie okazje. Prawde mowiac sama traktuje makijaz jako medium do wyrazania siebie (przepraszam, jezeli to brzmi pretensjonalnie), a nie dodawanie sobie urody :)

Gość gość
14:12 Raczej dziwne jest, że chcesz aby wszyscy wyglądali jak ty, a ty wyglądasz jak większość, bo ci z makijażem, ciekawym strojem to się wyróżniają.

Gość gość
15:03 Tak ewuniu, bo makijaż daje pole do popisu i dlatego te niemalujące cos tracą. Na ślub można się nie pomalować i zwyczajnie ubrać, tylko dlaczego nie wyrazić siebie w tak uroczystej chwili?

Gość gość
No chyba, że brak makijażu, fryzury i odświętnego ubrania to wyrażenie prawdziwego siebie. Możliwe, ale mało spotykane { ślub Marka Kondrata }.

Gość gość
mialam elegancka sukienke, szpilki, swietna fryzure i nie mialam makijazu slub to tylko cywilny bede chciala i tez bede bez makijazu i raczej zaloze spodnie :) nigdzie nie jest napisane ze na takie i takie okazje trzeba miec makijaz

Gość gość
A wiesz, że od szpilek chorują nogi , no i oszukujesz , bo wyglądasz na wyższą i zgrabniejszą.

Gość gość
co to ma do rzeczy? malowanie sie z ubraniem? zakładam szpilki tylko na okazje czyli w przeciągu 5 lat jeden raz założyłam no i nie rozumiem czemu sie mnie czepiasz, co to ma wspólnego z tematem?

Gość gość
15:18 Nigdzie nie jest napisane, że trzeba mieć fryzurę, szpilki i sukienkę, więc dlaczego nie w dresie? Ja tam uwielbiam wygodę, a ty jednak się tłumaczysz, więc może coś nie tak było na twoim ślubie.

Gość gośćewunia
14:12 Po pierwsze, nie na temat, nie podalas postu. Ale skoro... Po drugie - podaj post sugerujący że "chcę żeby wszyscy wyglądali jak ja". Po trzecie - ja nie muszę pisać z gościa, a jeśli już to robię to przez pomyłkę. Więc watpię że tamtą osoba ma na imię Ewunia, aczkolwiek szansa jest.

Gość gość
w ciągu 5 lat miała jedna okazję, biedna

Gość gość
Szansa jest ogromna, ale znowu rozwalasz temat i chcesz aby o tobie dyskutować. Jesteś niereformowalna, więc dyskusja nie ma sensu.

Gość gość
15:18 Nigdzie nie jest napisane, że trzeba mieć fryzurę, szpilki i sukienkę, więc dlaczego nie w dresie? Ja tam uwielbiam wygodę, a ty jednak się tłumaczysz, więc może coś nie tak było na twoim ślubie. x widze ze czytać ze zrozumieniem nie umiesz, wiec nawet nie bede odpowiadać skoro nie możesz przeczytać dokładnie mojego komentarza ;) x x x x gość dziś w ciągu 5 lat miała jedna okazję, biedna x miałam okazje, ale nie jestem imprezowa, nie przepadam za takimi rzeczami wiec ich unikam :) a jako że to była siostra to musiałam pójść, na ślubach moich koleżanek nie byłam, wymigałam sie, na przyjeciach organizowanych tez nie byłam bo nie chciałam :) miałam wiele okazji ale tylko na jedną się wybrałam ze względu na to że to była moja rodzina, a na świetach zawsze jestem ubrana w luźne spodnie/dżinsy i w jakas ladna bluzke ;)

Gość gośćewunia
Tak myslalam. Chyba teraz widzisz kto tu ciągle coś komuś wmawia i atakuje? :-D

Gość gość
Jak ktoś ma 12 lat, to nie wypada makijaż, od pewnego wieku, to raczej wypada, zwłaszcza na okazje. Jeśli ktoś twierdzi, że wygląda super bez upiekszaczy, to wolna droga, nawet, jeśli to nie jest prawdą.

Gość gość
gość dziś Jak ktoś ma 12 lat, to nie wypada makijaż, od pewnego wieku, to raczej wypada, zwłaszcza na okazje. Jeśli ktoś twierdzi, że wygląda super bez upiekszaczy, to wolna droga, nawet, jeśli to nie jest prawdą. x pokaż mi gdzie jest napisane że trzeba mieć makijaż na takie okazje a to że ktoś sie nie maluje nawet na takie imprezy nie znaczy ze uwaza sie za pieknosc, moze tak jak autorka wiedziec ze jest brzydka ale nie robi z tego halo i nie probuje nowej twarzy sobie robic makijażem :P idzie na taka impreze ladnie ubrany bez makijazu i tyle, co w tym zlego?

Gość gość
15:34 Twoja sprawa, tak masz, więc nie krytykuj malujących się i starszych, bo im twój styl też się nie podoba.