Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę.. archiwum 24

Polecane posty

otulona_snem dziś oczywiscie,ze Ci nie bedzie Shatyn..fakty sa jakie sa..podalam Ci je uprzejmie.. oo w pewnym sensie trwamy tu i sie tolerujemy oo i to jest chyba najbardziej fajne oo twym najwiekszym problemem jest to,ze nie wiesz jak wygladamy-Ja i Myro prawda? czy falsz? usmiech.gif x x Że trwacie jest faktem. Dla ciebie i dla mnie. Że ci jest fajnie, to też fakt którego nie neguje. A wasz wygląd mnie nie interesuje a więc to co napisałaś faktem nie jest. A więc te fakty które są faktami nie są różne dla ciebie i dla mnie. A takie miałaś podać...

otulona_snem dziś smiech.gif oo "kiedys" ty siebie Shatyn slyszysz? x x Słysze jak mówię. Słyszę siebie z nagrań. Ale o co ci chodzi?

{ Nie enforfiny tylko tęsknota. Czasem człowiek nie jest tak silny jak by chciał. } Pełna zgoda, ale jeszcze kiedyś pomyślisz by nie palić? :classic_cool:

Gość gość
lewackie k*****y

Gość gość
Wszyscy nadajacie sie do leczenia.

Gość gość
Otulona znowu nep********a :D

• MON przygotował na szczyt wystawę o wejściu Polski do NATO • Jako kluczowe postaci przedstawiono polityków związanych z PiS • Kolenda-Zaleska w TVN24: "To jest po prostu świństwo!" x Bochenek bronił obecności Dudy na wystawie. - Może ustalmy fakty, kiedy, gdzie i w czyjej obecności podpisano wejście Polski do NATO? - zapytała Rafała Bochenka Kolenda-Zaleska. x - Wiem, że pani by chciała doprowadzić do jatki i awantury politycznej... - zaczął Bochenek. x Wtedy Kolenda-Zaleska zaczęła tracić cierpliwość. - Ja? Ja tylko pytam, kto podpisał wejście Polski do NATO? (...) Jest wystawa, którą oglądają wszystkie delegacje, "Polska w NATO", i nie ma tam Geremka, Kwaśniewskiego, Nowaka-Jeziorańskiego i Brzezińskiego, bez których Polska nie weszłaby do Sojuszu - mówiła. - Wie pan co? To jest po prostu świństwo, to jest świństwo! - oceniła poruszona dziennikarka.

Gość gość
dziewczyno, za duzo pijesz..:o

cd... x Co na to Rafał Bochenek? Rzecznik rządu stwierdził, że "wszyscy zdają sobie sprawę" z tego, iż był to "wysiłek wielu osób i wielu lat pracy". Dopytywany, dlaczego rząd nie pokazał m.in. Bronisława Geremka, stwierdził: - Polacy o tym wiedzą, doskonale o tym wiedzą, dlatego ja nie czepiałbym się akurat jakichś niuansów. x - Uważam, że to jest zwykłe świństwo z waszej strony, dotknęło mnie to osobiście. Nie ma Bronisława Geremka, który podpisywał, który nie żyje, naprawdę... - zakończyła ten wątek rozmowy Kolenda-Zaleska. x x Żałosny facecik. Jak mu, kurna, nie wstyd....:O

Oczekiwałaś od Obamy czegoś innego, "Dobra Zmiano"? Przestrzegano cię, ale na pełnym gazie pędziłaś w stronę ściany x Łudziłaś, się że prezydent USA na konferencji z prezydentem Andrzejem Dudą będzie cię chwalił za to, że podniosłaś Polskę z kolan? Odczyta na głos ulotkę o tym, jak Putin do spółki z Tuskiem zamordowali prezydenta Kaczyńskiego, którą delegatom na szczyt NATO rozdawała Ewa Stankiewicz? Zapowie, że wzorem Polski wprowadzi w USA program 500 plus? x Naprawdę, "Dobra Zmiano", wierzyłaś, że uda się przekonać Amerykanów, że w Polsce wszystko jest w porządku, a ujadają tylko oderwani od koryta, którzy chcą powrotu "ojczyzny dojnej"? Że Obama nie czyta raportów swoich ekspertów i dyplomatów? Że wystarczy mu powiedzieć - jak to sugerował jeden z Twoich najlepszych ministrów Witold Waszczykowski - że spór o TK to problem polityczny i tak zostanie rozwiązany, by Obama dał sobie spokój? x Całość: http://tnij.org/kqs43pl

W "Wiadomościach" TVP trust mózgów musiał długo myśleć, jak zrobić, by dzisiejsze wystąpienie prezydenta USA zaniepokojonego stanem demokracji w Polsce pokazać tak, by widzowie myśleli, że nic się nie stało. x Zadanie było trudne. Bratnia TVP Info próbowała na przykład ten fragment przemówienia Obamy pominąć, dopiero wyśmiana przez internautów musiała ustąpić. x W tej sytuacji "Wiadomości" uznały, że najlepiej będzie słowa Obamy omówić, to, co niewygodne, przemilczeć, a jedyny cytat wyrwać z kontekstu. x W rezultacie odbiorca telewizji publicznej nie miał szansy dowiedzieć się, co dokładnie powiedział Obama. x Całość: http://tnij.org/p9kmwtr x x Telewizja państwowa jak za komuny. Te same żałosne sposobiki, żeby zakłamywac rzeczywistość...:O

Gość gaajowy
Wczoraj okazało się ,że "komisarz" lewackiej UE - Bieńkowska spotyka się z szefami obcych sieci hipermarketów, mających sklepy w Polsce, by wspólnie szukac możliwości zablokowania prponowanego przez rzą pani premier Szydło - podatku od sklepów wielkopowierzchniowych. Czyli walczy o to by wpływy podatkowe w Polsce były mniejsze...To juz obłęd, wynikający z panicznego strachu. Bo czy osoba, nazywająca siebie Polką, może działać przeciw swojemu państwu w obronie interesów obcych?

Gość gość
100% racja. Obama ,polecial na szczyt NATO a nie pohukiwac polskiego Prezydenta.To jest dyplomatyczny skandal! Sprawy Trybunalu,to wewnetrzne problemy Polski (komuchow) i nic Obamie do tego. On niech pilnuje problemow, ktore rozkladaja Ameryke a ostatnie strzelaniny sa po prostu nagminne. Prezydent Duda pokazal swoja klase,temu opalonemu Nobliscie,ktory dla swiatowego pokoju i dla Ameryki zrobil niewiele.

{ - Uważam, że to jest zwykłe świństwo z waszej strony, dotknęło mnie to osobiście. Nie ma Bronisława Geremka, który podpisywał, który nie żyje, naprawdę... - zakończyła ten wątek rozmowy Kolenda-Zaleska. } <<>>> Cóż, mnie cieszy że o Geremku cisza... :classic_cool: Powoli, powoli do normalności. :classic_cool:

{Marzec 1981 roku był kluczową datą upadku pierwszej Solidarności. To wtedy agent SB – Lech Wałęsa, zdecydował o zamknięciu strajku, czego konsekwencją był stan wojenny, wprowadzony przez Wojciecha Jaruzelskiego celem zniszczenia polskich patriotów. Po tym okresie komuniści uformowali nową Solidarność na czele z Wałęsą, Michnikiem czy Mazowieckim. Mocnym punktem niszczenia Polski był intelektualista – Bronisław Geremek.}

Gość gość
Bronisław Geremek - szkodnik i manipulator, nienawidził Polaków

Myrevin dziś {Marzec 1981 roku był kluczową datą upadku pierwszej Solidarności. To wtedy agent SB – Lech Wałęsa, zdecydował o zamknięciu strajku, czego konsekwencją był stan wojenny, wprowadzony przez Wojciecha Jaruzelskiego celem zniszczenia polskich patriotów. x x :D:D:D:D

gość dziś Bronisław Geremek - szkodnik i manipulator, nienawidził Polaków x x Typowa narracja komucha... Możesz jeszcze dodać, że był warchołem, zaplutym karłem reakcji, sługa burżuazji itp...

gaajowy dziś Wczoraj okazało się ,że "komisarz" lewackiej UE - Bieńkowska spotyka się z szefami obcych sieci hipermarketów, mających sklepy w Polsce, by wspólnie szukac możliwości zablokowania prponowanego przez rzą pani premier Szydło - podatku od sklepów wielkopowierzchniowych. Czyli walczy o to by wpływy podatkowe w Polsce były mniejsze...To juz obłęd, wynikający z panicznego strachu. Bo czy osoba, nazywająca siebie Polką, może działać przeciw swojemu państwu w obronie interesów obcych? x x Money.pl podaje, że sieci handlowe reprezentowane przez POHiD - czyli najwięksi, zagraniczni detaliści - planują zaskarżenie podatku handlowego do europejskiego urzędu ds. konkurencji. Podczas spotkania z Bieńkowską POHiD dostał ponoć zapewnienie, że polska komisarz pomoże przy interwencji we wspomnianym urzędzie. Organem tym kieruje jednak kto inny - duńska komisarz Margrethe Vestager.

Spór polityczny w cieniu szczytu NATO skomentował konserwatywny publicysta Rafał Ziemkiewicz. "Tutsi proszą Bwana Kubwa by dokopał Hutu za trybunał, Hutu by Tutsim za Smoleńsk - jedyne co ich łączy to ta murzyńskość" - napisał. W tym porównaniu osoby związane z opozycją i przeciwnicy PiS są "Tutsi", niektórzy zwolennicy obecnej władzy oraz teorii spiskowych dot. katastrofy - "Hutu", zaś Bwana Kubwa, czyli "Wielki Szef" w języku suahili, to zapewne Barack Obama. x x Żałosne. Chciał zabłysnąc a wyszedł na kretyna....:O

- Byłem od początku jak najgorszego zdania o braciach Kaczyńskich. Z ich otoczenia docierały do mnie doniesienia o nieuczciwości i skłonności do korupcji już w czasach Porozumienia Centrum. Nie chodzi tylko o aferę Art-B. Dyrektorzy zakładów, którzy po 1989 r. zachowali stanowiska, mówili, że w rozmowach w cztery oczy wysłannicy PC domagali się od nich dużych pieniędzy, jeśli chcą, żeby ich zostawić w spokoju. I oni płacili. Wiedziałem o tym, ale nie mogłem tego rozgłaszać, bo ludzie, którzy mi to mówili, po prostu się bali. W 1993 r. partia ta przegrała wybory, bo otaczała ją aura nieuczciwości i przekupności. Później w miejsce PC ci ludzie wyczarowali PiS - partię, której nazwa była zaprzeczeniem społecznego wyobrażenia o tym środowisku politycznym. x Potem Lech Kaczyński jako prokurator generalny domagał się od prokuratorów stosowania zawsze tymczasowego aresztowania. Powoływał się na to, że policja zamyka przestępców, a prokuratura wypuszcza. To było oczywiście pod publiczkę, ale wbrew praworządności. W ten sposób doprowadzono do przeludnienia zakładów karnych i likwidacji różnych programów resocjalizacyjnych. Zaprzepaszczono duże osiągnięcia reform Pawła Moczydłowskiego [szefa służby więziennej w latach 1990-94]. To było postępowanie populistyczne, szkodliwe społecznie.

- Trudniej mi przychodzi wyjaśnić to, że poparcia dla PiS-u nie tylko nie zmniejszają, ale nawet je umacniają, jawne naruszenia prawa, gwałt na konstytucji, łamanie zasad demokracji. Nie potrafię zrozumieć, jak takie fundamentalne ciosy w polską praworządność i demokrację liberalną nie budzą alarmu czy krytycyzmu u tak wielkiej części społeczeństwa. Wielu ludzi zdaje się myśleć, że ich to nie dotknie, że to dotyczy tylko tych złych, wskazanych przez władze jako winnych. Dziś nie pojmują, że tak nie będzie, że brak praw, swobód i gwarancji prawnych dla tych swobód ich także dosięgnie. Rozczarują się. Niestety, wydaje się, że sprawy socjalne są dla wielkiej części ludzi ważniejsze niż przestrzeganie konstytucji, ustrój i swobody obywatelskie. Oczywiście cieszy mnie, że tak wielu ludzi chodzi na marsze KOD-u. Ale na razie dla większości to są sprawy nieistotne, lekceważą je, bo ich nie rozumieją. x Myślę, że te rządy jeszcze dość długo materialne ludzi nie zabolą - przez rok, półtora. Można znaleźć tysiąc sposobów, żeby naciągnąć i podtrzymać budżet na rok 2017. Można nieco podnieść VAT i tak znaleźć pieniądze na obietnice i programy. Ale złoty będzie słabł, dług publiczny będzie rósł i koszty jego obsługi pójdą w miliardy. Wtedy przyjdzie rozczarowanie.

Gość gość
Można lubić PiS lub nie, podobnie w przypadku prezydenta Dudy. Ale to co zrobił wczoraj schizofrenik Jakub Sobieniowski w Faktach TVN, to hańba i szczyt podłości. Jak się oczywiście można było spodziewać, jedynką podczas wczorajszego wydania Faktów, nie był szczyt NATO (zaledwie 2 procent czasu w pierwszej informacji wydania), a słowa Obamy o TK (98 procent czasu). Pomińmy fakt, że lewactwo unijne z ryżym folksdojczem na czele, nakłoniło przed rozmową z Dudą lewaka Obamę, do tej reprymendy. Ale materiał Sobieniowskiego tradycyjnie był zmanipulowany i kloaczny. On stosuje takie tanie chwyty podprogowe, że naprawdę Goebbels byłby dumny. Dość powiedzieć, że cały materiał poświęcił na oplucie prezydenta Dudy i rządu, w atmosferze, iż Obama zaniepokojony jest stanem demokracji w Polsce. Pokazywał tylko te ujęcia kamery, gdy Obama i Duda stoją z kamienną twarzą, jakby obrażeni na siebie. Ale czarę goryczy przelał kończącymi materiał słowami: "Prezydent Obama także dzisiaj, bardzo często odwoływał się do tego spotkania, z 2014 roku" (w tle migawki z uśmiechniętymi od ucha do ucha i przytulonymi do siebie Obamą i Komorowskim). To była oczywista zagrywka, mająca pokazać: "Za Komorowskiego nas szanowano, za Dudy jesteśmy nikim". Podłość z jaką Jakub Sobieniowski przygotowuje swoje rynsztokowe materiały do Faktów TVN, zapewne przez KOD - owców nazwana zostałaby "obiektywizmem", "bezstronnością", "niezależnością" i niedoścignionym wzorcem dla TVP. Przy okazji, przypomnę, że dziennikarka zaprzyjaźnionego z TVN portalu Onet, pytała prezydenta Dudę podczas wizyty w Arłamowie u polskich piłkarzy, oto jak... ocenia Donalda Tuska, ci ludzie są znani z takich wstrętnych zachowań.

Gość gość
Bruno Shatyn dziś X Gieremek nazywal Polske k***a i pisal ,ze nienawidzi Polakow,takze morda w kubel komuchu.

otulona_snem dziś i byl takim samym"profesorem: jak Bartoszewski x x Bronisław Geremek (ur. 6 marca 1932 w Warszawie, zm. 13 lipca 2008 w Lubieniu) – polski historyk i polityk, profesor nauk humanistycznych, minister spraw zagranicznych w latach 1997–2000, przewodniczący Unii Wolności w latach 2000–2001, poseł na Sejm X, I, II i III kadencji, od 2004 do śmierci poseł do Parlamentu Europejskiego. Kawaler Orderu Orła Białego. x W 1955 ukończył studia na Wydziale Historycznym Uniwersytetu Warszawskiego, w tym samym roku wyjechał do USA na stypendium Smithsonian Institution, w latach 1956–1958 odbył studia podyplomowe w École pratique des hautes études w Paryżu. W 1960 uzyskał stopień doktora, a w 1972 habilitował się w Polskiej Akademii Nauk. W 1989 otrzymał tytuł naukowy profesora nauk humanistycznych.

_iftar_ dziś Przecież Obama nic takiego wielkiego nie powiedział a kodczkodany i Czerską się podnieca. x x Nie kompromituj sie. Jak na język dyplomatyczny, powiedział bardzo dużo.

otulona_snem dziś Geremek NIGY NIE MIAŁ TYTUŁU PROFESORA. tak nazywali go studenci bo na zaproszenie KUL wykładał o stosunkach....Polsko Żydowskich...cokolwiek w tym wypadku miało by to znaczyć. Jak widać stosunki Polsko Żydowskie bywają zabójcze. x x W 1955 ukończył studia na Wydziale Historycznym Uniwersytetu Warszawskiego, w tym samym roku wyjechał do USA na stypendium Smithsonian Institution, w latach 1956–1958 odbył studia podyplomowe w École pratique des hautes études w Paryżu. W 1960 uzyskał stopień doktora, a w 1972 habilitował się w Polskiej Akademii Nauk. W 1989 otrzymał tytuł naukowy profesora nauk humanistycznych.