Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamaojmama

Pomożecie? O co chodzi z rekrutacją?

Polecane posty

Gość Mamaojmama

We wrześniu mój syn skończy 2,5r i chciałabym go posłać do przedszkola, a sama iść od pracy. Moglybyscie mi krok po kroku wytłumaczyć na czym polega rekrutacja? Jakie dokumenty są niezbędne? Czy i w jaki sposób będą sprawdzać czy faktycznie jesteś samotną matką? Czy mam szansę dostać się do przedszkola poza moją gminą? I czy w ogóle na pewno moje dziecko się dostanie? W mojej gminie są 3 przedszkola publiczne. A poza, tam gdzie chciałabym 1.

Gość gość
Pierwszeństwo będą miały dzieci z danej gminy a twoje przyjma jesli zostanie na koniec jakies miejsce. Co do rekrutacji to dowiedz się w przedszkolu bo to zalezy od placówki.

Gość gość
A masz już CV syna? Jeśli nie to zajrzyj na stronę; www.cv_mamaojlama.pl

Gość gość
Dostanie się tam gdzie jest zameldowany, zwłaszcza, że będzie miał 2,5roku.

Gość gość
Twój synek dostanie się tylko jeżeli zostaną wolne miejsca. Nie ma innej opcji, pierwszeństwo mają dzieci które skończyły 3 lata, i tylko jeśli zostaną wolne miejsca, przedszkole może warunkowo przyjąć dziecko które ma 2,5 roku. To jest główne kryterium. Co do samotnego macierzyństwa- bywa różnie, tak samo jak ze sprawdzaniem zatrudnienia, na etapie rekrutacji elektronicznej dodatkowe dokumenty nie są wymagane. Z drugiej strony- jeżeli podasz że jesteś samotną matką, a potem przedszkole dowie się że mieszkasz z ojcem dziecka, ojciec będzie dziecko regularnie odbierał i przyprowadzał, do niego trzeba będzie dzwonić w razie nagłych sytuacji, to będzie podejrzane i wtedy przedszkole będzie mogło to weryfikować, zwłaszcza jeśli dzięki temu akurat twoje dziecko się dostanie? Zorientuj się najpierw czy w ogóle masz możliwość uczestniczenia w rekrutacji elektronicznej, bo bywa że system w ogóle odrzuca dzieci zbyt małe, i dopiero po zakończeniu zwykłej rekrutacji można się dostać. A gdzie- tam gdzie będą miejsca. Od przyszłego roku gminy mają obowiązek zapewnić miejsca dla wszystkich dzieci od 3 r.ż- a z powodu sześciolatków w zerówkach będzie z tym problem, raczej nie liczyłabym na możliwość przebierania w przedszkolach.

Gość gość
dowiesz sie wszystkiego w przedszkolu. pamietaj ze rekrutacja jest juz w marcu

Gość gość
Jesli bedzie mial 2.5 to noea szans na przedszkole. Jak juz to zlobek.