Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola684

Mamy na Październik 2016 cz.2

Polecane posty

Gość ola684
milka2710 - szczerze ost6atnie co mi teraz w glowie to wspolzycie. ani czasu ani sily ani checi ani miejsca. a i jeszcze jak za dlugo siedze to potem mnie ciagnie, wiec chyba za rok cos sie mam nadzieje ze zacznie.

Gość ola684
milka2710 - szczerze ost6atnie co mi teraz w glowie to wspolzycie. ani czasu ani sily ani checi ani miejsca. a i jeszcze jak za dlugo siedze to potem mnie ciagnie, wiec chyba za rok cos sie mam nadzieje ze zacznie.

Gość k25i
My dokladnie zaczelismy rowne dwa miesiace po porodzie i bylo super zadnych problemow czy bolu nie bylo. Mnie ciagnie krocze jak wciagne wozek po schodach. Tylko ze ja rodzilam 3go wrzesnia wiec nie co wczesniej niz wy a cos tam jednak nadal ciagnie. Niedlugo mam kolejna wizyte u gina, a myslalam ze po porodzie juz nie bedzie trzeba tyle chodzic. moja dzis poki co spala w dzien tylko godzone po tej nocy ale grzeczna jest jak zawsze. Mamy duze utrudnienia ze wszystkim przez orteze ale dajemy rade

Gość sepik
Ja rodzilam 5.10. Nic mnie tam nie boli, ani nie ciagnie. Tylko jak dotykam podczas kąpieli to czuje, ze miejsce naciecia jest bardziej twarde. A uwierzcie mi, ze czulam sie po porodzie fatalnie. Mały miał duza glowke i nacieli mnie az na posladek. Jednak teraz juz o tym nawet nie pamiętam. Jeśli chodzi o współżycie to jeszcze się nie zdecydowalismy. Chce pójść najpierw do lekarza żeby mnie zbadal, ale tak zwlekam i zwlekam. milka może cos tam się nie zagoilo do końca. ..chociaz po takim czasie raczej powinno. Aczkolwiek jakieś bóle mogą się pojawiac. Szwagierka mowila, ze rok po porodzie odczuwa jeszcze dyskomfort.

Gość k25i
Ja bylam dikladnie po 6tyg na wizycie

Gość Karola8912
Hejo. Ja ide jutro a mineło dzis 7 tyg. Nic mnie nie ciągnie, nei boli ale ja nie bylam nacinana i nie peklam wiec to tez inaczej. Po pierwszym porodzie mialam 2 szwy ale tez w sumie nic mi nie dolegalo.

Gość ola684
ja mam wizyte 2 grudnia. zobaczymy co powie gin. na ktora metode anty decydujecie sie?

Gość sepik
Dziewczyny dzisiaj mamy szczepienie. Powiedzcie mi jak w razie czego przykładać ten gazik z soda? Chodzi mi o to, ze (być może ktoras z Was to pisala) jak ma się utrzymać w miejscu uklucia 1,5 godziny opatrunek ? Być moze glupie pytanie. Mam owinac rękę czy noge dziecku?

Gość sepik
Ola ja nigdy nie stosowałam z mezem antykoncepcji w postaci tabletek. Prezerwatywy baaaaardzo rzadko, także ja się nie wypowiem. I nie namawiam na zadne kalendarzyki :D to troche śmieszne, jednak czasami naprawde wystarczy wsluchac się w swój organizm. Narazie tak uwazam, bo mam jedno dziecko, wiec gdyby przytrafiło się kolejne to super. Co innego mamy majace kilkoro dzieci. Wtedy musiałabym pomyśleć :)

Gość k25i
Sepik ja ucilam skarpetke taka rastopkową i to zalozylam na gazik i sie trzymalo a nie upinalo.

Gość gość
tu ola ja po szcepieniu nic nie robilam, malutka miala plasterek i tyle. u nas szczespienie za tydzien dopiero, w srode ja mialam spirale miedzy pierwszym a drugim dzieckiem, bardzo zle to znioslam, na szczescie sdecydowalismy sie na drugie i moglam wyjac bo i tak bym musiala. w sumie jeszcze czasu troche na decydowanie sie. i tak patrzac na moja moja zazdrosnice to uwazam ze 3 lata roznicy to za duzo, szkoda ze wczesniej sie nie zdecydowalismy. wiec jak 3 to najlepiej byloby jak najszybciej. wiadomo na poczatku masakra ale mniejsza roznica wieku tym lepiej.

Gość sepik
Zaszczepilismy małego w końcu szczepionka 6w1. Na udzie ma wklucie. Zobaczymy jak to przejdzie. ..

Gość k25i
Sepik czyli szczepimy tak samo:) przed nami jiz niedlugo kolejne. A mowili Ci ze na kolejnym szczepieniu w oba uda?

Gość sepik
K25i nie mowila mi pielegniarka nic o szczepieniu w oba uda :( chyba, że z przejęcia nie doslyszalam... byłam strasznie zestresowana. Dobrze, że maz byl z nami. Ja nawet nie patrzylam gdy byl szczepiony. Zaplakal glosno, pielegniarka wzięła go na przedramie brzuszkiem w dol i bardzo się uspokoil. Od razu Wzielam go na rece, przytulil się ( co rzadko się zdarza, bo to straszny wierc***eta) i szybko zasnal. Pojechaliśmy jeszcze na zakupy, a maly cały czas spal. Jak wróciliśmy spal jeszcze z godzinkę. Później obudzil się taki marudny trochę. Odpuscilismy mu dzisiaj kąpiel. Jeszcze nie spi, ale może dlatego, że dość dużo spal w ciągu całego dnia.

Gość k25i
Mnie wlasnie mowila ze na kolejnym w oba wiec sie zastanawiam czy przypadkiem te refundowane pneumokoki to nie bedzie w ta druga nozke a a tego nie chce. Tak sepik jak piszesz na przedramie to podobno dzieci lubia bardzo. Ja to na rekach trzymalam w trakcie szczepienia. Tez tylko pisknela przerazliwie. Rety tu zaraz trzeba isc na kolejne:(

Gość sepik
Dziewczyny a jak długo utrzymywaly się skutki szczepienia u waszych dzieci? Rozdraznienie, ewentualna gorączka.

Gość gość
W co angażują sie wasi mężowie? Przewijają maluchy itp.?

Gość k25i
U mnie tylko tą oc po szczepieniu. Rano jiz nie byko nic. Gosc moj mąż robi wszystko procz karmienia piersią:-P :) :) :) jesli tylko jest w domu:) ;) :)

Gość sepik
Nasz maly duzo spal po szczepieniu. Jak się obudzil to troszkę marudzil, ale nie bardzo. W nocy się krecil, niewiele spal, ale moze tez dlatego, ze wyspał sie przed i po szczepieniu. Gosc mój mąż tez wszystko robi. Usypia, przewija, jak tylko może chodzi z nami na spacery, kapie go.

Gość sepik
Na nozce maly narazie ma tylko kropeczke po ukluciu. Zadnego obrzeku czy zaczerwienienia.

Gość ola684
u mnie corcia nie miala ngdy zadnych problemow po szczepieniu, mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie. pamietam tylko ze bardzo duzo spala, pozatym to nic.

Gość sepik
Moj maly ma chyba straszne wzdecia. ... daje mu espumisan, nawet mleko modyfikowane częściej. .. juz sama nie wiem co robic... te baczki zaczęły brzydko pachniec. Nie wiem czy to wina mm? Poradzcie mi co mam robic...jakies inne krople kupic??? :(

Gość gość
Sepik u mnie to samo nie wiem czy zmienić może mm

Gość sepik
Gosc tez myslalam żeby mm zmienic... ale na jakie? Teraz mam NAN. Jakies bez laktozy? Czy może jest jakies na wzdecia? Tak mi go szkoda.... a i ja coraz mniej siły mam ... chyba dlatego tak wybudza się ze snu. Prezy się i puszcza baczki. Wieczorem najbardziej placze, ale to nie sa kolki bo chwilowo da się coś zrobic żeby nie plakal, ale na krotko... stekania znow zaczynaja się w nocy i tak do rana. Potem jest przez chwile w miarę ok.

Gość sepik
A czy ktoras z Was wie coś odnośnie kropli sab simplex?

Gość gość
Ja mam właśnie ten sam simplex a wcześniej miałam esputicon. Mlekiem karmie moim i w ciągu dnia dwie porcje mm bebilon z pronutra. Mała płacze głównie przy puszczaniu baczkow. ;-(

Gość k25i
Ja mam masc na brzuszek jakies windsalbe i jakis spray lafex czy cos takiego ponic kropke tez są to tez jest z niemiec ale nie uzywalam. Jak wydawali mi sie ze cos jest z brzuszkiem to pilam koperek hipp dla dzieci od pierwszego tyg. Ale nie podawalam malej tylko sama pilam ale mialam wrazenie ze to wspomaga laktacje i odstawilam. Sepik a moze sproboj dicoflor podawac. My podowalismy po szczepieniu bo nam doktorka zalecila zeby podawac. wiem ze tu piszecie ze kolki czy bol brzuszka dziecka nie ma nic wspolnego z tym co my jemy ale mize jednak ma skoro dawbiej mieli takie teorie to moze zwroc uwage co jesz kilka dni i moze sie polepszy:) nie wiem ale trzeba znalesc jakies rozwiązanie bo sie zameczysz skoro piszesz ze to w nocy. Tez musisz odpoczac. Ja mam taki problem ze mala smoczka nie chce. To jakos zniose ale odciagam mleko ale nie chce jesc z butelki:/ raz zjadla teraz codziennie probuje jej podac bo w tym tyg musze isc do gina i chce ją zostawic w domu ale ona nie chce butelki:/ musze tez pozalatwiac sprawy z chrztem i tez choxiazby ubranie sobie kupic chcialabym bez malenstwa ale ona nie chce butelki a tak to mam dwie max 3h zeby wytrzymala bez jedzenia to troche malo zeby cos zalatwic konkretnie. Jak ja mam ją tej butelki nauczyc? Moze musi byc bardzo glodna by zjesc skoro raz zjadla z tej butelki a teraz nie chce?

Gość k25i
Moja tez sie przy bączkach krzywi odkądnosi tą orteze i wtedy jej zdejmuje to od razu robi kupke i jej mija. Ciezko jej zrobic kupke z tą ortezą. I zauwazylam ze bardzo lekko jej sie robi gdy macha rączkami i nozkami pod karuzelką to robi lekko bez stekania. Nie wiem czy dlatego ze jest zajeta zabawą czy dlatego ze sie duzo rusza i jej latwiej wychodzi. No meczymy sie z tą ortozą, męczymy

Gość Aga z
Sepik mój maluch od początku pręży się i steka bardzo przy baczkach. Ja tylko piersią karmię. Podaje od czasu do czasu takie krople infacol. Wydaje mi sie że troszkę mu po tym jest lzej. Mozesz spróbować. A ja mam dziewczyny inny problem. Maluch ma na policzkach taką kaszkę aż. Dużo krosteczek takich malych, nawet nie czerwonych, nie wiem czy to ten trądzik niemowlęcy czy może jakaś moja wina tego co jem. . Mają wasze maluchy jakieś wysypki na buzi ??

Gość k25i
Ja tez tylko piersią ale chcialabym by zalapala tą butelke w koncu a ona nie chce. Moja miewala potowki. Polozna kazala buzie sola fizjologiczna przemywac kilka razy dziennie. Po kapieli smarowalam buzie oliwką bo tak mi doradzano ale na chlopski rozum to olowka zatyka i skora nie oddycha i potowki zniknely. Teraz buzie smaruje jej tylki gdy wybieramy sie na spacer a chodzimy codziennie