Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

orzeszek88

Wczesne objawy ciąży pomocy cz2

Polecane posty

Gość słoneczko31
Czesc dziewczyny. Madzia, moj synek we wrzesniu skonczy 5 lat. Najbardziej maz mnie denerwuje bo codziennie kilka razy dziennie powtarza ze nie chcial kolejnego dziecka na wrzesien, nawet przed snem mi to mowi, ale ja jestem spokojna i cierpliwa, moze w koncu sie zamknie:) ale wczoraj widzial ze jest mi z tego powodu przykro wiec jak sie polozylismy spac to polozyl reke mi na brzuchu i nic juz nie mowil:) Ale niestetty wczoraj czyms sie przytrulam, mam straszne mdlosci i do tego biegunke, a tabletek nie moge brac:( ledwo mlodego do przedszkola odprowadzilam

Gość słoneczko31
gratulacje Madzia, ja jak robilam test z synkiem to nie pokazala mi sie jedna kreska a potem druga, tylko od razu dwie i to ta pierwsza byla bardzo wyrazna ale wtedy bylam w 6 tyg juz:)

Gość Lwicapolska
Emenemsik nie warto się takimi ludźmi przejmować bo oni właśnie cieszą się jak dogryzaja drugim ale nie dawaj się tylko właśnie bądź dla niej taka sama :) Iza u mnie na wsi to samo chociaż tu gdzie mieszkam to już masakra jak ludzie potrafią być msciwi, obludni i chamscy.. Madzia u mnie też takie te kreski jakby nie mogly. . Dziś nawet robiłam bo chia łam ładne kreseczki na pamiątkę ale ta jedna taka mega mocna nie wychodzi. Mój mąż pracuje na szczęście na miejscu. Wcześniej wyjeżdżał raz góra dwa razy za granicę ale po ślubie nie chce i koniec kropka :)

Gość gośćmadzia
Mi z synkiem krachu wyszły piękne jakoś 5 dni po terminie więc dlatego teraz powtórzę jakoś pod koniec tygodnia a do lekarza pojadę chyba w poniedziałek ale to zobacze. Mąż dostał fotki i szczęśliwy. Zobaczymy za jakieś 2 tyg czy to prawda jest... Słoneczko a ja chciałam babka przed wakacjami żeby w razie co robić wspólne urodziny dzieciom więc mi by się podobało z tego samego miesiąca mieć dzieci... ps mi kompletnie nic niejest w nocy trochę piersi czuje w dzień czasem jakiś jajnika zakluje i jak nie jem dłużej to lekka mdlosc która od razu przechodzili jak zjem czyli dokładnie jak w pierwszej ciąży.... Em ja na szczęście mam jakiś milion ludzi obok więc każdy ma każdego w d... Jedyny plus miasta. Ja o mojej mogłabym książkę najlepiej by było tak z 400 km mieć ja oddalona jako strefę buforowa niestety mieszka w tym samym mieście jeszcze po tej samej stronie Wisły.... Eh...

Gość Emenemsik
Madzia ja pisałam o byłej niedoszlej teściowej mojego faceta haha j**ana k**wa z niej haha każde dziecko z innym. Masakra,mówię Wam. Bierze wszystkie zapomogi,siedzi w Anglii i ubiera się w same markowe a wszyscy cała 4 mieszkają u dziadków! W bloku 3 pokoje. Masakra. Nie odłożyła całe życie na dom tylko rozwalaja kasę na prawo i lewo. Dzieci rozmieszczone jak dziadoski bicz.! Hej Karola! Ja staram się rok i nic.moze hormony? Sprawdzałam? U mnie to chyba to,zobaczymy jak skończę itd. :) dzisiaj idę dziewczyny na brwi permanentne :) a w poniedziałek 23 mam badania kliniczne, będą testować bo mam tą alergie i astmę :) więc muszę brać te tabsy i nie zachodzić w ciążę :)

Gość Lwicapolska
Madzia o mojej teściowej tez bym mogła napisać książke.. niestety aktualnie mieszkam z nią a później planuje obok a raczej mąż chce a ja nie mam wyjścia bo innego właściwie nie ma. Rodzina męża proponuje żebym ogrodzila dom drutem pod napięciem żeby do nas nie wpadła :D Emenemsik nie boisz się brwi ? Może tam u ciebie są profesjonaliści wiec spoko bo u nas dziewczyny zrobią kurs i strasznie ogłaszają się a później dziewczyny płaczą bo maja masakrę na czole :/ Mi się zawsze dzidziuś marzył tak na kwiecień, maj ale jest dobrze tak jak jest :)

Gość gośćmadzia
No mój zawsze miał być kwiecień lub maj najlepiej maj tak sobie wymyśliłam ze wszystkic?9 bym miała bo synek z czerwca i razem urodziny ale niecierpialabym tak w upały ha to wyszło cóż mam nadzieję ze bedzie wrzesień wczesny ciepły i jeszcze pospacerujemy sobie trochę. Lwica ja nie byłabym w stanie z moją żyć.... Teścia bym przeżyła ale teściowa w życiu... Msciwa podła baba. My z mężem przy minimalnej otwartości teściów moglibyśmy żyć z domu z ogrodem eh szkoda gadać ps słoneczko to w którym tyg lekarz powiedział żebyś przyszła?

Gość słoneczko31
madzia, lekarz kazal mi przyjsc dopiero 30 stycznia, jutro znowu ide zrobic bete bo dostalam skierowanie. Teraz bede miala przerabane bo nie najlepiej sie czuje, mdlosci i zawroty glowy, a jutro tescie przyjezdzaja na impreze w przedszkolu i tesciowa postanowila sobie zostac u nas do niedzieli:( a strasznie jest wscibska:( ja nie chce jeszcze nic jej mowic dopoki nie zobacze bijacego serduszka bo zaraz wszyscy u niej na wiosce beda wiedzieli

Gość Lwicapolska
Słoneczko a na kiedy mniej więcej wypada ci termin porodu ? Noo juz widzę te letnie upały i my z brzucholami :D będzie ciężko :) moja jest strasznie fałszywa i tez obłudna. Niestety takie życie i musze z nią mieszkać na razie ale mieszkamy na osobnym piętrze wiec o tyle dobrze. Teściu tez szału nie ma ale przynajmniej się nie wtrąca nie licząc ze trzeba pasożyta żywic bo jest skończonym zaleniwionym alkoholikiem.. Dziewczyny nie macie boli w podbrzuszu ? Mnie codziennie bOli co jakiś czas. Nie raz na tyle silno i długo ze musze nospe łykać.

Gość słoneczko31
mnie to nawet zbadac lekarz nie chcial, zrobil mi usg na szybko bo myslal ze to moze torbiel, kazal powtorzyc bete i przyjsc 30. Ostatnia miesiaczke mialam 3 grudnia ale owulacja byla ok 30-31 grudnia. Wczoraj beta 109 wiec nie wiem jak on bedzie liczyl.

Gość słoneczko31
ja przez 2 lata mieszkalam z tesciami w jednym domu, kazdy mial swoj pokoj ale mielismy wspolna kuchnie i lazienke, przy 6 doroslych osobach i malym dziecku to bylo za ciasno. Dopiero jak maly mial 1,5 roku i mial wypadek postanowilismy sie wyprowadzic i tak po 2 urodzinach mlodego sie przenieslismy do miasta

Gość gośćmadzia
E słonko to termin taki normalny bym powiedziała mi pewnie każe przyjść albo tak jak tobie albo tak 1 -2 marca tak myślę. Boże właśnie już się śmiałam do męża ze miał być maj spacery w lato itp a tu bede sapac i puchnac ale w sumie 6_7 mieosac to luz dopiero w sierpniu będziemy sapac jak coś a może będzie deszczowo i zimno.... Moi teście są tak nienormalni że jak mieszkaliśmy w domu a oni gdzie indziej ale dom jest częściowo ich to w niedzielę o 6 rano przyjeżdżali trawę kosic po czym awantura czemu trawa nieskoszona była.... Nienormalni ludzie. Słoneczko to może powiedzcie ze to jakaś grypa zoladkowa tylko mąż musi z tobą kłamać ze też miał tylko lżejsza i jemu już przeszło Moi o pierwszej ciąży dowiedzieli się jak byłam chyba tak w 10 tyg a teraz jak dobrze pójdzie to dopiero na Wielkanoc hahah

Gość gośćmadzia
Hm to ja jestem ostatnio bp ja miesiaczke miałam 20 grudnia ale spoko ja miałam wczesniaka i raczej bede miała drugie też takie znaczy mam nadzieję ze ten 36 tydzień mnie przekonuje poza tym ja już sobie wyznaczylam że drodze 3 albo 5 września haha. Pierwszy termin też sobie wybrałam Taka sprawa. Już to widzę ja i moja ukochana ciążowa kiecka i kupowanie mieciutkich cieplutkich pajacykow... Tak się rozmarzylam. Wspólna majówka z brzuchem domek gdzieś nad morzem ...

Gość gośćmadzia
Lwica mnie boli hm jak na okres jeden wieczór mnie bardziej bolało ale poszłam spać. Iza pytalas wcześniej o dotykanie brzucha hm nie mialam tego problemu jedynie mąż i mama go dotykali koleżanka ale jak już był duży i dostała pozwolenie. Jak kopał to czasem mój tata czy brat ale mały wybierał sobie i wiedział kto dotyka i zamieral jak czuł rękę inną niż moja czy swojego taty więc problemu nie bylo. A u was w sumie to niewiem chyba skoro cykle są tak długie to datę porodu na podstawie usg się ustala może jakoś w połączeniu z beta czy terminem owulacji bo jak okres 3 grudnia to termin porodu powinien być 3_4 tyg wcześniej niż ten na podstawie owulacji.

Gość Lwicapolska
Dziczyzny cokolwiek nie zjem jestem tak wzdęta ze szok :( ciekawe właśnie jak to będzie liczone. Miesiączkę ostatnia miałam w październiku końcem wiec nie ma szans patrzeć na termin miesiączki co do owulacji na 100 procent tez nie jestem pewna wiec pewnie zostaje tylko usg. Iza czujesz juz jakieś kopiarki czy jeszcze za wcześnie ?

Gość Emenemsik
Brwi wyszły cudownie <3 ta dziewczyna to moja koleżanka, zrobiła kurs miesiąc temu jakoś :)

Gość gośćmadzia
Em zazdroszczę brwii mi niechca odrosnac na grubsze, lata miałam cienkie i teraz od roku się staram żeby urosly ale takie małe przeswity są... Tak sobie myślę ze może w ciąży jak coś to szybko włosy rosną to może i na brwi podziała....

Gość Lwicapolska
Tez mi się marzyły brwi pernamentne ale niestety u nas nie ma profesjonalistek :( dziewczyny mogę sobie sama włosy wyfarbowac? Kurde nie ufam fryzjerom i sama sobie zawsze odrost robiłam i nie było problemu ale taraz mam ombre na pół włosów a mam bardzo długie i będzie trochę więcej problemu bo chce całkiem na blond znów przejść. To jak mogę czy nie bardzo ?

Gość gość9876
witam was kochane .. okres spóźnia mi się 13 dni.. 6 dnia zrobiam test i wyszła 1 kreska.. nastpnego dnia dostałam okresu ale była to jedna plamka a potem malutka druga na papierze i tyle.. Myslicie że jest szansa?? ostatnio ciągle mi się spóźnia okres no ale wtedy mąż był za granicą.. ponad miesiac temu wrócił.. robić test czy sie nie łudzić?? Już mam troche dosyc tych testów a maz sie smieje ze wydaje na nie fortune. pozdrawiam :*

Gość słoneczko31
najlepiej zamiast kolejnego testu idz zrobic sobie bete i bedziesz wiedziala czy jestes w ciazy, ostatnio tez tak mialam, 7 dni spoznienia, testy negatywne ale beta 0,1 , teraz tez 6 dni mi sie spoznial, 3 testy negatywne, ale na 8 dzien zrobilam kolejny i blada druga, poszlam na bete, wynik niski ale pozytywny ale jak powiedzial moj lekarz"cos sie zaczyna dziac w organizmie" :)

Gość gość9876
Słoneczko powiem Ci ze sie boje.. nie chce wiedziec ze nie jestem.. tak moge ciagle sie łudzic i miec nadzieje..

Gość słoneczko31
ale po co sie denerwowac? ja zrobilambete w czwartek, mialam 44 w poniedzialek lekarz na usg nic nie widzial, mam przyjsc 30 stycznia i jutro zrobic bete, zrobilam jednak wczoraj i jest juz 109 teraz czekam z niecierpliwoscia 1,5 tygodnia na kolejne usg

Gość Lwicapolska
Gość słoneczko ma rację. Zrób betę i będziesz miała wszystko czarno na białym a nie będziesz się stresowac czy test wyjdzie czy może nie :) nie czekaj dziewczyno bo jeśli się udało to stres ci w niczym nie pomoże :)

Gość gośćmadzia
Lwica ja ci powiem ze bym chyba się bała sama.... Znaczy zwłaszcza zmianę koloru na całych włosach. Gość beta niestety jest skuteczniejsza mój test z cieniem cienia znikajacego nic mi biedak a beta już tak. Ps a jak nie bedzie ciąży to my tu jesteśmy dowodem ze razem raźniej w babskim gronie.

Gość Lwicapolska
Kurde fryzjerka dopiero na luty zapisuje a potem nie będę miała urlopu a szefowa ma teraz w pracy szał pyty wiec może mi nie dać tych dwóch godzin w ciągu dnia.. o tak w kupie siła :) nam się udało to i wam się uda tylko trzeba w to wierzyć :)

Gość gośćmadzia
Lwica ... Uwierz ze będziesz potrzebować taka ilość godzin wolnych na poddania krwi krzywe cukrowe usg i inne ze te 2 h na fryzjera to luzik. Ja ciągle się spoznialam bo nie mogłam pobrania krwi mieć w innym terminie.

Gość gośćmadzia
Wiecie co mój synek dziś się do mnie przytulil tak do brzucha jakby no w życiu tak nie robi niewiem jakoś 6zmysl czy przypadek ale tak mi się slodko zrobilo. .. idę spać tylko wypije mleczko taka jakaś fazę na nie mam. A Iza to co dziś tak cichutko siedzi ...??

Gość gość
Mój dzisiejszy test owulacyjny tez negatywny. Wogóle nie ma drugiej kreski a dwa dni temu pojawiła się delikatna. Czyli albo nie będzie owulki albo była tylko ze te testy nie pokazują u mnie. Klara

Gość Lwicapolska
No w sumie Madzia masz rację. Nie ma co ryzykować ale już się boje tych godzin o których będę musiała jej mówić. Wywali mnie na zbity pysk :D Wiesz co dzieci mają taki instynkt i zwierzęta głównie psy tez wyczuwają :) Klara ale przytulanko było ?

Gość Emenemsik
Madzia używaj na brwi olejku rycynowego,bezpieczny a daje dużo :) Lwica no serio warto, buzia zupełnie inna:) gość szoruj na bete ! Trzymam kciuki! Jak nasze mamuśki i ciężarne się czują?