Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola684

Mamy na Październik 2016 cz.2

Polecane posty

Gość gość
Sepik może mały się nie najada

Gość ola684
sepik - ja w takie dnie jak ostatnio ty masz, daje poprostu jedna butelke wiecej 90 ml. spi 3 h mi mleko na kolejne karmienie naplynie i sie jeszcze wyspie w miedzyczasie.

Gość sepik
Dziewczyny daje mu mm od czasu do czasu. Okazało sie ze to prawdopodobnie przez refkuks. .. pokojarzylam rozne symptomy i polozna potwierdzila. Może jakos strasznie nie ulewa, ale zdarza się nosem i buzia. Przy tym jest bardzo niespokojny po karmieniu. Placze, odbija mu się nawet 2 godziny po jedzeniu. .. Ciężko mi z tym. Dodatkowo potwierdzila polozna skok rozwojowy.

Gość sepik
Jakby tego było mało polozna zauważyła dzisiaj, że mały ma plesniawki :/ i przez to tez może być niespokojny. .. i tutaj pluje sobie w brodę, ze oblizywalam czasami smoczek malemu. .. człowiek pomimo tego, że dba o zeby i cala jamę ustna ma jednak inne ph w ustach, inna flore... Ale glupia byłam.! Szkola babc!:/ że to niby nie zaszkodzi :(

Gość gość
Sepik a próbowałas zagescic pokarm ?

Gość Day and night
Sepik to zaczni mu myć pielucha tetrowa przed każdym karmieniem język. Pomoże. Ja tak robiłam i robie nie ma problemu

Gość sepik
Gosc a czym zageszczac? Butelkę podaje mu z raz dziennie lub 2. Wypije 60ml lub 90. Z cyca nie ma jak zagescic :( Day and night polozna kazala mi kupić jakiś plyn na A ( nie pamiętam nazwy, coś aphatil, zapisala mi w książeczce) i właśnie gazikiem tak przemywac. Jutro kupie i bedziemy działać.

Gość gość
Np. Bebilon nutrition. Ja daje do każdej butelki jedna miarę bo jak dawałam więcej to strasznie gęste było i mała nie chciała ciągnąć. Można też rozrobić w wodzie i podać łyżeczka tak jest napisane na opakowaniu ;-)

Gość Day and night
Sepik tetra jest szorstka i ładnie czyści język,nie zaszkodzi tez spróbować ;-) Na pocieszenie dodam że mój mały śpi w sumie raz dziennie. Wstanie rano o 7 i zasypia około 11 i tak śpi do 4 np. Zasypia dopiero około 7-8 przy dobrych wiatrach i wstaje o 2 w nocy. Niestety nie jest dzieckiem,, poleze sobie w ciszy i poogladam świat " raczej jest małym wrzeszczacm terrorystom :-P

Gość sepik
Gosc a Ty Karmisz tylko butelka? Czy piersią też?

Gość k25i
Wlasnie jak posmysle o butelce to sie boje ze cos bym zle wymyla i wyparzyla i dziecko mialo by plesniaki. Ja myje buzie co wieczor jalowym gazikiem z przegotowaną wodą.

Gość gość
Ja karmie butelka ale swoim mlekiem. Jak pare razy podałam mm z jedną miarka zagęszczacza to strasznie wodniste było i wydaje mi się że do mm trzeba dać tyle ile na opakowaniu napisali. ;-)

Gość ola684
a mi sie cos z piersia zrobilo, wczoraj w nocy maly przespal 5 h i tak mi duzo mleka sie utworzylo ze az boli do tej pory. na plesniawki jest masc, tylko pamietaj smarowac i dzidziusia i sutki. bo sie inaczej wzajemnie bedzieci zarazac. a to nic strasznego nie jest, wiec nie przejmuj sie tak bardzo :)

Gość sepik
Polozna kazala mi kupic sobie plyn aphtin. Mowila, zeby nie sugerować sie tym, ze zalecają używać go po 1 r.z. mam nadzieje, ze mu przejdzie :) Ola wiem, ze powinnam wyluzowac trochę :D Ola moze przystawiaj teraz w ciagu dnia częściej, to Ci ulzy. A czy Wasze maluchy jak spia np 4 godziny to jest to taki twardy sen, ze nie musicie do nich wstawac co chwilke? Moj maly teraz sie kreci, to smoczek mu wypadnie, to baczka pusci i juz sie wierci

Gość Day and night
Sepik mój ciężko usypia ale jak już zaśnie to śpi ładnie wiadomo coś tam zamarudzi ale nie wybudza się. Dziś w nocy spał od 9,30 do 5 rano :-P a ja wstawalam w jego godzinach bo myślałam że się będzie budzić. Córka wstała po 6 i koniec spania ;-)

Gość sepik
Polozna kazala mi kupic sobie plyn aphtin. Mowila, zeby nie sugerować sie tym, ze zalecają używać go po 1 r.z. mam nadzieje, ze mu przejdzie :) Ola wiem, ze powinnam wyluzowac trochę :D Ola moze przystawiaj teraz w ciagu dnia częściej, to Ci ulzy. A czy Wasze maluchy jak spia np 4 godziny to jest to taki twardy sen, ze nie musicie do nich wstawac co chwilke? Moj maly teraz sie kreci, to smoczek mu wypadnie, to baczka pusci i juz sie wierci

Gość ola684
chyba musze czesciej przystawiac bo w prawej piersi prawie nie mam mleka, i maly chce tylko lewa bo tam leci jak z butelki. meczyc chyba go musze prawa? bo nie wiem, zreszta po wielkosci widze ze lewa wielka a prawa taka normalna.

Gość gość
Sepik próbowałas ten zagęszczacz? :-)

Gość sepik
Gosc narazie przestalam wogole dawać mm tylko piersia karmie. Polozna mnie "przekonala" , ze skoro mam pokarm to powinnam piersią karmic...ja to bym już chciala zeby minęło kilka miesięcy i zebym bez żadnych wyrzutów mogla mm wprowadzic

Gość k25i
Sepik ja mysle tak samo jak Ty by juz przejsc na mm by minelo chociaz pol roku:) ja karmie piersią a dzis odciagalam zeby mala sie nauczyla jesc butelka bo jeszcze nie miala okazji zebym mogla wychodzic z domu. Bo tak tylko wybiegalam na ok2-3h i wiecznie biegiem.

Gość ola684
wszystkie macie duzo mleka w obu piersiach?

Gość k25i
Ja mam chyba za duzo w obu, zje do moekkosci z jednej a potem sie zastanawiam z ktorej karmialam bo obie pelne. Wiem ze moja jest statsza ale w nocy spi przesadbie 6-8h. I u nas problem z bioderkiem jest.

Gość sepik
K25i ja nie wiem czy dotrwam do pol roku...chciałam bardzo i będę sie starac, ale... to takie wyrzeczenia i uwiazanie. I ta niepewnośc ile zjadl. Do tego denerwuje mnie to, ze musze myśleć w co się ubrac, bo to rozciagne wyciagajac cyca, to będzie za ciasne, tu zaraz będzie plame widac jak przecieknie... ojjj Ola ja chyba podobnie mam w obu piersiach. I tez nieraz nie wiem, z której karmilam a z której nie. Dlatego teraz staram się i z tej i z tej. Wcześniej to było za duzo dla małego, ale teraz już daje rade. Nasz z bioderkami ma wszystko ok. A co jest malutkiej? K25i nie przejmuj się. Jak nie to, to coś innego. Ja mówię, że nas to juz tyle rzeczy dopada, ze az boje się pomyśleć co dalej.

Gość k25i
Jedna panewka jest za plytka i musi nosic orteze kupilismi tubingera i wtedy ma szanse sie nadbudiwac. Bo lekarz powiedzial ze jeszcze jest czas i zeby przyjsc na usg za miesiac ale za ja mam obie panewki za plytkie to nie ma co ryzykowac i zalecil juz zalozyc. Sepik ja to myslalam ze juz w ogole nie bede karmic ze jak tylko wyjde ze szpitala to dam butle, po szpitalu karmilam ze lzami bo tak sutki pogryzione bolaly jakos sie udalo. A ubranie naprawede ciezko czasem jak z buzi wypusc****ers to trysnie i juz plama. Staram sie nosic koszule na guziki. Zeby wlasnie sobie nie rozciagac chociaz zartowalam do meza ze jak skoncze karmic to musi mi wszystkie bluzki odkupic:) :) :) i martwie sie w co sie ubiore na chrzest bo z sukienki eleganckiej to nie nakarmie. A czemu myslisz ze sie nie najada? Moja to lapkami szczypie mnie po piersi i odpycha jak pojje:) to jeszcze chwile leze i jak nie zlapie to koniec. Chociaz tyle ze nie trzeba juz jej tak podtykac jak po urodzeniu ze nie chciala zlapac i trzeba bylo sie mordowac teraz to sama:) jak bylam na kontroli u gina to musialam ją zabrac i karmic tam a inne kobiety tak sie gapily jakby nigdy same tego nie robily.

Gość k25i
Sepik a jedna taka kobitka powiedziala ze ludzie to mysla ze urodzic dziecko i juz z gorki a ze podobno dopiero wtedy sie zaczyna. Wiadomo ze kazdy chcialby dla swojego dziecka jak najlepiej. Sepik a jak sie boisz ze sie nie najada a masz duzo mleka to przed karmieniem sciagnij pare kropelek bo to co lec****erwsze ma zaspokoic pragnienie picia a potem jest tresciwe. Ja przed ze tak powiem kolacją malej to czekalam az troche mleka sie wyleje bo mnie to sika z tych piersi i wtedy zaczela mi spac po tyle godzin bo zjadala tylko tresciwe:) a tez sie martwie bo jedni mowia ze trzeba budzic w nocy bo mleko w nocy lepsze i dziecko go potrzebuje a inni ze jak spi to niech spi. Sama nie wiem

Gość sepik
Maly często się denerwuje jak kończymy karmienie. Placze... ale do ust tez nie chce już wziąć. Nie wiem czy to przez ten refluks, który być może ma. Odbija mu się nawet 2 godziny po karmieniu. Juz sama nie wiem o co chodzi. Zawsze krotko jadl. I tak sobie myślę, ze może nauczył się, ze to początkowe mleko szybko leci i nie trzeba się meczyc, a później juz musi ssac, a ze mu się nie chce to się zniechęca i w rezultacie nie jest najedzony. ..ojjj sama nie wiem. .takie moje teorie. . :(

Gość sepik
My planujemy chrzciny na święta i tez musze pomyśleć co zalozyc. Dobrze, że to nie te czasy gdzie imprezy robilo się w domach a dziecko chrzcilo się mesiac po urodzeniu.

Gość milka2710
Ja karmię mm na noc i po nocy zalezy jeszcze jaki ma dzień. Gdy karmiłam tylko piersią mala była marudna, nie spała, szarpała sie przy piersi. Problem zniknal, dziecko spi w dzien po piersi 4 godziny w nocy do 6 godzin. Gdy zje z obu piersi i dalej płacze to dorbie 30ml. mm zje i jest cichutko wiec nie męczę jej bo musze tylko i wyłącznie piersia. Do jedzenia tez nie budze spi tyle ile chce, chyba nikt z nas nie lubi byc budzony. Budzic trzeba niby malenkie dzieci, które maja żółtaczkę bo wtedy są senne. Ale kazde dziecko jest inne i kazda mamusia musi wiedziec co jest dobre dla jej malenstwa ;)

Gość milka2710
Dziewczyny co rodziły naturalnie jak tam wasze krocza? Współzyłyscie juz ? Ja jestem 9 tygodni po porodzie i dalej mnie tam ciągnie. Próbowalismy z mężem sie kochac ale nie dałam rady ból niesamowity...Nie wiem czy tak ma byc do lekarza mam dopiero w poniedzialek... Przy chodzeniu lub dzwiganiu tez mnie tam okropnie ciagnie czuje dyskomfort.... Nie powiem bo jest to dołujące 6 tygodni pologu dawno minelo a tu lipa...