Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Allessa

Katowice Gyncentrum... komu pomogli 3

Polecane posty

Sunshine- moje poprzednie ciàże traciłam na samym poczàtku tj ok 7 tyg. Przy jednej było bicie serduszka a przy dwóch to były puste jaja płodowe. Teraz też brałam intralipid przed transferem i co powinnam te wlewy powtarzać??? Pomóżcie laski co mam robić?

Gość Sunshine_111
Jejku, to wcale nie tak wcześnie... Trochę mnie to zmartwiło, bo mam podobna sytuację z tym allo... Myślałam, że miałaś betę np. 50, potem 30 i 0, a tu widzę, że wszystko przede mną... :( Nie wiem do końca, jak to allo działa... Nigdy wcześniej w ogóle nie zaskoczyłam... Jeśli chodzi o intralipid, to Dr Cz mi powiedziała, że jak beta będzie pozytywna, to mam powtórzyć intralipid 3 tygodnie po transferze, i ta dzisiejsza Pani Dr to potwierdziła.

Sunshine i Karolcia, gratuluję wam wyników bety :) dbajcie o siebie i maluszki :) Tasia, 5 mrożaczków, to bdb wynik. Co zrobiłaś z pozostałymi komórkami? Ja dziś miałam wizytę w GC, do końca stymulacji zostały mi 2 zastrzyki. Cetrotide i Ovitrelle i w czwartek punkcja, w sobotę transfer. Wolałabym transfer 3 dniowych zarodków, ale jest niedziela. Mam nadzieję, ze te 2 dniowe będą równie dobre. Progesteron: 0.357, estradiol: 2303. Czy to znaczy, że mi hiperka nie grozi? Ciągle piję wodę i stosuję dietę białkową.

sunshine to prawda czas leci ... zla passa zostala przerwana i teraz same dobre wiesci na forum :-) ja na serduszkowej bylam jakos 20 dpt , ale potem juz chodzilam do lekarza prywatnie . oczywiscie pow. mu o in vitro i on znal sie na rzeczy , bo nie bylam tez jego pierwsza pacjentka po transferze. ja przeszlam na luteine za 3,9 zł jakos w 7 tc.

Czy może ktoś podać nr tel do dr M???? Czy drM odpowiada na smsy??? Sunshine mi też tsh troszkę podskoczyło musze się dowiedzieć jaka dawkę mam brać

Gość Sunshine_111
wow wcześnie ta serduszkowa:) i 3,9 zł robi wrażenie... jest różnica... Właśnie czytam o tym moim niskim hamowaniu - allo mlr - znalazłam, że progesteron jest ważny, dziewczyny biorą (dodatkowo do lutinusu lub luteiny) duphaston 3x1,5 lub 3x2, zastanawiam się, czy nie brać troszkę więcej, niż Pani Dr. zaleciła, bo w sumie tego duphastonu wypisała akurat sporo. Poobserwuję jeszcze trochę mój organizm, czy plamienie się utrzyma... Bierze się też acard- powiedziała, że mi nie jest potrzebny, i encorton - powiedziała, że stosują go przy mrozaczkach... im człowiek więcej czyta tym się więcej stresuje...

Kiedy muszę powiedzieć, że chcę mieć 2 zarodki podane? Znacie przypadki, że się udało z zarodkami w 2 dobie? Z tego co tu zaobserwowałam najlepiej przyjmują się te z 3 doby, czy się mylę?

Tasia, a nie chciałaś zamrozić tych komórek co zostały?

sunshine ja 20 dpt bylam na serduszkowej w gync,ale serduszka nei bylo widac ani slychac jeszce hehe , byl tylko pecherzyk , dopiero po tygodniu bylo widac serduszko bijace .

Kasiurek a w której klasie miałaś robiony Helicobacter i w której wyszedł Ci wynik dodatni?

Są takie komórki mrożone wartościowe? Ja mam 12 pęcherzyków, przypuszczam, że po punkcji może ich być jeszcze więcej lub mniej. Zapłodnią mi tylko 6, warto te pozostałe zamrozić na ewentualne kolejne podejścia?

Gość Sunshine_111
Karolciu, a ile masz? Mi dziś Pani Dr powiedziała, że takie wahania 1,9-2,6 to nic takiego. Kiedyś miałam więcej - nie pamiętam teraz ile, ale na pewno więcej i mi Dr M powiedział, że jakby było 6 (albo 4 - właśnie nie pamiętam dokładnie) to byśmy się dopiero zaczynali martwić. Nr niestety nie mam. Ja jutro jadę do mojej endokrynolog.

Dziewczyny pisałam do dr M w sprawie tego encortonu bo mnie to meczylo:pi mam tego nie brac..w sobote dostałem @ i 8dc wypada mi teraz w sobotę więc w tedy jadę na usg..

Mabo to Ty masz ten sam problem co ja ..:) ja też mam Pcos i niedrożne jajowody ...Dziewczyny czy wiece co z tym aplikatorem bo mam utrogestan można kupić do niego sam aplikator?

Gość gość
Aneta ja powtarzalam intralipid miesiac po transferze.Bede powtarzala raz w miesiacu co miesiac do 12tc. Kasia

Wyszło mi 2,7 a biorę tylko 1,5 tabletki 25 euthyrox Ania a ty jak się kontaktowałaś z dr M???

Gość Sunshine_111
Karolciu, jak chcesz to napisz, ale nie stresuj się takim wynikiem. Ja się bardzo zestresowałam za pierwszym razem, ale Dr M stwierdził, że to nic. A za drugim razem jak się próbowałam w tym temacie skonsultować z Dr Cz, to usłyszałam "co wy się dziś wszystkie tego tsh czepiacie!" A miałam wtedy więcej, niż 2,7 ;) Dzisiaj też usłyszałam, że 2,6 to nic. Ale jak masz być spokojniejsza, to napisz :)

Gość Sunshine_111
Karolciu, jak chcesz to napisz, ale nie stresuj się takim wynikiem. Ja się bardzo zestresowałam za pierwszym razem, ale Dr M stwierdził, że to nic. A za drugim razem jak się próbowałam w tym temacie skonsultować z Dr Cz, to usłyszałam "co wy się dziś wszystkie tego tsh czepiacie!" A miałam wtedy więcej, niż 2,7 ;) Dzisiaj tez usłyszałam, że 2,6 to nic. Ale jak masz być spokojniejsza, to napisz :)

Gość gość
Hope83 przepraszam, wiem, że pytałaś się już co u mnie. Miałam pobranych 14 komórek, 9 pięknie się zapłodniło. Z tych 9 podali 2 zarodki najlepsze klasowo, resztę trzymali dalej. Udało się zamrozić dwa zarodki. Betę robiłam w piątek i udało się 87,10. Poryczałam się w piątek jak bóbr. Żeby teraz tylko wszystko dobrze było, żeby beta dobrze przerastała to będzie najpiękniejszy prezent na urodziny jaki mogłabym dostać na 18 maja :) mimo tego gdzieś tam w środku boję się, bo to dopiero początek. Ale wierzę, wierzę z całego serca, że będzie dobrze. Tobie kochana i Wam dziewczyny życzę aby życie uśmiechnęło się w końcu, tak samo mam nadzieję że i do mnie dalej będzie się uśmiechać :) dorciak1805

Gość Sunshine_111
Dorciak super!

Gość gość
Hope83 przepraszam, wiem, że pytałaś się już co u mnie. Miałam pobranych 14 komórek, 9 pięknie się zapłodniło. Z tych 9 podali 2 zarodki najlepsze klasowo, resztę trzymali dalej. Udało się zamrozić dwa zarodki. Betę robiłam w piątek i udało się 87,10. Poryczałam się w piątek jak bóbr. Żeby teraz tylko wszystko dobrze było, żeby beta dobrze przerastała to będzie najpiękniejszy prezent na urodziny jaki mogłabym dostać na 18 maja :) mimo tego gdzieś tam w środku boję się, bo to dopiero początek. Ale wierzę, wierzę z całego serca, że będzie dobrze. Tobie kochana i Wam dziewczyny życzę aby życie uśmiechnęło się w końcu, tak samo mam nadzieję że i do mnie dalej będzie się uśmiechać :) dorciak1805

Sil o której masz jutro crio?powodzenia kochana będzie dobrze ..:*

Dorotko dlaczego się wcześniej nie chwalilas. Gratulacje super strasznie się cieszę Jeszcze Hope została i ja miejmy nadzieję że Warszawa szczęście mi też przyniesie a powiedz mi czym byłaś stymulowana.

Dorotko a powiedz mi czy wcześniej miałaś jakieś mrozaki w gyn

Gość gość
Tak, powtórzyłam 260 ale w porównaniu do Ciebie catarina i do smutaska nie smutaska to mało. Ale wierzę, że będzie pięknie rosło. A powiedzcie, czy Wy pracujecie, czy nie? Joafer, bałam się i dalej się boję. Bo to dopiero początek. Ale jestem szczęśliwa że w końcu się udało. Może jednak ten nasz aniołek który jest w niebie, wróci do nas. A czym byłam stymulowana? Na początku gonapeptyl, potem puregon 200jm i na koniec pregnyl. Miałam też scretching. dorciak1805