Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Komunia a nowy związek ojca dziecka

Polecane posty

Gość gość
Autorka wyjechała z tą kasą, a nie my. Czytaj uważnie.

Gość gość
gość dziś 13'23,gdzie jest napisane ze ona pala nienawiscia do nowej zony bylego m?czytamy rozne watki? No to chyba ja też czytam inny wątek niż ty , bo autorka jest wręcz przepełniona nienawiścią do żony byłego , a jesli ty tego nie widzisz to proponuję silniejsze soczewki. Nawet sama o tym pisała

Gość laura_1988
moim zdaniem powinnaś zapytać córkę o zdanie- to jej dzień, jej wspomnienia na całe życie. Jeśli będzie chciała zaprosić- zrób dobrą minę do złej gdy i pokaż swojemu ex co stracił :) jaką udaną rodzinę teraz tworzycie. Dla dziecka chyba warto schować honor do kieszeni...

Gość gość
zaprasza sie rodzine dziecka, do ktorej nalezy ojciec ale nie jego nowa zona i jej dzieci.teraz sa ludzie tak nowoczesni ze dziecko pisze w szkole wypracowanie ze do rodziny nalezy mama, tata, fagas mamy i jego dzieci, kociak taty i jej dzieci, byly mamy, byly taty, dzieci bylych itp

Gość laura_1988
ale może warto poznać jej zdanie czy chce znać swoje rodzeństwo. Autorko uważaj jakie decyzje podejmujesz, żeby Twoja córka w przyszłości nie miała do Ciebie pretensji, że ją odizolowałaś.

Gość gość
14:44 rodziną dziecka nie są dwie psiapsióły mamusi, a jednak są zaproszone.

Gość gość
gość dziś 13:07 Zgadzam sie z twoja wypowiedzią. Z jakiej racji facet ma opłacać przyjecie. x ale nikt mu nie każe opłacać całej komunii, przecież płaci wyraźnie matka dziecka, a wy drzecie pyski jakby conajmniej autorka okradła swojego eksa :o Gnój mógłby pokryć koszty swojego talerzyka i swojej rodzinki nie uważacie? Chłop grosza nie dał i jeszcze ma na krzywy ryj przyjechać z żoną i dzieckiem? z jakiej racji

Gość gość
Uspokój się, pieniaczko. Ona wcale nie ma zamiaru przyjeżdzać i nawet nie wiadomo czy on przyjedzie, więc zluzuj bo ci żyłka pierdząca ye/bnie :classic_cool:

Gość gość
gość dziś 14:44 rodziną dziecka nie są dwie psiapsióły mamusi, a jednak są zaproszone. x x mamusia płaci - mamusia zaprasza kogo chce i koniec kropka. też bym nie płaciła za byłego i jego rodzinkę no bez przesady jeżeli już miałby być to tylko on sam i jeszcze powinien za siebie zapłacić tak uważam

Gość gość
I co drzesz ryja? Przecież oni w ogóle nie przyjadą:D

Gość gość
jedyną która drze ryja jestes ty trollico jak zwykle rozwaliłaś fajny temat :o co sama siedzisz, bo wolał dzisiaj być z żoną i ci się nudzi?

Gość gość
Hejtrująca typowa trollica-omijać to może przestanie pisać.

Gość gość
hejtująca oczywiscie.literówka*

Gość gość
Każdy kto pisze niewygodną dla was prawdę jest trollem? Czy tu same porzucone frustratki siedzą?

Gość gość
prawda twoja prawda gowno prawda.

Gość gość
20:27 ty piszesz jakas swoja prawde."Dla was niewygodną"czyli dla kogo,dokładniej? Ty jedna chcesz narzucic ton rozmowy.Goń sie ze swoja prawdą,typowy troll.

Gość gość
porzucone grubaski toczą pianę z pyska :D

Gość gość
A Ty co?Kaszpirowski?wrozysz trollu z fusow,że wiesz iz to jakies grubaski? Trolla c.d.

Gość gość
idz do psychologa-psychoterapeuty a nie radz sie tu na forum

Gość gość
Grube samotnice wpadają w pompaż:D

Gość gość
samotna to jesteś ty trollico. na kilometr widać, że jesteś tą drugą i uwiera cię pierwsza rodzina twojego faceta dlatego tak tu wrzeszczysz.

Gość gość
Kaszpirowski czy wróżysz z fusów?:D :classic_cool:

Gość gość
Oceniacie autorke a ona chyba jedyna zachowała jakiś poziom wypowiedzi na tym topiku w przeciwieństwie do reszty z których wypełzło w całej okazałości coś co od początku siedziało za plecami wczepione pazurami :O

Gość gość
"Witajcie dziewczyny. Wczoraj zadzwoniłam do bylego. Pytam czy pamięta o komunii i ze chciałam go poinformować ze zaproszony jest on sam. .z tego względu ze do tej pory nie raczył zapoznać córki ze swoja rodzina wiec ich obecność jest zbędna. A on mi na to ze bym sobie nie pochlebiala bo kto mi wogole powiedział ze Ania*(dajmy na to ze tak ma na imię jego zona) chciałaby przyjechać. Juz mnie wkurzył tym komentarzem nawet w takiej rozmowie musi mi pokazać że moje zdanie nie ma znaczenia. " Nie miej żalu do niego. To co odpowiedział było sprowokowane formą zaproszenia którą mu przedstawiłaś, a przebijało tam więcej pretensji i antypatii niż dobrej woli zaproszenia. Po usłyszeniu takiej formy jaką ty przedstawiłaś to każdemu by się odechciało przyjazdu nawet w pojedynkę. Zaproszenie to szczytny gest wobec drugiej osoby i powinien emanować jeśli nie serdecznością to przynajmniej minimalną uprzejmością. Masz żal do niego ale jeśli widzisz że jest on jakimś tam promykiem radości dla córki to powinnaś to zrobić dla niej. Forma zaproszenia powinna może raczej wyglądać tak "Czy przyjedziesz na Komunię (tu imię córki)? Jest organizowana w tym i w tym dniu" i chyba lepiej by było ani słowa nie wspominać o jego żonie. Już i tak wystarczająco jasnym by było że zapytałabyś w liczbie pojedynczej, nie mnogiej. Napisałas że ojciec dziecka kilka razy był w odwiedzinach u was a więc samotne pojawienie się jego u was w domu nie byłoby dla niego ani dla ciebie niczym pierwszym. Wcześniej najwyraźniej też był bez żony i drugiego dziecka więc czemu teraz nagle by miał z tym wyskakiwać. Kafeteriuszki zróbiłbyście autorce wodę z mózgu i teraz sama bardziej jest nakręcona (stąd forma zaproszenia) niż by pewnie była gdyby nie założyła topiku. Najlepiej by było nigdy nie wypowiadać imienia jego żony i zwracać sie do niego zawsze w liczbie pojedynczej. Tak będzie dla wszystkich lepiej. Jednocześnie nie pielęgnować urazy obojętnie jakie by to było nie ciężkie skoro wiara tego wymaga. Jeśli kobieta by się w jakikolwiek sposób pojawiła sie w waszym życiu w obojętnie jakich okolicznościach to zachowywać uprzejmy neutralny dystans jednak bez jakiegoś jak tu ktoś radził "wyjaśniania sobie spraw" byłby to absurd. To jest obca kobieta. Ktoś sie z dużym zaangażowaniem czepiał że autorka "wrobiła w dziecko" byłego. Owszem warto to wziąć pod uwagę jak chodzi o postawę autorki wobec byłego, a więc jeżeli nie planował on dziecka z tobą to lepiej jednak nie mieć wobec niego oczekiwań jakie się ma wobec pełnoprawnego męża takich jak organizacja komunii i wielu innych oczekiwań. Jak na osobe która niejako z premedytacją została wrobiona to wg mnie i tak dużo robi. I jak na osobę od której miejsca zamieszkania wyjechałaś dodatkowo na drugi koniec Polski to też dużo robi. Weź to pod uwagę by spojrzeń na niego z większym usprawiedliwieniem i cieplejszym okiem. On nawet gdyby chciał to nie ma technicznej mozliwości uczestniczyć w jej życiu w tygodniu. Nie oczekujmy cudów. Co do wrażeń na temat samego topiku na pierwszych kilku stronach to dużo kafeteriuszek niestety wykazało się obłudą gdyż z jednej strony sugerowały że autorka powinna przestać żyć przeszłością a z drugiej strony nadmiernie na każdym kroku podkreślały że autorka została porzucona dla innej "lepszej" tak jakby im to sprawiało osobistą przyjemność i tak oto kolejny temat w którym motłoch zaczął się pastwić na autorką, temat zatracił funkcje pomocy a stał się miejscem szukania ofiary "do bicia" dla poprawy samopoczucia sfrustrowanych dniem codziennym bab

Gość gość
Hej dziewczyny.nie zaglądałam tutaj bo dla mnie temat się nie jako zamknął. 11:17 bardzo dojrzałe spostrzeżenia ja widocznie nie mam jej na tyle w sobie by tak na to patrzeć. Po świętach będę wysyłac zaproszenia i postanowilam ze znajdzie się na nim tylko jej ojciec. Myślałam o tym i nie chce jej obecności, co prawda nie jest ona dla mnie obca bo znałam ja gdy się przyjaźnili ale jest przede wszystkim kimś kto zniszczył mi związek. Nie chce by na komunii córki wybuchła jakąś afera czy panowała niezręczna atmosfera. Ułatwia mi to fakt ze córka nawet nie wspomniała o jego rodzinie i pyta tylko czy tata przyjedzie. A jeżeli tego nie zrobi to dopilnuje by sam się jej wytłumaczył.