Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do praktykujących katoliczek

Polecane posty

Gość gość
Katoliczki też powinny coś czytać,a teraz wychodzi trochę ksiażek o seksie w małżeństwach katolików.Podobnie w prasie katolickiej. I tam wyjaśnia się pewne kwestie praktyczne. Np. Fronda w zeszłym rokuo seksie oralnym (artykuł O. Knotza specjalisty od spraw małżeńskich i rodzinnych , autor ksiażek na ten temat) : Dla jasności tłumaczenia trzeba odróżnić pieszczoty oralne od seksu oralnego. Gdy małżonkowie rozbudzają się z intencją odbycia pełnego aktu seksualnego, każde pieszczoty są dobre, także i oralne. Ograniczanie ludziom możliwości szukania przyjemności w akcie seksualnym nie ma żadnego uzasadnienia. Podjęcie takich działań w wielu przypadkach umożliwia kobietom uzyskanie satysfakcji ze współżycia seksualnego... To ja nie jestem katoliczką i lepiej wiem, co Kościół dopuszcza, a co nie niż wy tłuki parafialne

Gość gość
Sex oralny to nie tylko grzech. To ZBRODNIA w świetle prawa!!! Bo jak wyplujesz - to aborcja. A jak połkniesz - to kanibalizm. A na to już jest paragraf...

Gość gość
Zgadza sie.czytac Konotza. W seksie malzenskim jest wszystko dozwolone,wszystkie pozycje a nawet oral. Pod jednym warunkem :wytrysk nasienia tylko do pochwy kobiety.

Gość gość
Najwiecej sie wypowiadaja ci co nie maja pojecia o naukach Kosciola. Nie maja pojecia ze Kosciol pozwala na wszystkie pozycje w seksie poza wytryskiem poza pochwa.

Gość gość
Poza oczywiście samym kapłanem, który może tryskać w o***t.

Gość gość
*od/byt

Gość gość
Nawet anal jest chyba dozwlony jak dobrze pamietam . Kiedys czytalem ksiazki katolickie o seksie. Myslalem o malzenstwie. Oczywiscie nikomu krzywda nie moze sie dziac. Nie moze byc tak ze maz tego chce a zona nie . I ja do tego zmusza.

Gość gość
No weź przestań! Jechać w o***t, żeby skończyć w pochwie? Gdzie tu sens i logika?? :classic_cool:

Gość gość
No tak,pochwa to jedyny warunek.

Gość gość
A co do spowiedzi to chyba nie trzeba opowiadac szczegolow. Wystaczy powiedziec popelnilem grzech nieczystosci. I wszystko. Nie trzeba mowic masturbowalem sie itp.

Gość gość
A szczególnie trudno może być, jak ktoś ma od/byt, ale nie ma pochwy - a zdarza się że ksiądz pochwy nie ma. I co wtedy?

Gość gość
gość wczoraj Można calowac sie wwszędzie, ale nie robić z języka penisa lub pochwy z własnych ust. Co innego pocalunek w tamto miejsce, ta granica jest cienka. Na pewno szukanie spełnienia w seksie oralnym jest grzechem, ale gra wstępna, małe pieszczoty. ..no cienka ta granica ale można ją wyczuc. Kto jest blisko Boga ten to czuje. x O_o ??? O ku... ha ha ha. "Co innego pocałunek w tamto miejsce" - No ja się z mężem całuję intensywnie z języczkiem. Czyli ciągnąc druta na całego jestem rozgrzeszona. "Szukanie spełnienia (...) jest grzechem, ale gra wstępna (...) " - Aha, czyli ciągnę intensywnie druta na całego do pewnego momentu. Minutę przed orgazmem męża. Wszak nie szukamy spełnienia w oralu. Ja nawet tego chcieć nie będę, ponieważ spuszczanie się do ust jest dla mnie z samego założenia obrzydliwe. Czyli suma sumarum autorka może mnie cmoknąć ze swoim podejściem. Jeszcze jedno, tak się składa, że szacuje się, iż 70% kobiet nie potrafi osiągnąć orgazmu poprzez sam stosunek i spełnienie osiągają tylko poprzez oral. Niestety, ale orgazm kobiecie jest nawet bardziej potrzebny niż mężczyźnie. To tak odnośnie robienia z języka penisa. :)

Gość gość
Na szczescie jestem katoliczka niepraktykujacom i wyleczylam sie ze straszenia mnie grzechem i pieklem.Wystarczy spojzec na obludnych ksiezy a wam szybko przejdzie.K siadz w mojej parafii ma dwojke dzieci,moze zapytacie go czy jego kochanka spowiadala sie z seksu oralnego aha a drugi jest gejem czyli w o***t tez mozna?Swiete katoliczki a wbilyby noz w plecy jakby ktos mial odmienne zdanie!

Gość gość
gość dziś -> chyba jednak trzeba. I to ze szczegółami. Bo grzechem nieczystości jest też nie umycie garów, a to raczej inny kaliber. No i "pasterz" lubi wiedzieć co robią jego owce i barany :classic_cool:

Gość gość
Kosciol tez o tym mowi.ze facet powinien zadbac o kobiete. Zwlaszcza jak sam juz skonczy a kobieta jest nadal nie spelniona. Bo kobieta dluzej sie rozpala i dluzej schodzi jej podniecenie.

Gość gość
Ksiazki czytac . Isc do ksiegarni katolickiej.

Gość gość
katoliczki spwiadaja jak sie masturbuja i jak to sie z mezem grzesznie grzmoca a ksiezulek w budce trzepie kapucyna pod sutanna :) :)

Gość gość
gość dziś -> kościół mówi różne bzdury. A spytaj no księdza jak facet ma "zadbać o kobietę" jak sam już skończył i mu faja zwisła - no jak???

Gość gość
12:11 ppoczytaj ksiazki. Nie bede ci na forum przepisywal cytatow. Moze piescic,moze calowac,moze lizac,moze prztulac. Oral jest dozwolony.chodzi o to zeby nie poszedl spac na przyklad.

Gość gość
12:11 bzdury pisza ludzie co nie maja pojecia o niczym. Chcesz satysfakcje osiagnac polykajac sperme,wcierajac sobie ja w cycki czy umieszczajac ja w tylku? Czego ty chcesz ze mowiesz ze Kosciol bzdury pisze???

Gość gość
gość dziś -> ale przecież to o czym piszesz jest przeciwne naturze mężczyzny! Kościół zawsze walczył z ludzką naturą (daną człowiekowi od Boga), ale żeby kazać chłopu pieprzyć babe po skończeniu pieprzena??

Gość gość
gość dziś Kosciol tez o tym mowi.ze facet powinien zadbac o kobiete. Zwlaszcza jak sam juz skonczy a kobieta jest nadal nie spelniona. Bo kobieta dluzej sie rozpala i dluzej schodzi jej podniecenie. x No właśnie dokładnie o to mi wcześniej chodziło. 70% kobiet nie jest w stanie mieć orgazm poprzez samą penetrację. Dlatego w swoim pożyciu seksualnym mają w standardzie minety. Sorry, ale pomiędzy minetą i feliato nie ma żadnej różnicy. Tutaj dotykamy językiem narządy płciowe i tutaj. Więc autorka powinna zadbać o czyste język męża, ponieważ on też przystępuje do komunii św. Tylko niech potem znajdzie sposób na to, ale ta krew pozostająca w macicy, w mięśniach pochwy itd nie wywołała u niej bóli kręgosłupa, frustracji i jak to kiedyś nazywano wścieklizny macicy. Tak, tak, to kiedyś było kwalifikowane jako choroba, ponieważ wiadomo do czego jest zdolna niezaspokojona kobieta. :P

Gość gość
12:28 o czym ty piszesz znowu? Czego chcesz? Nie chcesz zonie dawac przyjemnosci to nie dawaj nikt cie nie zmusza. Nie chcesz mowic zonie ze ja kochasz to jej tego nie mow. Kosciol pozwala prawie na wszystko w lozku,o to mi tylko chodzi. Ale jak kobiety nie chca byc kochane bo Kosciol tak chce to ich wolny wybor.

Gość gość
Nie, no spoko. Chcesz lizać c**e po jej wyru/chaniu - twoja sprawa. Liż do woli. Tylko po co dorabiać do tego ideologię??

Gość gość
Nikt nie kaze nikomu robic minetke po bzykaniu. Wszystko zalezy od fantazji kazdego. Chodzi tylko o to ze Ksciol prawie na wszystko pozwala. Nikt cie nie bedzie uczyl technik seksualnych i wyobrazni. Jak nie umiesz tego ogarnac bedziesz kiepskim kochanka/kochanek. Twoje pozycie malzenskie bedzie kulec. Nie bedziecie sie spelniac. A kosciol nie jest przeszkoda tylko twoj brak edukacji.

Gość gość
Jeśli już o mnie chodzi, to ani z kościołem, ani bez niego - nie zamierzam lizać ci/pek. Szczególnie po spuszczeniu sie w nie. Po prostu obrzydzenie mam. Ale, podobno, są tacy co lubią smarować się kałem, albo jak im szczać do gardła. Na to pewnie kościół też przyzwala - ale ja dziękuję. I za te praktyki, i za ten kościół.

Gość gość
popłakalam się.......kabaret neonówka wysiada przy tym temacie....XXI wi taka ciemnota....hahahahhahahahahha..

Gość gość
Nie potrafię zrozumieć osób, które uprawiają sex zgodnie z przykazaniami kościoła. Co komu do tego, w jaki sposób uprawiam sex. czy naprawdę ksiądz " musi wchodzić z butami" nawet do mojego łóżka? Jakim prawem ksiądz mówi co mogę a czego nie mogę robić w łożku. W zasadzie prawo ma, ale dziwię się osobom, które grzecznie słuchają takich księży. Powiedzcie mi, czy Pan Bóg podyktował takiemu księdzu, biskupowi, Papieżowi regulamin uprawiania sexu? Toż to przecież są wymysły człowieka. Dlaczego mamy uznać, że to co on głosi to święte prawo, do którego należy się dostosować, a jak nie to co? Czy Pan Bóg powiedział księdzu, biskupowi,Papieżowi, że jak jego owieczka nie będzie przestrzegać sexu "kościelnego" to po śmierci nie pójdzie do nieba? Masakra, ludzie miejcie swój rozum! Faceci w sukienkach to tylko ludzie :) i nie są nieomylni! :)

Gość gość
Możesz nas oświecić tą neonówką? Które wypowiedzi uważasz za ciemnotę?

Gość gość
przecież sperma to tylko wydzielina,przecież nie będziemy jej czcić jak "świętą" ciecz. Faceci mają polucje nocne, i co, z każdą taką polucją mają lecieć do konfesjonału i spowiadać się z czynu zabronionego? LUdzie ?!? Katolicy, księża ; zajmijcie się czynieniem dobra, pomaganiem, sprawy spermy zostawcie w spokoju!