Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do praktykujących katoliczek

Polecane posty

Gość gość

Czy uprawianie seks oralny a potem bez problemu przyjmujecie Komunie Swieta? Moim zdaniem to się wyklucza. Nie wyobrażam sobie ze mogłabym przyjąć Chrystusa po czymś takim..

Gość gość
Jak to z mężem to w czym problem ?

Gość gość
Właśnie nawet z mężem to jest jakieś nie na miejscu chcąc przyjąć Pana Jezusa. Tym samym językiem. ..

Gość gość
Nie mam pojęcia co o tym myśleć,nie uprawiałam jeszcze seksu(młoda)Ale mam podobny problem,chodzi o masturbację,wiem że to grzech wstyd mi się z tego spowiadać,wielokrotnie obiecałam sobie wstrzemiężliwość ,jednak na ogół nie wytrzymuję dłużej niż tydzień.

Gość gość
Obrzydliwe jesteście :-P

Gość gość
Odmawiaj Różaniec.Poproś Chrystusa o dar czystości. Niech On będzie Twoja Czystością. Sama nie dasz rady. A w spowiedzi powiedz że zgrzeszylas przeciw czystości sama ze sobą, i masz z tym problem i wstydzisz sie.

Gość gość
Ale czy to załatwi sprawę?będę rozgrzeszona,wiem to bo bóg wybacza ,modlić się też próbowałam.

Gość gość
gość dziś Czy uprawianie seks oralny a potem bez problemu przyjmujecie Komunie Swieta? Moim zdaniem to się wyklucza. Nie wyobrażam sobie ze mogłabym przyjąć Chrystusa po czymś takim.. x Ale jak mąż jedzie ci minetę, to tego problemu pewnie nie masz, kiedy on tym samym językiem przyjmuje Chrystusa.

Gość gość
Nie, uważam że język mężczyzny i kobiety nie może się znizac do takich czynnosci. Skoro się Komunie przyjmuje to należy o tym pamietac.

Gość gość
pytanie do katoliczek jaką chcecie kare za gwałt

Gość gość
Seks oralny nie jest grzechem pod warunkiem, że finał jest zawsze w pochwie.

Gość gość
"Nie, uważam że język mężczyzny i kobiety nie może się znizac do takich czynnosci. Skoro się Komunie przyjmuje to należy o tym pamietac. " A jak facet lize stopy kobiecie to może? Albo całuje jej piersi? Jakie partie są dla języka zakazane?

Gość gość
A jak ksiadz klepie gosposie w pupe a pozniej daje ci ta sama reka komunie to moze??Wyluzuj nie badz swietsza od samego Papieza.Seks to piekna sprawa wiec sie nie hamuj i nie stresuj za bardzo a co do spowiedzi to nigdy sie z tego nie spowiadalam.Ksiadz tylko chce sie tym podkrecic wiec nie bede mu sprawiala przyjemnosci.P.S.masturbacja tez nie jest grzechem uczysz sie i poznajesz swoje cialo wiec przestan wierzyc w jakies brednie ktore stare babki w beretach opowiadaja!!

Gość gość
Nie ma wyluzuj. "Szeroka droga prowadzi do zatracenia, a wielu jest takich którzy nią ida" Czemu do Nieba są schody a do Piekła autostrada? Ze względu na natężenie ruchu. samog**** jest grzechem, nie zawsze ciężkim, ale to grzech powazny.

Gość gość
Ale nikt mi nie odpowiedział na pytanie co z tym językiem można robić. Jakie sa granice.

Gość gość
Jak czytam że grzech to wymysl starych beretow moherowych to wiem że trzeba by płytkim jak kaluza pustym jak murzynski beben żeby mieć tak zabite sumienie i nie słyszeć Głosu Boga który potrafi w głębi sumienia dac odczuć co jest Jemu obrzydliwe a co mile. Oczywiście obrzydliwosci i obrzydliwcow na tamtym świecie z Nim nie bedzie. Ale odzalowany grzech to co innego. Ale z serca odzalowany

Gość gość
Można calowac sie wwszędzie, ale nie robić z języka penisa lub pochwy z własnych ust. Co innego pocalunek w tamto miejsce, ta granica jest cienka. Na pewno szukanie spełnienia w seksie oralnym jest grzechem, ale gra wstępna, małe pieszczoty. ..no cienka ta granica ale można ją wyczuc. Kto jest blisko Boga ten to czuje.

Gość gość
No ja zadnych glosow mowiacych mi co jest obrzydliwe nie slysze. Ale nie mam schizofrenii :)

Gość gość
Jak wolisz być workiem na sperme Twoja sprawa. Utopilas sumienie.

Gość gość
Jak ktoś sobie "nie zaluje" jego sprawa, ale niech przynajmniej do Eucharystii sie nie zbliza. Można pójść na adorację. Może Bóg przemowi, ale przyjmować Komunię a wcześniej tak się ponizac to się po prostu NIE GODZI.

Gość gość
To Ty bez konczenia w srodku nie uznajesz seksu wiec nie wiem kto tu ma byc tym worem na sperme, milujaca bliznich katoliczko. Tego Twoj bog Cie uczy? Wyzywac innych?

Gość gość
Im bardziej czlowiek jest wierzacy tym go mozna bardziej zmanipulowac.Waszym zdaniem wszystko powinno byc grzechem w takim razie powinnyscie wiedziec ze do lozka idzie sie tylko w dni plodne i tak by poczac dziecko.W innym wypadku traficie do piekla !! Straszcie sie nawzajem a ksiadz i tak wam bedzie kazania prawil:)Szkoda ze on sam nie jest swiety i w wiekszosci przypadkow prowadzi podwojne zycie ze swoja kochanka ktorej pewnie co sobote minete robi ;)))

Gość gość
Nie. Uczy wszystkich kochać i nie osądzać. Poniosło mnie. Bo nie pojmuję jak można służyć diabłu beszczeszczac Najświętszy Sakrament.

Gość gość
Można się kochać w dni nieplodne. Ale zawsze być otwartym na poczęcie. Ale to osobny temat. Kończąc proszę Was Kobiety szanujcie swoje ciało bo Chrystus je wykupił Swoją Meczenska Śmiercią i to do Niego NAJPIERW należycie a nie do Waszych mężów.

Gość gość
Ja myślę że można tym samym językiem ciągnąć druta, a potem jeść mięso z człowieka-boga. Wystarczy tylko język wyparzyć, abo wygotować. I znów będzie koszerny.

Gość gość
A są tacy, którzy po ciąganiu druta, chłepcą jego krew. I to codziennie!

Gość gość
o jessssu ale się ubawiłam :D młodociane mohery żyją i są wśród nas!!! tylko idiota pozwala na to aby klechy im pod kołdrę zaglądały i regulowały pożycie i jeszcze sobie dajecie wmówić, że do Bóg :D Jakie tłumaczenia dyskusje o czymś co powinno być waszą przyjemnością i waszą sprawą hahahaha dawno się tak nie ubawiłam, dziękuję wam serio :D Już się proboszczowi wyspowiadałyscie z pozycji łóżkowych żeby mógł się pobrandzlować? hahaha co za debilki :D KOCHAM KAFE!

Gość gość
A kto powiedział,że ja do męża należę? :D Jestem panią sama sobie. Mam nadzieję,że to prowo,ale wiem,że są takie nawiedzone,psychiczne baby. Jedna z drugą świętsza od Papieża,ale jak przyjdzie co do czego,to pierwsze obgadają, pokłócą się, będą zawistne,zazdrosne i wredne. Czyli kwintesencja chrześcijaństwa :D Religia od zawsze wyrządzała wiele szkód i cierpienia i naprawdę dziwię się,że w XXI wieku nadal jest tak mocno zakorzeniona w umysłach niektórych ludzi,choć na szczęście powoli coraz mniej, ludzie jednak zaczynają używać mózgu,w szczegolności ci młodzi. Teraz jest głośno o islamie,o muzułmanach,ale chrześcijanie,swojego czasu,nie byli lepsi. Zresztą w każdej religii obłuda i zakłamanie sięga nieraz apogeum. Ktoś,kto wymyślił pierwowzór religii (obojętne której) był geniuszem; znalazł nie tylko świetny sposób na biznes (zarobek),ale też wręcz idealny na manipulowanie ludźmi.

Gość gość
Jestem na kafe wiele lat, wiele głupot czytałam, ale chyba ten temat wygrywa ze wszystkimi :D