Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anilorak123

Mamusie na lipiec 2016

Polecane posty

Gość paula1611
wanilia mi się wydaje że powinni sprawdzić czy wszystko jest dobrze. tym bardziej jak jest już termin ja już mam ktg od 32 tygodnia co dwa tygodnie

Gość MamaMagda90
Wanilia ja jezdzilam na ktg po terminie,ale tez nie bo lekarrz tak mowil tylko poszlam do szpitala i oni powiedzieli ze jesli bede po terminie to mam przyjezdzac co 2 -3 dni na ktg a w 8 dobie zglosic sie do przyjecia na wywolanie.

Gość mamamalgosi
Wanilia ja bym się trzymała tego co mówi lekarz. Albo jak chcesz to do niego zadzwoń... sąsiadki lubią wtrącać swoje 3 grosze ;) My jeszcze w szpitalu. Dziś wieczorem mamy mieć echo serca... trzymajcie kciuki , żeby lekarz dojechał, bo to jeszcze różnie podobno może być :/ jeśli wszystko będzie ok to jutro idziemy do domu :))))

Gość MamaMagda90
Mamamalgosi to ile juz jestescie w szpitalu?

Czesc Dziewczyny :) Ja juz mam 2 cm rozwarcia ale szyjka nadal nie jest w pełni uformowana. Jak myślicie ile jej zajmie żeby się "rozewrzeć" ? Mam tylko delikatne skurcze klucia i pobolewania lekarz doradzil chodzenie przytulanie z mezem, tym bardziej ze za 2 dni termin z USG! A 14 z om :) tak bym chciała juz tulić synusia :) Oluś wazy 3600 dzis byliśmy na ktg -zapis idealny zero skurczów. Fajnie sie ochlodzilo ostatnio chyba specjalnie dla nas :)

Jeśli nic się nie będzie działo to poczekam do tej piatkowej wizyty. Może będzie mi dane urodzić do piątku :-P

Gość isia1992
Hej. Ja dzisiaj na wizycie byłam. Mam rozwarcie na 1,5 cm szyjka miekka i krótka. Agatka ma 3,510 :D w 2 tyg przybrała 1kg :D Mówi że powinnam na dniach urodzić a jeżeli nie to 14 lipca mam sie zgłosić już do szpitala :D

Ja juz sie nie moge przytulac bo mi najprawdopodobniej czop odchodzi to pierwsza ciaza i nie mam pewnosci ze to jest to ale tak czuje i jak juz to odejdzie to porod lada moment moze byc a po za tym infekcja moze sie wdac jak sie bedziemy kochac wiec my juz mamy definitywny post :-( Jutro jedziemy na zapis ktg do szpitala i nie bylam bada juz dwa tygodnie nie wiem co sie dzieje w srodku jak szyjka i wgl ale jutro chyba troche nasciemniam zeby mnie lekarz zbadal bo tak to moze mu sie nie chciec jak to z tymi lekarzami bywa

Gość gość
Żal mi was, worki na spermę.

Gość Marta7890
Wanilia86, z tego co mi ginekolog mowila to zalecenie na ktg jest gdy cos sie dzieje np dziecko owiniete pepowinka, cos wyjdzie w przeplywach nie tak itp ,a jesli ciaza przebiega prawidlowo to nie ma zalecenia na ktg ale dla swietego spokoju zawsze mozna sobie zrobic ktg prywatnie, a co do tego ze na dzisiaj masz termin to z tego co mi lekarz mowila to urodzic mozesz nawet za 2 tyg i to nadal bedzie w terminie bo termin jest dwa tyg w tą ,dwa w tą czyli od 38 do 42 tyg ciazy. Chociaz juz pare dni po 40 tyg faktycznie powinno sie kontrolowac dzidzie poprzez ktg.

Gość mageliza1987
Wanilia, mój ginekolog każe mi jeździć na ktg raz w tygodniu a jestem w 38 tc .. Nie wiem. Jak czujesz ruchy, to nic złego się nie dzieje.. decyzja należy do ciebie. Na każdej ip po terminie bez słowa powinni cię podłączyć do ktg i sprawdzić czy wszystko jest w porządku. Ja bym chyba dla swojego spokoju chciała mieć wykonane. Jestem po wizycie.. Rozwarcie na 4-5 cm :-O Niedługo zgubie syna hihi Mam nakaz spacerowania, współżycia ( mąż się boi).. Jak się nie ruszy to w pt do szpitala. Dwa dni zastrzyków i w poniedziałek indukcja porodu .. Ale ja po badaniu szyjki to czuje się jak do porodu!!! Masakra!!!

Gość mageliza1987
4-5 cm rozwarcie, brzuch się spina, krzyże bolą niemiłosiernie. Ale co z tego jak wody nie chcą odejść??? Zauważyłam że tak się dzieje po każdym badaniu szyjki.. ech.. Jestem zmęczona już.. Mój mały waży 3100 :-)

Gość gość
Jakie krzyze? Chyba krzyz...

Magneliza to Ty pewnie bedziesz nastepna w kolejce :) ja nie mogę zasnąć mecza mnie bole ale sa nieregularne wiec to nie To :) czego sie nie przecierpi dla kochanego dzieciatka. chciałabym juz przytulic moj maly cud :)

Gość gość
Mageliza wody mogą odejść nawrt w 2fazie porodu, tym się nie martw. Mamamagda jestem na sPitalu od 30go, a mały na świecie od 1go.

Gość gość
Na 6 godzin snu 4 razy pobudka. Jakieś dziwne lekko okresowe pobolewanie brzucha. Mam nadzieję że w sobotę zostawia mnie w szpitalu i wywołaja poród. W niektórych szpitalach po 38 tc można się zapisywać na ktg- tylko trzeba i nich rodzić.

Gość Marta7890
Porod, blagam o porod, wczoraj caly wieczor napinal mi sie bolesnie brzuch i nic, w piatek ide na usg aby mi zwazyli maluszka i na podstawie wagi moja ginekolog 14 lipca chce podjac decyzje o ewentualnym cc, tylko podobno ta waga na usg mega moze sie mylic, jak to wyglada w waszym doswiadczeniu z ta waga z usg?

Gość gość
Widzę że większość z was się już męczy. Ją pisze do was od poniedziałku bo mam wymioty i bóle. Od wczoraj wieczorem myślałam że umrę ! Silne bóle pleców ciągnięcie w dole brzucha do tego wymioty bóle głowy krocze to już wogole jakby ktoś wziął młotek i połamał wszystkie kości . Czop odpadł mi już tydzień temu . Jutro wizyta u położnej i ginekologa ale to bardziej wywiad niż badanie bo w Holandii nie badają krocza niestety . Mam nadzieję że to już blisko bo nie mogę nawet iść do sklepu po pieczywo boje się że coś mnie chwyci. Gość. Z holandii

Gość gość
Mi lekarka powiedziała że różnica może być nawet 500g. Obawiam się tego... Do gościa z Holandii mi szop odpadł prawdopodobnie 2 tygodnie temu, już 3 razy meczylam się z mega biegunkami i dalej nic. Czekam do soboty

Gość gość
Gość to masz też nieciekawie ją jestem w 38tc normalnie zmuszam wsiebie jedzenie bo wiadomo dziecko musi jeść ale ja sama nie mam ochoty bo wymioty mnie przerażają do tego te okropne bóle które trwają po 2h bez przerw żadnych gość z holandii

Gość Marta7890
W 33 tygodniu ciazy moja malutka wazyla 2175 i byla to waga dziecka jak na 34 tydzien, wiec moja gin stwierdzila, ze to duzo i kazala mi teraz powtorzyc to usg zeby zobaczyc czy mala dalej tak szybko przybiera, tylko, ze teraz ide do innego lekarza, ktory ma inny sprzet wiec w ogole nie wiem na ile ta waga bedzie sie pokrywac z rzeczywista.

Gość mageliza1987
No faktycznie każda z nas pomału ma dość.. A ja byłam w pracy dziś, ledwo wytrzymałam ale zrobiłam to specjalnie. Jestem z siebie bardzo zadowolona :-) Mogę powiedzieć, że cała ciąże przepracowałam :-) No, ale mając własny interes inaczej się patrzy na wszystko.. szkoda odpuścić zwłaszcza że są fajne pieniądze z tego. Z drugiej strony to 4 razy w tygodniu po 4-5 godz więc nie ma źle.. Czuje się bardzo źle. Plecy, brzuch, krok.. ech.. czyli te same objawy co u was. Czop? Nie wiem.. ciągle coś leci.. :) Po pracy śniadanie, puściłam zmywarkę, pranie. Teraz odpocznę dwie godziny a potem zobaczę czy nie pojadę na ip już się zgłosić.. Może mnie zatrzymają już. Brzuch się napina, sprawdzam właśnie regularność, no i te rozwarcie - 4-5 cm to dużo.. Musimy być silne!

Gość mageliza1987
U mnie 38 tc - 3100 gram.

Gość paula1611
waga z usg może się różnić nawet pół kilograma. Siostra męża tak miała. miało być 3500 a było 3000. U mnie przy pierwszym porodzie różnicy było prawie 400 gram mniej. Ja jutro jadę na usg i badania więc zobaczymy ile mały urósł, w 36+2 miał 2320, odchylenie ponad 12%.

Gość MamaMagda90
Ja to nie patrze na ta wage z usg przy porodzie dowiem sie ile wazy i tyle:) ale juz odliczam dni do cc i do powrotu do domu.

Gość gość
Paula moje malenstwo mialo 2180 w 32tc teraz nie wiadomo bo usg mi nie orzysluguje juz. Boje sie ze sacza mi sie wody uslyszalam wczoraj pyk i robie siku na bezbarwno rano moc tylko byl normalny nie wiem czym to spowodowane. Gosc z holandii

Gość paula1611
ja mam robione usg co dwa tygodnie, więc widzę jak ta waga się zmienia. I cieszę się że mały nie będzie duży bo chcę rodzić naturalnie, a pierwszą miałam cesarkę. a co do cieknięcia, to ze mnie też cieknie cały czas i to już od dawna. też myślałam że to są wody płodowe ale na usg jak są mierzone to są w normie.

Gość mageliza1987
Też tak mam z tą wydzieliną. Bezbarwne, mokre :-) ale to nie wody bo ich stan jest w porządku. Boję się że jak się zgłoszę na ip to mnie zostawią, i będę leżeć na obserwacji. A ja z szpitalami mam ciężko.. dla mnie to trauma.