Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

izulek88

Schudne przed 60 urodzinami cz2

Polecane posty

Kasiu jesli tylko cwiczysz zumbe bez zadnych ciezszycgmh cwiczen to jeden dzien odpoczynku jest ok. Poprostu wyczuj rytm swojego ciala. Jesli zaczniesz czus przemeczenie zrob dwa dni odpoczynku. Ja w zeszkym roku cwiczylam trenung obwodowy z obciazeniem. Jak juz czulam ze cos nie tak to zmniejszalam intensywnosc cwiczen. Mam nadzieje ze pomoglam

Gość gość
Aaaa

Gość gość
Aaaaa

Byłam teraz na spacerze.Było miło ale po spacerku odezwała sie noga.Zaraz się ubieram i jadę po te wkładki żelowe.

Gość Kaśka57du
Witam miło Izunia że się odnalazłaś ja używam po zajęciach po drodze do domu wstąpiłam do galerii i kupiłam sobie nowe buty sportowe takie kolorowe żeby pasowały do tego sportowego wdzianka które mąż mi wczoraj kupił Gość ma rację że dobrze byłoby zmienić nawyki żywieniowe w całej rodzinie tylko widzisz ludziom w pewnym wieku trudno zaakceptować rewolucyjne innowacje i trzeba to robić bardzo po malutku i trochę podstępnie A że każda z nas jest super dyplomatką to myślę że mi się to z czasem uda tylko sama musze się wpierw tego nauczyć i w to wkręcić Basiu ja do sportowych butów mam wkładki schola na całą stopę ale z grubsza częścią na piecie są super i poważnie spróbuj z tą butelka właśnie po takich spacerach czy ćwiczeniach kiedy siadam w fotelu to takie butelki pod stopy i turlam po pewnym czasie naprawdę jest ulga Dzisiaj nie ćwiczę bo tak postanowiłam a poza tym wieczorem mamy gości i nie do końca wiem jak ten mój jadłospis będzie dzisiaj wyglądał Basiu co do twojego braku chęci do ruszania się to powiem Ci że mam taką koleżankę która całe lata mi powtarzała że "takie wyglupy to nie dla kobiet w naszym wieku bo i zdrowie nie to i można sobie krzywdę zrobić " aż ja synowa wpieniła jak jej wykszyczala że jest "zatuczona leniwa baba" nie będę tu opisywać skąd takie spięcie ale dziewucha zrobiła więcej dobrego niż pewno chciała Teraz moja koleżanka od roku chodzi na siłownię poznała masę młodych życzliwych ludzi i wygląda tak że nikt by nie powiedział że ma tyle lat ile ma i małpa jedna opiepsza mnie że marnuje czas i życie na stekanie zamiast na ****** życie pełnią życia A powiem wam że od paru miesięcy wcale nie bieże leków i naprawdę wygląda kwitnąco Wiec widzisz ty pewno jeszcze nie otrzymała tego impulsu który jest potrzebny do podjęcia takiej radykalnej walki ze swoim ciałem Ale wszystko przed tobą (oczywiście nie życzę Ci takiego nie miłego kopa )

Gość gość
Miła Kaśko57du, czy mogłabyś troszeczkę zwrócić uwagę na ortografię. Chociaż troszkę( wykszyczała,opiepsza,bieże-tylko z ostatniego wpisu) Chyba,że jesteś dyslektyczką. Przepraszam ale to bardzo przeszkadza.

Gość Kaśka57du
Ok nie będę więcej wam zaburzac estetyki czytania tych wpisów Przepraszam Powodzenia wszystkim i dobrej nocy życzę

Kasia nie obrażaj się czasami.Mnie na początku tez się dostawało za ortografie.Są ludzie wzrokowcy i to im przeszkadza.Więc ja zanim zapisuję to patrzę co mi podkreśliło na czerwono i poprawiam.Choć jak ktoś jest dyslektykiem to nie wie co ma poprawić☺I troszkę to zajmuje.Ja stwierdziłam ze schudnę i ortografii się nauczę -dwa w jednym.☺ dziś: na sniadanie płatki owsiane na wodzie z owocami/jabłko śliwka/+gruszka.obiadu nie było bo późno wróciłam.Jadłam trzy małe kanapki z gotowanym królikiem i keczupem +2ogórki kiszone.Keczupu było dużo bo ja nie lubię smaku królika.Jem bo zdrowy.Kolacja tarta marchewka+2 kanapki z szynką.Chłopaki w ramach obiadokolacji zrobili sobie pizzę ale nie jadłam. x Byłam w daichmanie ale w moim nr nie mieli żadnych fajnych butów.Noszę 42.Już zaczynają kolekcje wiosenne.Zimowych już nie będzie. Kupiłam te wkładki żelowe.Bardzo jestem ich ciekawa.Dziś noga mocno mi dawała znać.Czy u Ciebie na ból na wpływ pogoda?

Kasiu szczerze mówiąc to nie wyobrażam sobie by synowa mnie tak obraziła.Wątpię by mnie to zmotywowało.Ale że by mnie wkurzyło to na pewno.Do mojego dzisiejszego jadłospisu trzeba dodać lampkę wina czerwonego. x Jola ogladałam tę łazienkę.A jak to sie stało ze musiałaś ją przerabiać.Czy dobrze zrozumialam ze przy odbiorze prac nie zauważyłaś że jest coś nie tak ?Czy to wina tamtej ekipy czy Ty źle zaplanowałaś?Szkoda podwójnej roboty i podwójnej kasy. A bardzo jestem ciekawa czy korzystasz z basenu tego przy bloku?I jak to tam jest.Nikt nic nie wyrzuca przez okna?Ikto dba o czystośc tej wody?Macie to w czynszu za mieszkanie?

A ja jestem zdania ,ze kazdy dopasuje sobie aktywnosc jaka mu odpowiada. Jeden biega ,drugi tanczy,trzeci wali pilka w tenisa itp. Wazne aby cos robic a nie tylko zmieniac kanaly w TV. Co do ortografii to mi nie przeszkadza jak kto pisze,to nie szkola zebym pouczala.Moja corka mowila mi, ze na necie nie ma obowiazku przestrzegania zasad pisowni bo pisze sie szybkoszczegolnie jezeli to jest rozmowa z druga osoba. Ja nie robie bledow ,jestem wzrokowcem ale to ze inni robia trudno przezyje wazne zebysmy sie dogadywaly. Dzis byl tenis troche dluzej z powodu mojego wyjazdu Julio musial sie nacieszyc ta gra. Nie chwale sie ale dowalilam bezlitosnie.Jak to Julio powiedzial ,ze przeczolgalam go z jednego rogu w drugi az zrezygnowal z biegania i wtedy decydujacy strzal.Kiedy wiem ze pilka idzie w punkt to zawsze wykrzycze w czasie uderzenia rakieta ,, teraz" co oznacza , ze wygralam. Jak dobrze idzie to chce sie biegac , wtedy wiecej niz 1 godzine. Jestem juz spakowana do wyjazdu a mam autobus 1h45.Jest on extra super z internetem z fotelami do spania.Ja mam miejsce nr 3 gdzie nie ma zadnego fotela obok mnie. W rzedzie sa 3 miejsca,nie chcialam miec tego podwojnego. Zazwyczaj sa 4 miejsca w rzedzie ale kiedy jest to autobus w normalnej cenie. Wracam we czwartek , w pon. dentystka a w niedziele powitam na lotnisku Barajas moja corke najmlodsza Nathalie. Obie zaszalejemy w stolicy. Ona do pracy na 1 tydz sluzbowo z innymi dwoma osobami. Wydelegowali te osoby ktore znaja hiszpanski.Ciagle gdzies jezdzi .Byla w Paryzu w tym czasie gdy byly te zamachy w kilku miejscach ale najbardziej nie podobal jej sie Dublin. Szary,zimny i sporo pijaczkow. Anglia moglaby byc ale pogoda nie do przyjecia-tak ocenia Nathalie. Kasia 57du na laweczce przy plazy to ja w styczniu tego roku.Ja wiem, ze nie mam nadwagi ale trzeba pilnowac ,tak jak mowi Barbaruska. Ona zaluje, ze nie wziela sie przed 50ka za swoje kg. Dlatego ja teraz uwazam i mam pod kontrola. Mowia lepiej zapobiegac niz leczyc. Bardzo sie boje ,ze gdyby mi walnelo 60 kg to potem moze nie dalabym rady obnizyc kg. Po drugie lubie moje niektore ciuchy i nie chce ich stracic. Izulka sie odezwala ,czy juz lepiej mloda sie czuje? Dzis moj stary powiedzial piekne zadnie siedzac w sloncu na balkonie przy kawce ,, nie wierze ,ze udalo sie to ( mieszkanie ) kupic i nie wierze ,ze bylem temu tak bardzo przeciwny". W tym bloku mieszkania sie po okolo 90 tys a znalazlam za 60 i spuscili do 55 tys, tanio jak barszcz. Nadal nie moge sie nacieszyc moim szczesciem,przepraszam ze tak ciagle o tym. Barbarusko ja nie pokazalam zdjecia tej nieudanej lazienki .Widzialas tylko te pamaranczowa z wanna a teraz poprawialam te niebieska z kabina. Otoz to byla moja wina ze tak zawalilam robote.Chlopy pytali czy zmienic lokalizacje kibelka ale ja zeby bylo szybciej mowilam- niech tak zostanie.To byl moj blad ,Julio wie ze ja zawalilam wcale nie ukrywalam tego. Calym teren zielonym,klatkami schodowymi,basenem ,placem zabaw, parkingiem i garazem opiekuja sie zatrudnieni ludzie.Jest 2 ogrodnikow i chyba 4 sprzataczki. Z basenu korzystaja mieszkancy i nasi goscie jak przyjada do nas. Mamy taka przepustke imienna ze zdjeciem i nr mieszkania. Widzialas zdjecie basenu z mojego okna.Nikt ,nigdy nic nie wyrzucil przez okno ani na trawe ani do basenu.Dbaja bo to jest nasze i my placimy. Co m-c jest oplata nieco ponad 60 euro tzw koszt administracyjne i to wszystko.Nie ma tu zadnego graffiti na scianach ,nie ma psich odchodow a maja pieski, nawet sporo.Palmy zawsze przyciete,zgrabione liscie ,skoszona trawa.Ogrodnicy to takie chlopy zlota raczka.Drugi basen bedzie w tym roku poddany remontowi ale ten blizej mnie bedzie dzialal. Na basenie jest ratownik zatrudniony na czas wakacji kiedy sa dzieciaki,wiec nie musza tam byc rodzice. Teraz woda zimna bo w nocy tem spada do 9 stopni w dzien jest 19-20 C. Ale wyszedl mi tasiemiec wiec koncze zeby przygotowac moje ubrania na wyjazd.Buziaki dla wszystkich , mowi Jola gadula

Gość gość
holender... starzeję się i czas chyba poszukać sobie dzianego emeryta..Ja nie żartuję!

A mnie sie zdaje że żartujesz.Sama piszesz że sie starzejesz.A dziany emeryt szuka tylko młodszej na co mu stara baba.Nawet jak ją ma to wymienia na nowszy model.No chyba ze trafi Ci się sknera szukający pielęgniarki z doświadczeniem.

Gość gość
no pielęgniarki... no z doświadczeniem...i o to chodzi!!!:)

Jak szukasz to jest sporo ogłoszeń.Szczególnie nadziani Niemcy.Choć żaden z nich nie skory do żeniaczki ale zapłaci za opiekę.Wystarczy doświadczenie i znajomość języka.A jak dziadziowi wpadniesz w oko to kto wie? x Kaska gdzie się podziałaś.Chyba się wkurzyłaś na gościa.Tylko dlaczego nas opuszczasz.No to dostałaś jedynkę z ortografii.U mnie masz szóstkę za styl więc średnia to trzy-nie jest tak źle.Zawsze w takiej sytuacji przypomina mi się pewna historia z mojej rodziny.Nie było komórek więc mąż na wyjeździe napisał do żony list.A ta odpisała mu ale na początku zwróciła mu uwagę że zrobił w tym liście 42 błędy ortograficzne.Odpowiedzi już nie dostała.I przez dwa lata żadnego listu.Później jak wyjeżdżał też nie.A dziś -listów i esemesów nie pisze.Jest dyslektykiem i to nie leczonym bo lata temu wyzywali od leni i kazali pisać po 100razy błędne wyrazy.Pewnie że niektórych to razi.Ale jak inni się jąkają to też by im zwrócili uwagę by gładko się wypowiadali bo to rani uszy?

Dziś:śniadanie kanapka z szynką+2 jaja na miekko,obiad rolada wołowa z jedną łyżką ziemniaków,tartą marchewką i kapustą modrą,kolacja zapiekane kiełbaski śląskie w cieście francuskim z keczupem-mała porcja -robiłam po raz pierwszy i chciałam wiedzieć jak smakuje-b.dobre.Dzisiaj były jeszcze 2 kawy 1 gruszka 1/2 banan

Smutno mi się zrobiło po obejrzeniu wiadomości.Miałam nadzieję że PIS wzniesie się ponad podziały i przynajmniej w wiadomościach wspomną ten zryw narodowy jakim jest świąteczna orkiestra.Tyle Polaków i tu i na całym świecie gra z tą orkiestrą.W Panoramie ani słowa,teraz oglądam wiadomości i niestety to samo.Powinni mimo wszystko wspomnieć o 25 finale.Kanał informacyjny za który my płacimy abonament.Straszna małostkowość.Plus dla pary prezydenckiej że chociaż oni nie udawali że ta akcja nie istnieje.Jak można być dumnym Polakiem jak tu się ignoruje tyle ludzi?O ostatnie zdanie w wiadomościach było że trwa 25 orkiestra i że zebrane pieniądze zasilą szpitale w sprzęt dla dzieci i geriatryczne.Tylko tyle.W 27minucie wiadomości.Smutne.

Gość gość
Zgadzam się z tobą, jakim strasznym trzeba być człowiekiem, żeby upolitycznić tak cudowne wydarzenie, jakim jest wośp. amc

Gość gość
barbarus nie masz racji oglądałam Wiadomości i pan Ziemiec podał, że dziś gra WOSP i podał kwotę jaką do tej pory zebrali

tak podał że zakupiono sprzęt i po słowie geriatryczne owszem powiedział ze do tej pory zebrano ponad 22milony złotych.Co to zmienia?Czy to jest informacja zasługująca na ostatnie miejsce w wiadomościach???????Sprawdzałam teraz bo mój się tak na nich rozzłościł że tak ważne informacje są po i nie bede wymieniać po czym bo może znowu się pomylę.Mnie chodzi o to że taka wiadomość powinna być na początku wiadomości.I Powinni pokazać jak Polacy na całym świecie w tym dniu robią tak dobrą robotę.Nie-oni mam będą pokazywać po raz setny ]śpiewającą Anna Muchę i Petru w samolocie.Opozycja sie zbłażniła i to wiemy i nie jest to najważniejsze wydarzenie dzisiejszego dnia.Mogli chociaż pokazać Prezydenta Dudę z małżonką jak gra z orkiestrą.Nie lubią Owsiaka ok.Ale to my dajemy te pieniądze i my społeczeństwo jesteśmy najważniejsi.Tego sprzętu naprawdę dzieki tym zbiórkom jest dużo.I powinniśmy być szanowani.A Owsiak?Przecież są instytucje kontrolne.I wiem że jeśli by miał coś za uszami to dziś by już nie grał.Nie znaleźli nic w 2007 a już wówczas szukali na niego papierów,ani w 2016 roku.Pewnie teraz też będą szukać.I ok.Ale póki nie znajdą ten człowiek zasługuje na uznanie i podziw .I nie piszcie mi ze dużo zarabia.Bo gdyby to było za dużo na 100% bylibyśmy dokładnie poinformowani jaka to kwota.Poinformowano nas o wypłatach SB,sedziów trybunału a tu cisza.Czemu? Ja nie umiem ładnie pisc i to wytłumaczyć dokładnie o co mi chodzi.Ale orkiestra to my.To starsza pani oddająca swoje kosztowności dla chorych i to mnie boli.Brak szacunku .Podział ci którzy z orkiestrą są źli?Nie będziemy o nich mówić nie będziemy ich pokazywać?Dziękuję TVN-owi ze nas nie zlekceważył.Ale płace abonament i domagam się by nasz szanowano.Bo to nasza telewizja za nasze pieniądze a nie prywatny folwark.Jak było Święto u Ojca Rydzyka to pół wiadomości na to poszło.I to na początku.Dla nich było a dla innych nie???

Czesc ,lepiej pozno niz wcale.Wiecie jak to jest kiedy matka z corka sie spotka-duzo gadania,smiechu,restauracja,spacer po centrum i czas zlecial.Jestem i ciesze sie ze Barbaruska byla na lini. Ze wszystkim co napisalas powyzej sie zgadzam, nic dodac nic ujac. Dobrze odpisalas starzejacej sie kobitce.Niech nie mysli, ze starzy emeryci to glupcy ,maja swoj rozum i szukaja byle kogo. Ja nie szukalam starego ani bogatego ,to moj mnie znalazl i nie odpuszczal. Nie byl emerytem byl pracownikiem ICAO ,,,https://en.wikipedia.org/wiki/International_Civil_Aviation_Organization,,, a ja pracujaca pielegniarka,(wyguglowac Royal Victoria Hospital, Montreal )ktora jak wiesz ma dobre wyposazenie w Kanadzie tak samo jak w USA. Na dzien dobry po szkole bylo 22$/h a teraz pewnie jest wiecej bo czas mija i sa podwyzki. Znowu ktos sie wkurzy na linki.A coz to komu przeszkadza dowiedziec sie czegos wiecej o swiecie. To przeciez ludzie Kaczynskiego zwracali sie do ICAO aby zbadali katastrofe smolenska.Niestey ta organizacja ONZtu z samej nazwy zajmuje sie lotnictwem cywilnym.Czyż tego nie widac w nazwie? Odmowiono im bo to byl lot wojskowy.Chyba nie znaja angielskiego skoro prosza o opinie niewlasciwej instytucji. A maja pretensje do calego swiata o wszystko. NIGDY nie przelaczam kanalow na narodowa TV,rzadowa jak kto woli. Mysle ,ze Kasia57du dzis byla zajeta ,pamietam ze wczesniej byla mowa o gosciach albo cos pokrecilam.Nigdy nie uwierze ,ze ucieklaby po glupich komentarzach.To coz ja mam powiedziec ,kiedy prawie kazdego dnia kogos bola moje wpisy,linki,komentarze.Wolnoć Tomku w swoim domku.Kazdy tu ma swoje miejsce na wpis i co dusza zapragnie wpisuje. Kasiu czekamy na Twoj poniedzialkowy wpis i potwierdzenie ze zumba zaliczona!!!U mnie cwiczenia leza odlogiem bo nie mam czas (wymowka),dietowanie tak na pol-gwizdka. Obiecuje poprawe , ha ha ha do jutra-Jola Gadula

Gość sisjanielgowana
Basia masz rację , myślę podobnie. Jestem przekonana że nie ma drugiej tak prześwietlonej osoby jak Jurek Owsiak ; oj jak bardzo chcieliby niektórzy ogłosić, że to oszust kradnący zbiórkowe pieniądze. Jasne, prawdą jest że Caritas daje dużo, dużo więcej ale działa w innym obszarze biedy, to po pierwsze, a po drugie, dobra nigdy za dużo. Jurek Owsiak wspomaga służbę zdrowia kupując sprzęty a poza tym, co może jeszcze ważniejsze zwraca uwagę na pewne ważne sprawy i tworzy niesamowity klimat i świetną zabawę. Uczy najmłodszych troski o innych, działania na rzecz innych, postawy prospołecznej. I jeszcze niejako przy okazji, organizowane są bardzo pożyteczne akcje np nauki udzielania pierwszej pomocy. Czego chcieć więcej ! Nie było nas w domu,ale wiem od znajomych,którzy specjalnie dzisiaj oglądali wiadomości,że była to ostatnia wiadomość, której poświęcono chyba 7 sekund. Żenada ! Podziwiam Owsiaka, że potrafił w ciągu tylu lat stworzyć takie niesamowite wydarzenie, które na dodatek ludziom się nie znudziło. I tak Was trochę zagadałam i pominę swoje dalsze wyskoki wysoce niedietetyczne:p Właściwie chciałam poczytać tylko co u Was, ale utknęłam na poście Barbarus i poczułam przymus wyrażenia swojej solidarności. Teraz już padam, bo jak zwykle wojażowaliśmy nieco i jestem zmęczona, chociaż wyjazd był właśnie intensywnie relaksacyjno-odnawiający. Ha,ha widać w tym wieku nie jest się tak łatwo zrelaksować ani odnowić . Pewnie jak zwykle pies skorzystał najbardziej :) Dobranoc sisja

Gość gość
Do gościa 20; 57 Ziemiec tonie jest żaden pan, to marionetka (jak on się goli przed lustrem, może spojrzeć sobie w oczy?), która powie wszystko, co jej każą, jak można się tak zgnoić. Nawet go kiedyś lubiłam, współczułam mu wypadku (tez pewnie korzystał ze sprzętu wośp), teraz jestem zła na siebie. Ja wiadomości nie oglądałam; ale chciałam zobaczyć na info czy jest światełko do nieba i zobaczyłam ziemca z mazurek; dwie zacięte, złośliwe twarze. Byli wręcz śmieszni w porównaniu z tymi radosnymi, roześmianymi buziami w całej PL.

do gość dziś Krotki komentarz ale jakze trafny i dobrze napisany.Nie musisz byc zla na siebie ,ja lubilam go tak samo jak TY.Zal mi go bylo z powodu tego wypadku z pozarem,wspolczulam mu.Teraz kiedy wiem po ktorej jest stronie uwazam ze zle wybral, zbladzil ale jeszcze tego nie wie.Przyjdzie dzien ze otworza mu sie oczy i zrozumie ze byl w zlym towarzystwie. U mnie juz po sniadaniu ,musze powiedziec ze hotel sie postaral.Bylo doslownie wszystko do wyboru.To nie jest tzw. Petit Dejeuner Paris gdzie jest kawa i croissant.Corka juz wpracy od 9h razem ze swoimi kompanami. Musze cwiczyc moj francuski bo obaj sa z Paryza,nawet wiele pamietam z Montrealu. Dentysta o 16h potem zaliczymy kino w oryginalnej wersji.Widze ze w PL prawdziwa zima wiec dzieciaki maja frajde na feriach. Julio dobrze sobie radzi beze mnie ,mamy kontakt na Skype i to wystarczy na teraz.Czekam na wpis Kasi57du co slychac nowego ,jak tam zumba daje w kosc?A jak dietowanie ,kontynuacja trwa ?Barbarusko co slychac jak stopa nadal boli?Kiedy mamy wazenie i dalszy spadek kg?Wpadne pozniej oddaje miejsce innym,Jola gadula

Wiecie że dziś jest: Blue Monday, czyli podobno najbardziej depresyjny dzień w roku.Ja nie wiedziałam nawet że taki dzień istnieje.Ale dziś wyjeżdża mój najmłodszy z powrotem do anglii do domu to może być mój zły dzień.Wiecie jak to dziwnie brzmi:mamo ja juz trochę tęsknię za swoim domem.Pewnie bardziej za dziewczyną .W lutym wyjeżdża mój średni do Irlandii a i najstarszy też chce szukać pracy i domu po za naszym krajem.Zaczął już składać cv. x Jola ja mam ważenie raz w m-cu na pasku piszę kiedy.Waga schowana.Do stopy kupiłam sobie wkładkę do butów w daichmanie taką specjalną żelową.49zł i kupiłam sobie takie babcine pantofle z filcu na zamek do kostki.Dałam te wkładkę do środka i jest lepiej.Stopy mają wygodnie i gorąco.Może troche za gorąco.Z tego co mówił doktor to ta stopa nigdy nie bedzie już taka jak dawniej.Ten ból bedzie powracał przy różnych okazjach.To jak z zimnem jak raz wyskoczy to wyskakuje za każdym razem jak sie zmarznie. Obawiam sie że Kasia zrezygnowała.Co się będzie na stare lata pilnować jak uczniak w szkole.Mogli by wymyslic taka klawiaturę czy cós co samo poprawia błędy. A jak Natalia bardzo była zaskoczona czy wkońcu ją uprzedziłaś?

Ta uwaga goscia dotyczaca ortografii moze sugerowac, ze to ja pisalam bo od dawna wiadomo ze te sprawy sa dla mnie wazne. Wyjasniam wiec- to nie ja. Jola, bledy czasami robisz, ja rowniez, jestesmy tylko ludzmi. Co do ............................ ( tu wstawcie sobie same inwektywy) to ja nie jestem smutna, ja jestem po prostu wsciekla, nie cierpie tych obrzydliwych, zaklamanych pisiorow. Co do Owsiaka to jednym zdaniem- on sprawia, ze my wszyscy stajemy sie lepszymi ludzmi i to jest najwieksza zasluga

Moja Natka piszczala z radosci i zaskoczenia.Porobie nam zdjec i wysle na emaila.To jest nasz czas radosci,ile sie da to jestesmy razem. Wiesz cos o tym bo masz dzieciaki i na odleglosc. Mimo ze to dorosle osoby to sa naszymi dziecmi i bardzo mocno zwiazane uczuciowo z nami. To okropne ze musza wyjezdzac za chlebem z PL i chyba bedzie gorzej niz lepiej.Firmy sie zwijaja,zagraniczni uciekaja bo jest ciagla niepewnosc z takim rzadem.Wszystkie instytucje panstwowe przechwycili,zdazamy do jednoosobowej autokracji o ile juz jej nie mamy.Smutne ,nigdy nie sadzilam ze dozyje czegos takiego.Bylo tak dobrze ,szlismy do przodu dorownowalismy do Europy a teraz z niej odchodzimy.Zblizamy sie do Bialorusi i do Trucji.Jak zmienia ordynacje wyborcza za tym pojdzie zmiana konstytucji a nastepnie zapewnia sobie dozywotnie rzadzenie krajem.Taka to jest kolejnosc rzaczy i slepcami sa ci ktorzy tego nie widza.Jak maly chory czlowiek moze wymyslic tak szatanski plan zniszczenia swojego kraju ,ile msciwosci ,podlosci jest w tej osobie.Kiedy pokazano jego twarz z bliska a wlasciwie oczy , widac w nich szalenstwo starca, ktory nigdy nie pogodzil sie ze strata brata blizniaka.Sa tacy ludzie u ktorych proces rozpaczy nie dobiega do konca.Psycholodzy po wieloletnich badaniach doszli do wniosku ze rozpacz normalnie przebiegaja w czasie 9-12 m-cy.Jezeli nadal jest silna rozpacz i trwa to ta osoba potrzebuje pomocy psychologa albo psychiatry.Byl u nas w rodzinie taki przypadak.Syn Michal utopil sie w Baltyku w wieku 23 lat.Nigdy jego ojciec Waclaw nie pogodzil sie z ta strata.Zona ukratkiem umawiala go na badania ze specjalistami i oni potwierdzili chorobe ale on nie uwazal ze musi sie leczyc.Kilka lat tak przezyl i jedyny temat jaki mogl rozmawiac z przyjemnoscia to byl jego Michal wogole nie zauwazal ze ma drugiego syna.A kiedy 2 lata temu nagle zmaral jego zona to juz byl cios w serce.Przyjechal na Zjazd Rodziny Ż. i golym okiem bylo widac ze to chory czlowiek. Mamy w rodzinie lekarzy i oni wzieli go pod swoje skrzydla. Leczyli ,opiekowali sie ale to nie trwalao dlugo i zmarl w 2016r. Mala roznica miedzy nim a kaczorem-Wacalaw nie mial w sobie nienawisci,nie byl wredny przezywal te tragedie w swojej psychice.Troche sie wymadrzylam ale znam ten stan rozpaczy z bliska w rodzinie. Oddaje miesce innym, Jola Gadula

Gdasonia nie tylko Ty jedyna jestes wsciekla.To za slabe slowo bo nie wiem jak okreslic moje podejscie do tej partii,mojej mamy i calej rodziny.Wscieklosc to jest nic ,my nienawidzimy ludzi zlosliwych, klamcow,kretaczy ,owladnietych checia zemsty i brakiem logiki. Nie jestes odosobniona.Dobrze ze napisalas choc kilka linijek tzn ze jestes i czytasz a to juz duzo.Barakuje mi naszej Handzi,ktora nie watpie ze tez jest wsciekla na maksa. Blue Monday z ang. smutny, przygnębiający poniedziałek ,bo blue nie oznacza tylko kolor niebieski. Przypada zawsze na 3 poniedzialek stycznia. Mimo wszystko dla nas nie musi byc smutny i to od nas zalezy jaki bedzie .Usmiechnij sie !!!!!

Gość gość
U mnie odchudzanie bardzo ruszyło,kiedy zaczęłam chodzić do Natur House, bo te co tygodniowe wizyty bardzo mnie zmotywowały.

Nigdy bym nie placila cwaniakom za pomoc w odchudzaniu.Skoro sama zaniedbalam swoja wage to sama tez zrobie swoj plan i zaczne sie odchudzac.To sprawa madrego ukladania jadlospisu i mniejsze porcje.Tak robi nasza Barbaruska,ja tez tak robilam i nigdy nie dalabym grosza zeby ktos mial mi w tym pomagac. W koncu jestemy homo sapiens i jak sie ma rozum ,konsekwencje w dzialaniu to kg zaczna spadac . Nie potrzeba mi zadnego Natur House-moja dieta plus aktywnosc fizyczna.Te stworzone instytucje odchudzania sa dla ludzi slabych,ktorzy nie potrafia byc konsekwentni,wytrwali i nie moga sobie odmowic przyjemnosci jedzenia.W koncu nie tyjemy z powietrza ale od naszych posilkow i zlych nawykow zywieniowych.Druga sprawa to kasa,nie kazdego stac na wizyty w takim centrum ,ktorych jest w PL 351.Wow urosly jak grzyby po deszczu bo czuja gdzie mozna zbic kase.A jak juz sie reklamuja ,,Szczupla w 3 tygodnie" to ogarnia mnie pusty smiech. Kto wierzy w taki wciskany kit ,chyba naiwne male dziecko. Damy rade bez tych specjalistow. Wole wydac kase na kino.Jola G.