Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mania

Pięćdziesięciolatki odchudzamy się nadal część 5

Polecane posty

Kruszynki - przepraszam za nieodbieranie telefonu, ale po prostu zapomniałam zabrać komórkę jadąc na gimnastykę, a wróciłam około 18-tej do domu.... SKS... Anulko - niech Ci się taki Okupant zjawi, bardzo Ci tego życzę ! Taki Optyk może mniej... no chyba że mu metrykę przestawić. To ostatnie jego "chorowanie" jest baaardzo absorbujące. Drugi obiad w tym tygodniu robiłam !!! Nie do pomyślenia - jak na moje lenistwo ! Jutro już rodzinka zjedzie - to będzie spokój. No dziwny ten teflon, skoro to tak niewiele roboty - to już nie rozumiem, czemu dla świętego spokoju tego nie zrobił. Choinka już ubrana ? A nowe produkcje gdzie zmieścisz ? Saguś się zapłacze - że nie widzi ! 40 stopni.... a potem ? już tylko więcej ? Yoanka - to jak do tej roboty poszłaś, jak masaż nie pomógł ? Zgięta w pałąk ? Oj, współczuję ! Dużo na tę wigilię już przygotowałaś, na pewno Cię docenią ! Saguś - dzięki, ale za dużo nie ma co rozpieszczać. Przyzwyczai się - i zawsze będzie tak chciał ! Może Ci Anulka mailem fotkę wyśle, jak już tak się nie możesz doczekać ! U mnie za oknem nasypało białego paskudztwa, pewnie do rana się stopi, bo na plusie jest. Ale w tej chwili tuje w turbanach białych stoją. Nutko - mały stroik na stół - i starczy. Nie musi być przecież choinka, tym bardziej, że jak piszesz, niewiele czasu w święta w domu spędzicie. Zdrówko najważniejsze ! Nie przepracuj się "na służbie" u córci. Kawa przygotowana - dobrej nocy Kruszynki ! A na antypodach niech wet niczego złego się nie doszuka !

coś mi się wydaje, że to był ostatni wpis na stronie.... pewnie na Manię wypadnie przepychanie ?

muszę jej trochę pomóc, bo się zniechęci.... A ile teraz trzeba - żeby zobaczyć wpis ?

sześć, policzyłam. ten jest trzeci, Może Saguś w międzyczasie pisze, bo obiecała po rozwieszeniu prania zajrzeć...

Musze sie pochwalic moim małym bo dzis jakas licha rocznica u nas a mały kupił sam od siebie piekny bukiet kwiatow i ładne zyczenia w ramce i dzis wreczyl :D cholibcia serducho zapikalo :D Yoanka no wiadomo upierdliwa staruszka nie chciała bombek bo myslała ze brzydkie :P a jak zobaczyła to zaraz piska ze chce .Ale co ja bidna mam za wybor , juz pogonie na poczte bo w te Wasze bagaże juz nie ma sensu jeszcze bombek pchac jak poczta jest w miare sprawna :D o rany ale Ty tego jedzonka szykujesz , przecie chłop wdowiec to chyba zdazył sie nauczyc gotowania . Anoola no wiem co robic i juz zamowione i za kilka dni zadzwonią zeby odebrac , to tym razem juz Ci piratow słac nie bede. No moze akurat trafi Ci sie jakis logiczny chłop zlota rączka bez zozbuchanej seksualnosci No tez sie martwie o Suzke , cholibcia w pewnym wieku czy czlowiek czy pies ale choroby dopadaja :( No przynajmniej sie dokształciłas :P

Sagus albumik nie pokazywal fotek bo ja durna na prywatne nastawiłam . a wstawiam teraz fotki z jezyka moze wejda. A te wszystkie badziewiaki to prosta robota jeno trzeba zaczac , tez chodziłam koło nich jak kolo jeza ze nie potrafie nie uda sie i teraz tez widze okrutne niedorobki ale to moje robotki i git http://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/qf/ic/npl5/j22iTZnV9aIdCZTJLX.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/qf/ic/npl5/Y7mm3skLPaKktUMdeX.jpg Optus no mi tez medaliony sie podobaja , kilka wisi na firance i c zeka na chetnego :D no to jak wpadniesz to pojdziemy do kwiaciarni bo tam raj na ziemi :D wyjatkowo piknie :D a jakie piekne ciemierniki juz kwitnace mieli :D Nutka jak mozna zostawic dom choc bez drobnej s wiatecznej d ekoracji .To znowu bedziesz wnuka pilnowac zeby po necie nie łaził :D

Optus wielkie dzieki za pomoc , a mi nie chciało wejsc bo spam i spam wiec zaczelam dzielic post i poszło :D sprawdziłam ze fotki wchodza wiec mozna zabierac sie za produkcje jeżykow :D

Yoanno🌼 Wieszałam i wieszałam a potem luknęłam na kalendarz ...i papiery ryja darły - musiałam usiąść i pogłówkować, potem obiado-kolacja i jeszcze jest b. wcześnie :-P . Ale zeszło !! o Maniu🌼 No widzisz ;) Jaki T fajowy ! Zaraz, to kiedy chlejemy ? A już wiem :) Wiesz co, jak ja się już wnikliwie przyglądam Twoimi cudeńkom to znaczy , że ...mnie swędzi czyli interesuje ;) Oglądałam i filmy na You Tube i obrazki w necie ale najbardziej mnie wzięły ....konewki. I może (?) zacznę od nich;). W górach oczywizda.Tylko ...Slubas będzie japę darł , że nic nie robię - bo On tego nie czuje :o Dla Niego to jest "nic-robienie" . Ale ja se z Nim poradzę :-P Mam już ...balię - piękną, konewkę (ukradłam) , malutkie wiaderko metalowe, tarkę do prania (też gwizdnęłam) i......wannę :-P Wszystko sama oprócz wanny wywlokłam na strych , już mi złomiarze nie ukradną . Wanny nie ukradną bo jest wkopana w ziemie .Zbieram dalej:) o Opty🌼 No to jak Rodzinka przyjeżdża to se dychniesz;) Ja muszę gotować , podawać bo i chcę to robić , chociaż za garowaniem nie przepadam :-P. Ale nie pracuję , więc jak widzę takiego zmarzlucha po 14 godzinach to ❤️ mi pęka. No i nie grymasi;) Sprząta co ma pod nosem i to lubię. No właśnie niech mi Anoolka🌼 na skrzynkę pchnie choinkę - zawsze JAK ubrała to pokazywała ....czekam !!!! Czekam też na dobre wieści o Suzi;) o Spadam jutro piątek śniegu mam na chacie dobre pół metra a sypie non stop ....😭 - dojechać dojedziemy ! o

Dobry wieczór...choć paskudny...melduję tylko,że żyję...jak się zbiorę to poczytam i napisze....

Yoana 🌻 kogo Ty ktosiem nazywasz? No Ty rodzinny skarbie… pewnie Ci bedzie brakowalo tego swiatecznego gotowania :P Moze jak bedziecie grzeczne to pogrzebie w starych fotkach i pokaze kucharza :P Wole ta wersje :P https://www.youtube.com/watch?v=8SeRU_ZPDkE Sagus 🌻 czemu czekac? Bo jak teraz pokaze to nie zobacze jaki efect choinka na turystkach zrobi i tej wrednej blizniaczce nie bede mogla powiedziec czy sie zachwycily czy nie a wiesz jaka ona lasa na pochwaly. Masz tu zeszloroczny link, teraz duzo sie nie rozni bo to samo drzewko I z tych samych ozdob zrobiona https://get.google.com/albumarchive/103336276869527278806/album/AF1QipNHmToGrrwU2G8rcXDZUrYBmqdl8dOmXqaMgkwh Nutka 🌻 Tobie czas szybko ucieka a wiesz jak mi? Wroce z pracy, zjem, cos obejrze w telewizji i pora spac. i zycie ucieka nie wiadomo kiedy.. Mam nadzieje ze u corki bedziesz miala dostep do kompa. Trzymajcie sie 😘 Opty 🌻 dzieki.. ale juz sie boje czego on oczekuje? Bo co jak co mi wiecej nieszczesc do szczescia nie jest potrzebnych :D Moglas swojemu Optykowi gar rosolu nagotowac, byloby na kilka dni ;) Juz Ty sie nie martw! Na choince jeszcze duzo moge zmiescic :P Zdolna jestem :P No wiesz, osobiscie najwyzsza temperature jaka pamietam to 44 stopnie ale dla mnie jak juz przekroczy 30 to bez roznicy, 30 czy 44 tak samo goraco! Mania 🌻 no widzisz a tak ciagle na malego marudzisz! Dobry dzieciak! Tak, pewnie, teraz to na mnie!!!! Po co sie glupio pytala? Nie wypadalo powiedziec slij skoro wiedzialam ze masz duze zamowienie :P Zguplas? Chlop w wieku szescidzesiatki moze byc logiczny? Kazdy (ja tez) ma juz jakies swoje wiekowe przyzwyczajenia i skoro (juz zadzialal wywiad) znowu jest bez obsady to czyli za dobry tez byc nie moze…. Postaram sie jak najszybciej wyjasnic ze prosze bardzo, na spacer nad MORZEM TASMANSKIM moge jechac ale o alkowie ;) nie ma co marzyc! Wiem, na stole, w pociagu, w przeciagu, tez mozna.... 🖐️

(_)> 🌻 (_)> 🌻 (_)> 🌻 jade do domu... Upal jak stopiecdziesiat! Mam nadzieje ze mi sie kielbasa w drodze nie zesmiergnie i mleko nie zwazy :D:D Nakarmie dzicka i z Suzka do weta, dam znac po powrocie.....

A ja do roboty . . . Skończyły się trzy niedziele . . . :O Doba w pracy i od rana w sobotę konferencja, pewnie nieprzytomna będę. Za kawę 👄 i miłego dnia :) I zdrówka dla Suzki :)

Wrocilam. Nie ma niebezpieczenstwa ale bedziemy obserwowac. Lubie ta wetke. Powiedziala ze gdyby Suzi byla mlodsza i nie miala watrobowego problemu to zalecalaby wyciecie ale w tej sytuacji to obserwowac. Mowila ze pod mikroskopem nic dziwnego nie widziala, jedynie troche krwi ale to od tych jej ukluc. Tez brala pod uwage ze moze cos fizycznie ale przeciez ja pieskow nie kopie.... i mam nadzieje ze jak jestem w pracy to tu nic sie nie dzieje. Z obcych to tylko byl facet od trawy ale ja tez bylam w domu to raczej by nie smial. No wiecie, musze wszystko rozpatrywac. Wykluczyla ze jakis robal ja ugryzl czy zlozyl jajka bo skora czysciutka. I dobrze! Jutro do strzyzenia to klaczki beda krodsze i latwiej bedzie obserwowac. Naskarzylam ze Suzka trze doopka o wykladzine i biedna Suzka miala znowu tam palec i cos wycisniete... czemu ta poprzednia tego nie zrobila? A przeciez niedawno biedulka miala taka "przyjemnosc". No coz, wetka wetce nie rowna i juz wiem ze tylko do tej bede chodzila, nie dam zeby inna je.. Jak przyjde i z jakiegos powodu beda chcieli zebym poszla do innej to odmowie i kaze sobie zrobic nastepny appointment. Poza tym gdzies blisko jest pozar bo smierdzi i straz jechala sasiednia, ta glowniejsza ulica..... ale nic nie widzialam to BBQ z nas chyba nie bedzie :P

No i super Anulko, że nic wetka złego nie znalazła. I niech tak zostanie ! Z jej skórą też wszystko dobrze - skoro do kąpieli jedziesz ? Bo zdaje się - miałaś co nieco ograniczyć ? Czy mi się źle pamięta ? No nie mów, 30 a 40 stopni - to jest różnica !!! Pot co prawda podobnie płynie, ale oddycha się co nieco inaczej ! A dla ochłody - w nocy nasypało u mnie tyle śniegu, że mimo plusa na termometrze musiałam się odkopywać, żeby do furtki dotrzeć. Takie wielkie czapy na gałęziach wisiały... malowniczo to wyglądało, ale wolałabym, żeby ta zima sobie gdzie indziej polazła. Rosół to on sam sobie bardzo dobry gotuje, wolę się ze swoimi umiejętnościami nie wychylać, bo może na krytykę się narażę ? Wolę zrobić coś, czego sam nie robi, to i porównania nie ma... No co, kuchnia to nie moja ulubione zajęcie. Nie pamiętałam tej zeszłorocznej choinki, śliczna !

Musiałam dzielić, a teraz jeszcze edytować, żeby sobie ze "spamem" poradzić. Nie wiem, co się maszynie nie podobało... Saguś, nie zakop się w swoich górach ! I niech Ci tam już nic się nie rozwali ! Bońcia - a czegóż to wieczór taki paskudny ? Trzymaj się ! Yoanka, oby ta konferencja była w miarę ciekawa, bo faktycznie, kiepsko widzę tę Twoją przytomność. Zapałki na wszelki wypadek zachomikuj do kieszeni... Mania - listy słuchasz ? Kawa do sudoku (_)O, (_)O, (_)O, i przyjemnego spędzenia soboty w miłym towarzystwie !

Sagus wczoraj chlalismy bo 43 lata z chłopem sie męczę , juz mi aureola zwyczajnie ciązy :D NO na poczatek to Ty poprobuj na malych rzeczach bo takie wielgachy dekupazowane to juz wyzsza szkoła jazdy . Anoola no jak stara tak głupia wwrrr siostrze blizniaczce nie mogłas powiedziec a co tam duze zamowienie jak i na rozkurz zrobiłam dodatkowo kilka dziesiatek wwrr co prawda jak Ci mało ozdobek na choince to wystaw te w szystkie puda z ozdobkami gdzies tam pochowane :P:P No ale juz dzis poszło kilka badziewiakow zebys mogła dostroic choinkę :P:p ale koronkowych juz nie wysyłałam bo ich troche masz a poszły te nowe ,a pirat jest na pendrajwie zebys takiej folii aluminiowej nie wywaliła a na plycie tylko ostatni odcinek . dwd kupne to moze Optusia dowiezie bo jutro mam odebrac z emiku . No dobrze ze z Suzka nie jest zle , bidna sierotka u macochy :P A chłop na spacer nad Morzem Tasmanskim tez się przyda :D a jak porzadki w garazu zrobi to jeszcze lepiej :D Dzis Okupanta zagnałam do naprawy lampy potem jeszcze ma mi z robic ograniczniki do kanapy bo jak slubny siada to kanapa jedzie w tył :( Optusiu no nie sluchałam bo jak Okupant był to kombinowałam jak Go wykorzystac :D i co z niedzielą ??? u nas cały czas mokro zadnego sniegu nie widac :(

A do doopy to wszystko :O Biedna i nieszczęśliwa jestem, to se ciasteczek pojadłam :O Ale nic mi się nie polepszyło :P Zmiennikowi obiecałam, że jaja oberwę , jak się spóźni, o siódmej trzydzieści muszę wyjść, bo przecież jeszcze w domu wykąpać się i przyodziać wytwornie potrzebuję.

Yoana 🌻 jak Ty tam mozesz ciagnac to nie nie wiem! Chyba nie musze Ci tlumaczyc ze zdrowiem ciezko za to zaplacisz? Tylko nagraj filmik jak bedziesz jaja obrywac. Moze sie naucze bo nigdy nie wiadomo kiedy taka umiejetnosc moze sie przydac :P (_)> 🌻 (_)> 🌻 (_)> 🌻 Opty 🌻 no wetka nic nie znalazla ale Suzka chyba ma samobojcze zapedy. U nas mus wozic bezpiecznie wiec mam klatke dla pyszczkow. Wrocilam od kapieli, biore wysadzam Ajse a Suzi skoczyla sama! Na pyszczek upadla i na nozke zapiszczala. Na szczescie nic powaznego ale to jak dzieci! Nie mozna na chwile z oka spuscic... Musza mnie denerwowac 😡 Kapac mialam Ajske dwa razy w tygodniu ale nie oc***alam! E tam, dla mnie jak powyzej 28 stopni to juz bez roznicy ile! Bez klimy nie pozyje :P Mowisz ze malowniczo snieg wygladal??? A nie moglas zrobic fotki, mi dla ochlody na ten przyklad? Druga chytruska. Saga pierwsza bo choinek nie pokazuje :P Nie martw sie, ja tez nie lubie kuchni! To juz SA nas dwie ale bedzie jescze jedna CO LUBI GOTOWAC i z glodu nie zginiemy :D he he, zobaczymy czy bedzie milo. A jeszcze cos powiem.... we wtorek Bodzia zona do Polski poleciala i co? Juz tu wczoraj byl!!!! No przeciez jeszcze nie widzial samochodu to MUSIAL! A jak mu piffffko smakowalo! Bo w domu to sie z tym kryl a tu nagle mogl swobodnie :D ;) Mania 🌻 ja Ci dam stara i glupia!!!! Jestem delikatna, jesli tego jeszcze nie zauwazylas :P No pochowane to sa jeszcze tylko te polskie szklane bombki bo wszystko co mam od Ciebie juz jest na choince i w dalszym ciagu powiem ze szydelkowe janiolki sa dla mnie najladniejsze i najdrozsze :P No i jak Cie b nie kochac 😘 nie da sie! Trza! Nie, nikogo do garazu nie bede gnac bo wole nie dawac powodow do "wymyslnego" cennika :P

Dziewczyny z zasypanych gór po pachy :-D Jest cudnie. Nawet spacerek baśniowy wręcz w nocy zaliczony (wcześniej trza było łopatować :-P), ale i tak jest superowo;);) Cicho , lekki mrozik skrzypiał:) Cudnie ;) Szkoda , że jak jest ciemno bardzo nie mogę nic pstrykać...próbowałam ale za mocno prószy. o Anoolko🌼 Masz tu link z ubiegłorocznej zimy :-P o http://www.fotosik.pl/u/sailing60/album/2285838 o Na fotach się ochłodzisz :-D . A i choinek w jasny pieron ! A tegoroczne następnym razem :-P .Zresztą akurat one są takie same zawsze - kiedy spadnie śnieg:) A Twoją z ub. roku dobrze pamiętam:) o Maniu🌼❤️❤️ 🌼Następnych dobrych lat:) YYYYY - pije herbatkę z rumem - za Wasze zdrówko! Nie pamiętam ile mi minęło...zaraz - już 32 ...ale razem 37 ! o No spadam , pozdrówka dla Wsiech - jutro wracam . o Idę w baśniową krainę ;)

cholibcia oczy mi wysiadły i monitorek gryzie :( popijam Theraflu / Anoola no przecie wiem ze to z delikatnosci ale jakes moja blizniaczka to jakbym nie mogła zrobic tych kilku bombek to bym Ci zwyczajnie powiedziała ,Aniołki to przecie juz tyle lat jak robione , nawet juz nie wiem jak sie je robi.Ranczo juz jest az s ie dziwie co ich tak przypiloło bo poprzednio po pół roku wydawali a teraz w tydzien po zakonczeniu serii. A B nie zagoniłas do jakiejs roboty remontowej przecie ma jeszcze sporo obiecanych zaległosci u Ciebie .No ciekawe jak tam spotkanie ???czy na spacerku sie skonczyło czy na łozku :P:P,rano poscigam Ciebie na skype :P Sagus no takiej pieknej zimy to dawno nie widziałam , na Mazurach tez bywa pieknie a tu zaraz breja i koniec pieknosci :( Yoanka i jak te jaja ? nie obciete ? Optus do zobaczenia:D

Też jestem bardzo ciekawa, jak tam spędzona sobota na antypodach ? Było miło ? A B. tylko piwo wypił, czy z jakąś inicjatywą wyskoczył ? A może na żale mu się zebrało ? Saguś, ślicznie las zimą wygląda, choinki cudne... ale fajniej na obrazku oglądać, niż w rzeczywistości. U mnie w nocy dosypało, ale nie wychodziłam odśnieżyć, chyba jutro przez takie niewielkie "zaspy" przejadę. Dzisiaj wyciągnęłam wszystkie ciuchy i posegregowałam pod kątem wyjazdu, teraz wyprane schną sobie. Na oko widzę, że dużo za dużo przygotowałam. No nic, będzie co odrzucać. A w nocy obudziłam się przestraszona, że czegoś zapomniałam. Nie mogłam zasnąć i po rachunku sumienia doszłam, że rzeczywiście zapomniałam. Nie mam jeszcze ubezpieczenia ! Yoanka już pewnie ma wszystko dopięte. A jak tam szkolenie ? Zmiennik się nie spóźnił ? Pewnie nie, mając taka perspektywę.... Maniu, kuruj się, bo chrypisz niemiłosiernie. Już lepiej po dworze nie lataj. I noś tę aureolę przez jeszcze długie lata ! Owsiki obudziły już ? To na zoomy (_)O, (_)O, (_)O, Wszystkim Barbarom jutro - wspaniałego świętowania ! Miłej niedzieli !

czytanki takie jakies krotkie... leniwce! Sagus 🌻 jak ja Cie kiedys zlapie to piora z Ciebie poleca ! 😡 Pikna ta zeszloroczna. W domu mam przyjemny chlodek ale na dworze nawet przed 8 bylo GORACO! Mania 🌻 bo wiedzieli ze za siedmioma gorzami, za siedmioma morzami taka biedna wiewiorka czeka na Ranczo co by posluchac madrosci z laweczki :D E tam, ja juz nic od B nie chce bo jakbym tylko cos chciala to zaraz by gadal jaki zmeczony, jaki zarobiony! Tak, na lozku sie skonczylo! Kazdy w swoim... nie powiem, milo bylo ale ja caly czas czujki mialam wystawione. I w odpowiednim momencie powiedzialam na co liczyc nie moze. Opty 🌻 i Ty ciekawska? B tylko pifffko wypil, samochod obejrzal i nie zaoferowal ze kinkiet mi powiesi... moze tak lepiej. Wezme elektryka, zaplace wiecej niz za kinkiet i bedzie zrobione :D

Jaj nie wyrwałam, bo się nie spóźnił :O Dziś mam NIEDZIELĘ, ale rodzinną, więc lekka kicha. Na razie do Arkadii idziemy, tak właściwie to dolary kupić, ale może i jaki prezent od Mikołaja dostanę , w końcu grzeczna byłam. Tak na dobrą sprawę to WYŁĄCZNIE grzeczna :O A to wyczekiwane BBQ ? Jak było ? ? ? ? ?

Polewom , polewom a Wom piknie dziękuję ;)❤️ o 🌼YY🌼YY🌼🌼YY🌼YY🌼🌼YY🌼YY🌼🌼YY🌼YY🌼 o Długo coś nie mogłam sygnału złapać . I wywala mnie co chwile :o Świeci słońce - piknie jest ! o