smutasek85 0 Napisano Kwiecień 23, 2016 małamii...ja korzystałam z programu 2+1 i płaciłam tak: - 13900 (program 2+1) - 6,50 zastrzyki gonal - ok 600 zastrzyki - 180 badania wirusologia moje - 372 zastrzyki - 100 badania mąż wirusologia -372 zastrzyki -110 ovitreelle - 257,45 leki po punkcji - 350 lutinus (odkupiony od kogoś ) - 350 klej - 350 intralipid = 16 947,95 tyle wydaliśmy do pozytywnej bety Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
linkaa28 0 Napisano Kwiecień 23, 2016 Małami :) w końcu się odezwałaś :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tasia1989 0 Napisano Kwiecień 23, 2016 Małami89 tak, my podchodzimy z mrożonym nasieniem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 23, 2016 Malami ja jestem w 2+1,wplata 13900 pozniej leki przed ok 1000,po ok 1000,klej 350.Do mrozenia nic nie mialam,ale teraz z drugiego podejscia mam i chyba 550 zl bede placila plus klej plus intralipid,5.04 mialam transfer i leki przed ok 1200 i po 1500 juz poszlo...ale pozytywna beta wyrownuje rachunki ;-) Kasia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mandy11 0 Napisano Kwiecień 23, 2016 Catarina z wiesiołkiem popieram Alesse... Ja brałam wiesiołka kilka cykli przy staraniach naturalnych i zawsze odstawiałam po owulacji, ja nawet czułam takie mikro skurcze wtedy, po odstawieniu mijały. Oczywiście może Ty masz rację, ale koniecznie to sprawdź. małamii super, że się odezwałaś... Na tą iui nasieniem dawcy się nie zdecydowaliście? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dredzik84 0 Napisano Kwiecień 23, 2016 Małami jesteś :) a tak sie zastanawiałam co u Was i co dalej...świetnie że się odezwałaś. Czyli chcecie podchodzić ponownie do procedury...trzymam kciuki za każdą decyzję jaką podejmiecie i pisz częściej :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dredzik84 0 Napisano Kwiecień 23, 2016 Allessa gratuluję wyniku :) totalne szaleństwo! Taki wynik to marzenie....i niech się spełni. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość malamii89 Napisano Kwiecień 23, 2016 dzieki dziewczyny za info:)) musze to przekalkulowac....i podjac decyzje co lepsze:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peonia88 0 Napisano Kwiecień 23, 2016 smutasek, świetnie rozpisałaś wszystkie koszty 2+1 :) w najlepszym wypadku trzeba mieć co najmniej 17 tys. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peonia88 0 Napisano Kwiecień 23, 2016 małaMi a jaki u was jest problem, że 3 ivf się nie udały? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nikita2809 0 Napisano Kwiecień 23, 2016 Małamii kochana, jak super że się odezwałaś!!! :D Tyle razy myślałam co u Ciebie :) Nie wiem co Ci doradzić, bo wiadomo wszystko zależy od Waszych decyzji i finansów, ale ja bym jeszcze powalczyła z własnym materiałem np w programie 2+1 a potem dopiero nasienie dawcy albo adopcja zarodka. Trzeba walczyć ile sił i pieniędzy, a potem tak jak Kasiurek powiedziała, życie bez dziecka też może być piękne, ale fakt, najtrudniejsze jest to by to sobie uświadomić... Ja staram się powoli to sobie uświadamiać, ale póki mamy jeszcze nadzieję to walczymy :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sil_sb 0 Napisano Kwiecień 23, 2016 Allessa wspaniały wynik. Naprawdę. Pięknie. Teraz na pewno patrzysz z uśmiechem w przyszłość. Masz wiele szans na szczęście teraz. Oby crio dobrze wyszło. Mówił ci embriolog jakiej klasy blastusie masz? My ostatnio przeglądałyśmy z Fif swoje protokoły i okazuje się że jest tak wiele klas blastków że szok. Nawet by mi do głowy nie przyszło. W moim protokole jest info że mam blast.exp AA. Małami myślałam o tobie od kilku dni. Bardzo intensywnie. Chciałam cię nawet wywołać. Dobrze że się odezwałaś. Trzymam za ciebie kciuki, może faktycznie nasienie dawcy ułatwiłoby wam życie… Leki są refundowane do końca czerwca. Problem stanowi zapis w liście leków, bo jest info że refundacja obowiązuje tylko do 3 procedur. Nie wiem jak to NFZ sprawdza i czy jest możliwe, że np. lekarz wystawi ci receptę a nie zrealizują jej w aptece, albo zrealizują a potem ktoś będzie kogoś ścigał? Nie mam pojęcia jak oni mają zamiar to kontrolować jak przecież można podejść do procedur w różnych klinikach. nikita2809 dr M powiedział że nie ma przeciwskazań byśmy spróbowali teraz. Jedyne co to: endometrium, które może nie narosnąć jak powinno. A drugie to moje samopoczucie. Ale widział, że się podniosłam po tej porażce i że mam dobre nastawienie. Więc tylko endometrium musi ładnie narastać. Allessa ja przez całą stymulację i okres po transferze piłam wodę z sokiem malinowym, bo od samej wody dostaję migreny. Teraz zaczynam się martwić, że mogłam się przysłużyć temu, że się nie udało. Od dziś koniec soku malinowego… Zostaje mi cytryna. Olej z wiesiołka w kaps mam w domu, teraz muszę dbać o moje endo, więc zaczynam łykać, ktoś wie ile powinno się go zażywać na endo? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mandy11 0 Napisano Kwiecień 23, 2016 Sil teoretycznie wiesiołek do owulacji w cyklu naturalnym, ale jeżeli podchodzisz na sztucznym cyklu to ja bym odstawiła tak 3 dni przed crio, bo tyle u mnie trwało "uspokojenie" tych mikroskurczów. Na mnie wiesiołek działał - zawsze endo miało powyżej 9,5 mm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sil_sb 0 Napisano Kwiecień 23, 2016 a ile tego łykać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anies30 0 Napisano Kwiecień 23, 2016 Mi pani w aptece. Powiedziała ze. 3 razy dziennie ten wiesiolek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mandy11 0 Napisano Kwiecień 23, 2016 Z ilością to zależy - ja się zawsze trzymam zaleceń z opakowania, bo każda kapsułka (różnych producentów) zawiera inną ilość oleju z wiesiołka. Zawsze brałam tyle, ile było napisane na danym opakowaniu, a brałam różne. Nie wiem od czego to zależy, ale najlepsze efekty miałam na tym z oeparol :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ania609 0 Napisano Kwiecień 23, 2016 Czy mi coś teraz by dał ten olej z wiesiolka?jak w pon.punkcja? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ania609 0 Napisano Kwiecień 23, 2016 W aptece można Ci kupic? Kuzwa lekarze powinno polecić coś jak jest za niski czy za wysoki wynik:/...a to jest w tabletkach? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aguuula2525 0 Napisano Kwiecień 23, 2016 Podali mi 2 zarodki 4A klej i nacinanie na 1 zarodku. Bez płacenia! No! Intralipid we wtorek ze wzgl na dzisiejsza kroplowke. Hiperki nie bylo. Kupilam czopki glicerybowe i espumusan. Moze mnie popusci. Transfer wykonywala mi ta mloda pani dr. Zapomnialam nazwiska. Super babka :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karolcia885 0 Napisano Kwiecień 23, 2016 Ja dzisiaj miałam punkcję pobrali 9 komóreczek :) We wtorek najprawdopodobniej transfer...... Czekam na telefon z laboratorium ile się zapłodniło..... orientujecie się do której dzisiaj ebriolodzy pracują???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sil_sb 0 Napisano Kwiecień 23, 2016 embriolodzy max 14-15. karolcia885 piękny wynik i mam nadzieję, że się pięknie będą zapładniać, dzielić i potem cudnymi maluszkami będą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nikita2809 0 Napisano Kwiecień 23, 2016 Aguuula to pięknie że juz po :) wcinaj teraz ananaska ok 4-5 dni. Karolcia ładny wynik! :) Sil wątpię, żeby to była przyczyna że się nie udało, aczkolwiek wpiszcie sobie w google jakie zioła, leki, przyprawy i inne nie można jeść w ciąży, trochę tego jest. Tak na szybko zakazane są: hibiskus (uwaga owocowe herbatki), lukrecja, jemioła, tymianek, rozmaryn szałwia, żeń-szeń, aloes, chmiel, krwawnik, liście malin, tymianek, rozmaryn, cząber, dziurawiec, rabarbar, nać pietruszki, jalowiec, imbir, chrzan i marchew zwyczajna oraz wit. A i ograniczenie wit. C. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joafer 0 Napisano Kwiecień 23, 2016 Warszawianki kochane podpowiedzcie mi o co jeszcze mogę się zapytać na wizycie. O streching, intralipid,klej o co się jeszcze pytalyscie na wizycie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 23, 2016 Świetnie Agula trzymam kciuki Kasiu za twoje kropeczki tez żeby piękne się dzieliły teraz pozdrawiam MaBo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sunshine_111 Napisano Kwiecień 23, 2016 Karolcia, to chyba się poznałyśmy :) Mi pobrali tylko 2 :( Dr. M widział 4, Dr Cz, 3, a ta Pani Dr od punkcji 4, a potem nagle tylko 2 :( W drodze do domu cały czas płakałam. Wzięłam 2 relanium... Dzwoniliśmy, podobno mieli pracować do 15. Na szczęście obie komórki dojrzałe, ale czy się zapłodnią, i przede wszystkim czy się nie przestaną rozwijać przed transferem, skoro ma być w 3 dniu dopiero :( a nam się przestawały dzielić jakoś w 2-3 dniu :( Martwię się, czy w ogóle będę mieć ten transfer :( Ale dzwonić maja dopiero w poniedziałek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ania609 0 Napisano Kwiecień 23, 2016 Agula gratuluję dlucznych zarodkow;) Karolcia daj znać ile się komureczek zaplodnilo :)..MalaMi ja będę płaciła za wszystko ok 11 tyś razem z lekami, klejem i kroplowka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anies30 0 Napisano Kwiecień 23, 2016 Ja tez mam z oeparol i ma.niby byc 3 razy dziennie. Biore ale moze tak przed crio odstawie jak mowicie.... Sil i morele daktyle tez na endo sa dobre? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karolcia885 0 Napisano Kwiecień 23, 2016 Dostałam dzisiaj fragmin i zamur. Dlaczego na fragmin nie ma refundacji? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 23, 2016 https://parenting.pl/portal/ziola-zakazane-w-ciazy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karolcia885 0 Napisano Kwiecień 23, 2016 Sunshine trzymam kciuki za twoje 2 komóreczki. A skąd wiesz że są dojrzałe? Ja próbował się dodzwonić do laboratorium ale mi się nie udało..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach