Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę.... archiwum 38

Polecane posty

Gość gość
Przychodzi Zero do apteki i mówi: -poproszę czopek. -jaki? - tak może byc

Gość gość
Matka Kurka wygrywa z Jerzym O.! WSA wlepia WOŚP karę za uchylanie się od obowiązków prawnych!

Gość gość
wiecej na blogu MK,bo tresc to spam 🖐️

Gość gość
Dlaczego Shatyn?

Po pierwsze nigdy nie zdarzyło się, żebym obraził prezydenta. A po drugie, nie znalazłem takiego wyroku o którym pisze MK. :D

Słowa mocno podgrzały nastroje. Minister Błaszczak ostrzega i sugeruje, kto będzie odpowiedzialny ze ewentualne zamieszki podczas 11 listopada. To KOD. Wówczas przez Warszawę mają przejść dwie demonstracje: Komitetu Obrony Demokracji i marsz narodowców. Lider KOD-u słowom ministra zaprzecza, opozycja burzy się, że PIS podsyca niezdrowe nastroje. Materiał magazynu "Polska i świat". x - Na manifestacje KOD przychodzi coraz mniej ludzi - stwierdził w środę w "Jeden na jeden" szef MSWiA Mariusz Błaszczak. - Ich odezwy, które można było przeczytać ostatnio w internecie, nawiązują do konfrontacji. Na tym polega zagrożenie, że może dojść do rozróby. x Choć Błaszczak nie precyzuje, skąd ma informacje o możliwych prowokacjach, to zdaniem innego posła PiS Marka Suskiego KOD może zdenerwować narodowców hasłami. x - One często są takimi hasłami antypolskimi, więc jeżeli tam będzie grupa młodych patriotów, którzy kochają Polskę i jeśli usłyszą jakieś krytyczne słowa, to może być rzeczywiście taka sytuacja niemiła - argumentuje. (http://www.tvn24.pl) x x I po co ten Suski kłamie? NA marszach KODu nie było żadnych antypolskich haseł. A jak młodych idiotów denerwuje krytyka toi się powinni leczyć.

Panie Ministrze, chciałem poniższe pytania zadać Panu osobiście, podczas panelu think tanku CEPA w Waszyngtonie, na który Pan nie dotarł, ale wysłał Pan do jego uczestników list. Zadaję je teraz. Czekam na odpowiedź ze spokojem i ufnością. x Pana list odczytano w jednym w poważnych think tanków w Waszyngtonie w obecności wielu poważnych gości, reprezentujących naszych sojuszników z NATO. W liście sugeruje Pan, że jest coraz więcej dowodów, że katastrofa w Smoleńsku nie była wypadkiem, jak twierdzą Rosjanie, tylko udanym rosyjskim zamachem na polskiego prezydenta, jego żonę i wielu polskich polityków, dygnitarzy, posłów, weteranów itd. x W związku z tym moje pytania: co będzie, kiedy przedstawi Pan światu swoje dowody? Jaka powinna być odpowiedź Polski na masowe morderstwo popełnione sześć lat temu przez Rosjan? Czego będziemy oczekiwać od naszych sojuszników z NATO? x x :D:D:D

cd... x Nie dopuszczam też myśli, że napisał Pan swój list, nie mając dowodów zamachu, bo to byłaby skrajna nieodpowiedzialność, która naraziłaby Polskę na śmieszność i wywołałaby ciężkie zakłopotanie naszych sojuszników. x Całość: http://tnij.org/lk1nb0f x x :D:D:D

Małgorzata Wassermann: To pokazuje, że gdyby rząd Platformy Obywatelskiej zachował się podobnie jak rząd Holandii, która mimo, iż jest małym krajem nie przestraszyła się Rosji i doprowadziła do powstania międzynarodowej komisji wyjaśniającej przyczyny tego wypadku- to dzisiaj bylibyśmy w zupełnie innej sytuacji. Ta komisja wskazuje na winę Rosji w wyniku zestrzelenia tego samolotu, co w żaden sposób -jak próbował sugerować Polakom rząd Platformy - nie wywołuje wojny. x Całość: http://tnij.org/kkc3vmd x x Nie wiem jak prawnik może publicznie opowiadać takie dyrdymały? :O

Jest. Fakt.. x Wojewódzki Sąd Administracyjny w Warszawie w składzie następującym: Przewodniczący Sędzia WSA Olga Żurawska-Matusiak Sędziowie WSA Anna Mierzejewska Janusz Walawski (spr.) Protokolant starszy sekretarz sądowy Sylwia Rosińska-Czaykowska po rozpoznaniu na rozprawie w dniu 13 kwietnia 2016 r. sprawy ze skargi R. K. na bezczynność Fundacji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy z siedzibą w W. w przedmiocie wniosku o udostępnienie informacji publicznej z dnia 14 lipca 2015 r. 1. zobowiązuje Fundację Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy z siedzibą w W. do rozpoznania wniosku skarżącego z dnia 14 lipca 2015 r. w zakresie pkt. 4 i 6; 2. umarza postępowanie w pozostałej części; 3. stwierdza, że bezczynność nie miała miejsca z rażącym naruszeniem prawa; 4. oddala wniosek o wymierzenie grzywny; 5. zasądza na rzecz skarżącego R. K. od Fundacji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy z siedzibą w W. kwotę 357 (trzysta pięćdziesiąt siedem) złotych tytułem zwrotów kosztów postępowania. x x Tylko gdzie tu kara? Bo nie widzę. Ale może ty takowa widzisz otulona? To zacytuj...

Ja już widziałem otulona. W końcu przeżyłem komunę i stan wojenny... Mogą mi nafiukać z pogwizem i przytupem...:D

gość dziś Matka Kurka wygrywa z Jerzym O.! WSA wlepia WOŚP karę za uchylanie się od obowiązków prawnych! gość dziś wiecej na blogu MK,bo tresc to spam lapka.gif otulona_snem dziś Shatyn zatupie sie ze zlosci x x A więc z jakiego powodu mam sie "zatupać" ze złości? i gdzie ta kara?

Wtedy sie nie wychylałem?...:D Rozumiem, ze te wezwania na przesłuchania do SB, przeszukania w domu były właśnie z tego powodu? Ty chyba nie wiesz o czym mówisz.

Ale nie odpowiedziałaś mi na pytania dotyczące Matki Kurka. Gdzie ta wygrana? Gdzie ta kara? I dlaczego miałem się zatupać?

Gość gość
otiulona dła nura:D

Gość kwaczka dziwaczka
Ksiądz nie chciał przyjąć wniosku o apostazję i wezwał policję. Skończyło się na pouczeniu duchownego [Do zdarzenia doszło we Wrocławiu, gdzie pewne rodzeństwo chciało złożyć na ręce proboszcza wniosek o apostazję. Ksiądz robił co mógł, żeby wniosku nie przyjąć, w końcu nawet wezwał policję. Funkcjonariusze pouczyli go, że gdy następnym razem bezpodstawnie wezwie patrol zostanie ukarany mandatem.]

Już niedługo pewnie normalnym będzie wzywanie policji w takich sprawach...:D W każdym razie Jarosław K. ze świta usilnie do tego dąży.

Gość kwaczka dziwaczka
Bo to jest Polska właśnie !!! :-D > Więcej ... http://natemat.pl/190945,ksiadz-nie-chcial-przyjac-wniosku-o-apostazje-i-wezwal-policje-skonczylo-sie-na-pouczeniu-duchownego

Gość gość
coraz więcej ludzi odchodzi od kk najwięcej w kk wiernych to kobiety, których kk nie znosi i którymi pogarda jest rzeczą niespotykaną w demokracji, aby związki pomiędzy kościołem i państwem, pomimo tak jednoznacznych zapisów Konstytucji i konkordatu były tak ścisłe. Sojusz ołtarza kościelnego i rządu działa w najlepsze. I nie jest to interes dla obywateli przyjazny.

Polska to chyba już jedyny przyczółek kk w Europie. Chyba w żadnym państwie kk nie ma tyle do powiedzenia co tutaj...

Gość gzub
Kościół głośno i chętnie wypowiada się w sprawach świeckich. Poucza, grzmi, nakłada ekskomuniki w zasadzie od wieków … i gdyby ludzie kierowali się wyłącznie głosem KK to do dzisiaj bylibyśmy na drzewach, bo nie jest tajemnicą, że duchowni ZAWSZE BYLI PRZECIWNI jakimkolwiek zdobyczom nauki i nigdy nie przeprosili za swoje durne doktrynerstwo (zakazywano transfuzji krwi, operacji chirurgicznych, latania samolotem, używania prądu, nie przyjmowano do wiadomości, że Ziemia jest okrągła i kręci się wokół Słońca, długo oswajali się z przeszczepami…). Hierarchowie KK przejmują się losem embrionów, dzieci nienarodzonych. Tylko co z narodzonymi, gdzie ich zainteresowanie, troska, pomoc? A może warto by było w nieużywanych salkach katechetycznych otworzyć przykościelny żłobek czy przedszkole dla dzieci ubogich ?

Gość gość
Zamiast ciągle pouczać społeczeństwo lepiej by było gdyby biskupi zrobili porządek na swoim podwórku …